2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Kızlar sizler tecrübeli hamile olarak birşey sormak istiyorum 😀 ben 12 haftam bitti bu haftaya kadar çok zor geçiyordu ağrılar baş dönmeleri bulantı halsizlik sürekli uyumak ama en çokta ağrı vs zorluyordu beni ama bu hafta sanki daha iyiyim hatta o günleri düşününce baya iyiyim yine arada mide bulantım sancım oluyor ama geçtiğim haftalara göre daha hafif şimdi ben iyiyim diye korkmaya başladım bebeğime bişey olmamıştır dimi hep kötü olunca iyi olduğumda panik yaptım en son 10 gün önce gittim doktora bir sorun yoktu
12. haftadan sonra bi rahatlık geliyor gerçekten 2. trimester rahatlığı bana göre çok iyiydi bulantılar bitti bebeğin büyüdüğünü ve karnının çıktığını görmek gerçekten hamile olduğunu anlamanı sağlıyor ennn güzel dönem diyebilirim inşallah rahat geçirirsin bu dönemi bilmediğimiz bir durum olduğu için tedirgin olman normal ama bunlar en güzel günlerin 28. hafta sonrasında bende ağırlaşmalar başladı ama güzel duygular tadını çıkar 🙏💐

.

Canimm bilinmezlik korkusu, beklemenin stresi, neler olacağına dair dusunceler stres, bende eşim işteyken sıkılıyorum şu ara, yalnızlık çekiyorum, çok normal, süreci biliyorum kaygım yok ama bu duygular tamamen hormonal, kontrol etmekte gucluk çekiyoruz, sen gidelim deseydin balığa keşke otururdun biraz, saatlerce durmazdiniz bir iki saat takilirdin zorlanınca dönerdiniz, sana da iyi gelirdi, evde tek kalmakta iyi gelmez şu dönemde, korku kaygı çöker tepene hepsi gayet normal, başaramadığını düşünme, bazılarımız caktirmama konusunda daha iyiyiz o kadar, bende kendimi salmak isterim mesela ama öyle bı lüksüm yok, oğlum var, destek olacak annem falan yok, arkadaşlarım kendi işinde gücünde, kimseye yük olmak istemem o yüzden bazı şeyleri es geçiyorum, bazı duyguları yokmuş gibi davranıyorum, başka nasıl tepki vereceğini de bilmiyorum açıkçası... Geçecek, bikac hafta sonra herşey değişecek, bı düzen oluşacak, rahatlayacaksn üzülme ❣️
Çok teşekkür ederim güzel cümlelerin için. Gerçekten çok güzel bir enerjin var ne zaman yazılarını okusam keyfim yerine geliyor. Güçlü duruşun çok güzel. İnşallah sen de kolaylıkla bir an önce bebeğini kucağına alırsın, allah evlatlarınla ve eşinle sağlıklı musmutlu uzun ömürler versin canım benim. İyi ki varsın iyi ki tanıdık seni💖🌸

Çok teşekkür ederim güzel cümlelerin için. Gerçekten çok güzel bir enerjin var ne zaman yazılarını okusam keyfim yerine geliyor. Güçlü duruşun çok güzel. İnşallah sen de kolaylıkla bir an önce bebeğini kucağına alırsın, allah evlatlarınla ve eşinle sağlıklı musmutlu uzun ömürler versin canım benim. İyi ki varsın iyi ki tanıdık seni💖🌸
Bende iyi ki sizinle buradayım, iyi dileklerin beni çok mutlu etti sağolasın, üzülme, gerçekten hicbirseye değmiyor, bu dönemi geçirince dönüp baktığında son günlerini sıkıntılı hatirlamanı istemem, çık eşinle yürü aksam biraz, ne bileyim bıraz oturun biryerlerde, sevdiğin bı filmi aç diziyi aç, oyalan kafanı dağıt, inşallah bu süreci hep birlikte sağlıcakla atlatacağız sadece fiziken değil ruhen de atlatacağız. Boş konustugumu düşünme, bayram öncesi öyle kötü haberler aldım ki, dogumuma iki ay kala öyle beklemedigim birinden beklemedigim yaralar aldım ki anlatamam... Elden birşey gelmiyor, toparlanıp yolumuza bakacağız, ailemize bakacağız, bir şekilde bosvermeyi takilmamayi öğreneceğiz ❣️

Kızlar ciddi şekilde psikolojim bozulmaya başladı benim. Stres yapmıyorum aslında kendimce ama gel de içime anlat bir de... Yalnızlık hissi çok ağır basmaya başladı. Bu ya doğurursam korkusu falan değil ama, yalnız hissediyorum sadece. Dışarı çıkamıyorum adım atmaya halim yok. Eşim iş çıkışı arkadaşlarıyla balık tutmaya gitti sabahın köründen beri tek başımayım oyalanacak şeyler buluyorum falan ama yok olmuyor içim çok sıkılıyor. Dışarı çıkabilseydim normalde eşim benimle balık tutmaya giderdi, benim de kafam dağılırdı. Ben de çıkamıyorum, yapayalnız kaldım. Bebişim de hiç durmadı bugün, aşağıdan çıkacak sanki hiç durmadan aşağı baskı yapıyor sürekli hareket ediyor bacaklarımı sıkıyorum resmen düşecek gibi geliyor🙄 Karmakarışık duygular içindeyim. Az kaldı tamam ama nasıl geçecek bu birkaç hafta? Arada sıkışmış gibiyim. Eski hayatım ve yeni hayatımın arasındaki birkaç haftalık zaman diliminde sıkışıp kaldım resmen. Kalbim ağzımda atıyor sanki stres doluyum. Var mıdır psikolojik olarak rahatlayabilmem için bir öneriniz? Vaalbara Vaalbara 'nın pozitifliğinden enerjisinden istiyorum lütfen bana da bana daaa 😭😭😭
Doğum yapan arkadaşları görünce de çok seviniyorum, hepinizin gözü aydın 🥹💖 İnşallah en kısa zamanda kendinizi toplar bebişlerinizle güzel zamanlar geçirirsiniz. Darısı da tüm doğurmayı bekleyen annelere inşallah. Sağlıkla kavuşalım zamanında, ama lütfen bir an önce kavuşalımmm 💖🌸
Ay bu ben ya 🤦‍♀️ neyin kaygısı neyin üzümtüsü anlamıyorum ama az önce eşime yarım saat ağladım kendimi çok çirkin hissediyorum hiç güzel değilim sen artık beni beğenmiyorsun diye 🤦‍♀️ adam bişey mi dedi yoo demedi ama ne bileyim öyle hüngür hüngür ağladım ağırlaştıkça duygularımda ağırlaşıyor sanki

Bende iyi ki sizinle buradayım, iyi dileklerin beni çok mutlu etti sağolasın, üzülme, gerçekten hicbirseye değmiyor, bu dönemi geçirince dönüp baktığında son günlerini sıkıntılı hatirlamanı istemem, çık eşinle yürü aksam biraz, ne bileyim bıraz oturun biryerlerde, sevdiğin bı filmi aç diziyi aç, oyalan kafanı dağıt, inşallah bu süreci hep birlikte sağlıcakla atlatacağız sadece fiziken değil ruhen de atlatacağız. Boş konustugumu düşünme, bayram öncesi öyle kötü haberler aldım ki, dogumuma iki ay kala öyle beklemedigim birinden beklemedigim yaralar aldım ki anlatamam... Elden birşey gelmiyor, toparlanıp yolumuza bakacağız, ailemize bakacağız, bir şekilde bosvermeyi takilmamayi öğreneceğiz ❣️
Tavsiyelerini dikkate alıcam kesinlikle. İnşallah her birimiz kolayca atlatırız bu günleri ve çok daha güzel günlere kavuşuruz🩷

Kontrolden çıktım bebiş 3250 olmuş 10 günde 250 gram almış bana az geldi biraz 49 cm olmuş şükür Dr 10 temmuza kadar bekleyelim 11 temmuzda bebek suyu vs iyiyse devam ederiz aksi halde suni sanciyla yatisını yaparim dedi bendeki haberler böyle bu arada magnezyum yazmadı doğum geciktirir dedi bende aman kalsın dedim magnezyum kullanan normal doğum yapacaklara söylemiş olayim😂
Ben hala kullanıyorum 🫢

Kızlar ben yeni anne oldum tecrübem yok ama yine de size tavsiye vermek için yazıyorum. Doğum yapınca alt değiştirme gaz çıkarma vs refakatçinize görev verin bol bol emzirin yarım saatte saat başı. Süt insin bebek alışsın çok önemli. Diğer şeyler halledilir süt kaynağı sizsiniz ilk andan sıkı tutarsanız emzirme işi halloluyor 🥰 daha hiç mama falan vermedim inat ettim çok şükür şimdiye kadar emip emip uyuyor sarılık olmadık henüz

MAşallah yaa aman hep böyle devam etsin cuk cuk emsin 🙏

Çok geçmiş olsun canım Instagramda bi diyetisyene takip ediyorum özellikle çocuk beslenmesinde yoğunlaşan bir kadın onun sarımsak kürü tarifi var oğlumda azcık öksürük görsem başlıyorum çok şükür hemen bir kaç günde kesiyor
20 aylık antibiyotik vs daha kullanmadık şükür 🙏🏻
İstersen atayım ona bir bak
Tamam canım at bakalim neymiş. Teşekkür ederim ❤️ 🫂
Selam kızlar hepinize çok teşekkür ederim🙏 8buçukta doğuma alındım 9buçukta çıktım. Hastanenin rutin uygulaması gereği 3 saat yoğun bakımda kaldım. Ben ameliyattayken bebişi yoğun bakıma almışlar o esnada farketmedim, doğduğunda bebişi bana üstünkörü gösterdiler ama yüzünü göremedim o sırada. Bebişte solunum sıkıntısı varmış su yuttuğundan şüphelenmişer burundan nefes alması sağlanıyormuş entübe değilmiş. Kolunda ve ayaklarında morarma varmış, bunun için kan tahlili yapmışlar, kolundaki morluklar kaybolmuş devamında, sonuçları bebeği görmeye gidince öğrenebileceğim. Ne boyunu ne kilosunu biliyorum çok merak ediyorum 4buçukta yeme içme serbest olcak bana hemşire çorbanı içiririm gidersin bi görmeye dedi. Süt sağma eğitimi verildi sağdıkça bebeğe göndereceğim.

Benim de ağrılarım başladı bi yürüme denemesi yaptık. Tıp fakültesinde doğum yaptım ben aşırı memnun kaldım, özelde görmediğim ilgiyi gördüm. Başımı okşaya okşaya rahatlattılar Allah razı olsun🤲🏻 doğum esnasında hepinize dua ettim, Allah sizleri de sağlıkla bebeklerinize kavuştursun inşallah🌸
Bendeki gelişmeler şimdilik böyle🍀
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah ❤️ en kısa zamanda toparlanıp bebeğine kavusacaksin inşallah. Bebeğin de en kısa zamanda kucağında olacak dualarım seninle ❤️ ara ara durumunu haber et merak ederim ❤️
Kizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Canım çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün gözün aydın maşallah bebeğine de. ❤️🥰 Nasıldı doğumun müsait olunca bilgilendirirsen sevinirim ❤️🥰

Ayy kızlarr.. Bu yorgunlukla nerelere gideyim. Koltuktan yatağa gecemiyorum şuan. Koltuk sildim, ev süpürdüm, 3 posta çamaşır yikattim, hasta kızımla ilgilendim, oyun oynadım. Bir ton bulaşık yıkadım, 5 kg bezelye ayıklayıp dolaba attım. Ama saat bu saat oldu bende bittim. İçimde bir şey durma devam et diyor. Yatağa gecebilirsem uyuyup dinlenip yarın da işlere devam etmem lazım. Bu ara altımı sürekli ıslak hissediyorum su değil eminim akıntı. Ama çok çoğaldı. Bugün belimde regl ağrısı gibi ağrılar var. Su işleri bitirsem istediği zaman gelsin artık bebiş. Haftasonu geçsin de sonra gelebilir 🤣❤️ ayak topuğu olduğuna %100 eminim dayayıp duruyor kaburgamin altına çok tatlı yuvarlacık cıkarttırıyor onu seve seve uyuyacağım şimdi nasipse 🤣 🥰❤️

ayak topuğu olduğuna %100 eminim dayayıp duruyor kaburgamin altına çok tatlı yuvarlacık cıkarttırıyor onu seve seve uyuyacağım şimdi nasipse 🤣 🥰❤️

En sevdiğim hareketlerinden biri, minicik yumru yapıyor, sağda ayak sola doğru popo, geriniyor hareket ediyor, net belli oluyor, içim eriyor 😍

Kolay gelsin yorma kendini, bu ara benimde hep akıntı hep ıslak 🤦🏻‍♀️

Güzel dilekleri için herkese teşekkür ederim. Biz çok şükür sağ selamet kavuştuk darısı diğrlerinizin başına. Dikiş ağrım acım var ama geçecek inanıyorum. Emişme seansındayız. Bizim oğlan gececi çıktı gündğz herkes burdayken uyudu ne uslu dediler herkes gitti tam uyumaya niyetlendik bizi ayağa dikti 😝 canı sağolsun sert bi giriş yaptı.

Şikayetleriniz aynimiydi benimle anlatinca hoca reflü mu dedi.ben tam anlayamadim cunku susuzluk mu alerjimi reflumu
Hamileliğe bağlı olarak mideye karın baskı yapıyor. Yattığım anda paralel olarak, mide suyum ağzıma geliyordu acı acı. Bir şekilde uyumayı becerdiğimde ise öksürükten uyanıyordum çünkü Mide suyum boğazımı tahriş ediyordu boğazlarım acıyordu yumuşak birşeyler içince iyi geliyordu. Dik dururken bir problem yoktu yani 😅

Söylediğiniz tarihlerde HCG negatif çıkması önemli tabi. Ama son adet tarihi de önemli. 2000 çıktığında acaba kaç haftaya tekabül ediyor onu net bilip gebe kalma tarihine göre hesaplayabilirsiniz.
Tahmini 4 haftalık çıkıyor değer oda 27eylül sat değeri veriyor 14ekimde nasıl betam 0 çıkıyor ondan emin değilim sadece

Kızlar sizler tecrübeli hamile olarak birşey sormak istiyorum 😀 ben 12 haftam bitti bu haftaya kadar çok zor geçiyordu ağrılar baş dönmeleri bulantı halsizlik sürekli uyumak ama en çokta ağrı vs zorluyordu beni ama bu hafta sanki daha iyiyim hatta o günleri düşününce baya iyiyim yine arada mide bulantım sancım oluyor ama geçtiğim haftalara göre daha hafif şimdi ben iyiyim diye korkmaya başladım bebeğime bişey olmamıştır dimi hep kötü olunca iyi olduğumda panik yaptım en son 10 gün önce gittim doktora bir sorun yoktu
Hayır canım öyle düşünme bi şey yoktur ilk 3 ay zor 4.ay ve 6 ay paşa gibi yaşa sonra son trimester da biraz zor oluyo 😀❤️

Kizlar ben bugün dogurdum bebis iyi bende eh işte ağrılar dışında iyi sayılırım:)
Hayırlı olsunn, Allah analı babalı büyütsün ☺️
Ayy kızlarr.. Bu yorgunlukla nerelere gideyim. Koltuktan yatağa gecemiyorum şuan. Koltuk sildim, ev süpürdüm, 3 posta çamaşır yikattim, hasta kızımla ilgilendim, oyun oynadım. Bir ton bulaşık yıkadım, 5 kg bezelye ayıklayıp dolaba attım. Ama saat bu saat oldu bende bittim. İçimde bir şey durma devam et diyor. Yatağa gecebilirsem uyuyup dinlenip yarın da işlere devam etmem lazım. Bu ara altımı sürekli ıslak hissediyorum su değil eminim akıntı. Ama çok çoğaldı. Bugün belimde regl ağrısı gibi ağrılar var. Su işleri bitirsem istediği zaman gelsin artık bebiş. Haftasonu geçsin de sonra gelebilir 🤣❤️ ayak topuğu olduğuna %100 eminim dayayıp duruyor kaburgamin altına çok tatlı yuvarlacık cıkarttırıyor onu seve seve uyuyacağım şimdi nasipse 🤣 🥰❤️
Ay ben de hissediyorum yandan doğru ya ayağı ya bacağı😍

Hamileliğe bağlı olarak mideye karın baskı yapıyor. Yattığım anda paralel olarak, mide suyum ağzıma geliyordu acı acı. Bir şekilde uyumayı becerdiğimde ise öksürükten uyanıyordum çünkü Mide suyum boğazımı tahriş ediyordu boğazlarım acıyordu yumuşak birşeyler içince iyi geliyordu. Dik dururken bir problem yoktu yani 😅
Benimki daha farkli agzima gelen suyu hissetmiyorum komple kuruluk oluyor ayy artık ben birseye teshis koymak istemiyorum bebeme saglikla kavuşmak istiyorum 😅 az daha sabir 🤲

Günaydınnnn güzel annelerrrr 🥰🥰
Toplamda 5 sayfa okudum geldim 😀 dün çok bakamamıştım buralara. Susuuuu Susuuuu hayırlı uğurlu olsun canım çok sevindim bebişine kavuşmana 🌺

Dün buzluk için tuzlu kurabiyeler ve poğaçalar yaptım attım. Haftalardır tek tük dışarı çıkmalar haricinde evdeyim artık aşırı bunalmıştım. Madem plesenta yukarı çıktı azıcık dışarı çıkayım dedim. Arkadaşlar ben dışarı çıkmayı unutmuşum 🤣🤣 gece eve geldiğimizde saat 1 e geliyordu. Ayaklarım bacaklarım ellerim her yerim davul gibi şişmiş 😱 eşim diyor ki doktora mı gitsek bu bacaklar senin olamaz 🤣 sürekli evde olduğum için şişmiyordu tabi, bi dışarı çıktım zavallı bacaklarım mahvoldu 🤣🤣

Beni de bi temizlik telaşı sardı şimdi. Annem gelecek haftaya o yapacak aslında bi de abla gelecek ama yine de dün arkadaşım buhar makinesini getirdi lazım olur diye. Evin her yerini buharla temizlemeye niyetliyim bakalım 😀 haftalardır bi şey olcak diye korkan ben büyük temizliğe girişeceğim. 36. Haftasına girecek anne özgüveni geldi üstüme 🤣🤣

Back
X