2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Ben 38+0 da gittim on gün sonra bir daha çağırdı. Suyun gelirse kanaman olursa benimle iletişime geç dedi
Bana kalsa öyle giderim. Riskli bir durumum yok. Daha önce de bir doğum yapmışım. Hiç tecrübesiz değilim. Ama 37de gidince sonraki haftaların randevusunu da hemen oluşturdu.
Neyseki olumsuz bir durum yokmuş.
Benim kızım kordonu boynuna 2 tam tur dolanmış şekilde doğdu. Hatta detaylı ultrasonda çekilmiş bir resmi var. Onda bir kere dolanmış. Kravat gibi sonra becerip bir kere daha dolamış.

İdrar yolu için antibiyotik verdi canım çok teşekkür ederim yorumunuz için

Hemşireym maalesef o sebepten dinlen dedi doktorum

Teşekkür ederim ilk gebelik olunca insan her okuduğu hikayeden sonra acaba diyor :) İnşallah hepimizin çok kolay geçer

Hemşireym maalesef o sebepten dinlen dedi doktorum
Nöbete falan birakamazlar. Arkadaşların seni idare ediyorsa devam edebilirsin ama anlayissiz bir kadro ile çalışıyorsan boşver kalan 3 haftayı senden daha değerli değil. Kendin için en iyisini sen bilirsin.

Merhaba canım benimde suyum fazla ekstra benim gebelik şekeri var ama şeker ölçümlerim iyi bebeğin karın çevresinde sıkıntı yok nstler de düzenli açılmam yok ama 36 haftada bakıldı o zaman yoktu şuan bilmiyorum nişanım da gelmedi
Bende de suyu fazla olduğu için 39 haftada doğum olsun dedi doktor sancın olursa gel hemen dedi olmazsa 39 da biz doğurtmak için ilaçla başlatacağız dedi
Suyu fazla olduğu için bebek ters dönüyor 40 beklersen ters dönerse sezeryan olursun dedi
Cuma kontrolüm var benimde

Bildiğim kadarıyla vajinal enfeksiyon tehlikeli. Oturma banyosu denediniz mi. Bide nioli yağı var ben de arkadaşımin önerisi ile kullanmıştım. Instagram da MFK doktoru var. O da çok öneriyor. Hafta denize havuza giden gebeler mutlaka kullansın diyordu. İç çamaşırına bir damla damlatıp on dk havalandirip kullaniyordum. Bı araştır derim. Birde vajinal enfeksiyon için fitiller var o daha etkili tabi.

Kastettiğim videoyu ekledim sanarken eklememişim mesaja beğeni gelince farkettim

Geçmiş olsun. 100 perde uzun sürmeyen ağrılar hissedilmiyor dedi ebe. Yani kasılmalar da 100 u buluyor bende ama ben bişi hissetmiyorum. Nişan da gelmişse doğum çok yakın demek. Hayırlısıyla gelsin.

Ben de acaba hareketi azaldı mı diyorum yatıp takip ediyorum o zaman hareketleri yakalıyorum ama işte insan bi evham yapıyor bazen o kadar kasılıyor ki karnım bebek mi ittiriyo kasılma mı zor seçiyorum .
Neyse ki kötü bir durum olmamış canım sen de çok şükürrr

Birşey olmaz. Haftada bir diyor benim hem devlet hem özel de aynı şeyi dedi. Haftaya gel dedi. Su nişan bebek hareketlerinde azalma olursa acil gel bekleme dedi. Onun dışında haftaya görüşürüz dedi.

Şeker yükleme yaptırmıştım normal çıktı değerim. Son 1 ayda çok kilo aldım. Ödemim var çokça. Zor yürüyorum.Geçen hafta çatı muayenesi yaptı normal doğuma elverişli dedi. Ve rahim şeyleri yumuşamış dedi. Bebek 2 aydır doğum pozisyonunda bende. Su fazlalığından kanaldan geçemeyebilir demişti dr. Ben sezeryandan çok korkuyorum normal istiyorum hep Sağlıkla doğuralım inşallah

Benim ters dönmüştü pazartesi kontrolde tekrar doğum pozisyonu almıştı üç gün sonrasına ama doktor değişir dedi suyu fazla rahat olduğu için ters döneilir bu sefer sezeryan gerekir dedi
Bende sezeryandan çok korkuyorum
Sende açılma var nişan gelmiş ve rahim yumuşama olmuş çok bekletmezler bebeğin suyuda olduğu için tabi doktorlar daha iyi bilirler ama riski varsa beklemenin bir anlamı yok
Amin hepimiz sağlıkla doğuralım inşallah

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim tek tek etiket yapamadım.
Şimd durumu özetliyorum, bugün normalde kontrolümüz vardı biliyorsunuz. Doktor suyun azaldığını söyledi sancım ve açıklığım da varmış benek hareketleri de azalmış göründü nstde. Bugün alalım dedi. Ben tok gittiğimin öğleden sonrayı bekleyelim dedi. Eve gel annemi al birkaç eksiği tamamla valiz puset derken geldik.
Kan tahlili yaptılar sonra odada bekledik. Ameliyat kıyafeti giydim sonra sedye ile ameliyathaneye gittik. Eşimi almadılar. Spinal anestezi oldum. Ağrı yoktu iğne girerken hissettim sadece, hemen uyuştu bacaklarım.
Doktor ve ekip geldi o andan itibaren 10 dk sonra kızım doğdu ağlamaya başladı ten tene temas istedim. Sonra onu giydirip eşime anneme teslim ettiler odaya çıkmışlar. Ben biraz korktum dedim hafif sedatif verip kapattılar. Sonra odaya çıkarıldım. 2 saat sonra su ve kahve 6 saat sonra çorba içtim ve yürüdüm. Yürümek zorladı ama yürüdükçe iyileşeceğim. Dişimi sıktım. Yatarken ağrım olmadı henüz.
Kızım çok güzel, minik minicik. Ultrasonda 3200 idi 2700 gr doğdu sağlığı iyi. 8-10 kez emzirdim, hepsinde süt gelmiyor ama emdikçe süt inecek biliyorum sabırla bekliyorum, kızım memede uyumak istiyor. Çok şükür her şey yolunda. Çok güzel bir duygu Allahıma bin şükür yarın akşam büyük ihtimal taburcu olacağız.
Şimdilik bizdeki havadisler böyle.

Dipnot: ne kuaföre gidebildim, kaş bıyık ayrı bir yerde. Alt taraf ne alemde hiçbir fikrim dahi yok. Siz bakımınızı epilasyonunuzu ihmal etmeyin. Ya da edin amaan bebişe kavuşunca bunlar hiç umrunuzda olmuyor ki öptüm

Ne olur ne olmaz yarın kontrol var, çokta vakit kalmadı diye bugün yaptım o işleri artık doğuma kadar çıkan çıksın düşünmeyeceğim
Hemen toparlanacaksin inşallah, evinize de geçince daha rahat edersiniz, kavustunuz ya gerisi teferruat

Ah ne güzel. Hersey yolunda
Her fırsatta emzir aynı şekilde, sütün o emdikçe artacak ins.

Yarın bu saatlerde evinizde olursunuz

Dipnot: Senin bugün rutin muayene diye Dr gidip doğuma alındığını öğrenince ertelediğim kıl, tüy vs işlerinin hepsini hallettim bugün. Yarın randevum var. Ağrı- sancı, gelen giden yok ama tedbirli olayım.

Aman aman iyi olun saglıkla büyüsün
Ben her kontrolde dikkat etmeye calısıyorum hatta kol ve bacaklarıma bugun anda yaptım cuma benimde kontrol var bakalım neler olacak

Çok iyi anlıyorum, ben de aynı hissediyorum. Hizmet edesim de yok, biriyle görüşesim de yok e gelene git denmiyor ben sürekli bir o tarafa bir bu tarafa yatmak istiyorum halbuki

Malesef ki sebebi bu hayatım
Şükür kavuştuk
Bir daha ayrılmayalım kuşum
Canımmm gözün aydın hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah maşallah tosuncuğa inşallah en kısa zamanda iyileseceksin toparlanacaksin.
Kızlar 13.40'ta doğum yaptım. İkimiz de iyiyiz biraz emzirdim çok küçük daha anestezi vsr ondan rahat yazabldim size öpüyorum umarım bugün doğum yapacaklar sağlıkla kavuşurlar

Maşallah canımmm hayırlı olsun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah minik prensesine güzelce kavusmana çok sevindim Rabbim güç versin sana da en kısa zamanda toparlanacaksın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…