2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kafamda sürekli en kötüsünü düşünmekten yoruldum. Bebeğim 12 günlük. Meme reddi yaşıyoruz. Sağıp verirsen süt biter diyorlar doğru mu? Kaç ay sağım yapabilirim böyle?
Benim bildiğim aksine sağım yapmak sütü artırır.
Sürekli kötüyü düşünmeyin ki sütünüz azalmasın.
Memeyi reddedebilir siz ara ara deneyerek ısrarcı olun belki emmeye başlar.
Emmezsede dünyanın sonu değil sağım yaparak bebeğinize anne sütünü verirsiniz. Yetmezse doktorunuz izin verirse mama takviyesi de yaparsınız.
Bu durum ilk sizin başınıza gelmedi son da değilsiniz üzmeyin kendinizi :)
Yeter ki bebeğiniz sağlıklı olsun bi şekilde doyacak :)

Etrafımdaj

etrafımdakiler söylüyor. Fakat kızım meme almıyor. Bu savaş çok yorucuymuş.
Dinleme kimseyi yok öyle saginca gitme meselesi, emzirmek için de ağzına direkt zorlama, ağzınin kenarlarını burnuna sur memeyi aranır o zaman memeyi ver, daha sonra sagdigini verirsin, önce sagilani verirsen kolaya alışır

Mantığım böyle söylüyor, hormonlarım ise zihnimde konuşuyor. Çok haklısınız teşekkürler

Kızlar bebeğim sürekli ağlarken ıkınıyor uykuda ıkınıyor gazını alttan çıkarıyor üstten de ama ıkınması gitmiyor yarın dr a soracağım ama böyle durumlar normal mi

Kızlar bebeğim sürekli ağlarken ıkınıyor uykuda ıkınıyor gazını alttan çıkarıyor üstten de ama ıkınması gitmiyor yarın dr a soracağım ama böyle durumlar normal mi
Bence ıkındığı için ağlıyor. Gazı çıkarsa da sancısı canını acıtıyor. Bence normal. Oğlum da öyle.

Ben sıcak su torbasından fayda gördüm. Onun dayanabileceği ısıda sıcak su koydum torbayı, o uyurken karnına ve ayaklarına gelecek şekilde üstüne yerleştiriyorum. Karın ağrısına ve gaza iyi geliyor.

Yaa oğluşun da bu şekilde sürekli ıkınıyor mu yani. Ben yarın bu yüzden dr a götüreceğim belki gaz damlası falan önerir, ya da bir şey söyler bilmiyorum ki o ıkındıkça kızardıkça aşırı modum düşüyor

Adeta bir “gazman”
Tevellüdün yeter mi, bilir misin gazman ı?

Ben önce nurse harveys aldım. Kızımda onu kullanmıştım. Ama fayda etmedi. Sonra birçok arkadaşın kullandığı sab simplex aldım. Ondan fayda gördük. Sıcak su torbasıyla beraber tabi

Damla işi de çetrefilli biraz. Hangi damlanın hangi bebeğe iyi geleceği belli olmuyor. Deneme yoluyla buluyorsun

Doğum takvimin doğru ise, zaten şu an gazın en zor kısmı olan haftadasın. Gün geçtikçe damla, masaj, sıcak su torbası gibi yardımcılarla hafifleyecek o ağrılar. Kolaylaşacak ins.

İyi akşamlar anneler. Bebeğinizde böyle birşey oluştu mu 24 günlük oğlum. Sürekli dilini çıkarıyor.

Eklentiler

• IMG_20250804_205115.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 39
Kızlar sezaryen sonrası korse kullanan oldu mu önerebileceğiniz marka var mı
Pentiden aldım normalde s bedendim m aldım aşırı memnu

Evet şuan tam 23 günlük, bir de karnı aşırı sert gazdan dolayı demekki

Pentiden aldım normalde s bedendim m aldım aşırı memnu

Oglusum da 24 günlük. Gazi çok sürekli ikiniyor enterogis probiyotikli damla önerdi özeldeki Dr. Aldım ama ne zaman kullansam oğlum daha çok ikiniyor. İki gün ara verdim. Damla verdiğim günler kadar ikinmiyor. Napsam bende bilemedim.

Ben de yarın gideceğim bakalım dr ne diyecek, karnı sert mi bebişin ben şimdi baktım aşırı sert uyuyor ona rağmen ay hayırlısı ile şu günleri geçseydik bi kaygı bitmiyor hiç

İyi akşamlar anneler. Bebeğinizde böyle birşey oluştu mu 24 günlük oğlum. Sürekli dilini çıkarıyor.
Pamukcuk olmuş. Ağız ve dil temizliği yaparsan ilerlemesin.

Kaynamış soğumuş suya karbonat ekleyip ağız mendilini batırıp işaret parmağıma doluyorum. Ağzın iç kısımlarını, damaklarını, dilin üstünü alabildiğim kadarıyla alıyorum. Her sürdüğüm yüzeyden sonra mendilin temiz tarafını çeviriyorum. Bi de açken yapmak lazım. Tokken yapılırsa diline dokununca kusmaya sebep olabilir.

Onun ağzını temizlediğim gibi göğüs ucumu da gün içinde birkaç kez sabunla yıkayıp duruluyorum.

Hava çok sıcak onların ağzından bize, bizden onlara bakteri geçebilir.
Oyyy karnını sıcak tutmalı. Ütüyle ısıttığın havluyu da karnına koyabilirsin. Ellerini yağlayıp karnına masaj yaparsan da iyi gelir.
Probiyotik bazen ilk kullanımda sindirim düzenini bozabilir. Ekstra gaz şişkinlik vs olması ondan muhtemelen.

Ben de olsam devam etmem. Başka bi damla dene.

Şimdi bir deneyeyim ütüyle ısıtıp direkt tenine mi koymalıyım yoksa zıbının üstüne mi

Şimdi bir deneyeyim ütüyle ısıtıp direkt tenine mi koymalıyım yoksa zıbının üstüne mi
Maksat karnını sıcak tutmak. Direkt tenine değmesi gerekmez. Giysi üstüne sar. Soğuyunca tekrar ısıt havluyu yine karnına koy. Bak rahatlayacak göreceksin

Bizim de öyle ya. gündüz gün boyu uyumadı desem yeridir sürekli ağlama ıkınma ve emmek isteme. Aç değil ama rahatlamak için meme istiyor sürekli. Gazla birlikte kakasını yapıyor çok sesli bi şekilde. Çok sık yapıyor ve her yapışında çok zorlanıyor öncesinde de aşırı huysuz oluyor. Şimdiden böyle gaz kaka sorunu olması çok erken geliyor bana da biz de göstermeyi düşündük doktora bilmiyorum normal mi ben de anlamadım.

Benimkisi de gece öyle gündüz genelde uyuyor ama gece aralıksız 4 5 saat uyanık ve huysuz sürekli de ağlayıp ıkınıyor. Ben yarın inşallah gideceğim çok zor böyle minicikler ve ağrı çekiyorlar bakalım dr bir şey diyecek mi sağlıkla büyüsünler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…