- 2 Mayıs 2017
- 1.312
- 3.020
- 133
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.641
Baktılar ama öyle bişey demediler. Sorayım yine de. Emme kuvveti düşük ya son yağlı sütü emmiyor ben sağıyorumDil bagi falan var mı? Bizde dil bağı var, sabit ben tutarak desteklemezsem kaçırıyor, arıyor sinirleniyor, kendi tutarsa çiğner gibi yapıyor ucunu acıtıyor tutamiyor. Yoksa da bı süre tam alışana kadar bı şekilde tutarak falan nasıl rahat tutuyorsa desteklemelisin
Günaydın bizde bugün 29 günlüğüz.Bugün 37 günlük biz büyük ihtimalle ilk ayağını geçiriyoruz
Kısalık uykular sürekli kucakta olma istediği
Bir şeye uzun bakma , yakama yapışma
Eskiden emerek uyuyan bebek şimdi kucağımda salla salla salla anca uyuyor yatırınca tık açılan gözler
Kuzum benim de böyleydi. Silikon uç kullanmaya başladım çok rahat emdi. Ama emzirme danışmanına gidiyordum o silikon uça alışırsa normal memeyi bir daha tutmaz dedi. O yüzden silikon ucu bırakmaya çalıştık bir süre de. Şimdi şöyle yapıyorum. Önce sağma makinesiyle mememi 5 dk sağıyorum. Meme ucumu baya dışarı çıkartıyor. Sonra bebişin ağzına beriyorum hemen tutuyor çok şükürBebek memeyi arıyor tutamıyor. Ağzının içine sokuyorum o halde bile tutmuyor. Kafasını elimle sabit tutarsam emmeye başlıyor. Çoğunlukla hemen bırakıyor. Sağıp veriyorum. Ne yapmam lazım
Biz 20 günlük olduk 5 gündür falan böyleyiz gündüz uykusu yok sürekli ağlama memede kucakta olma isteği. Memede de dalamıyor artık mecbur hafif sallaya sallaya emzikle uyutuyoruz. Yatağına 2583 kez koyuyoruz her seferinde uyanıyor ağlıyor hoppaa sar başa sakinleştirmek için uğraş dur. Sonra zaten emzirme saati geliyor. Velhasıl birbirimize yapışık ve sinir krizi geçirmeli günler…..Nasıl Yenidoğanlar ben anlamadım şimdiki bebişleriBugün 37 günlük biz büyük ihtimalle ilk ayağını geçiriyoruz
Eskiden emerek uyuyan bebek şimdi kucağımda salla salla salla anca uyuyor yatırınca tık açılan gözler
Bizde de aynı durum var 10 günlük sürekli sağıyorum ben arada sırada tutuyor mememiKafamda sürekli en kötüsünü düşünmekten yoruldum. Bebeğim 12 günlük. Meme reddi yaşıyoruz. Sağıp verirsen süt biter diyorlar doğru mu? Kaç ay sağım yapabilirim böyle?
Ben 3 gündür cebellesiyoruz acaba kolik mi diye düşünmeye basladimGaz sancısı yada huzursuzluğu çok erken başlayan var mı kızlar
3 gündür aynı seyyi yaşıyorum hic susmadan ağlıyor sürekli gezmek istiyor kucakta ve gündüz neredeyse hic uyumuyor demek ki ataktan ben artık hasta ya da kolik oldugunu dusunmustumBugün 37 günlük biz büyük ihtimalle ilk ayağını geçiriyoruz
Merhaba. Bir aylık kontrolümüze 3 gün kaldı. Ve 1 kilo almış olması imkansız gibi geliyor yani bu her bebekte aynı mi bilmiyorum. Bize de tarama testinde yüksek riskli çıkmıştı. Dr muayenesinde benzetmiyorum ama içiniz rahat etsin istiyorum diyorsanız genetik doktoruna gidin demişlerdi. Büyümeden bilemeyiz gibi. İnşallah yoktur öyle birşey.merhaba arkadaşlar ara ara girmeye fırsat buluyorum okurkende ya uyukluyorum yada zaten bebek durmuyor onun yanında telefon almak isyemiyorum yakınına şimdilik benim kızım 3 temmuzda 3450 grm olarak doğdu hastanede 8 gün yattı çıkarken 3330 gramdı bir kilo almalıymış ilk ay doğrumu bu bilgi sizlerde durumlar nasıl birde diğer konu var bizde bazılarınız hatırlar belki benim kızıma detaylıda down sendromlu olma ihtimali yüksek denilip sıvı alıp test etmek istemişlerdi ense kalınlığı ve kalpte parlaklık çıkmıştı biz kabul etmedik test olmayı riskinden dolayı bende bigün burada kızım tamemen sağlıklı diye yazmak nasip olur inşaallah demiştim çok şükür sağlıklı genetik test yapılmadı ama doktor muayenesi böyle bir bulgu görmedi avuç içine baktı ve görsel olarak da benzemediğini söyledi çok şükür öylede olsa bin şükürdü bize ama çocuk için zor olur diye üzülüyordum bin şükür bugünümüze
Kaç çıkmış ki 20gunluk gittiğimizde 9.7idi, doktor problem yok dedi, 28gun olduk gözler hala sarı, vücutta yok gibi artikKızlar uzamış bi sarılığımız var yenidoğan polikliniği bol bol emzir sıkıntı yok demişti. 25 günlük olduk bugün çocuk doktoru kan aldı değerlerimiz biraz yüksek çıkmış yarın ultrason çekikecek korkacağım bi durum var mıdır içim bi acayip yüreğim ağzımda geziyorum
Doğumdan sonra çok erken başlayan var mı anlamında sormuştum canım sznki erken mi başladıBen 3 gündür cebellesiyoruz acaba kolik mi diye düşünmeye basladim
Total bilirubin 16 direkt bilirubin 1.16 çıktı canım. Sarılık ayaktan yukarıya doğru kaybolur en son gözlerden gider hatta 2 3 ay bile sürer gözden gitmesi dedi. Karaciğer değerleri yüksek çıkmış birazda sanırım o yüzden ultrason istediKaç çıkmış ki 20gunluk gittiğimizde 9.7idi, doktor problem yok dedi, 28gun olduk gözler hala sarı, vücutta yok gibi artik
Birşey çıkmaz inşallah, bende gözden en son gider diye biliyorum da, çok bilmiyorum sarılık durumunu, rabbim şifa versin yüreğin ferahlasinTotal bilirubin 16 direkt bilirubin 1.16 çıktı canım. Sarılık ayaktan yukarıya doğru kaybolur en son gözlerden gider hatta 2 3 ay bile sürer gözden gitmesi dedi. Karaciğer değerleri yüksek çıkmış birazda sanırım o yüzden ultrason istedi
Bizimki de uzamış sarılık, yoğun bakımdan çıktıktan sonraki hafta doktor kontrolünde 6.7, sonraki hafta 7.3, sonraki hafta 8 küsür, bu hafta 8.9 çıktı. Doktor ekstra kan tahliline gerek görmedi.Kızlar uzamış bi sarılığımız var yenidoğan polikliniği bol bol emzir sıkıntı yok demişti. 25 günlük olduk bugün çocuk doktoru kan aldı değerlerimiz biraz yüksek çıkmış yarın ultrason çekikecek korkacağım bi durum var mıdır içim bi acayip yüreğim ağzımda geziyorum
Bu doktorun fiziksel muayenesi ile teşhis konan bir durum değil midir acaba illa genetik testle mi anlaşılır?Merhaba. Bir aylık kontrolümüze 3 gün kaldı. Ve 1 kilo almış olması imkansız gibi geliyor yani bu her bebekte aynı mi bilmiyorum. Bize de tarama testinde yüksek riskli çıkmıştı. Dr muayenesinde benzetmiyorum ama içiniz rahat etsin istiyorum diyorsanız genetik doktoruna gidin demişlerdi. Büyümeden bilemeyiz gibi. İnşallah yoktur öyle birşey.
1 aylık kontrolümüzde bizim de hala vardı uzamış anne sarılığı dediler değeri normal ölçtüler kanla değil altı civarı çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam sorun değil bu artık dediler sizin kaç çıktığı değerinizKızlar uzamış bi sarılığımız var yenidoğan polikliniği bol bol emzir sıkıntı yok demişti. 25 günlük olduk bugün çocuk doktoru kan aldı değerlerimiz biraz yüksek çıkmış yarın ultrason çekikecek korkacağım bi durum var mıdır içim bi acayip yüreğim ağzımda geziyorum
Biz 5 6 doktor gördük şimdiye kadar. Her fiziksel muayenede Dr böyle birşey tespit etmedim dedi. Ama bu tür durumlar çocuk büyümeden fiziksek muayene ile bazen tespit edilemiyor dedi. Genetik doktoruna gitmek isterseniz garanti olsun diye gidebilirsiniz dedi. Instagram da bir video gördüm. Anne bebeğinin dogarkenki fotoğraflarıni paylaşmıştı bir yaşına kadar. Bir yaşından sonra yeni yeni belli olmuş. Rabbim kuzularimiza şifa versin. Hasta olan tüm kuzulara şifa anne babalara sabir versin. Çok zor bir durum. Eşimin teyze oğlu da kızı bir bucuk yaşına gelene kadar bişi yoktu. Biranda yüzü benzemeye başladı. Hareketleri falan.Bizimki de uzamış sarılık, yoğun bakımdan çıktıktan sonraki hafta doktor kontrolünde 6.7, sonraki hafta 7.3, sonraki hafta 8 küsür, bu hafta 8.9 çıktı. Doktor ekstra kan tahliline gerek görmedi.
Görünen sarılık; yüzünde, gözünün akında ve hafif omuz başlarında var.
Bu doktorun fiziksel muayenesi ile teşhis konan bir durum değil midir acaba illa genetik testle mi anlaşılır?
Yalnız olmamak çok güzelBugün 37 günlük biz büyük ihtimalle ilk ayağını geçiriyoruz
Cihazla ölçmedi canım çocuğum göbeğine dokundu bacaklarında yok göbekten yukarıda var kana bi bakalım dedi kan değerleri de işte biraz yüksek çıktı onuda atayım belki anlayanınız vardır1 aylık kontrolümüzde bizim de hala vardı uzamış anne sarılığı dediler değeri normal ölçtüler kanla değil altı civarı çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam sorun değil bu artık dediler sizin kaç çıktığı değeriniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?