- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.521
Nasılsın canım durumun ne? Benim az önce nişanım geldi çok heyecanlandım ya görünce akıntı değil de nişan olduğu anlaşılacak şekilde oluyormuş bu aradaBen gene dogurmuyorum sanırım, sancı falan çıkmadı bu nstdebu bebe eğlenir bizle eve geldim bekleme moduna geçtik gene
Oh ohhh maşallah maşallah Rabbim güzelliklerle büyütmeyi nasip etsinSelam kızlar nasılsınız?
Bugün sabah 10.42de sezeryan ile doğum yaptım çok şükür ağrım olsa bile dayanılmayacak ve beni çok kısıtlayacak kadar değil
Bebeğim de ben de sağlıklı bir şekilde doğumdan hemen sonra odamıza geldik şükür sonrası zaten hep rutin şeyler
Şimdi yürüyorum bebeğin bakımının yapabiliyorum yarın öğlene kadar taburcu oluruz diye düşünüyorum
Şu an sadece emme ile sorunumuz var göğsü tam kavrayamıyor onun için uğraşıyoruz haliyle sütüm de damla damla geliyor onu da çabucak hallederiz inşallah
Ayy hadi bakalım hayırlı olsun şimdiden, sağlıkla kucağına al inşallah bebişiniKuzum ben bugün testlerimi verdim yarın anestezi ile görüşücem uygun görürse çarşamba günü sezeryan olucam
Hadi güzel haberler ile gelSevgili arkadaşlar, biz de bu sabah planlı sezaryene gideceğiiz kısmetse.
Doğum yapan tüm anneleri tebrik ederim, eve gelemeyip annelerini endişelendiren tüm yavrular da en yakın zamanda turp gibi olup eve gelir inşallah, ssbır diliyorum bekleyenlere.Doğumu bekleyenlere de kolaylık ve sabır diliyorum.
Burada sizlerden çok şey öğrendim ve terapi gibi oldu benzer sorunlarımızı, samimi yaşantılarımızı paylaşmak. Çok isim saymak isterim ama herkese topluca teşekkür etmek istedim. İyi ki varsınız, sağlıka huzurla büyütebilmeyi diliyorum her birimize yavrulalarımızı.
Benim de normalde çatı muayenem 39.haftada yapılacaktı 38+2 de açılma ve nst de sancı çıktı. Şu an 38+5 nişanım geldi. Yani süreç birden değişebiliyor sen her türlü hazırlıklı ol sezaryen de olsa bebek geleceği günü kendisi seçsin istemiş olabilir doktor bi kaç eksiğimiz vardı elimiz ayağımıza dolaştı bizim ama hala beklemedeyizGünaydınnn
Kızlar doktorum 40. Hafta için sezeryan planlayacağız dedi ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişide 39. haftada normal doğum süreci başlıyor. Nişan geliyor, sancı başlıyor, açıklık oluyor falan. Kafam çok karışık, 40'a kadar bekler mi gerçekten? Tamamen sezeryan planlanıp da 40. hafta doğuma alınan var mı hiç duyduğunuz? Şimdi haftaya 39.da apar topar mı doğuma almaya kalkar yoksa 40ı bekler miyiz sancı vs olmazsa?
Ah mesajın ne iyi geldi. SağolMerhaba tesadüfen paylasiminizi gördüm yaşadıklarimin aynisini yaşıyorsunz
Bebegimi hazirlaidm götürdüm kontrole kıyafetlerini elime verip bebegimi yoğun bakıma yatırdılar sariliktn dolayı okadar çok ağlamıştım ki baygınlık geçirdim sarılık olunca bebegimi kaybedecem sandim makina aldim.sizinki gibi saatlerce uğraştım oda olmadi o ayrı ayrı kalmak.ayri lohusalik ayrı ne çektiğimi ben biliyorm o ilk gün ama emin.ol belkide yarin bebeğini sana verecekler asla korkma çok yüksek bir değer değil beslenip anne sütü mama alıp hemen toparlanir icini ferah tut şuan bebeğim 9 buçuk aylık oldu poposuna vuruyorm uyusun diye
Gözün aydın canım.Selam kızlar nasılsınız?
Bugün sabah 10.42de sezeryan ile doğum yaptım çok şükür ağrım olsa bile dayanılmayacak ve beni çok kısıtlayacak kadar değil
Bebeğim de ben de sağlıklı bir şekilde doğumdan hemen sonra odamıza geldik şükür sonrası zaten hep rutin şeyler
Şimdi yürüyorum bebeğin bakımının yapabiliyorum yarın öğlene kadar taburcu oluruz diye düşünüyorum
Şu an sadece emme ile sorunumuz var göğsü tam kavrayamıyor onun için uğraşıyoruz haliyle sütüm de damla damla geliyor onu da çabucak hallederiz inşallah
Rabbim yar ve yardımcın olsun.Sevgili arkadaşlar, biz de bu sabah planlı sezaryene gideceğiiz kısmetse.
Doğum yapan tüm anneleri tebrik ederim, eve gelemeyip annelerini endişelendiren tüm yavrular da en yakın zamanda turp gibi olup eve gelir inşallah, ssbır diliyorum bekleyenlere.Doğumu bekleyenlere de kolaylık ve sabır diliyorum.
Burada sizlerden çok şey öğrendim ve terapi gibi oldu benzer sorunlarımızı, samimi yaşantılarımızı paylaşmak. Çok isim saymak isterim ama herkese topluca teşekkür etmek istedim. İyi ki varsınız, sağlıka huzurla büyütebilmeyi diliyorum her birimize yavrulalarımızı.
Aynen akıntıdan yapısı bı tık farklı gözün aydınNasılsın canım durumun ne? Benim az önce nişanım geldi çok heyecanlandım ya görünce akıntı değil de nişan olduğu anlaşılacak şekilde oluyormuş bu arada
Geçmiş olsun canım benim rabbim şifa versin, gözünüz aydınKızlar doğum yaptım. Çoooook zor bir dogumdu. Hatırlayıp anlatmak bile istemiyorum. Bebeğim durumu iyi. Dikişlerim çok fazla. Makata doğru olması beni ekstra zorluyor. Kasılmalarim halen arada geliyor özellikle emzirmeye çalışınca.
Geçmiş olsun diyeyim. Geçecek ins bacım.Kızlar doğum yaptım. Çoooook zor bir dogumdu. Hatırlayıp anlatmak bile istemiyorum. Bebeğim durumu iyi. Dikişlerim çok fazla. Makata doğru olması beni ekstra zorluyor. Kasılmalarim halen arada geliyor özellikle emzirmeye çalışınca.
Sağlıcakla dönün inşallah, rabbim kolaylık versin, şifa versin37+6 ile yattık hastaneye bilen vardır bebişimize küçük bir bebiş demişlerdi bu yuzden 38 de doğum düşünülüyor zaten suyum da da eksilme varmış bakalım hayırlısıyla güzel haberlerle gel
Çok teşekkür ederimBol su
Hoşaf
Dereotu
Tahin helvası
Bir de en önemlisi bebek kokusu
Eczane grubundan da *bestlak damla
Canım çok geçmiş olsun geçecek inşallah rabbim bebeğini hayırlı uğurlu etsin size bağışlasın inşallahKızlar doğum yaptım. Çoooook zor bir dogumdu. Hatırlayıp anlatmak bile istemiyorum. Bebeğim durumu iyi. Dikişlerim çok fazla. Makata doğru olması beni ekstra zorluyor. Kasılmalarim halen arada geliyor özellikle emzirmeye çalışınca.
Merhaba hanımlar, doğum yapan arkadaşları tebrik ederimhasta minnoşlarımızın da bir an önce iyileşmesini diliyorum tüm kalbimle
Dün sabah ben de doğum yaptım. Burada yazdıklarınızı okuyup benimki nasıl olacak diye heyecanlandığım için bebek bekleyen annelere faydası olur diye doğumun başlamasından vs bahsedeceğim.
Öncelikle doğumdan önceki 4-5 gün karnım sürekli kasılıyordu. Top gibi oluyor hatta iki tepecik şeklinde kalıyordu. Ara ara regl ağrısı hissetsem de bu ağrı genelde ev işi yapınca ya da yürüyünce, adaçayı içince artıyordu.
Son gün yine ara ara bel ağrısı olmuştu gün içinde ama her zamanki ağrılar diye ciddiye almadım. Akşam 22.00 gibi yürüyüşe çıkalım dedik, normalde bir saat yürürdüm 20 dk zor yürüdüm eve geldim. Öncesinde de bir kupa adaçayı ve 7 kadar hurma yemiştim. Sabah kahvaltıda da ananas. Tabii bunları son üç haftadır yiyorum, gün aşırı birliktelik oluyor, her gün yerler kapılar siliniyor, pilates yapılıyor ama bebiş kanalda değil :) neyse birçok çabanın ardından dün gece 01.00 gibi uyandım ve midemi bozduğumu sandım. Zaten son iki gün gaz bile çıkaramıyordum. Makatım ağrıyordu. Hatta eşim benim de midem kötü, bir şey dokundu herhalde diye düşünürken (biliyorsunuz başınız ağrısa kocanızın da ağrır) baktım o gaz sancıları 7-8 dk aralıkla geliyor bir korkmaya başladım. Sonra çamaşırımda pembe akıntıyı görünce bu doğum sancısı deyip hemen hastanenin yolunu tuttuk. Bebek yaklaşık 10 saat sonra doğdu. Doğum hikayem beni yıprattığı için burada bebek bekleyen anneleri korkutmak istemiyorum. Ama şunu söyleyeyim ki eğer epidural taktıracaksanız işiniz çok kolaylaşıyor. Ağrılarınızı inanılmaz azaltıyor. Sancınız geldiğinizde hastanedeki duş imkanını kullanabilirseniz (beni epidurala kadar bayağı oyaladı) tavsiye ederim. Onun dışında cidden doğumu evde beklemek daha iyi. son 5 dakika aralığa düşene kadar evde pilatesinizi ve tüm o açılma germe hareketlerinizi rahat rahat tamamlayın. Ben daha erken gittiğim için hastenede rahat edemedim. Bir de sancının geldiğini cidden anlıyormuşsunuz. Son iki hafta çok ağrılı geçmesine rağmen doğum sancısı ayırt edilebilir bir ağrı çeşidi. 4 cm açıklığa kadar da reglinin ilk günü kadar ağrı çektim. Dayanmam zor olmadı. Ama 6 cm geçince ağrılar bayağı bir zorladı ve epidural takıldı. İnşallah hepinizin doğumu mükemmel geçer. <3
Evde de var sancım hastanede de aslında hatta dün nst çekmiştim atayım, doktor doğum sancısı dedi direkt, akşam cekilende hicbirsey yoktu. Ahududu çayım yok birazdan yürüyüşe çıkacağım alacağım tekrardan. Kasilmam da sancım da var sık değil, afedersin ama akıntım yogunlasti, bekliyorum halaVaalbara canım evde ahududu yaprağı çayı var mı? Açılmana destek olur bir de acaba hastaneye gidince mı kaciyor sancıların ya? Evde var çünkü sanki de mi?
Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylastiginiz için gerçekten çok açıklayıcı cokda güzel bilgiler paylasmissiniz çok geçmiş olsun hayırlı olsun bebeğiniz rabbim hayırlı evlat eylesin size bağışlasın inşallahMerhaba hanımlar, doğum yapan arkadaşları tebrik ederimhasta minnoşlarımızın da bir an önce iyileşmesini diliyorum tüm kalbimle
Dün sabah ben de doğum yaptım. Burada yazdıklarınızı okuyup benimki nasıl olacak diye heyecanlandığım için bebek bekleyen annelere faydası olur diye doğumun başlamasından vs bahsedeceğim.
Öncelikle doğumdan önceki 4-5 gün karnım sürekli kasılıyordu. Top gibi oluyor hatta iki tepecik şeklinde kalıyordu. Ara ara regl ağrısı hissetsem de bu ağrı genelde ev işi yapınca ya da yürüyünce, adaçayı içince artıyordu.
Son gün yine ara ara bel ağrısı olmuştu gün içinde ama her zamanki ağrılar diye ciddiye almadım. Akşam 22.00 gibi yürüyüşe çıkalım dedik, normalde bir saat yürürdüm 20 dk zor yürüdüm eve geldim. Öncesinde de bir kupa adaçayı ve 7 kadar hurma yemiştim. Sabah kahvaltıda da ananas. Tabii bunları son üç haftadır yiyorum, gün aşırı birliktelik oluyor, her gün yerler kapılar siliniyor, pilates yapılıyor ama bebiş kanalda değil :) neyse birçok çabanın ardından dün gece 01.00 gibi uyandım ve midemi bozduğumu sandım. Zaten son iki gün gaz bile çıkaramıyordum. Makatım ağrıyordu. Hatta eşim benim de midem kötü, bir şey dokundu herhalde diye düşünürken (biliyorsunuz başınız ağrısa kocanızın da ağrır) baktım o gaz sancıları 7-8 dk aralıkla geliyor bir korkmaya başladım. Sonra çamaşırımda pembe akıntıyı görünce bu doğum sancısı deyip hemen hastanenin yolunu tuttuk. Bebek yaklaşık 10 saat sonra doğdu. Doğum hikayem beni yıprattığı için burada bebek bekleyen anneleri korkutmak istemiyorum. Ama şunu söyleyeyim ki eğer epidural taktıracaksanız işiniz çok kolaylaşıyor. Ağrılarınızı inanılmaz azaltıyor. Sancınız geldiğinizde hastanedeki duş imkanını kullanabilirseniz (beni epidurala kadar bayağı oyaladı) tavsiye ederim. Onun dışında cidden doğumu evde beklemek daha iyi. son 5 dakika aralığa düşene kadar evde pilatesinizi ve tüm o açılma germe hareketlerinizi rahat rahat tamamlayın. Ben daha erken gittiğim için hastenede rahat edemedim. Bir de sancının geldiğini cidden anlıyormuşsunuz. Son iki hafta çok ağrılı geçmesine rağmen doğum sancısı ayırt edilebilir bir ağrı çeşidi. 4 cm açıklığa kadar da reglinin ilk günü kadar ağrı çektim. Dayanmam zor olmadı. Ama 6 cm geçince ağrılar bayağı bir zorladı ve epidural takıldı. İnşallah hepinizin doğumu mükemmel geçer. <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?