- 14 Mart 2025
- 65
- 280
- 8
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #24.641
Gözünüz aydın, hayırlı olsun bebişinizKizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Sağol kuzum benim inşallah kendi sancılarım gelirde bu bir kaç gün içerisinde hiç hastaneden çekmemHahahajaadamın suyunu çıkardın kaç gündür tabi insaf diyecek ay güldürdün ya valla
Çok sağol bacımkızım 4.5 yasinda. Neyin içine katsak anlıyor bu minik kız var ya. Bebekken de iciremezdim. Ağzından püskürtürdü yoğun tatlı ev yapımı kayısı suyuna falan karistirirdim onu da anlar içmezdi. Eşim diyor ki çorbasına kat. Dedim çorbadan da mı tiksindireceksin anlıyor işte. Yok illa kat diyor bana bugün. Napcamı şaşırdım. Aynen onlar portakallı versem mi bilemedim. Neyse sabah geçti artık da akşama bir şekilde deneyeyim. Bende bol limon falan tüketmeye çalisiyorum inşallah geçmez. Biz toparlanmadan bebek gelmez inşallah diyorum. Oysa ki can atıyorum artık dogurmaya.
Bir de bunu deneyeyim canım evde zencefil yok aldırayım ama sanmiyorum bunu da yiyeceğini. Çok teşekkür ederim
Canım beklemekte bir sakınca görmüyorum ben ya. İyi yapmışsın bence de. Her biri başka bir şey söylüyor madem bir sıkıntı yok neden hemen doğum yapasın ki. Dediğin gibi en azından ablan gelsin. Hem belki de gerçekten kendi baslayacak doğum kaç gün kaldı zaten. Geçmiş olsun. Sıkma canını sen doğum için elinden geleni yapmaya devam et inşallah kendi sancıların gelecek
Anlamaz mıyım ladyim tabi ki anlıyorum. Su mutfak dolaplarını temizlemeden doğmasın diyorum kendimce. Nasipse bu cumartesi Pazar mutfağı temizleyeceğiz eşimle. Kendim temizleyim dedim olmaz dedi kızdı. O yapacakmış. Zaten bir tek mutfak kaldı ince ayrıntılı yer. İki gündür koltuk siliyorum.. sürekli bir yerleri silerken buluyorum kendimi yani şuan yaşadığın düşünceleri çok iyi anlıyorum
Sağol canım ladycimSüt gibi. Ne sancı ne kasılma. Bebeğin kalp atışları da çok güzel
Ben bi Perinatoloğa gittim. O da çok ilgiliydi.Şikayetlerim kendiliğinden ortadan kalktı. Bi ilaç ve tedavi de gerekmedi. Buna rağmen iki haftada bir çağırmaya ve tahillleri yapıp takip etmeye devam etti. Ben artık gitmeme gerek yok mu diye düşündüğümde dahi bana gelmene gerek yok gibi bi şey de demedi. Saolsun.
Suni sancı sanki daha kolay yada iyi bi şey.Bekle bacım. Pazartesi çarşamba yada perşembe.. Doğal süreci bekle. Kendini ve bebek hareketlerini takip et. İns bebeğin kendi gelecek. Rabbim kolaylaştırsın
Oy oy oyyyyy! tosuncuk
Bende ilkinde suni almadım bekledim ama gelmeyince dığumhanede müdahale edip başlattılar sancıyı şimdi de kendi sancımın gelmesini bekliyorum olmadı en son çare suni sancı olsunKesinlikle canım öyle oldu. İnşallah hepimizin evladıyla beraber benimki de hayırlı bir evlat olur
Seninle güne gün aynı canım tarihlerimiz. Ben her şeyin doğal ilerlemesi taraftarıyım senin yerinde olsam bende beklemeyi tercih ederim. Bana da doktorum 40. Haftaya kadar bekleriz sonra suniyle normal doğumu baslatiriz dedi. Çünkü kendi tatile gidecekben ilkinde de suni almadan sancimla doğurmuştum. Yine öyle düşünüyorum bir aksilik olmazsa.,..
Evet gerçekten şuan buna hazır olmadığını hissediyorum hani olurda kendi sancım olsa kendi doğumumun başladığı hissederim böyle sebep yokken olması bana mantıklı gelmiyorCanım senin normal doğum sa bence iyi yapmışsın beklemekle doktorların hepsi farklı telden çalıyor bazen çok farklı şeyler söylüyorlar ama biz vücudumuzu tanıyoruz biliyoruz
Aaaa biri doğurmuş normal doğum mu yaptın canım hayırlı uğurlu olsunKizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Geçen hafta gittim çatala baktı açılma yok dedi 39.hafta dedi kanala girmemiş dedi bu haftada doktoruma gittim aynı şeyleri tekrar ettiBence başka bir doktora daha görünün acildeki doğum için yorum yapmaz ki o anki durumu söyler
Gözün aydın canım Rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallahKizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Evet son anda haberimiz olmuş iki kişi tek biliyorduk üç kişiymişAaaa biri doğurmuş normal doğum mu yaptın canım hayırlı uğurlu olsun
Maşallah Allah bağışlasın sağlıkla büyüt inşallahKizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Normal mi yaptı onu çok merak ediyorum yani ilk kez biri normal dogurcakta ondanEvet son anda haberimiz olmuş iki kişi tek biliyorduk üç kişiymiş
Kendine gelince anlatırNormal mi yaptı onu çok merak ediyorum yani ilk kez biri normal dogurcakta ondanyoksa her doğum aynıdır kimse yanlış anlamasın lütfen sadece yani bebekler artık sularını patlatmaya başladı mı merak ediyorum
Maşallah sana ben kendimi odadan odaya zor atıyorum vallahi bu havadaMutfak dolapları tamam.
Camı temizdi, icerden yine sildim.
Perdesi yıkandı taktım.
Vaalbara cekirgen yap beni
Gözün aydın canım inşallah ikinizde toparlayacaksınız Allahın izniyleSelam kızlar hepinize çok teşekkür ederim8buçukta doğuma alındım 9buçukta çıktım. Hastanenin rutin uygulaması gereği 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ben ameliyattayken bebişi yoğun bakıma almışlar o esnada farketmedim, doğduğunda bebişi bana üstünkörü gösterdiler ama yüzünü göremedim o sırada. Bebişte solunum sıkıntısı varmış su yuttuğundan şüphelenmişer burundan nefes alması sağlanıyormuş entübe değilmiş. Kolunda ve ayaklarında morarma varmış, bunun için kan tahlili yapmışlar, kolundaki morluklar kaybolmuş devamında, sonuçları bebeği görmeye gidince öğrenebileceğim. Ne boyunu ne kilosunu biliyorum çok merak ediyorum 4buçukta yeme içme serbest olcak bana hemşire çorbanı içiririm gidersin bi görmeye dedi. Süt sağma eğitimi verildi sağdıkça bebeğe göndereceğim.
Benim de ağrılarım başladı bi yürüme denemesi yaptık. Tıp fakültesinde doğum yaptım ben aşırı memnun kaldım, özelde görmediğim ilgiyi gördüm. Başımı okşaya okşaya rahatlattılar Allah razı olsundoğum esnasında hepinize dua ettim, Allah sizleri de sağlıkla bebeklerinize kavuştursun inşallah
Bendeki gelişmeler şimdilik böyle
Canimm bilinmezlik korkusu, beklemenin stresi, neler olacağına dair dusunceler stres, bende eşim işteyken sıkılıyorum şu ara, yalnızlık çekiyorum, çok normal, süreci biliyorum kaygım yok ama bu duygular tamamen hormonal, kontrol etmekte gucluk çekiyoruz, sen gidelim deseydin balığa keşke otururdun biraz, saatlerce durmazdiniz bir iki saat takilirdin zorlanınca dönerdiniz, sana da iyi gelirdi, evde tek kalmakta iyi gelmez şu dönemde, korku kaygı çöker tepene hepsi gayet normal, başaramadığını düşünme, bazılarımız caktirmama konusunda daha iyiyiz o kadar, bende kendimi salmak isterim mesela ama öyle bı lüksüm yok, oğlum var, destek olacak annem falan yok, arkadaşlarım kendi işinde gücünde, kimseye yük olmak istemem o yüzden bazı şeyleri es geçiyorum, bazı duyguları yokmuş gibi davranıyorum, başka nasıl tepki vereceğini de bilmiyorum açıkçası... Geçecek, bikac hafta sonra herşey değişecek, bı düzen oluşacak, rahatlayacaksn üzülmeKızlar ciddi şekilde psikolojim bozulmaya başladı benim. Stres yapmıyorum aslında kendimce ama gel de içime anlat bir de... Yalnızlık hissi çok ağır basmaya başladı. Bu ya doğurursam korkusu falan değil ama, yalnız hissediyorum sadece. Dışarı çıkamıyorum adım atmaya halim yok. Eşim iş çıkışı arkadaşlarıyla balık tutmaya gitti sabahın köründen beri tek başımayım oyalanacak şeyler buluyorum falan ama yok olmuyor içim çok sıkılıyor. Dışarı çıkabilseydim normalde eşim benimle balık tutmaya giderdi, benim de kafam dağılırdı. Ben de çıkamıyorum, yapayalnız kaldım. Bebişim de hiç durmadı bugün, aşağıdan çıkacak sanki hiç durmadan aşağı baskı yapıyor sürekli hareket ediyor bacaklarımı sıkıyorum resmen düşecek gibi geliyorKarmakarışık duygular içindeyim. Az kaldı tamam ama nasıl geçecek bu birkaç hafta? Arada sıkışmış gibiyim. Eski hayatım ve yeni hayatımın arasındaki birkaç haftalık zaman diliminde sıkışıp kaldım resmen. Kalbim ağzımda atıyor sanki stres doluyum. Var mıdır psikolojik olarak rahatlayabilmem için bir öneriniz? Vaalbara 'nın pozitifliğinden enerjisinden istiyorum lütfen bana da bana daaa
Doğum yapan arkadaşları görünce de çok seviniyorum, hepinizin gözü aydınİnşallah en kısa zamanda kendinizi toplar bebişlerinizle güzel zamanlar geçirirsiniz. Darısı da tüm doğurmayı bekleyen annelere inşallah. Sağlıkla kavuşalım zamanında, ama lütfen bir an önce kavuşalımmm
Bu senin tercihin mi yoksa kürtaj olmayla mı alakalı normal doğum istememen.Benim de tüp bebek daha önce kürtaj olmuştum 11 haftada bebeğin kalbi durduğu için. O yüzden şimdi normal doğumu göze alamam. Kaçıncı denememde zaten bu kadar ilerleyebildik. Ben de sezeryan yaptıracağım. Daha ne zaman olacağını kararlaştırmadık. 36 haftadayım yüksek ihtimal 38 haftada olurum doğumu. İçin rahat olsun yani. Önemli olan sağlıkla doğması. Kalan İki haftadaki gelişimini dışarda tamamlar.
Doğum yapan herkesi yoğun bakıma mı alıyorlarmış ilk kez duydum bunu sebebi nedir ?Çok teşekkür ederim canım aminyoğunbakıma doğum yapan herkesi alıyorlarmış, ne yapıyorlar dersen 3 saat gözetim altında tutuluyorsun serum taktılar tansiyon ölçtüler ağrı kesici yaptılar vs farklı bir durum da yoktu. Osmangazide yaptım doğumumu canım
Sevindim canım teşekkür ederim mesajın için sezaryenler için olagan demek ki. Kendi kendine nefes alamıyormuş almaya başladığı an çıkarcaklarmış küvezden. Daha çok morluklara takıldım, bende pıhtılaşma bozukluğu var morlukları görünce bebekte de olabilir mi diye tahlil yapmışlar ama sonuçları bile öğrenemedim. Hemşire arkadaşlarım gelmişti ziyarete onlara bahsettim bebek nefes alamadığı için o tarz morluklar olabiliyor hastalık değildir dediler. İnşallah öyledir
Doktorumla hemşirenin koridorda konuşmasını işittim doktorum fiziksel şiddetten şüphelenmiş sanırım hemşire biz hiç fiziksel şiddeti düşünmedik diyorduama ben demiştim doktoruma oğlum karnıma uçan tekmeler atıyor diye o da bişey olmaz demişti işin esprisi tabi ki ama niye ondan şüphelendi anlamadım
Benim de tüp bebek daha önce kürtaj olmuştum 11 haftada bebeğin kalbi durduğu için. O yüzden şimdi normal doğumu göze alamam. Kaçıncı denememde zaten bu kadar ilerleyebildik. Ben de sezeryan yaptıracağım. Daha ne zaman olacağını kararlaştırmadık. 36 haftadayım yüksek ihtimal 38 haftada olurum doğumu. İçin rahat olsun yani. Önemli olan sağlıkla doğması. Kalan İki haftadaki gelişimini dışarda tamamlar.
Bu senin tercihin mi yoksa kürtaj olmayla mı alakalı normal doğum istememen.
Benimde 13 haftalık bi kayıbım var o yüzden soruyorum
Evet bende merak ettim daha doktorla da hiç doğum konuşmadık Salı soracağım bendeBende sormak istemiştim ama didiklemek istemedim, neden böyle gelişti durumun, bende 16haftalik kürtaj olmuştum, sağlıkla gelecekler inşallah öyle ya da böyle, sadece sebebini merak ettim neden böyle gelisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?