- 21 Ekim 2024
- 1.995
- 4.860
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #24.761
Sancıları ya da suyun gelirse onu bekleyebilirsin bence de . Benimki de neredeyse 6 gün önce geldi hala doğmadıMerhaba arkadaşlar
Bugün öğlen Nişan geldi…Önceki gebeliğimde suyumu beklemiştim şimdi tedirgin oldum gitmelimiyim durmalımıyım bilemedim
Doktor alttan muayenelerden sonra birkaç gün lekelenme olabilir merak etme demişti sürebilir bence , kasılma sancı gibi mi ritmik aralıklarla gelen yoksa genel miKızlar kızlar dün çatı muayenesinden sonra kahverengi ama açık kahve lekelenmem oldu bugun dün gibi biraz daha leke gelmiş kan rengi degil ama kasık agrılarım arada yokluyor beni dün muayeneden sonra oldu 2 gün sürer mi ki agrı
Kasılma yok canım arada yokluyor sadece kasık agrısı gidip gelıyorDoktor alttan muayenelerden sonra birkaç gün lekelenme olabilir merak etme demişti sürebilir bence , kasılma sancı gibi mi ritmik aralıklarla gelen yoksa genel mi
.
Yatmadım kız biber doldurdum bı tencere pişirdim biraz da attım dondurucuya, elim degmisken koyayım az daha dedim, dün evi toplamadim şimdi bı süpürüp sileceğim, günlük yap yap bitmiyor
Hadi inşallah annesi bende sizlerden ümitliyim artık biriniz de desin suyum geldi şöyle oldu böyle oldu doğurmaya gidiyorum.diyeKendi doktoruma gitmediğim için bu dr doğumla ilgili bir şey demedi riskli bir sey görse yatış verirdi sanırım ağrın artarsa gel dedi.
Aynen pazartesiden ümitliyim inşallah ahhahaah
Ay inşallah ben de çok kafaya takmadım rahat doğar minik kafaysa diye
Onu yapıyorum her günn
Önümüzdeki perşembe 40+0 oluyorum hade bakalım o zamana doğar belki minnoş
Canım sancı önemli. Benim nişan gelmişti ilk doğumda. Hemen arkasına sancım baslamisti. Dr ile haberlestim gel bakılsın dedi. Gittim açılma varmış sancım sık değildi. Ertesi gün sıklasti acilmam biraz daha artmisti. Ve sonra geldi bebek. Sancını takip et. Özele gidiyorsan drla da haberlesebilirsin kuzum. Takip et bakalım vücudunu ne olacakMerhaba arkadaşlar
Bugün öğlen Nişan geldi…Önceki gebeliğimde suyumu beklemiştim şimdi tedirgin oldum gitmelimiyim durmalımıyım bilemedim
Merhaba arkadaşlar size bir sürprizle de ben geldim cuma günü doktorum hareketsizlik devam edince acil aç karnına gel dedi gittim. Nst yi beğenmedi suyu da azalmıştı bebişimin. Önceki gün kontrol eden doktorla da görüşüp acil sezeryana alındım. 38+2 de doğdu kızım 3300gr 49 cm. Sağlıklı bir bebiş. İkimiz de iyiyiz. Bugün taburcu oluyoruz.
36. Haftamizda dun 18.00 de doğduk.
Aniden birden oldu, şu iki günde ne yaşadım anlamadim.
Herkese kolaylıkla saglikla kurtulmayı diliyorum..
Her zaman Allahin yazdığı oluyor
Maşallah, hepinizin gözü aydınBende doğurdumilk bebeğim ve çok güzel his vs vs hep duyarım ve öyle olacağını da bilirdim ama gerçekten kendi bebeğini doğurmak inanılmaz bi süper duyguymuş.Tarifi yok asla
25 haziranda istanbul medical park göztepe de spinal olacakken maalesef omuriliğime iğne girmediği için yüzlerce deliğe rağmen genel anesteziyle doğurdum. Mehmet Ahmet Canbaz doktorum sadece doğum için kendisine ulaştım ama çok memnun kaldım. Sezaryen sonrası bi kaç saate yürüdüm kendi işime bebeğe bakar oldum . İkimiz de evdeyiz iyiyiz
Darısı bekleyenlerin başına ve isteyen herkese nasip etsin yaşamadan anlaşılamayan yüce bi duygu
Sürer bende lekelenme olmadı ama ağrı sürdü baya. Sonra durduKızlar kızlar dün çatı muayenesinden sonra kahverengi ama açık kahve lekelenmem oldu bugun dün gibi biraz daha leke gelmiş kan rengi degil ama kasık agrılarım arada yokluyor beni dün muayeneden sonra oldu 2 gün sürer mi ki agrı
Benim hem annem hem eşim hem ablam vardı artı yaşındaki yiğenim dahi kaldı geceBu arada sezaryen yapan kızçelere bir sorum var. Hastanede yanınızda size kim refakat etti ? Benim yanımda eşim kalmak istiyor ben de onun kalmasını istiyorum. Sonuçta bebeğim dünyadaki ilk gününde anne babası yanında olsun istiyorum. Bi de annemde panik atak var her şeye aşırı panikliyorbenim yanımda gamsız sakin birinin kalması daha iyi gibi düşündük. Acaba eşim yanımda kalsa benim ve bebişin bakımı ve ihtiyaçları konusunda yeterli olur mu ?
Canım bugün zor geçiyor biraz, patililer şaşkınlar evde anneler var valla tüm düzenimiz değişti lohusalık da tuhafmış sanki ben uyursam çocuğa mama biberon verirler diye herkese ayrı şüpheyle bakar oldum
Benim annem kalacak. Sonrasında kendi evime geçince annemde bizimle kalacak. Ama dün annem dediki seninle ya oturma odasında ya da salonda yatacağız. Geceleride birlikte olacağız dediBu arada sezaryen yapan kızçelere bir sorum var. Hastanede yanınızda size kim refakat etti ? Benim yanımda eşim kalmak istiyor ben de onun kalmasını istiyorum. Sonuçta bebeğim dünyadaki ilk gününde anne babası yanında olsun istiyorum. Bi de annemde panik atak var her şeye aşırı panikliyorbenim yanımda gamsız sakin birinin kalması daha iyi gibi düşündük. Acaba eşim yanımda kalsa benim ve bebişin bakımı ve ihtiyaçları konusunda yeterli olur mu ?
Sağol canım Allah razı olsunAnladım canım üzme kendini sıkma canını en kısa zamanda iyi olacak inşallah toparlanacak ve kucağına gelecek. Dua ediyorum sana da bebeğine de.Bakalım bugün ne diyecekler süreçten haberdar et bizi canım benim. İnşallah guzel haberler alacağın bir gün olur
Ben bugün daha iyiyim çok şükür bebiş hala yoğun bakımda ama iyiye gidiyor dedi doktor umarım en kısa sürede çıkarSifonella gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün pıtır pıtır haberler geliyor sayfayı her açtığımda
@lady peacock arkadaşın için çok sevindim ya ne çok bekledik ,ne uzun sürmüştü ama bak sabır ile
Susuuuu sizin de gözünüz aydın sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum sizinle birlikte
ahestebirbeste bebiş çıktı mı yoğun bakımdan, siz nasılsınız ?
Ya kesin kaçırdıklarım var ama çok geride kaldım sayfa çok aktifBen sıcaktan bunalım geçiriyorum. Bi de sancı var 2 gündür garip garip hayır ola.
Doğum yapanlara kocaman sarılıyorum umarım herkes çokkk iyidir
Sağol canım amin benim bebiş de 37+2 de doğmuş oldu inşallah kolaylıkla sağlıkla bu süreci atlatıp bebişine kavuşursunSusuuuu ahestebirbeste dloss S serifo03 Sifonella ve diğer doğum yapan kızlar hayırlı olsun. Bebişleriniz ve sizler sağlıklısınızdır umarım. En kısa sürede ağrılarınız geçip birbirinize alışma sürecini de kolaylıkla atlatırsınız umarım
Ben de normal doğum bekleyenler arasındayım ama benim bebiş küçük biraz o yüzden sezaryen de olabilirDün bizim de kontrol vardı sabah uyandığımda karnımın üst kısmının boş olduğunu fark ettim dra söyledim o da doğum başlamış dedi ama başı henüz kanalda değil. Bugün itibariyle 37+2 yiz. Şimdilik bekliyoruz bakalım.
Benim ilk doğumumda annem kaldı yanımda. Şimdi bebiş olmayınca anneme eve git dinlen dedik eşim kaldı gece. Benim tercihim annemden yana açıkçası ama eşle de halledilebilir tabi hemşireler doktorlar hiç boş bırakmıyor odayı onlar da destek oluyorlar. Bebeği emzireceğin zaman eşin alır verir sana. Bebek uyuyunca yürüyüş yaparsın falan. Eşinin becerisine bağlı biraz daBu arada sezaryen yapan kızçelere bir sorum var. Hastanede yanınızda size kim refakat etti ? Benim yanımda eşim kalmak istiyor ben de onun kalmasını istiyorum. Sonuçta bebeğim dünyadaki ilk gününde anne babası yanında olsun istiyorum. Bi de annemde panik atak var her şeye aşırı panikliyorbenim yanımda gamsız sakin birinin kalması daha iyi gibi düşündük. Acaba eşim yanımda kalsa benim ve bebişin bakımı ve ihtiyaçları konusunda yeterli olur mu ?
Benim ilk doğumda böyle olmuştu annemle salonda yattık sezaryen olcaksan zaten yatağa yatıp kalkması zor oluyor 1 hafta kadar böyle koltukta yattık karşılıklı. Bazen bana kıyamayıp bebeği besliyordu. Gözümü bi açıyorum bebek ağlamış annem kucağına almış bebeği uyutuyor güzeldi tadını çıkar benceBenim annem kalacak. Sonrasında kendi evime geçince annemde bizimle kalacak. Ama dün annem dediki seninle ya oturma odasında ya da salonda yatacağız. Geceleride birlikte olacağız dediben şok. Bebeğe bakacağım diyor. Artık ne kadar süre öyle yapacaz bilmiyorum. Bir hafta ile mi sınırlı kalacak 40 ımız çıkana kadar mı Allah Kerim.
Ya benim 4 ay önce kuzenim doğum yaptı. Ona ne zaman gitsek çocuğu eşime veriyor gazını çıkart diyeBen de bu konuyu bugün kahvaltıda düşündümbenim de eşim kalmak istiyor ama sadece benlen ilgilenmeyecek. Bunun bebeğin gazını çıkarması var , altını değiştirmesi var. İlk günden yapabilecek mi sonuçta hemşireler yapmaz bunu
Ben de özellikle o mucizevi ana şahit olsun istiyorum. Doğuma da girecek. Çoğu kişi gitmesin saçmalama vs dedi ama zaten sezaryen olacak ve eşim başımın yanında duracak. Çok bir şey görmeyecek o yüzden tedirgin değilimBenim eşim kalmıştı ilk doğumumda her şeyimi yaptı bebişle ilgilendi doğuma da girdi her şeyden haberi vardı yani ama iyi oldu benim yanında en rahat hissettiğim en nazımın geçtiği kişi eşim ve doğumun tam olarak nasıl bir zorluk oldugunun mucizenin farkına vardı ilk bebiş çıkınca çok duygulandı ağladı fln çok özel anlardı yaben tavsiye ederim
Eşim çok hevesli ladycim ya. Yani inş doğduktan sonra da böyle hevesle devam eder eksilmez artarDaha önce anlatmıştım kızımı doğurduğumda eşim yanımda kaldı. Ve ilk gece, erkenden uyuyakaldı. Ben defaetle kalktım bebek emzirdim alt değiştirdim. Yerine koydum vs.
Bu biraz da kişinin kendi durumuna bağlı. Ağrım oldu. Ama kalktım. Kalkabildim. Eşimi de zorla kaldırabilirdim. Ama taşıma suyuyla değirmen çevirmek benim tarzım değil. Bi de becerisinden coook şüpheliyim. Kendim yapmak içimi de rahatlattı. Bu benim tercihimdi.
Diyeceğim o ki, ben rahat etmeliyim minimum yorulmalıyım diyen, işinin ehli birini getirsin. Çocuk bakmış tecrübeli biri. Öyle genç tecrübesiz bekar bi arkadaş da değil.
Ama baba da hevesli ise, pek ala yapar. Yapabilir diye düşünüyorum. Çocuğu yerinden alıp kucağa vermesi bile bi şey. Gerekse altını getirip senin yanında değiştirir. Sen de gözlemlersin yardım edersin.
Ben bu sefer arkadaşımı çağırdım. Onun da çok hevesi var çünkü. Ahiretliğim, kandan değil candan kardeşim. Bir gece net o kalacak. İkinci gün yorulur, eve gönderirim diye düşünüyorum, o zaman da eşimle kızım kalabilir.
Aynı şekilde evdeyken de yanımda kimse istemiyorum anne Kv görümce vs. Eşim az biraz yemek işini halletse, kızım getir götürür yapar. Hallederiz evvelallah.
Kuzum benim de muayeneden sonra 3 gün kanamam oldu biliyorsun. Hatta nişan sandım nişan da değilmiş. 33. Haftadaydım o zaman. Şimdi 35 deyim. Doktor plesentadan olmuştur demişti ama bence muayeneden dolayı olduKızlar kızlar dün çatı muayenesinden sonra kahverengi ama açık kahve lekelenmem oldu bugun dün gibi biraz daha leke gelmiş kan rengi degil ama kasık agrılarım arada yokluyor beni dün muayeneden sonra oldu 2 gün sürer mi ki agrı
Yaaa sanırım sadece bir refakatçiye izin var. İki tane olsa süper olur aslındaBenim hem annem hem eşim hem ablam vardı artı yaşındaki yiğenim dahi kaldı geceyiğenimi saymazsak hepsinin yeri ayrı tabi ama bence eş her alanda konuya dahil olmalı . Tabi tecrübede gerek o yüzden annende çok faydalı olur. Ya da ben gibi hepsi olsun bana çok iyi geldiler hep bi elden baktık bebişimize
Oyyy köpüşlerde sorun yok da kedolar tehlikeli ya. Beni de bizimkiler düşündürüyor. Ben de en azından 40 ı çıkana kadar bebiş uyurken odaya almayı düşünmüyorum hiç. Ama net bizimkilerde çığlık çığlığa bağırırlar. Benim için sorun değil aslında ama acaba bebiş uyanır mı ? O uyanmasa bile şimdi net evdeki aile büyükleri kediler bağırıyor diye söyleneceklerCanım bugün zor geçiyor biraz, patililer şaşkınlar evde anneler var valla tüm düzenimiz değişti lohusalık da tuhafmış sanki ben uyursam çocuğa mama biberon verirler diye herkese ayrı şüpheyle bakar oldumkedileri odaya almıyorum beşiğe çıkıp çocuğun üstüne yatarlar diye. Kapının önünde ağlıyorlar saatlerce... Köpüş merak edip kafasını ve bezini kokluyor sürekli.
Tamam bebeğe baksın da niye birlikte yatıyorsunuz kızBenim annem kalacak. Sonrasında kendi evime geçince annemde bizimle kalacak. Ama dün annem dediki seninle ya oturma odasında ya da salonda yatacağız. Geceleride birlikte olacağız dediben şok. Bebeğe bakacağım diyor. Artık ne kadar süre öyle yapacaz bilmiyorum. Bir hafta ile mi sınırlı kalacak 40 ımız çıkana kadar mı Allah Kerim.
Eşim beceriklidir ya güveniyorum onaBenim ilk doğumumda annem kaldı yanımda. Şimdi bebiş olmayınca anneme eve git dinlen dedik eşim kaldı gece. Benim tercihim annemden yana açıkçası ama eşle de halledilebilir tabi hemşireler doktorlar hiç boş bırakmıyor odayı onlar da destek oluyorlar. Bebeği emzireceğin zaman eşin alır verir sana. Bebek uyuyunca yürüyüş yaparsın falan. Eşinin becerisine bağlı biraz da
Beni geren şey gerçekten imzaydı artık tüm zamanları doldurup olmuyorsada sezaryen alın diyeceğim zaten ama 38den beri sezaryen diyen bir doktorla çalışıyor olmak çok zor olduO bakan bunları hiç sorgulamıyor işte.
Daha miad dolmadan anneyi korkutmaya başlıyor Dr.
Su tüm riskleri kabul ediyorum kağıdına atılan imza bile bi psikolojik baskı. Avrupa’da dediğin gibi +15 gün bekleniyor. O da sanki 9 aylık sürece dahil bir zaman gibi. Normal ve doğal.
Dua ediyorum. İns bi zeval olmayacak. Annesine kendi gelecek bebeğin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?