- 27 Nisan 2020
- 731
- 2.539
- 113
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.581
Merhaba canım anneler,
Doğuranlar bebeleriniz ile sağlıklı, mutlu günleriniz olsun. Doğumu bekleyenler bir avazda kurtulsun. Biz biraz sor süreçler geçirdik hastaneden çıkarken zaten kilosu biraz düşmüştü doktor kontrolünde sarılık sınırdaydı bir gece ateşi yükseldi acile gitti ve sarılık değeri sınırın üstünde çıktı acil yatış verdiler fototerapi aldık. Allahtan yanımdaydı besledim sürekli o süreçte 1 gece sonra çıktık. Hala doğum kilosuna ulaşmaya çalışıyoruz çok zorluyor sinirli ve ağlama krizi yaşıyoruz. Bir kaç sayfa okudum bu şekilde belli saatlerde ağlayan bebeler var, hatta sürekli meme de olmak isteyen de varmış. Biraz içim rahatladı o yüzden çünkü bir ara tuvalete dahi gitmeme izin vermiyordu. Akşam 9 da bir kriz gelşyor sanırım kolik bebek olacak. Neyse sağlıklı olsun varsın geçer dedik. Hala gözlerinde biraz sarılık var perşembe kontrol de yam olarak ne kadar olduğunu öğreneceğiz 15 günlükken doğum kilosuna ulaşması bekleniyormuş bakalım nasip. Sürekli emzirme mama süt sağma diye geçiyor günler o yüzden buraya pek giremiyorum. Memeler yara bere oluyor ama geçiyor bol bol krem ve göğüs pedi ayrıca sütünüzü mutlaka sağın. Sorun yaşamamak adına. 24 saatte neredeyse 2/3 saat uyuyabiliyorum ya kucakta ya memede. İnşallah toparlayacağız inanıyorum
Canım ben de emzik diyecektim iyice emdiğinden emin olduktan sonra sakinleştirmek için denedin mi diyeBizde de durum aynı bazen saatlerce meme kalmak istiyor o yüzden ben geçen bir denedim normalde bir ay olmadan vermeyecektim ama artık dayanamadım çünkü krize giriyordu zaten almadı çekti bıraktı. Bir aylık olduktan sonra deneyeceğim
Bol bol su iç rahatlatır sancılarını biraz, hele bu havalarda daha fazla iç, vaktini bekler inşallah stres yapmaBenimde 34 sancı oldu ama doktor hemen ciğer geliştirici yaptı bende endişelendim açıkçası erken gelecek diye ve sancılarım da arada oluyor bebek sanki çok aşağoda gibi hissediyorum henüz 35 haftalık ondan dolayı biraz tedirginim rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Bende öyle bekliyorum ne yapsak kiBen de şimdi kontrolden geliyorum, doktor perinal masaj yaptı ama canım çıktı yani diyorum bu neymiş ben doğum sancısını unutmuş muyum neyim(yani epidural almadan önceki çektiğim kadarını) 2 cm de açılma varmış bakalım bekleme modu devam
Sağolasın canım benden beter o daha fazla söylemeyeyim şimdi konu uzar sabırEsin de mi lohusabeslenme arasında surekli beş on dkda bir gazını çıkar öyle devam et, daha yoğun gaz birikmesini önlemiş olursun, alternatif birşey kullanmamıştım ben inşallah birileri yardımcı olabilir, kolay gelsin
Ben sma comfort kullanıyorum şükür gaz yok dene istersenMama olarak ne kullanıyorsunuz var mı kullanan gaz yapmayan deneyimlediginiz
Amin inşallah çok sağ olunBol bol su iç rahatlatır sancılarını biraz, hele bu havalarda daha fazla iç, vaktini bekler inşallah stres yapma
Canım neden bu kadar erken oldu doğum acikladoysan kusura bakma mesajını kaçırdım rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallahDoğuma saatler kaldı, içim çok değişik, aylarca beklediğim, merak ettiğim miniğe kavuşuyorum. Kalbim pıt pıt. Nasıl sabah olacak acaba
Leydicim çok geçmiş olsun inşallah bebeğin kısa sürede iyileşip sağlıkla taburcu olurSızlar size bir soru:
Bebeğini mama yada sağdığı sütle besleyen varsa, bebeğiniz kaç günlük ve bir öğünde kaç ml süt içiyor ?
8 günlük bebek bi öğünde kaç ml ile doyar merak ediyorum.
İns bacım. İnsHiiç canını sıkma bacım. İlk çocuğum da 3. Gün yattı sarılıktan1 gecede çıktı çok şükür.
Şimdi de doğumdan 3 güm geçince baktım çocuk uyanmıyor dedim yine sarılık. Hastaneden çıktığımızda sarılık değeri 2 idi. Yatış yaptığımzda 18 olmuştu. Hafta sonu diye şehir hastanesine gittik anlattığın aynı şeyleri söyledi eşim bırakmadı çocuğu özele geçtik. Hemen yatış verdi. 1 gece yattık mavi ışığa şükür 1 gecede çıktık. Sanırım devlet prosedür gereği böyle yapıyor.
İlk 20 gün risk çok varmış kontrole geleceksiniz dedi.
Sıkma kendini sağlıkla gelecek kucağına
Al onu, vur benimkine. Bi surat bir tavır. Sanki lohusa olan o.Sağolasın canım benden beter o daha fazla söylemeyeyim şimdi konu uzar sabır
Aynı bedende son saatler. Çok duygusalDoğuma saatler kaldı, içim çok değişik, aylarca beklediğim, merak ettiğim miniğe kavuşuyorum. Kalbim pıt pıt. Nasıl sabah olacak acaba
Bu nasıl beyin yakıcı bi cümleydi. Okudum. Okudum. Bi daha okudum.Kızlarım mukus tıkacı parça parça gelip doğumu başlayan veya parça parça gelip başlamayıp sonra tek parça halinde atılıp doğuran var mı
Ah çok sevindimmmmLeydicim çok geçmiş olsun inşallah bebeğin kısa sürede iyileşip sağlıkla taburcu olur
Bizim bebiş dün taburcu oldu çok şükürbir öğünde 55-60 cc ile taburcu oldu 3 saatte bir besliyorlardı ama evde o kadar almıyor bence iki göğsümden 60 cc süt çıkıyor ama bebiş sadece 1 göğsümü emiyor. Yalnız beslenmeyi 2 saatte bir yapıyoruz
Yüksek şeker yüzünden oldu, maslesefCanım neden bu kadar erken oldu doğum acikladoysan kusura bakma mesajını kaçırdım rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
İns bacım. İns
Beş gün dediler, biri bitti diyorum. Saatleri sayıyorum resmen.Bugün nevresimlerini, giysilerini, battaniyelerini hep yıkadım. Müslinden örtüler, omuz bezleri diktim. Olur da erken gelirse herseyi temiz hazır olsun diye. Süt sağma pompası aldım arkadaştan. Yapabildiğim kadar süt sağayım. Annesinin kuzusunun yemeği de hazır olsun.
Al onu, vur benimkine. Bi surat bir tavır. Sanki lohusa olan o.
Aynı bedende son saatler. Çok duygusal
Ben karnımdaki hareketlerini özlüyorum.
Bu nasıl beyin yakıcı bi cümleydi. Okudum. Okudum. Bi daha okudum.
Sağ sağlim kavuştursun rabbim sizi inşallah kuveze bile girmeden anneciginin koynunda kollarında olur yarınYüksek şeker yüzünden oldu, maslesefillaki kuvöze girecekmiş ama en azından kilosu biraz toparladı bugüne gelmesi bile mucize benimm için
Leydicim çok üzüldüm ama canını sıkma benim oğlanda öyle oldu 3800 Doğan çocuk 400 gr verdi bende çok üzüldüm çok ağladım damar yolu açıldı çok küçüktü daha dedim bakamadım dedim ama o kadar güçlüler ki hemen toparlıyorlar. Sen süt sağmaya odaklan biz hem mama hem süt ile gittik ve sabaha düşmüştü 19 ile gittik bizde 8 ile çıktık hastaneden. Allah’ın izni ile çok çabuk toparlar bu ara sarılık çok dazla çünkü havada çok sıcak su kaybediyorlar. Mümkğn olduğunca ev ısısını 20/22 lerde tutun, sadece zıbınla olsun. Bol emzirme yetmiyorsa mama çünkü onun sağlığından önemli değil hiçbir şey. Seni o kadar iyi anlıyorum ki cuma hastaneden çıktık cumartesi gecesi tekrar yatış yaptık çok zordu ama geçecek dualarım oğluşunla. Rabbim hiç bir anneyi evladından ayrı koymasın bebekler çocuklar hasta olmasın.Canım kızlar
Canım acıyor.
Sabah asm ye gittik. Topuk kanı verdik. Orada aile hekimine muayene ettirdim oğlumu. Sarılık var ama ciddi görünmüyor, çocuk Dr görsün dedi.
Oradan çıktık şehir hastanesine gidelim dedim. Eşim dedi ki senin kadın doğum randevun vardı özelde. 45 dk var yetişemeyiz.
Kendi muayeneme gittim. Hersey yolunda. Ordan koştur koştur şehir hastanesine geldik. Yenidogan polikliniğine çıktık ki, hasta olmadığı için öğle arasına çıkmış Dr.
Öğleden sonra geldi. Muayene etti. Taburcu kilosundan 150 gr eksik. Hem de iki günde.mama takviyesi gerekebilir önce tahlilleri isteyelim dedi. Sonucu 20 geldi. Yatış dediler.
Hazırladım bebeğimi götürüp teslim ettim.Dr. İlk on günde ortaya çıkan sarılık tehlikeli olabilir. Hemen mavi ışık tüneline alacağım. Sabaha değeri 9-10a düşer. Ama birden ortaya çıkıp bu kadar hızlı ilerleyen bi sarılık varsa, tedaviden kısa süre sonra tekrarlayabilir. Bunu da göz önüne alıp tedbiren takip edeceğiz. Tedavi için beş gün öngörüyoruz dedi.
Devlet hastanesi old için görüş yada emzirme yok. Dr saat 13.00te günlük bilgilendirme yapacak. Süt sağın getirin dediler.
Mochi nin göğüs pompasını aldım. Ama bir türlü yerleştirmeyi beceremedim. Göğüs ucu ve çevresi büyük old için mi bilmiyorum.
Geçmişi okuyamadım. İki kişi doğum yaptı anladığım. Rabbim hayırlı etsin. Sağlıkla evlerine donmeyi nasip etsin.
Hastaneden kucağın boş çıkmak çok acı.
Hipp kullandım şimdi sma kullanıyorum ikiside gaz yapmadı çok şükürMama olarak ne kullanıyorsunuz var mı kullanan gaz yapmayan deneyimlediginiz
Denedim ilk bir aldı sonra daha fazla krize girdiCanım ben de emzik diyecektim iyice emdiğinden emin olduktan sonra sakinleştirmek için denedin mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?