- 27 Ekim 2023
- 7.568
- 20.788
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.021
İnşallah bulaşmaz canım inşallahYa asıl sen de kendine dikkat et de sana da bulaşmasın
Antibiyotik etki eder mutlaka. Geceleri malesef ateş yüksek seyrediyor genelde. Bol su içerek de toksinleri atsın yavrucakSağolasın canım benim, Atesini düşürdük uyudu, bir saat geçmeden yükseliyor, antibiyotik etki edene kadar iki üç gün takip edeceğiz mecbur, hızlı yükseliyor müdahale etmezsek
Evet bizim gruptan birisi yarın doğum yapacak eğer düzelme olmazsa suyu azalmış. Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsinBizde Haziran grubuna gidiyorduk, neler yapıyorlar kime ne oluyor bakmakta fayda var, zaten aylarda kayıyor goruldugu üzere herkes kendi ayinda dogurmuyor
Evet çeşit çeşit olabiliyormuş, benim ilkinde sezaryen olduğu için buralarda okuya okuya öğrendim nişanın şart olmadığınıDeğil canım. Benim ilkinde doğum basladiktan bir kaç saat sonra geldi mesela
Canım ılık sudan ziyade soğuk kompres. Önce bol emzirme ama pozisyonu değiştir. Futbol topu tutuşu diye bı pozisyon var o şekilde emzirme bittikten sonra soğuk kompres yap. Sanılanın aksine sertleşme durumunda soğuk rahatlatıyor sıcak enfeksiyon riskini arttırır. Rahatlamak için ilik duş almakta sorun yok ama sıcak uygulama yapma yeter. Bir de sertleşen yerlere hafif hafif masajemzirme danışmanlığı eğitimi almıştım
Bak pozisyon bu. Hemen mastit diye korkma mastitte baş dönmesi kusma ateş gibi enfeksiyon belirtileri olur. Bazen süt kanalları böyle tikanabiliyir. Mastit için risk ama henüz mastit diyemeyiz
Nasıl süre bitti 40. Haftayı doldurdun muuuKızlar sürem bitti doğurmadım hala karnım düşmüş müüü ?Eki Görüntüle 3611092
Çok geçmiş olsun boğaz enfeksiyonu galiba.Sağolasın canım benim, Atesini düşürdük uyudu, bir saat geçmeden yükseliyor, antibiyotik etki edene kadar iki üç gün takip edeceğiz mecbur, hızlı yükseliyor müdahale etmezsek
Aynı benim Cihangir’imde öyleydi kilosu 3700 dü ama ciğer gelişmemiş 36 hafta 3 günlük doğdu şuan 3 400 ama okadar küçük ki kucağımda tutmaya korkuyorum en minik bebeğim Cihangir oldu elleri kolları minicik kafası yani sürekli kundak yapıcam ki yoksa kavrayamıyorumAmin canım tüm bekleyenler inşallahçok sevindim senin ve bebişin adına Kilosu 2900 küsür 37+2 de doğdu kilosu iyi ama ciğerleri tam gelişmemiş
Yok ama bulup denerim, alerjik bı cocuk, toz polen yogunlasinca tetikliyor, alerji ilaçları da bı halta yaramiyor, sürekli tikanmasi boğaz enfeksiyonu yapması onu da yordu artık.. "Benim burnum bı işe yaramıyor nefes almıyor" diyor çocukÇok geçmiş olsun boğaz enfeksiyonu galiba.
İyot lugol %2lik varsa evde 1 bardak suya 2 3 damla damlatıp onu gargara gibi boğazda tutabilirse günde 2 defa falan, 1 gün içinde toparlar
Oğlum 4,5 yaşında o da alerjik(ti) sürekli tekrarlayan geniz akıntıları kulak enfeksiyonu dirençli ateş hem de yaz kış ateş düşürücüler antibiyotikler... ben söyleyeyim sen anla gözünde canlandır bitmek bilmeyen bir kısır döngüYok ama bulup denerim, alerjik bı cocuk, toz polen yogunlasinca tetikliyor, alerji ilaçları da bı halta yaramiyor, surkeli tikanmasi boğaz enfeksiyonu yapması onu da yordu artık.. "Benim burnum bı işe yaramıyor nefes almıyor" diyor çocuk
Hiç inmedi ya doktorda ne kanala yerleşmiş ne açıklık var sezaryene doğru gidiyor dedi 41. Haftaya girdimNasıl süre bitti 40. Haftayı doldurdun muuu
Bence biraz daha inebilir şuan benimki de böyle
Bu da benim karnımHiç inmedi ya doktorda ne kanala yerleşmiş ne açıklık var sezaryene doğru gidiyor dedi 41. Haftaya girdim
Tam öyle oluyor bir ay önce üç gün iğne yedi ayakta duramadi yine aynı enfeksiyondan, bende çözüm bulamadım henüz alerji meselesine, sürekli kaşıntı, böyle enfeksiyon, sürekli burnu tıkalı gibi, çörek otu yağını dönem dönem verdim bu ara aksattik içmek istemedi yine başlayayım bari, iyot hiç denemedim, onu da denerim alerji için verilen herşeyi bı umut deniyorum, ilaçlar ilk etapta iyi geliyor e düzenli kullanması gerekiyor sonrasında etki etmiyor, özelden bana bilgilerini ve nasıl kullandığını yazabilir misin uygun olduğun vakitte, sana zahmet vermek istemem ama rica ediyorum çok bunalmış durumdayım bu döngüdenOğlum 4,5 yaşında o da alerjik(ti) sürekli tekrarlayan geniz akıntıları kulak enfeksiyonu dirençli ateş hem de yaz kış ateş düşürücüler antibiyotikler... ben söyleyeyim sen anla gözünde canlandır bitmek bilmeyen bir kısır döngü
Alerjinin en güzel düşmanı çörek otu yağı
Sabahları kahvaltıdan sonra 1 çay kaşığı. Ama hastalık döneminde de iyot lugol çocuklar için %2lik formu. Suya karıştırmayın ister iç ister boğaza gargara yap. Sivrisinek kaşıntılarını bile alır. Kulak ağrısı olduğunda saf haliyle kulak arkasına sürerim 2. Sürmede kulak ağrısı geçer daha sayamadığım nelere iyi geldi.
Antibiyotik kullan 1 ay sonra gene aynıilaçlara karşı değilim yanlış anlaşılmak istemem hastalığın temeli alerji olunca gerçekten antibiyotikler faydasız
Canım çok geçmiş olsun. Benim kız da gecen salidan beri hasta biliyorsun. Bugün Ateş gündüz çıkmadı diye sevinirken gece yine çıktı. Calpol verip yatırdım. Düştü Allah'tan. İlaçlarını içmiyor iştah da hiç yok. Yarın galiba götüreceğim yeniden. Son çare iğne serum neyse basvuracagiz. Neyin içine kattiysam iciremedim hemen fark ediyor. Zaten iştah da olmayinca yemiyor içmiyor. Ateş çok yüksek seyretmiyor ama illa çıkıyor. Öksürük var bir de. Bu ara salgin varmış yine böyle çocuklar arasında. En korktugum şey onu böyle bırakıp doğuma gitmek. İnşallah en kısa zamanda evlatlarimiz toparlanir iyileşir biz de bir nebze rahat bırakır gideriz babalarına. Çok geçmiş olsun kıyamam.Doğum.beklerken oğlum hastalandı ya üç gündür hafifti geceden beri ateşi inatcilasti doktordayiz, hiç doğum yapacak durumda değilim şu an
Canım nişan herkeste gelen bir şey değil. Annem 4 doğum yapmış hiç nişan ne görmemiş bilmez. Benim ilk hamileligimde ilk doğum belirtimdi. Etrafımda kime söylediysem doğumu anlatırken benim hiç olmadı.dediler. çoğunun muhtemelen suyla gelmiş farketmemişler. Nişanı değil sancıları bekle. Düzenli sancılar en büyük ibare zatenSuni sancidan da korkuyorum. Bakalım ne olacak. Gerçekten çok zorlanıyor insan. İki saattir çok şiddetli baskı var. Canımı çok acıtıyor. Ne gelen nişan var ne su. Daha nişan gelecek de.
Bende 42ye girince 3 temmuz gibi oluyor gelmezse sezaryene gireceğim temmuz annesi oldum iyi miBu da benim karnım
Sosyal medyada takip ettiğim doktorlar 41 42 ye kadar bekliyor şartlar uygunsa. Doğum bu hiç belli de olmuyor inşallah sağlıcakla bebeğinize kavuşursunuz
İzmir sıcağında uyumak mümkün değilTam öyle oluyor bir ay önce üç gün iğne yedi ayakta duramadi yine aynı enfeksiyondan, bende çözüm bulamadım henüz alerji meselesine, sürekli kaşıntı, böyle enfeksiyon, sürekli burnu tıkalı gibi, çörek otu yağını dönem dönem verdim bu ara aksattik içmek istemedi yine başlayayım bari, iyot hiç denemedim, onu da denerim alerji için verilen herşeyi bı umut deniyorum, ilaçlar ilk etapta iyi geliyor e düzenli kullanması gerekiyor sonrasında etki etmiyor, özelden bana bilgilerini ve nasıl kullandığını yazabilir misin uygun olduğun vakitte, sana zahmet vermek istemem ama rica ediyorum çok bunalmış durumdayım bu döngüden
Çok geçmiş olsun, ya zaten ne kadar korktuğun dikkat ettiğin varsa geliyor başa, kendim hasta olsam bu kadar uzulmezdim, şükür babası ilgilenir dün gece ben agriliyim yatıp kalkamıyorum çocukta yanımda yatmak istedi uzandık, eşim dolaniyordu, ayak ucumuza yatmış biz uyuyunca, sabah kalktım baktım orada uyukluyor, bu konularda çok takıntılı, o da öyle dikkatli olmasa zaten doğuma falan nasıl gideyim öyle bırakıp, evladim öyle yürek sizisi gelecek olan evladim ayrı yürek sızısı, bu analık tam deli işi de bakma sen iyi kiviriyoruz bi sekildeCanım çok geçmiş olsun. Benim kız da gecen salidan beri hasta biliyorsun. Bugün Ateş gündüz çıkmadı diye sevinirken gece yine çıktı. Calpol verip yatırdım. Düştü Allah'tan. İlaçlarını içmiyor iştah da hiç yok. Yarın galiba götüreceğim yeniden. Son çare iğne serum neyse basvuracagiz. Neyin içine kattiysam iciremedim hemen fark ediyor. Zaten iştah da olmayinca yemiyor içmiyor. Ateş çok yüksek seyretmiyor ama illa çıkıyor. Öksürük var bir de. Bu ara salgin varmış yine böyle çocuklar arasında. En korktugum şey onu böyle bırakıp doğuma gitmek. İnşallah en kısa zamanda evlatlarimiz toparlanir iyileşir biz de bir nebze rahat bırakır gideriz babalarına. Çok geçmiş olsun kıyamam.
Benim 2. Gebeliğim bunda daha erken aşağıya indi gibi geliyor bana da. Hatta bu yalancı kasılma sertleşme konusunu 20 22. Haftalarda beri hissediyorum. Ben 2. Olduğu için erken aşağı indiğini ya da sertleşme olduğunu düşünüyorum ama kesin bişey diyemem sizin kaçıncı gebeliğiniz.Bende 42ye girince 3 temmuz gibi oluyor gelmezse sezaryene gireceğim temmuz annesi oldum iyi mivalla sizin karnınız benden çok düşmüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?