2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Duşta Masaj yaptım kızlar yumuşama olmadı. Sütte akmadı sağamadım beceremedim heralde. Ay niye böyle oldu ya. Sıcak bez koydum sıcak su torbası koydum banamısın demedi.
Ağrı yapacaktir pes etme önce o göğsünü emzir ve sürekli masaj yaparak sağ, bebiş açken zorlayabildigi kadar zorlasin sonra diğerini ver, emmesi bitince tekrar sağım yap, agrimasina bakıp bırakma daha kötülesip tikanmasin, geçmiş olsun canım benim, birazcık sabir

Ay bide böyle durumlar da var önümüzde değil mi. Allah yardımcımız olsun gerçekten.

Duşta Masaj yaptım kızlar yumuşama olmadı. Sütte akmadı sağamadım beceremedim heralde. Ay niye böyle oldu ya. Sıcak bez koydum sıcak su torbası koydum banamısın demedi.
Ben de tecrübeli değilim Ama emzirme eğitim şeysinden hızlı hizli aldığım notları paylaşayım.belki bi faydasi olur
~~~
"Mastit: bakteri,enfeksiyonudur. Iyi bir meme ucu bakimi. Ve sık boşaltma.
Ateşin varsa dr&antibiyotik
diger durumlarda:
Beyaz lahana dondur koy.
Sicak beyaz soğan yaprağı
Bebegi hemen besleyeceksem ılık kompres. Gogus yumuşat. (Önce dairesel, sonra sivazla yukaridan asagi. Emzir)

Sut kaldıysa sağım. Sonra soguk kompres.
pedi şık değiştir.
Sicak kompres. Bosalt/emzir.sonra soguk kompres.

Koltuk altı gerginse, tikaniktir. Gogus ucuna dogru Masaj, kompres, doğru emzirme. Pozisyon değiştir.."

Eklentiler

• 1000106491.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 71
  • 1000106493.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 33
  • 1000106494.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 61
Evet evet bende öyle biliyorum

Tabi tabi burda fikir olsun hepimize diye yaşadıklarımızı paylaşıyoruz, ama illa nişan gelecek diye bi kural yok. Kolay doğumlarınız olsun inşallah

Suni sancidan da korkuyorum. Bakalım ne olacak. Gerçekten çok zorlanıyor insan. İki saattir çok şiddetli baskı var. Canımı çok acıtıyor. Ne gelen nişan var ne su. Daha nişan gelecek de.
Balım herkeste gelmez nisan benim gelmemişti, bunda da gelmedi, suyla birlikte gider kanlı anlamazsin bile, kesin kural değil nişan

Merhabalar herkeste nişan gelmesi zorunlu mu
Değil canım. Benim ilkinde doğum basladiktan bir kaç saat sonra geldi mesela
Kızlar. Göğüsler şişip sertleşince ne yapıyorduk? Ben fenalardayım boşaltamıyorum göğsümü sağdıkça artıyo sanki. Yardım nolur.
Canım ılık sudan ziyade soğuk kompres. Önce bol emzirme ama pozisyonu değiştir. Futbol topu tutuşu diye bı pozisyon var o şekilde emzirme bittikten sonra soğuk kompres yap. Sanılanın aksine sertleşme durumunda soğuk rahatlatıyor sıcak enfeksiyon riskini arttırır. Rahatlamak için ilik duş almakta sorun yok ama sıcak uygulama yapma yeter. Bir de sertleşen yerlere hafif hafif masaj emzirme danışmanlığı eğitimi almıştım

Bak pozisyon bu. Hemen mastit diye korkma mastitte baş dönmesi kusma ateş gibi enfeksiyon belirtileri olur. Bazen süt kanalları böyle tikanabiliyir. Mastit için risk ama henüz mastit diyemeyiz

Eklentiler

• Screenshot_2025-06-30-00-58-02-713_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    17 KB · Görüntüleme: 59
Aminnnn! Ecmainnnn!
İns bacım. İns.
Ladyyyy ahh hadi beraber uykusuz kalalım bu gece. Ben sıcaktan sen heyecandan sabah ve sonraki süreçler hiç unutamayacak güzellikle geçsin bebişini sağlıkla ve kolaylıkla kucağına al inşallah. Grubumuzun en derde dermanı olan kişilerindensin Allah da seni dermansız bırakmasın dualarım seninle
Not: Kendine gelir gelmez ve tabi gözün bebikten başkasını görürse bize yaz olanı biteni

Doğum.beklerken oğlum hastalandı ya üç gündür hafifti geceden beri ateşi inatcilasti doktordayiz, hiç doğum yapacak durumda değilim şu an
Çok geçmiş olsun bu hastalıklar yine artıyor yaa…Dur daha doğum gelmedi o zamana kadar iyileşecek inşallah sen de bu arada sen kendine iyi bak çocuklar hızla toparlar. Şu an nasıl oldu ?

Kizlar disarida aksak yürüyüş yapamiyorsaniz evde hafif dolgu terligin tekiyle deneyin ben başladım bugün.nasil zekiyim yaaa gebelikte kan degerlerimin yerle bir olmasi bile durduramiyor beni maş
Kız benim topuklularim 37numara şimdi ayağım neredeyse 50numara nasıl girsin benim fiyona ayakalarim o topuklulara

Çok geçmiş olsun bu hastalıklar yine artıyor yaa…Dur daha doğum gelmedi o zamana kadar iyileşecek inşallah sen de bu arada sen kendine iyi bak çocuklar hızla toparlar. Şu an nasıl oldu ?
Sağolasın canım benim, Atesini düşürdük uyudu, bir saat geçmeden yükseliyor, antibiyotik etki edene kadar iki üç gün takip edeceğiz mecbur, hızlı yükseliyor müdahale etmezsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…