- 8 Ağustos 2011
- 12.662
- 15.044
- 498
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.521
Kesinlikle.Hiç gazlamis gibi olmak istemem de aile işlerinden falan çektim kendimi, herkes baksın hayatına ne yapayım, beni dusuneni dusunur sayarım gerisiyle ugrasacak gücümu de enerjimi de israf edeceğime çocuklarımla ilgilenirim
Bende o düşüncelere doğru kayıyorum. Herkesin bi hayatı var ve herkes kendine öncelik veriyor bende öyle yapacqğım bundan sonra diyorum. İnşallah yapabilirim. Alışkanlıklar karakter meselesi yine dayanamam gibi de geliyor ama bu sefer çok zoruma gitti. İnsan unutamıyor yapılanları da.Hiç gazlamis gibi olmak istemem de aile işlerinden falan çektim kendimi, herkes baksın hayatına ne yapayım, beni dusuneni dusunur sayarım gerisiyle ugrasacak gücümu de enerjimi de israf edeceğime çocuklarımla ilgilenirim
Aynen öyle, önceliğim belli benim, önceliği ben olmadığım insanlarla da uğraşacak halim yok, herkes kendi hayatını yaşıyor sonuçta, benim birilerine ekstra vakit ve enerji harcamam benim kaybimKesinlikle.
İnsanın enerjisi, hoşgörüsü, sabrı kısıtlı.
Bunu en çok kim hak ediyorsa ona vermeli.
Bu da kendi çekirdek ailemiz.
Sonra kök ailemiz olabilir.
Huzurumuz için önceliklerimizi doğru belirlememiz lazım.
Ahahaha, eli kulağında ya bir rahatlaman gevşemen lazım. Artık ne olacaksa diyip salınca geliyorlar seninilki kaç haftalık doğmuştu?İyi şükür ateş falan kalmadı, benim boğazım acımaya başladı da karabiber limon bal ne bulduysam abandım o yanma geçti şükür, iyiyiz ağrılarım devam, kontrolüm var bugün bakalım
Ay inşallah bende rahatlayacagim daaa kaldık nazlı kızın keyfine, yarın kırka giriyorum, Allah kerim artık gelmezse içimde buyutucem mecbur
Yaa aynı haftadayız sanırım ben de seviniyordum çatlağım olmadı diye. Demek çatlama ihtimalim yüksek. 37+1 oldum.Kızlar insan bir gecede çatlar mi düne kadar hiçbir şey yoktu bu sabah bı baktım karnımın alt tarafı hep çizik gibi çatlamış dünden beri kasıklarım ağrıyordu zaten demek bundanmis ay haftaya kadar çok catlamasam bari bende seviniyordum çatlağım olmadı diye
40+6 da suyum geldi de ertesi gün doğdu oda gamsız keyif ehliydi, bu küçük hanimda abisi kılıklı galibaAhahaha, eli kulağında ya bir rahatlaman gevşemen lazım. Artık ne olacaksa diyip salınca geliyorlar seninilki kaç haftalık doğmuştu?
Valla bı gece de catladim düne kadar ben bişey görmedim alt tarafı çok goremiyorsun aynadan bı baktım çatlaklar başlamış ne kremler ne başka bişey olacağı varsa olur belli olmuyor belki sende olmayabilir bende36+5 bı kaç gün var aramızda senin günün belli mi sezeryan mi normal mi olacaksinYaa aynı haftadayız sanırım ben de seviniyordum çatlağım olmadı diye. Demek çatlama ihtimalim yüksek. 37+1 oldum.
Aldım o kitabı canım eve gelir gelmez. Yavaş yavaş okuyoruö fırsat buldukça ona göre davranmaya çalışıyorum uzak tutmaya çalışıyorum çünkü aynı zamanda ilgi de duyuyor. Ama o sırada o kadar pratik ve sert bir şeklide bir hareket yapıyor ki yüreğimiz ağzımızdayız sürekli. Geri dönüşü olmaz bir zarar vermesinden korkuyorum. Eli de o kadar ağır ki 2.5 yaşında tam.İnşallah daha iyi olursun canım benzer durumları yaşamayı ben de bekliyorum inşallah kısa sürede adapte olur kardeşine. Kaç yaş var aralarında?
İnstagramda takip ettiğim bir doktorun önerisiyle kardeş rekabeti kitabını okumaya başlamıştım süreç yönetimiyle ilgili yol gösteriyor tam bitiremedim ama bahsettiğin bu durumla ilgili çözüm önerileri var tavsiye ederim
Evet direkt olarak ne yapmak istediğini söylüyor vurmak istiyorum diye bu da şaşırtıcı bir yandan yani öfke duyuyor belli ki elimden geldiğince ona karşı ilgimin sevgimin değişmediğini ispatlamaya çalışıyorum. Zaten hep denemeler yapıyor. Kucak istiyor bebek kucağımdayken tamam gel kucağıma diyorum kardeşini bırakıyorum sonra gelmiyor mesela herşeyini benden istiyor. Bir şekilde eskisi gibi karşılamaya çalışıyorum. Ama yarından itibaren yalnız kalacağım beni asıl endişelendiren de o bebek tüm gece uyumuyor oğlum çok erken kalkıyor. Şu süreçte 2 normal doğum üzerine sezeryan olmuş olmak beni ayrıca zorladı fiziksel olarak.kendimi kollamaya korumaya çalışıyorum bir yandan. Eşim işinden dolayı çok erken gidip çok geç geliyor eve yabi tamamen yalnız gibiyim tuvalete gitmek bile büyük sorun bu şartlar altında. Bu sabah onu da bir şekilde tuvalete sokup ikimizi kilitledim oraya işim bitene kadar kapı sıkışmış tamir edeceğim birazdan falan gibi bahaneler uydurdum. İçim o kadar dolu ki ben konuda yazsam yazsam anlatsam anlatsam bitmez gibi.Canımm kendini üzme ağlama demek kolay tabii de yapması çok zor biliyorum ama Rabbim yardımcın olucak bebişin çok güçlü zaten sadece tedbir gibi geldi bana , oradan çıkınca daha güvendiğin bir çocuk doktoruna götür bence için rahat eder inşallahSüt konusunda hepimizin damla damla akıyor zaten yavaş yavaş gelicek merak etme bebiş emdikçe meme uyarılıcak daha çok , birbirimize dua edelim inşallah
O da alışıcak inşallah annesi şuan lohusa halinden dolayı da cok daha zor geliyor olabilir kimi çocukta hiç tepki vermeyip içine atıyor sonra kendine zarar oluyor tepkisini göstermesi de bir seydir aslında
Çatlar canım ben öyle bir gecede çatlamıştım hatta direkt yarışmak desek daha doğru olur ince değil geniş geniş çatladım bir de. Kırmızıyken tedaviye cevap veriyorlar çok istersen doğum sonrası uygulamalar ile solmadan müdahale edersin. Benim o dönem çok başka sorunlarım olduğu için bu konuyla ilgili bir şey yapamadım.Kızlar insan bir gecede çatlar mi düne kadar hiçbir şey yoktu bu sabah bı baktım karnımın alt tarafı hep çizik gibi çatlamış dünden beri kasıklarım ağrıyordu zaten demek bundanmis ay haftaya kadar çok catlamasam bari bende seviniyordum çatlağım olmadı diye
Benim de ilki 41+0'da gelmişti. demek ki kız, ikinci çocuk falan bunlar hep batıl40+6 da suyum geldi de ertesi gün doğdu oda gamsız keyif ehliydi, bu küçük hanimda abisi kılıklı galiba
ay bu akşama gelir o çok uzun sürmez :) akşamüstü direk doğumhaneye uğurlarız seni burdanKızlar az önce geldim hastaneden. Acilmam 2.5 cmmiş ama güzel sancıların var dedi. Zaten artık sancı gelince zorluyor. Ev yakın olduğu için gönderdi. Evde bekleyeceğim. Kızımı yıkadım gelir gelmez işlere girisecegim şimdi. Akşam üstü 5 gibi gel bir daha bakalım dedi. Ama bu gece ama yarın olacak artık dedi. Ebe de 2. Çabuk ilerler dedi. Gitmeden önceki halimden daha sık geliyor şimdi. Akşam üstü yatışım yapılabilir duruma göre. Acilmami ne hızlandırır sıcak su falan tutuyorum girip çıkıp. Bir an önce hızlansın en azından artık madem gelecek bu cimcimebaşka ne hızlandırır acaba
Sıcak su çok hızlandırıyor ama hastaneye çokta geç kalma canım yani dayandığım kadar durayım deme sonra benim gibi doktor yetişemez fln Allah korusunKızlar az önce geldim hastaneden. Acilmam 2.5 cmmiş ama güzel sancıların var dedi. Zaten artık sancı gelince zorluyor. Ev yakın olduğu için gönderdi. Evde bekleyeceğim. Kızımı yıkadım gelir gelmez işlere girisecegim şimdi. Akşam üstü 5 gibi gel bir daha bakalım dedi. Ama bu gece ama yarın olacak artık dedi. Ebe de 2. Çabuk ilerler dedi. Gitmeden önceki halimden daha sık geliyor şimdi. Akşam üstü yatışım yapılabilir duruma göre. Acilmami ne hızlandırır sıcak su falan tutuyorum girip çıkıp. Bir an önce hızlansın en azından artık madem gelecek bu cimcimebaşka ne hızlandırır acaba
Ben üç haftadır 2 cm ile duruyorum canim. İlerlemedi. Nişan su falan gelmiş miydi sende. Su gibi dogurursun inşallahKızlar az önce geldim hastaneden. Acilmam 2.5 cmmiş ama güzel sancıların var dedi. Zaten artık sancı gelince zorluyor. Ev yakın olduğu için gönderdi. Evde bekleyeceğim. Kızımı yıkadım gelir gelmez işlere girisecegim şimdi. Akşam üstü 5 gibi gel bir daha bakalım dedi. Ama bu gece ama yarın olacak artık dedi. Ebe de 2. Çabuk ilerler dedi. Gitmeden önceki halimden daha sık geliyor şimdi. Akşam üstü yatışım yapılabilir duruma göre. Acilmami ne hızlandırır sıcak su falan tutuyorum girip çıkıp. Bir an önce hızlansın en azından artık madem gelecek bu cimcimebaşka ne hızlandırır acaba
Canım hayırlı haberlerini bekliyoruz sağlıkla gelsin inşallah miniğinKızlar benim doğum sancılarım başladı. 10 dk bir belime vuruyor. Mesajımı gören Allah rızası için dua etsin
Canım leydim. Yazdiklarini okudum bir bir. Üzüntünü, korkularını kalbimin en derininde hissettim.. inşallah ennn kısa zamanda bebeğin kucağında evine gidiyor olacaksın. Kalbimden tümmm dualarım seninleGünaydın temmuz anneleri ve bebekleri
Pazartesi sabahı genel anestezi ile doğum yaptım. Kendime gelmem öğleden sonrayı buldu. Bebeği emzirdim. Uyudu. Kalktı tekrar emzirmeye başlamıştım. Bu sefer tahlilyapacağız diye aldılar. Sonra çocuk Dr u geldi. Kandaki karbondioksit miktarı fazla diye bebeği yenidoğana almamız gerek dedi. Ben hala Leyla gibiydim. Kuvöze alındı. Hala orada.
Benim durumum iyi. Gaz çıkarma, büyük tuvalete çıkma, dikişlerin durumu vs iyi old için Dr istersem dün akşam çıkabileceğimi söyledi. Ancak bebeğim buradayken ben erken çıkmak istemedim. Bu gece de burada kaldık.
Devamlı dua halindeyim. Şu an dünyada tek dileğim onunla eve dönmek..
Bu süreçte çocuk Dr unun söylediklerinde bazı tutarsızlıklar oldu. Tamamen boş olan yenidoğan bakımına, pazartesi sabahı doğan 3 bebeğin üçünü de bakıma aldıkları için bi şüphe oldu. Yatışa neden olan tahlilleri istedik. Önce vermek istemediler. Sonra verdiler. Kendi Dr arkadaşlarımızla konuştuk.. Onlar, tahlillerde ciddi bir durum olmadığını söyledi. Hastaneye geldiler. Buradaki Dr la görüştüler. Buradaki Dr, onlara yatış sebebinin kandaki karbondioksit değil, nefes almada bi yaşadığı bi sorun old söylemişler. Onu takip ediyoruz. Şu an en iyi durumda olan bebek sizinki vs hani taburcu olabilir gibi şeyler konuşmuşlar.
Biz de Salı sabahı umutla Dr u bekledik. Geldi. Bir sürü sey söyledi ama somut hiçbir şey söylemedi. Hafif oksijen desteği alıyor. Nefesi iyi şimdi beslenme takibi yapıyoruz dedi. Elektronik beslenme sistemi kullanıyorlar anladığım. İncecik bi boru ağzında. Oradan sağdığım süt-mama veriliyor. Bunun emmeyi redde sebep olup olmayacağını sordum. Emme refleksi çok güçlü. Emer dedi. İns dediği gibi olur.Süt sağmada pompa kullanmayı hastane prensip olarak kabul etmiyormuş. Kolestrum sütü kıvamlı ve az old için pompa çeperine yapışır. Her bir damlası kıymetli ziyan olur diyorlar. Elle sağım yaptık. Arkadaşım Allah razı olsun cok yardımcı oldu. Dün gece evine dönene kadar hep o sagdı. Gece ben denedim hiç sağamadım.
Size üzüntümün resimi çizemem ama gösterebilirim. Su damla üzerine dakikalarca düşündüm ve ağladımEki Görüntüle 3612343
Ama içimde hala şüpheler var. Tam olarak güvenemiyorum.Çünkü bebeği takip ettiğim sürede nefesinde bi sekte yada dengesizlik gözlemlemedim. Satürasyonu, kalp atışı gayet iyiydi. Teni beyaz pembe…
Daha uzatmayayım. Umudum bu sabahki Dr görüşmesinde taburcu haberini almak. Aksi halde ne yaparım bilemiyorum. Bu çaresizlik ve güvensizlik çok acı. Rabbim doğan güneşlerin hürmetine hastanedeki tüm bebekler annelerine kavuştursun
Bu sürede hem hastaneye gelen giden çok oldu, hem de anlattığım konulardan dolayı meşguliyetim old çin telefonu elime çok nadir aldım. Pek okuyamadım. İsim etiketleyerek özelden de yazanlar olmuş. Saolun canım annelerMutlaka gözden kacırdıgım da oldu. Tek tek etiket yada alıntı yapamadım. Hakkınızı helal edin.
Doğum yapan birkaç kişiyi gördüm. C cokyenianne @birnilruyasi @ogretmennnhaniiimm1
Onları tebrik ediyorum. Gözleri aydın olsunRabbim analı babalı büyütsün.
İns bugün yarın ben de iyi haberlerle buraya yazarım. Sağlıkla selametle evimize döneriz.
muallime5353 canım bacım, Rabbim yar ve yardımcın olsun. Duam kalbim seninle. Rabbim doğumunu kolaylaştırsın bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gözlerinden öpüyorum
Aryakuşum sende bugün gidecektin. Naptın doğurdun mi kız haber vermuallime5353 canım Rabbim yardımcın olsun dualarım seninle
Kolay bir doğumun olsun inşallah
Sağlıcakla al bebişini bize de haber et
AhahahaBenim de ilki 41+0'da gelmişti. demek ki kız, ikinci çocuk falan bunlar hep batılseninkiler anne karnından faydalanabildikleri kadar faydalanıyor tüm nimetlerden yararlanıyor. Bence güzel bir şey bakalım benim ikinci aceleci mi olacak yoksa zamanını mı bekleyecek
ay bu akşama gelir o çok uzun sürmez :) akşamüstü direk doğumhaneye uğurlarız seni burdan
Tamam sıcak suya devam o zamanSıcak su çok hızlandırıyor ama hastaneye çokta geç kalma canım yani dayandığım kadar durayım deme sonra benim gibi doktor yetişemez fln Allah korusunikinciler hızlı olur derler bazen de jet hızıyla oluyor
Canım dün nişanim geldi benim. Sancılarım başladı düzenli. Ve git gide sıklasiyor. Muhtemelen ilerleyecek dedi Dr da. Başladı yani artık doğum akşamüstü gidip baktiracagim tekrar.Ben üç haftadır 2 cm ile duruyorum canim. İlerlemedi. Nişan su falan gelmiş miydi sende. Su gibi dogurursun inşallah
Duramıyorum kuzum zaten panik halde evin içinde koşturuyorum vallalady peacock çok geçmiş olsun umarım bugün bebeğinizle birlikte evinize dönersiniz sorunsuzca. Rabbim sizin ve diğer bekleyen tüm annelerin üzüntüsünü katbekat sevinçle taçlandırsın inşallah
muallime5353 inşallah sizin de doğumunuz olup bitmiştir kolaycacık iyi haberlerinizi bekliyoruz.
A acemianne92 ayyy çok heyecanlı saat 17.00 nasıl olacak şimdi ben olsam yerimde duramazdım
Şaka bi yana bekleyen sayısı gittikçe azalıyor temmuzun ilk yarısında grubun 95%i doğurmuş olacak sanırımBiz bekleyenlere de sabırlar ve kolay doğumlar diliyorum
Ay iyi bari bir şeylerle uğraşıyorsan da hızlı geçer vakit. Hadi inşallah kolaylıkla olur güzel haberlerini bekleriz. Senin normal mi olacaktı?Duramıyorum kuzum zaten panik halde evin içinde koşturuyorum vallaçabuk geçiyor zaman gibi geliyor şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?