- 28 Nisan 2013
- 783
- 2.486
- 313
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.621
Tuvalette yanma ilk başlarda çok yanmalı geçiyordu şimdi pek yok ama hala tamamen geçti diyememKızlar selam.. 31 temmuzda oğlumu sezaryen ile kucağıma aldım. Çok şükür birbirimize alışarak geçti bu ilk dört gün. Yalnız ben fiziksel olarak baya hırpalandım. Sezaryen sonrası kan sulandırıcı kullanmaya başladım son iki gündür şikayetlerim artınca. Sık sık ateş basması yaşıyorum. Crp 90
Çıktı en son testte.
Merak ettiğim bir şey var her tuvalete gidişimde idrar yaparken içeride sanki torbasında gibi ağrı kasılma yaşıyorum çiş yapmak ağrılı oluyor çok. Sizde de böyle oldu mu olan olduysa bir çözüm öneriniz var mı acaba
Süt sağarak çoğalır asıl emzirme danışmanları da süt arttırmak isteyenlere sağım öneriyor, sadece sağarak vermek istiyorsan zamanla süt potansiyeli azalmaması için günde 8 kere fln sağmak lazım her 3 saatte bir gece de dahil . O sekılde aylarca bebeğini besleyen anneler var. Ben emzirme sonraları sağıyorum ki artsın bir göğsümde daha az arttırmaya calısıyorumKafamda sürekli en kötüsünü düşünmekten yoruldum. Bebeğim 12 günlük. Meme reddi yaşıyoruz. Sağıp verirsen süt biter diyorlar doğru mu? Kaç ay sağım yapabilirim böyle?
Şu an sağım yaparken okuyorumSüt sağarak çoğalır asıl emzirme danışmanları da süt arttırmak isteyenlere sağım öneriyor, sadece sağarak vermek istiyorsan zamanla süt potansiyeli azalmaması için günde 8 kere fln sağmak lazım her 3 saatte bir gece de dahil . O sekılde aylarca bebeğini besleyen anneler var. Ben emzirme sonraları sağıyorum ki artsın bir göğsümde daha az arttırmaya calısıyorum
Benimki gece uyurdu sık uyansa dahi emince uykuya geçerdi. Artık gece de durmuyor bu gece onu anladımBenimkisi de gece öyle gündüz genelde uyuyor ama gece aralıksız 4 5 saat uyanık ve huysuz sürekli de ağlayıp ıkınıyor. Ben yarın inşallah gideceğim çok zor böyle minicikler ve ağrı çekiyorlar bakalım dr bir şey diyecek mi sağlıkla büyüsünler inşallah
Bebegim gazını çıkardığı halde karnında sertlik var evt. Dr önerisi ile aldığımız halde bazı bebeklere iyi gelmiyor. Denemeden bilemiyoruz. Bunun için dr a gitmek gerekmiyor diye düşünüyorum. Belirli gaz damlalari var denemek gerekBen de yarın gideceğim bakalım dr ne diyecek, karnı sert mi bebişin ben şimdi baktım aşırı sert uyuyor ona rağmen ay hayırlısı ile şu günleri geçseydik bi kaygı bitmiyor hiç
Teşekkür ederim öyle yapacağım hemen. Ağzına elimi koymama izin vermiyordu. İnşallah zorlanmayiz. Evt kullanmicam en azından şimdilik. Damlaların açıldıktan sonra kullanma süreleri var mıydı?Pamukcuk olmuş. Ağız ve dil temizliği yaparsan ilerlemesin.
Kaynamış soğumuş suya karbonat ekleyip ağız mendilini batırıp işaret parmağıma doluyorum. Ağzın iç kısımlarını, damaklarını, dilin üstünü alabildiğim kadarıyla alıyorum. Her sürdüğüm yüzeyden sonra mendilin temiz tarafını çeviriyorum. Bi de açken yapmak lazım. Tokken yapılırsa diline dokununca kusmaya sebep olabilir.
Onun ağzını temizlediğim gibi göğüs ucumu da gün içinde birkaç kez sabunla yıkayıp duruluyorum.
Hava çok sıcak onların ağzından bize, bizden onlara bakteri geçebilir.
Oyyykarnını sıcak tutmalı. Ütüyle ısıttığın havluyu da karnına koyabilirsin. Ellerini yağlayıp karnına masaj yaparsan da iyi gelir.
Probiyotik bazen ilk kullanımda sindirim düzenini bozabilir. Ekstra gaz şişkinlik vs olması ondan muhtemelen.
Ben de olsam devam etmem. Başka bi damla dene.
Merhaba canım dr a sordum gaz olurmuş büyüdükçe ıkınmaları olurmuş. Ikınıyorsa ve gazı varsa direkt verdi zaten. Yine de için rahat etsin dr a sor ama 20 günlükten sonra direkt veriliyor bize nurse harvey’s yazdıBenimki gece uyurdu sık uyansa dahi emince uykuya geçerdi. Artık gece de durmuyor bu gece onu anladımminicik vücutları bu kadar gazı nasıl üretiyor olabilir gerçekten hayret ediyorum bitmek bilmeyen bir gaz döngüsü vala delirecem. Gaz damlasını kontrole götürmeden eczaneden direkt gidip alsam nasıl olur. Bebekle hazırlan çık çok gözüme geliyor
Dil bagi falan var mı? Bizde dil bağı var, sabit ben tutarak desteklemezsem kaçırıyor, arıyor sinirleniyor, kendi tutarsa çiğner gibi yapıyor ucunu acıtıyor tutamiyor. Yoksa da bı süre tam alışana kadar bı şekilde tutarak falan nasıl rahat tutuyorsa desteklemelisinBebek memeyi arıyor tutamıyor. Ağzının içine sokuyorum o halde bile tutmuyor. Kafasını elimle sabit tutarsam emmeye başlıyor. Çoğunlukla hemen bırakıyor. Sağıp veriyorum. Ne yapmam lazım
Ben de 3 saatte bir sağıyorum. Emzirmek için kendime baskı yapmamaya karar verdim ve huzur buldumSüt sağarak çoğalır asıl emzirme danışmanları da süt arttırmak isteyenlere sağım öneriyor, sadece sağarak vermek istiyorsan zamanla süt potansiyeli azalmaması için günde 8 kere fln sağmak lazım her 3 saatte bir gece de dahil . O sekılde aylarca bebeğini besleyen anneler var. Ben emzirme sonraları sağıyorum ki artsın bir göğsümde daha az arttırmaya calısıyorum
Sağol canım. Bizim bebişin ağlaması durmayınca sabaha karşı eşim gidip eczaneden aldı geldi inşallah fayda eder bebişlerimizeMerhaba canım dr a sordum gaz olurmuş büyüdükçe ıkınmaları olurmuş. Ikınıyorsa ve gazı varsa direkt verdi zaten. Yine de için rahat etsin dr a sor ama 20 günlükten sonra direkt veriliyor bize nurse harvey’s yazdı
Hadi bakalım inşallah biraz rahatlarlarSağol canım. Bizim bebişin ağlaması durmayınca sabaha karşı eşim gidip eczaneden aldı geldi inşallah fayda eder bebişlerimize
Elhamdulillahmerhaba arkadaşlar ara ara girmeye fırsat buluyorum okurkende ya uyukluyorum yada zaten bebek durmuyor onun yanında telefon almak isyemiyorum yakınına şimdilik benim kızım 3 temmuzda 3450 grm olarak doğdu hastanede 8 gün yattı çıkarken 3330 gramdı bir kilo almalıymış ilk ay doğrumu bu bilgi sizlerde durumlar nasıl birde diğer konu var bizde bazılarınız hatırlar belki benim kızıma detaylıda down sendromlu olma ihtimali yüksek denilip sıvı alıp test etmek istemişlerdi ense kalınlığı ve kalpte parlaklık çıkmıştı biz kabul etmedik test olmayı riskinden dolayı bende bigün burada kızım tamemen sağlıklı diye yazmak nasip olur inşaallah demiştim çok şükür sağlıklı genetik test yapılmadı ama doktor muayenesi böyle bir bulgu görmedi avuç içine baktı ve görsel olarak da benzemediğini söyledi çok şükür öylede olsa bin şükürdü bize ama çocuk için zor olur diye üzülüyordum bin şükür bugünümüze
evet doktorda öyle dedi
Tuvalette yanma ilk başlarda çok yanmalı geçiyordu şimdi pek yok ama hala tamamen geçti diyemem
Elhamdulillah
Rabbim tüm korktuklarımızdan emin eylesin
Avuç içinde down belirtisi mi oluyormuş, yanlış mı anladım ?
Benim oğlum 4 kg a yakın doğdu. İki kez yoğun bakımda yattı. 6+7 gün. İkinci yatısına sebep sarılıktı ve vücut ağırlığının yüzde 9una yakınını kaybetmişti. Hastaneden taburcu olurken doğum kilosuna ulaşmıştı.
Kalan 17 günde yaklaşık 450 gr aldı. O 1 kg kuralı genel bi ifade. Çocuğun doğum tartısı, sonraki geçirdiği hastalık ve hastane süreçleri, besleme durumları vs sonucu Dr kilo alımı yeterli mi karar veriyor. Benim Dr günlük 25-30 gr almasını bekliyoruz demişti. Artış varsa, devamlı ve düzenliyse
evet doktor direk önce avuç içine baktı zaten görsel olarak da çok şükür benzerlik yok kilo konusunda da çok üzüldüm ben neden az aldı diye şimdi hesapladım doğduğu kiloya göre 680 gram almış doktor bir kilo alması gerekliydi demiştiElhamdulillah
Rabbim tüm korktuklarımızdan emin eylesin
Avuç içinde down belirtisi mi oluyormuş, yanlış mı anladım ?
Benim oğlum 4 kg a yakın doğdu. İki kez yoğun bakımda yattı. 6+7 gün. İkinci yatısına sebep sarılıktı ve vücut ağırlığının yüzde 9una yakınını kaybetmişti. Hastaneden taburcu olurken doğum kilosuna ulaşmıştı.
Kalan 17 günde yaklaşık 450 gr aldı. O 1 kg kuralı genel bi ifade. Çocuğun doğum tartısı, sonraki geçirdiği hastalık ve hastane süreçleri, besleme durumları vs sonucu Dr kilo alımı yeterli mi karar veriyor. Benim Dr günlük 25-30 gr almasını bekliyoruz demişti. Artış varsa, devamlı ve düzenliyse önemli olan o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?