2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Çok teşekkür ederim lady çok ağrım var gitmeye çalıştım ama ağrıdan gidemedim biraz önce ağrı kesici yaptılar yürüyebilirsem gideceğim inşallah çok merak ediyorum bebiş ne durumda iyileşme var mı kime benziyor
Bi tekerlekli sandalye getirseee.. 🥹
Aynı çatı altında anneyle bebeği kavuşsun. 🥹

Yanında kimse var mı ?

Canımcımmm hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Yoğunbakıma neden almışlar seni çok şaşırdım hiç duymamıştım. Hangi tıp fakültesinde doğum yaptın ki ? Yenidoğan yoğun bakım hemşiresi arkadaşım daha geçen hafta uyarmıştı beni. Normal doğumda bebek sıkışarak çıktığı için bebekler genelde su yutmazlar ama sezaryen doğumlarda bebekler su yutabiliyotlar o arada da solunum sıkıntısı çekebiliyorlar. O yüzden yoğunbakıma yatabiliyorlar hani böyle şeyler olursa korkma bunlar hep süreç. Aklında bulunsun falan diye uyarmıştı beni. Yani bu çok normal ve çok sık karşılaşılan bir durum demişti. Zaten entübe de değilmiş demek ki kendi nefes alıp verebiliyor çok şükür. İnşallah hemen kavuşursunuz 🌺
Çok teşekkür ederim canım amin🌸 yoğunbakıma doğum yapan herkesi alıyorlarmış, ne yapıyorlar dersen 3 saat gözetim altında tutuluyorsun serum taktılar tansiyon ölçtüler ağrı kesici yaptılar vs farklı bir durum da yoktu. Osmangazide yaptım doğumumu canım🍀
Sevindim canım teşekkür ederim mesajın için sezaryenler için olagan demek ki. Kendi kendine nefes alamıyormuş almaya başladığı an çıkarcaklarmış küvezden. Daha çok morluklara takıldım, bende pıhtılaşma bozukluğu var morlukları görünce bebekte de olabilir mi diye tahlil yapmışlar ama sonuçları bile öğrenemedim. Hemşire arkadaşlarım gelmişti ziyarete onlara bahsettim bebek nefes alamadığı için o tarz morluklar olabiliyor hastalık değildir dediler. İnşallah öyledir🤲🏻

Doktorumla hemşirenin koridorda konuşmasını işittim doktorum fiziksel şiddetten şüphelenmiş sanırım hemşire biz hiç fiziksel şiddeti düşünmedik diyordu😊 ama ben demiştim doktoruma oğlum karnıma uçan tekmeler atıyor diye o da bişey olmaz demişti😅 işin esprisi tabi ki ama niye ondan şüphelendi anlamadım

Bi tekerlekli sandalye getirseee.. 🥹
Aynı çatı altında anneyle bebeği kavuşsun. 🥹

Yanında kimse var mı ?
Annem ve eşim yanımda ama bebek yoğunbakımının içine tekerlekli sandalye almıyorlarmış yürüyebiliyorsa gelsin anne demişler. Biraz önce yine bi deneme yaptım eşim tekerlekli sandalye almaya gitti bu sefer de sonda ile içeri almıyorlar dedi hemşire yine gidemedim🤦🏼‍♀️

Selam kızlar hepinize çok teşekkür ederim🙏 8buçukta doğuma alındım 9buçukta çıktım. Hastanenin rutin uygulaması gereği 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ben ameliyattayken bebişi yoğun bakıma almışlar o esnada farketmedim, doğduğunda bebişi bana üstünkörü gösterdiler ama yüzünü göremedim o sırada. Bebişte solunum sıkıntısı varmış su yuttuğundan şüphelenmişer burundan nefes alması sağlanıyormuş entübe değilmiş. Kolunda ve ayaklarında morarma varmış, bunun için kan tahlili yapmışlar, kolundaki morluklar kaybolmuş devamında, sonuçları bebeği görmeye gidince öğrenebileceğim. Ne boyunu ne kilosunu biliyorum çok merak ediyorum 4buçukta yeme içme serbest olcak bana hemşire çorbanı içiririm gidersin bi görmeye dedi. Süt sağma eğitimi verildi sağdıkça bebeğe göndereceğim.

Benim de ağrılarım başladı bi yürüme denemesi yaptık. Tıp fakültesinde doğum yaptım ben aşırı memnun kaldım, özelde görmediğim ilgiyi gördüm. Başımı okşaya okşaya rahatlattılar Allah razı olsun🤲🏻 doğum esnasında hepinize dua ettim, Allah sizleri de sağlıkla bebeklerinize kavuştursun inşallah🌸
Bendeki gelişmeler şimdilik böyle🍀
hayırlı olsun bebeğin inşaallah en yakın zamanda yanında kucağında olacak tez zamanda iyileşir birlikte evinize dönersiniz çok geçmiş olsun canım

Kızlar 36+2 deyim ama hiç bir belirtim yok sancım da yok bebiş çok hareketli ve sanırım karnımda yan duruyor sadece sağ tarafimda tekmelemeler ve çok tekmeleme 😅 valla napicaz bilmiyorum böyle hiç bi kocamı korkutma şeyi yasayamiyorum hiç sancım yok

Canım göğsün sertse bebiş tutamaz ağzına alamaz muhakkak sıcak duş havlu bıseyler yap ve sağ yumuşat memeyi , ucu içinde artık yara olduysa kuru tutmak sanırım iyi oluyor sadece emzirmeden önce sütle ucunu ıslatıp o sekılde tutturmayı deneyebilirsin kuru halde verirsen sızlayabilir ama yara olan yer hep ıslak nemli kalınca iyileşmiyor gibi olmuştu benimde
Dün geceden beri uğraşıyorum sağolsun eşim yaptı masajı falan artık acıdan gücüm kalmamıştı biraz daha iyi durumda. Bugün emzirme hemşiresine gönderdiler beyaz lahana koy çok ödem var dedi yeni süt topladığı için çok normalmiş ama bana göre hiç normal değil 🥹🥹
Off canım benim çok geçmiş olsun. Kremi uygula mutlaka bak rahatlatıyor demişler boş bulduğun vakitler bol bol sür. İnşallah tez vakitte iyileşirsin. Bebeğine boool süt gelsin :KK200:
Sürekli sürüyorum vallla arkadaşım tahin yağı süt tüm tuşlara bastım bir de dua gücü🥹🥹🥹

idrar temiz kan düşük cnm takviye kullanıyor musun?
Ahhhh ahhh 6 bin verip serum taktırdım 1400 e 2 kutu özel ilaç bitirdim yok bana mısın demiyor 😀
O arkadaşına o kadar çok dua ettim ki Rabbim biliyor. O kadar mutlu oldum ki çok şükür hamdolsun. Rabbim şu süreçte yaşadığı sıkıntıların mükafatını kat kat versin arkadaşına 😍

Hiç kafana takma canımcımm benim bi nöbette elimden en az 4-5 bin hastanın kanı geçiyor. Çoğunun hemoglobin 11-12 civarında 😀 bi de hamilelikte demir depoları tamamen bebeğe gidiyor nerdeyse ve hamileliği geç normal zamanlarda bile depoları doldurmak aşırı zor. Aylarca ilaç kullansan da bir birim ya yükseliyor ya yükselmiyor. O yüzden neden yükselmiyor diye de kafana takma. Normal zamanda bile yükselmiyor 🤣 bi de kan takılırsa o gün C vitamini almaya çalış. Limonata, portakal suyu vs içebilirsin. Demir emilimini kolaylaştırır
doğumdan sonra taktırırım düşünüyorum çünkü onu taktırınca 2 gün halsiz gibiydim sonra güçlendim üşümem azaldı falan tavsiye ederim
Doğal bi şeyler mi denesen ?
Her gün keçiboynuzu pekmezi yada daha iyisi keçiboynuzu özü bir kaşık içsen..

Ah saol bacım 🥰😘
pekmez ağzıma süremiyorum ya çok üzgünüm keşke başka bi yolu olsa

Kızlar merhaba ben 34 haftalık gebelik haftasındayım bebeğim 36 haftalık görünüyor ama haftasına göre önde ve suyum da fazla rahim ağzı uzunluğum 34 olmuş bu uzunluk şimdilik iyi ama 38 haftada kaç uzunluğu var sizlere sormak istedim iri bebek ama 36-38 arası gelmek isterse normal yapabilirim ama sonrası olurda sezeryan olur

Bende anca attım kendimi eve. Okadar sıcakki 50 dakka sürüyor hastane ev arası sözde duş alıp gittim doktorunnyanına gidene kadar yapış yapış oldum🥴çok şükür bebişim iyi 2750 olmuş tırtılım. Abisine de gülümsedi çaktırmadan. Nstde bunalttılar biraz. Bikere nst aldı elimle tutturdu kalp atışını zor buldu ee elim yoruldu oynuyo haliyle doktor bidaha alalım demiş. Sıcaktan sola yatarken belim tutuldu su gibi oldum. Dedim şunu elimden alın bağlayın düzgün tutamıcam fenalık geldi🫠benim büyük oğlanda o sırada elindeki su şişesini yere düşürdü yerler su🫣kadın gidelim diye gözümüzün içine baktı bence😁doktor ağustosa kalmasın doğumun bebek irileşmesin çok dedi. Temmuzun 20sinden sonra gelmesi iyi olur dedi. Tüm tuşlara basan kısçelerim tiyolar verin kulağıma küpe olsun. Uygulayayım bende. Bugun kontrolü olan arkadaşlarım da iyi habelerini yazsınlar merak ettim💕

Kefir içeyim dedim. Neredeyse oda ısısında, bi baktım buzdolabım resmen soğutmuyor. :KK64: Eşim de kapıyı açık bırakmışsınızdır diyor. Hadi alt açık kaldı, üst niye soğutmuyor?:KK12:

Derecesini 2ye düşürdüm.. Ama üst dondurucu kısmında da verimli soğutma yok. 🤔 Sanırım hava aşırı sıcak diye motorda hararet oldu. Çektirdim arkasını motorunun tozunu bi aldı. Arkası havalandı aletin. Bakalım fayda edecek mi? Daha da 2 senelik cihaz.
Kızlar merhaba ben 34 haftalık gebelik haftasındayım bebeğim 36 haftalık görünüyor ama haftasına göre önde ve suyum da fazla rahim ağzı uzunluğum 34 olmuş bu uzunluk şimdilik iyi ama 38 haftada kaç uzunluğu var sizlere sormak istedim iri bebek ama 36-38 arası gelmek isterse normal yapabilirim ama sonrası olurda sezeryan olur
Benim, 3 hafta önce 31 mm idi. Dr gayet iyi dedi. Bebek de o zaman 3200 gr civarıydı.

Bence daha bu haftadan, hangi hafta doğacak, normaldi sezaryendi diye düşünmek faydasız.
Canım sancın var görünüyor sancını hissediyor musun bir de rahim ağzı uzunluğuna bakıldı mı kısalmış mı
Var, evet hissediyorum da. Dr istersen bugün yarın yapalım sezaryeni dedi. Pazartesi olacak.
Bende anca attım kendimi eve. Okadar sıcakki 50 dakka sürüyor hastane ev arası sözde duş alıp gittim doktorunnyanına gidene kadar yapış yapış oldum🥴çok şükür bebişim iyi 2750 olmuş tırtılım. Abisine de gülümsedi çaktırmadan. Nstde bunalttılar biraz. Bikere nst aldı elimle tutturdu kalp atışını zor buldu ee elim yoruldu oynuyo haliyle doktor bidaha alalım demiş. Sıcaktan sola yatarken belim tutuldu su gibi oldum. Dedim şunu elimden alın bağlayın düzgün tutamıcam fenalık geldi🫠benim büyük oğlanda o sırada elindeki su şişesini yere düşürdü yerler su🫣kadın gidelim diye gözümüzün içine baktı bence😁doktor ağustosa kalmasın doğumun bebek irileşmesin çok dedi. Temmuzun 20sinden sonra gelmesi iyi olur dedi. Tüm tuşlara basan kısçelerim tiyolar verin kulağıma küpe olsun. Uygulayayım bende. Bugun kontrolü olan arkadaşlarım da iyi habelerini yazsınlar merak ettim💕
Probu elinle mi tutturdu sana ? :KK57:
Allahım ya Rabbim… :olamaz:
Çocuklu kadın ilk kez gelmiyordur oraya. Psikolojik baskı altında hissetme kendini.

Kızlar ben yeni anne oldum tecrübem yok ama yine de size tavsiye vermek için yazıyorum. Doğum yapınca alt değiştirme gaz çıkarma vs refakatçinize görev verin bol bol emzirin yarım saatte saat başı. Süt insin bebek alışsın çok önemli. Diğer şeyler halledilir süt kaynağı sizsiniz ilk andan sıkı tutarsanız emzirme işi halloluyor 🥰 daha hiç mama falan vermedim inat ettim çok şükür şimdiye kadar emip emip uyuyor sarılık olmadık henüz

Başım çatlıyor çok sıcak klima açtım başımı ağrıtıyor. Sağa sola dönemiyorum. Son çalışma günümdü okul seminer evrak işleri bitti şükür. Tam oh diyeceğim ağırlaştım. Gebeliğin sefasını süremeden bitecek. Hareketleri tekmeleri özleyeceğim.

Neyse gidiyim kocaya çatiyim ısı yayıyor az öte git diyim. Uyuyabiliyor geceleri sinirimi bozuyor. Kalksın bana dondurma alsın evin tozunu alsın. Bu adam rahat uzandıkça bana bişeyler oluyor :KK53: Delirmeden kavuşaydık bebelere :rolleyes:

Back
X