- 8 Kasım 2024
- 1.081
- 3.467
- 48
- 25
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.541
Ayyy hadi heyecanla bekliyoruz bizdeKızlar az önce geldim hastaneden. Acilmam 2.5 cmmiş ama güzel sancıların var dedi. Zaten artık sancı gelince zorluyor. Ev yakın olduğu için gönderdi. Evde bekleyeceğim. Kızımı yıkadım gelir gelmez işlere girisecegim şimdi. Akşam üstü 5 gibi gel bir daha bakalım dedi. Ama bu gece ama yarın olacak artık dedi. Ebe de 2. Çabuk ilerler dedi. Gitmeden önceki halimden daha sık geliyor şimdi. Akşam üstü yatışım yapılabilir duruma göre. Acilmami ne hızlandırır sıcak su falan tutuyorum girip çıkıp. Bir an önce hızlansın en azından artık madem gelecek bu cimcimebaşka ne hızlandırır acaba
Kuzum hastanedeyim şuan Dr bekliyorım bende bakalım ne diyecek biraz heyecan korku stres ne ararsan varCanım hayırlı haberlerini bekliyoruz sağlıkla gelsin inşallah miniğin
Canım leydim. Yazdiklarini okudum bir bir. Üzüntünü, korkularını kalbimin en derininde hissettim.. inşallah ennn kısa zamanda bebeğin kucağında evine gidiyor olacaksın. Kalbimden tümmm dualarım seninleen kısa zamanda taburcu olmanız dileğimle kuzum benim
Aryakuşum sende bugün gidecektin. Naptın doğurdun mi kız haber ver
Ahahahainşallah öyle olur kısa ve çabuk bir şekilde geçer kuzum bakalım Dr ne diyecek ama ben bir panik. Dr alttan muayene yapacak, ondan önce ebe yaptı hopladim bu konuda çok berbat huyum ne yazık ki. Dr diyor ki muayene yapıyor ben ebenin elini sıkıyorum sen daha önce de doğum yaptın niye bu kadar panik oldun korkuyorsun. Bilmiyor ki ben doğumdan değil epidurali takana kadar olan kısımdan korkuyorum gelip gidip alttan bakıyorlar epiduralden sonra zaten hissetmiyorsun ebe muayene ediyor ben istemsiz kendimi çekiyorum özür dilerim özür dilerim diyorum kadın da özür dileyecek bir şey yok tatlım istemeden yapıyorsun diyor bu konuda burada içinizde en b.k benim diye düşünüyorum acıya dayanıksız
Çok güzel bi doğum hikayesi maşallahKızlar çok teşekkür ederim Allah razı olsun güzel sözleriniz dualarınız için
Hikayemi anlatırsam ; akşamüstü sancılarım gelince bekleyeyim dedim gece en son hastaneye gidince 4 cm açıklığın sancın var yatış veriyorum dedi doktor iyi çok şükür dedim 100 leri geçiyordu sancım ama arada yatıp uyuyabiliyordum sabah ezan okundu eşimle konustuk fln o kalktı o sırada nst de suyum geldi bi anda ebe kontrol etti 5 cm artık hızlanır su berrrak bebek iyi dedi ben duşa girdim saat 4.30 gibiydi işte o andan sonrası mahşer yeri diyeyim bebeğin kafası bi anda aşağı indi öyle bir baskı yaptı ki 5.30 gibi tam açıklıktım ebeler bir saat içinde bunun olabileceğini öngörmediği için beni yatakta doğurmak üzere görünce sakın ıkınma dedi çünküü doktorum daha gelmemişti apar topar doğumhaneye aldılar ama ne mümkün çocuk çıkıyor diyorum başı geldiiii , çatala fln çıkamadan kendi doktorum yetişemeyince o anki doktor yatağımda aldı bebişi ben ıkınmadım bile neredeyse.
bebiş çıkınca gözüm açıldı ağrılar bi anda kesildi Allahım çok şükür bismillahhh oldum
Doktorum koştur kostur gelip kusura bakma fln diyor dikişlerimi attı kontrol etti odama geldim elhamdülillah bebişim 3250 gr yanımda iyi çok şükür hemen emzirme denemelerine basladım göğüslerimi sıkınca damla damla süt akıyor hemen bebişe vermeye çalışıyoruz böyle işte.
Yani gebelere Allah bir avazda kurtarsın derler ya bana 4 5 avazda da denebilirdi paldır küldür gelmeye pek meraklı benim bebeler yav
kız cumaya kadar doktorum yok ondanSenin cuma takıntın niye bacım
ay uyumuşum neler olmuş öyle canım benim inşAllah sabah gördüm ama çok çok güzel geçmiştirSuyum geldi hastaneye gidiyoruz
ay canım çok ağladım yazına Rabbim ne dileğin varsa kabul etsin o güzel kalbinin karşılığını hayatında hep al bi an önce kavuşunGünaydın temmuz anneleri ve bebekleri
Pazartesi sabahı genel anestezi ile doğum yaptım. Kendime gelmem öğleden sonrayı buldu. Bebeği emzirdim. Uyudu. Kalktı tekrar emzirmeye başlamıştım. Bu sefer tahlilyapacağız diye aldılar. Sonra çocuk Dr u geldi. Kandaki karbondioksit miktarı fazla diye bebeği yenidoğana almamız gerek dedi. Ben hala Leyla gibiydim. Kuvöze alındı. Hala orada.
Benim durumum iyi. Gaz çıkarma, büyük tuvalete çıkma, dikişlerin durumu vs iyi old için Dr istersem dün akşam çıkabileceğimi söyledi. Ancak bebeğim buradayken ben erken çıkmak istemedim. Bu gece de burada kaldık.
Devamlı dua halindeyim. Şu an dünyada tek dileğim onunla eve dönmek..
Bu süreçte çocuk Dr unun söylediklerinde bazı tutarsızlıklar oldu. Tamamen boş olan yenidoğan bakımına, pazartesi sabahı doğan 3 bebeğin üçünü de bakıma aldıkları için bi şüphe oldu. Yatışa neden olan tahlilleri istedik. Önce vermek istemediler. Sonra verdiler. Kendi Dr arkadaşlarımızla konuştuk.. Onlar, tahlillerde ciddi bir durum olmadığını söyledi. Hastaneye geldiler. Buradaki Dr la görüştüler. Buradaki Dr, onlara yatış sebebinin kandaki karbondioksit değil, nefes almada bi yaşadığı bi sorun old söylemişler. Onu takip ediyoruz. Şu an en iyi durumda olan bebek sizinki vs hani taburcu olabilir gibi şeyler konuşmuşlar.
Biz de Salı sabahı umutla Dr u bekledik. Geldi. Bir sürü sey söyledi ama somut hiçbir şey söylemedi. Hafif oksijen desteği alıyor. Nefesi iyi şimdi beslenme takibi yapıyoruz dedi. Elektronik beslenme sistemi kullanıyorlar anladığım. İncecik bi boru ağzında. Oradan sağdığım süt-mama veriliyor. Bunun emmeyi redde sebep olup olmayacağını sordum. Emme refleksi çok güçlü. Emer dedi. İns dediği gibi olur.Süt sağmada pompa kullanmayı hastane prensip olarak kabul etmiyormuş. Kolestrum sütü kıvamlı ve az old için pompa çeperine yapışır. Her bir damlası kıymetli ziyan olur diyorlar. Elle sağım yaptık. Arkadaşım Allah razı olsun cok yardımcı oldu. Dün gece evine dönene kadar hep o sagdı. Gece ben denedim hiç sağamadım.
Size üzüntümün resimi çizemem ama gösterebilirim. Su damla üzerine dakikalarca düşündüm ve ağladımEki Görüntüle 3612343
Ama içimde hala şüpheler var. Tam olarak güvenemiyorum.Çünkü bebeği takip ettiğim sürede nefesinde bi sekte yada dengesizlik gözlemlemedim. Satürasyonu, kalp atışı gayet iyiydi. Teni beyaz pembe…
Daha uzatmayayım. Umudum bu sabahki Dr görüşmesinde taburcu haberini almak. Aksi halde ne yaparım bilemiyorum. Bu çaresizlik ve güvensizlik çok acı. Rabbim doğan güneşlerin hürmetine hastanedeki tüm bebekler annelerine kavuştursun
Bu sürede hem hastaneye gelen giden çok oldu, hem de anlattığım konulardan dolayı meşguliyetim old çin telefonu elime çok nadir aldım. Pek okuyamadım. İsim etiketleyerek özelden de yazanlar olmuş. Saolun canım annelerMutlaka gözden kacırdıgım da oldu. Tek tek etiket yada alıntı yapamadım. Hakkınızı helal edin.
Doğum yapan birkaç kişiyi gördüm. C cokyenianne @birnilruyasi @ogretmennnhaniiimm1
Onları tebrik ediyorum. Gözleri aydın olsunRabbim analı babalı büyütsün.
İns bugün yarın ben de iyi haberlerle buraya yazarım. Sağlıkla selametle evimize döneriz.
@muallime5353 canım bacım, Rabbim yar ve yardımcın olsun. Duam kalbim seninle. Rabbim doğumunu kolaylaştırsın bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gözlerinden öpüyorum
çok tatlı bi kadınsın yaCanim eşime "gel birşeyler içelim dedim
Senin göbeğin acımıyor muydu, bikac saate doktora gideceğiz iyice şaşırdın diyor..
Adam iyice huylandi yazık, ben kontrolden önce kahve içelim diye cagirmistim oysaki görende birşey yapacağım zanneder
Ay ben epidurallll diye ağladım resmen de sen o aşamayı çoktan gectin doğurucan birazdan dediler muayene için kız bana diyor ki ne kolay muayene oluyorsun iyice basıyordu her yeri , içimden diyorum yoklamadığın yer kalmadı sağolCanım hayırlı haberlerini bekliyoruz sağlıkla gelsin inşallah miniğin
Canım leydim. Yazdiklarini okudum bir bir. Üzüntünü, korkularını kalbimin en derininde hissettim.. inşallah ennn kısa zamanda bebeğin kucağında evine gidiyor olacaksın. Kalbimden tümmm dualarım seninleen kısa zamanda taburcu olmanız dileğimle kuzum benim
Aryakuşum sende bugün gidecektin. Naptın doğurdun mi kız haber ver
Ahahahainşallah öyle olur kısa ve çabuk bir şekilde geçer kuzum bakalım Dr ne diyecek ama ben bir panik. Dr alttan muayene yapacak, ondan önce ebe yaptı hopladim bu konuda çok berbat huyum ne yazık ki. Dr diyor ki muayene yapıyor ben ebenin elini sıkıyorum sen daha önce de doğum yaptın niye bu kadar panik oldun korkuyorsun. Bilmiyor ki ben doğumdan değil epidurali takana kadar olan kısımdan korkuyorum gelip gidip alttan bakıyorlar epiduralden sonra zaten hissetmiyorsun ebe muayene ediyor ben istemsiz kendimi çekiyorum özür dilerim özür dilerim diyorum kadın da özür dileyecek bir şey yok tatlım istemeden yapıyorsun diyor bu konuda burada içinizde en b.k benim diye düşünüyorum acıya dayanıksız
Sende çok tatlısın, ne yapalım gündemimiz burada ilerliyor artık ozelimiz kalmadı herşeyi yazıyorumçok tatlı bi kadınsın ya
Ohaaa geçmiş olsun, nasıl yapmışlar o işi ya tam.vaktini bulmuş gerçekten üzüldüm senin adınaBense kötü bi güne uyandım gece hiç uyuyamamıştım sabah namazını kıldım tık tık ses geliyor dedim herhalde komşunun musluk iyi sıkılmamış yada gevşemiş lavabosuna akıyor sonra sabah 7 de yüne uyandım bi baktım eşim sigara içiyor ne yapıyorsun bu saatte dememe kalmadan bir de duyarım ki üstümüzdekiler taşınırken boruyu patlatmış evin 2 yeri banyo ve hol ışığın ortasından damlıyor geri kalan bütün odalarda tavanlar ıslak ıslak çook üzgünümsu da sarı çişli midir nedir ağladım kaç kere 7 den beri tam uyku yok holümün halısı da mafoldu Eki Görüntüle 3612535
ay canım ya çok çok geçmiş olsunBense kötü bi güne uyandım gece hiç uyuyamamıştım sabah namazını kıldım tık tık ses geliyor dedim herhalde komşunun musluk iyi sıkılmamış yada gevşemiş lavabosuna akıyor sonra sabah 7 de yüne uyandım bi baktım eşim sigara içiyor ne yapıyorsun bu saatte dememe kalmadan bir de duyarım ki üstümüzdekiler taşınırken boruyu patlatmış evin 2 yeri banyo ve hol ışığın ortasından damlıyor geri kalan bütün odalarda tavanlar ıslak ıslak çook üzgünümsu da sarı çişli midir nedir ağladım kaç kere 7 den beri tam uyku yok holümün halısı da mafoldu
Ohaaa geçmiş olsun, nasıl yapmışlar o işi ya tam.vaktini bulmuş gerçekten üzüldüm senin adına
Valla ben kolay ağlayan insan değilim ama ağladım yani sinirden doğum dalgalarımın ilk fazını evde karşılar holde yürürüm diye düşünüyordum bu durumu görünce istemsiz bi ağlama tuttu evden aşırı soğudum insanlar zaten çok şekilciydi hiç selam sabah yok ev küçük oğlumun odası olamadı… geçen hafta da moral bozmayım diye söylemedim lavabo taştı şimdi de bu 1 sene içinde daha yeni taşındık evde olmayan bok kalmadı afedersiniz tuvaletler aktı banyo aktı 7 8 yıllık bina 23 bin kira veriyoruz yaşadıklarımıza bakınay canım ya çok çok geçmiş olsuninsanın bütün keyfi kaçıyor halledilir ama sen şimdi biraz rahatlamaya çalış. bir şekilde geçip gidecek diye düşün
Kız sen nerede oturuyorsun, hey Allahım ya, boruları nasıl kırmışlar ona takıldım ben nasıl her yerden taşmış ıslanmış tavanŞimdi de deprem oldu ağğğğğ
Valla ben kolay ağlayan insan değilim ama ağladım yani sinirden doğum dalgalarımın ilk fazını evde karşılar holde yürürüm diye düşünüyordum bu durumu görünce istemsiz bi ağlama tuttu evden aşırı soğudum insanlar zaten çok şekilciydi hiç selam sabah yok ev küçük oğlumun odası olamadı… geçen hafta da moral bozmayım diye söylemedim lavabo taştı şimdi de bu 1 sene içinde daha yeni taşındık evde olmayan bok kalmadı afedersiniz tuvaletler aktı banyo aktı 7 8 yıllık bina 23 bin kira veriyoruz yaşadıklarımıza bakın
Yaa canım benim geçmiş olsun şuanda yapacak biseyin yok doğum üstü stres yapma duzeltebilirse Esin ev sahibi ile konuşsun yapılacak bişey varmı diye deprem siddetlimiydi dikkat et kendineŞimdi de deprem oldu ağğğğğ
İstanbul’da Beylikdüzü tarafı gerizekalılar nasıl becermiş bilmiyorum bi de yaptırdık diyorlar gece 4 te ses geliyordu sabah 8 de haber verdik yaptırdık dediler ama taşınıyorlar niyeyse inanmıyorum ne ara yaptırdın usta buldun getirdin biz niye duymadık ? Korkum bunlar vanayı kapatıp gitti akan akıyor ben tavanı vs yaptırırım sonra yeni gelenle tekrar evim mafolur mu ? Bunu düşünüyorum bi de sadece hol ve banyo değil salon da yatak odasında mutfakta da ıslaklıklar var tavanda şu an banyo sapsarı oldu ful tavan ıslakKız sen nerede oturuyorsun, hey Allahım ya, boruları nasıl kırmışlar ona takıldım ben nasıl her yerden taşmış ıslanmış tavan
Ev sahibim beni ilgilendirmez dediYaa canım benim geçmiş olsun şuanda yapacak biseyin yok doğum üstü stres yapma duzeltebilirse Esin ev sahibi ile konuşsun yapılacak bişey varmı diye deprem siddetlimiydi dikkat et kendine
Allah yar ve yardımcın olsunYatışım verildi kızlar bol bol dua istiyorum sizlerden nasıl olur nasıl geçecek bilmiyorum
İnşallah kısa zamanda biter
Kızım dışarda babasıyla aklım onda
Bu arada yazmayı unuttum. O hengamede eşime bi kağıt imzalatmışlar. Sağlık bakanlığı araştırma için plasentayı alıyormuş. Böyle bi şey duyan yada yaşayan var mı ?
Nette gezindim. İlgili bi şey bulamadım. İki ay önce erken doğum yapan arkadaşım geldi. Kendi de Dr. Ben böyle bi şey bilmiyorum. Doğum yaptığımda da böyle bi kağıt da imzalamadık dedi.
İzah yapılmadan, bilgi verilmeden alel acele imza alınması bana pek normal gelmedi. Kendi Dr um da doğumdan önce yada sonra bana bi şey söylemedi.
Şimdi çıkışta o kâğıdın suretini isteyeceğim. Vermemezlik ederlerse önce cimere yazacağım. Gerekse avukatla konuşacağım.
Bunu ben de duydum, o yüzden plasentayı hastaneden istemeyi planlıyorum. Devlet olsa imha edeceğine güvenirim ama özellere bu konuda güvenemiyorum. Bir de gerçekten ticari olmayıp dedikleri şekilde kullanılacaksa bile caiz mi kısmı da kafamı karıştırdı. Çıkmadan bi almayı yeniden düşünün isterseniz. Tekrardan da çok geçmiş olsun, inşallah bebişinizi sağlıkla kucağınıza alıp çıkarsınız bugünFacebook senaryosu gibi gelecek ama bunun ticaretini yapıyo olabilirler mi acaba
İnşallah kolaylıkla sağlıkla kucağınıza alırsınızYatışım verildi kızlar bol bol dua istiyorum sizlerden nasıl olur nasıl geçecek bilmiyorum
İnşallah kısa zamanda biter
Kızım dışarda babasıyla aklım onda
Çok değişik gerçekten yaşadıkların. Ama bebeğin iyi olduğunu düşünüyorsanız çıkarabilirsiniz diye düşünüyorum. Emzirmişsin zaten iyiymiş sonradan ne gelişmiş olabilirki? İnsanın aklı almıyo güven kalmadı asla gerçekten. Kimseye minnetin yok paranı verdin her türlü işlem için. İçinden ne geliyorsa öyle davran bence. Başka bir hastanenin yada doktorun görmesi iyi olabilir. Allah yardımcınız olsun.AminnnnEcmainnnn
Yapılan her türlü işlemi, tüm hasta dosyasını göstermiyorlar. Kan gazı tahlillerinin resmini ısrar üzerine verdiler.
Bugün bi umut, kendi taburcu eder mi diye Dr u bekliyorum.Yoksa dün eşimle imza verip çıkaracaktık. Olmazsa şehir hastanesine gideriz. Muayene ettirir, tahillerini yaptırırız. Özellere inancımız sarsıldı.
Az önce Dr um geldi. Plasenta alınmasını sordum. Bakanlık almıyor. Ben Dr olarak yanık ünitelerine bağışlamak için şahsen istiyorum İsterseniz iptal edelim dedi.
Yani gözünün içine bakarken iptal edin diyemedim ama için hiç rahat değil.
Çıkarken onamın resmini isteyeceğim.
Pazartesi de beni muayeneye çağırdı. İns bu durum aramızda bi gerginliğe sebep olmaz. Bebeğim de burada, henüz hastane işe organik ilişkimiz devam ediyor.Bu durumda nasıl hareket edeceğine karar vermek de zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?