- 8 Kasım 2024
- 256
- 756
- 18
- 33
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.861
Ben aklıma gelenleri yazdım ama tabi sizin koşullarınızı bilemiyorum. Kolaylaştırabildiğiniz şekilde devam edin tabi. Çünkü aksi halde siz de dinlenemezsiniz her şey daha yorucu bir hal almasın. Başka bir sağlık problemi yoksa kiloyu çok takmayın bence bir şekilde yoluna girer inşallahDediğinizi bir süre yaptım ama devam edemedim evdeki büyük bebekle bu çok zor oldu
Ama en mantıklısı gerçekten ön sütü çekip yağlı sütle emzirmek olacak sanırım yoksa kilo alımı sınırda çok üzülüyorum
Sjsjjsjsjsjsj gerçekten de öyleBazen bir saat 3 gün gibi geliyorbazen de üç gün bir saatte geçiyor gibi oluyor
Çoğumuzun durumu bu şekilde sana has bir durum değil. Geçecek hepsi. Bizim de başta emzik tuttu yogunbakima girdikten sonra tutmadı. Kaç çeşit aldım hergun deniyorum yok yok. Tüm gün gece gündüz farketmez sürekli memede. Dediğin gibi karnı tok altı temiz olduğu halde birşeyle oyalanmiyor. Salladigimiz halde durmuyor. Değişik bir versiyon bunlarKızlar bebeğim 46 günlük oldu.
Sürekli meme istiyor. Gündüzleri emerek uyur ama yatırdığım an gözünü açar bi daha uyumaz. Hemen meme istiyor bir şeyle de oyalanmıyor
Sürekli emdiğinden kusması ve gazı var. Büyük ihtimalle de midesi de rahatsızlanıyor uyumakta zorluk çekiyor.
Emzik en başlarda tutmuştu şimdi tutmuyor.
Modelini değiştirip şu anne ucuna benzeyenlerden alayım diyorum etki eder mi sizce?
İlk bebeğim tecrübesizlik de var tabi.
Napayım sizce?
Şu ana kucakları var ya ondan alsam durur mu ki ya
Sürekli memede olması mesele değil kilo olarak önde gidiyor midesi büyüyecek o sıkıntı
Ben kuru kalması için ağız mendillerini göbek deliğine koyuyordum ve devamlı değiştiriyodum mendiliGöbeği düştü ama içi kuru kanlı. Gazlı bez koydum 4. Gün hala hafif sürüntülü kan bulaşıyo gazlı beze.
Batikonla pıt pıt yaptım sabah ama bilmiyorum kapanması gecikti sanırım ne yapmam lazım?
Ağladıkça oluyor bence kendini zorladığı için
Aynı durumdayız ciddenÇoğumuzun durumu bu şekilde sana has bir durum değil. Geçecek hepsi. Bizim de başta emzik tuttu yogunbakima girdikten sonra tutmadı. Kaç çeşit aldım hergun deniyorum yok yok. Tüm gün gece gündüz farketmez sürekli memede. Dediğin gibi karnı tok altı temiz olduğu halde birşeyle oyalanmiyor. Salladigimiz halde durmuyor. Değişik bir versiyon bunlarmeme uçlarım kızarmış artık emzirmekten. Göğüslerim dolmaya fırsat bulmuyor. Uykusuzluktan ağlıyorum o derece.
Sağol canımBacım ona da çocuk Dr u yönlendirdi bizi. Bi not kağıdı verdi elime. “Göz ölçüm odasından randevu alınız” yazıyor üstünde. Onunla gittim. Orada bi form doldurdum, bu salıya gün verdiler. 2 saat hastanede olacaksın. Hazırlıklı gel dedi. Bir damla damlatıyor gözüne bekletiyor sonra ölçüm yapılıyor vs
Kaç kilo ki önden gidiyor, hiç merak etme kiloları ayaklandikca hareket etmeye başladıkça dökerKızlar bebeğim 46 günlük oldu.
Sürekli meme istiyor. Gündüzleri emerek uyur ama yatırdığım an gözünü açar bi daha uyumaz. Hemen meme istiyor bir şeyle de oyalanmıyor
Sürekli emdiğinden kusması ve gazı var. Büyük ihtimalle de midesi de rahatsızlanıyor uyumakta zorluk çekiyor.
Emzik en başlarda tutmuştu şimdi tutmuyor.
Modelini değiştirip şu anne ucuna benzeyenlerden alayım diyorum etki eder mi sizce?
İlk bebeğim tecrübesizlik de var tabi.
Napayım sizce?
Şu ana kucakları var ya ondan alsam durur mu ki ya
Sürekli memede olması mesele değil kilo olarak önde gidiyor midesi büyüyecek o sıkıntı
Sağol canımBiz göze randevu alıp gittik damla yapıldı aralıklarla üç kere sonra muayene yapıldı. Çocuk doktoruna sordum göz için siz mi yonlendireceksiniz diye direkt randevu alıp gideceksiniz demişti (şehir hastanesi)
Çocuk yok zaten bildiğim normal gözSağol canım
Çocuk göz Dr u diye mi canım normal göz Dr u mu
Hepimizin psikolojisi aynı inan herkes aynı süreçlerden geçiyor. Uykusuzluk çok kötü gerçekten insanın bütğn sistemlerini etkiliyor. Ama sütün için yemen lazım allah korusun azalmasın bir de onunla uğraşma. Bugünler geçecek inşallah en yakın zamandaarkdaşlar ben günlerdir uykusuz ve aç denecek kadar yiyemez durumdaydım su alıp içmeye bile fırsat bulamıyordum o kadar ağlıyor ki sanırım psikolojim bozuldu gece kızıma yeter uyu artık diye kızdım eşimde tereddüt etmiş ben kızınca gerçekten tereddüt etmeli miyiz normal mi bu durum
Bende de var garip bir his. Üşüdüğümde ya da tüylerim ürperdiğimde göğüslerim ve dikişlerim de sızlıyor. Sizin dediğiniz emzirirken olan elektriklenme mi çok acılı olmuyor ama damar çekilmesini hissediyorum. Hatta memede dokununca anlaşılan bir deforme oluyorSizde de göğüslerde elektriklenme damar cekilmesi gibi hisler oluyor mu ince ince damarlarım çekiliyor sızlıyor elektrikleniyor sanki. Çok acı verici
Uyuduğunda uyandırma işleminde çok zorlanıyorum o zaman ben de alıyorum beşiğine yatırıyorum zaten 5 dk sonra kalkıyor hunharca ağlayarakSelam kızlar nasılsınız?
Biz iyiyiz çok şükür aşırı sıkıldım evde ve bebeleri de alıp annemin babamın evine geldim.Ortam değişikliği güzel olur büyükle ilgilenip severler bende biraz rahat ederim diye düşündüm.
Pazartesi günü 28 günlüktü doktora gittik ve yine kilosu az geldi doktor artık şansını kaybettin düzenli mama başlıyoruz dedi.
Her iki emzirmeye bir emzirmeden sonra içtiği kadar mama ver 60-90 ml.
İçemez diye düşünme hiç gün geçtikçe midesi büyüyecek, mama miktarı artacak dedi.
İki gündür emzirme sonrasında mamayı hazırlıyorum uyuyup kalıyor ya da mamayı hazırlamış oluyor.
Yani emiyor sadece gibi oldu kaç kez mama yaptıysam içmedi, kilosu da geriden geliyor ne yapacağım nasıl sütümü yağlı kilo aldıran süt haline getirebilirim?
Kundağı geçtim ben ellerimle bile tutamıyorum sanki iki eli değil de dört beş yerden kol çıkıyor gibi saldırıyor. emzirirken savaş halindeyiz eli kolu memeyi itiyor sonra çekiyor kızıyor falan. Yeni başladı bu huylarıKızlar benim oğluşum emerken uyuyor emmeyi bırakıyor kucakta uyumaya devam ediyor yatağa koyuyorum ilk beş on dakika problem yok sonrasında eller kollar bacaklar havada sanırsın biriyle kavga ediyor ve uyanıyor yarım kundak da yapıyorum elleirni sımsıkı dahi sarsam o eller yine dışarı çıkıyor napacağım
kızdım ya bebeğe ona zarar vermemden korkmuşHepimizin psikolojisi aynı inan herkes aynı süreçlerden geçiyor. Uykusuzluk çok kötü gerçekten insanın bütğn sistemlerini etkiliyor. Ama sütün için yemen lazım allah korusun azalmasın bir de onunla uğraşma. Bugünler geçecek inşallah en yakın zamandaeşin neye tereddüt etti o kısmı anlayamadım ama
Acaba nereler yardımcı olur musunuzBen 3 yer biliyorum kızlar aklınızda olsun
Ya kıyamam sana, inan hastaligin olmasa bu kadar kötü olmazdn, hasta olmadığım halde ilk bır hafta ağlaya ağlaya canımın acsından yedim kendimi, kimsem de yoktu mecbur kaldım kalkmaya, hala o yetemiyorum hissi ağlama hissi geliyor, yalnız zannetme kendini, geçecek, yoracak ama geçecek, hem bak nasıl güzel kilo almış büyümüş yetmissin, ayrıca sadece ilk hafta iki üç saatte bir uyandirmak yeterli sonrasında 3-4 esnetiyoruz sarilikta düşükse hiç uyandirmiyoruz kalkana kadar ben de öyle gidiyorum, sürekli bolersek yorgunluktan daha çok cildiriyorlar, merak etme bı şekilde büyüyorlar, bizde elimizden geleni yapıyoruz şüphen olmasın, bebeğin için en iyisi sensin, geçecek, güzel olacakSelam kızlar nasılsınız? Uzun zaman oldu buraya giremedim bazen okudum alıntıladım yazamadım geri çıkmak zorunda kaldım. Berbat bir lohusalik dönemi geçirdim. Ama bildiğiniz berbat. Hasta olmustum hatirliyorsaniz 3 kere tekrar etti hastalığım. Ateş titreme vücut özellikle bacak kas ağrıları el kol tutmaması başımı bile tutamiyordum. Annem yanımdaydı ben iyileşir gibi olunca gitti kötü olunca geri geldi 1 hafta sonra iyileştim gibi oldu gitti sonra öksürük başıma bela oldu nefes aldırmayan uyutmayan dinlendirmeyen bir öksürük. 3. Kez ilaç kullanıyorum ve ilaç kullanmaktan da yoruldum. Çocuklarıma yetemiyorum, bakamıyorum diye ağlamalar mı dersiniz, Lohusaligin da verdiği psikoloji ile keşke bu çocuğu yapmasaydimlar yazık ona da büyüğe de yazık diye düşünmeler.. ağla ağla içimin cıkmasi. Çocuklarıma baktıkça ağlamalar, vicdan yapmalar. İkisine de yetemiyorum ikisi ile de tam anlamı ile ilgilenemiyorum. İçimdeki vicdan azabı hiç bitmiyor ve kafamda bir yerlerde bir ses hiç susmuyor ''neden yaptın, keşke yapmasaydin'' diye. Doğumdan bu yana derdim bitmedi hastalığım bitmedi Corona oldum ama öyle böyle değil ölüyorum sandım. Bir kere bile iyi ki doğurdum bu çocuğu diyemedim çocuktan kaynaklı değil tamamen benimle alakalı hastalık beni mahvetti, bugünler geçecek diyorum kendi kendime tadını çıkar. Sonra da diyorum ki geçecek de beni de mahvedip geçecek saçma sapan şeyler. Kötü bir anneyim sanırım diyorum.. çok seviyorum inanilmaz seviyorum hep iyi olsun istiyorum ama onlara bakınca duyduğum vicdan azabı geçmiyor. Geçecek dimi kızlar. Bu hisler geçecek?
Bu arada salı günü 33 günlüktü. Sağlık ocağına izleme götürdüm. Boy 53 cm, kg 4200 olmuş. Şok oldum. 2980 doğdu 48 cm. 5. Gün 2995 demişti doktor kg kaybetmeden kg almış gayet iyi demişti. Ama 1 kg'dan fazla almasını beklemiyordum ben şu bir ayda .çünkü hiç kendime bakamadım yiyip icemedim iştah yoktu. Çocuğu sadece 18 gün falan uyandırıp emzirdim onu da 3-4 saatte iki saatte bile değil. Sonrasında hiç uyandirmadim ne zaman uyansa o zaman emzirdim..Yani o kadar bakamadım hem kendime hem çocuğuma. Ama iyi kilo almış şaşırdım. Çarşamba günü dra randevu aldık kalça ultrasonu için yönlendirecek. Bize 40indan sonra gelin tam 1 aylıkken bazen oturmuş olmuyor kalçası demisti. Bizde durumlar böyle kızlar. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin. Dert yanmış oldum sizlere.
Uyu artık söylenmeyen kizmayan ana mi var ya, eşin tereddüt edeceğine kalkıp çocuğa baksın sana bı sıcak çay kahve yapsın da sinirin yatissin, bizi de sinir etmesinarkdaşlar ben günlerdir uykusuz ve aç denecek kadar yiyemez durumdaydım su alıp içmeye bile fırsat bulamıyordum o kadar ağlıyor ki sanırım psikolojim bozuldu gece kızıma yeter uyu artık diye kızdım eşimde tereddüt etmiş ben kızınca gerçekten tereddüt etmeli miyiz normal mi bu durum
Evet canım dediğin gibi hareketlenince gider dedilerKaç kilo ki önden gidiyor, hiç merak etme kiloları ayaklandikca hareket etmeye başladıkça döker
Canım geç oldu ama gene de cevap vereyim. Kesinlikle bizim kadar duygusal değiller ve içimizdeki sızıları hiç anlamıyorlar. Çevredekilere bakmamak lazım. Onlara göre her şey çok kolay çok basit. Yok yaşına girene kadar eziyeti yok bilmem ne. Tamam çocuk yaşına gelene kadar olur belki eziyeti ama benim içimde kopanlar? Çocuğa bakmak bana koymuyor ki bakmak zor geliyormuş gibi konuşuyorlar. Bana yetememek koyuyor ikisine birden yetememek.. biri ile ilgilenirken ötekinin boynunu bükmesi, ağlaması, beni istemesi koyuyor. İşte bunu anlamıyorlar. Robot değil ki bu çocuklar benim ilgimi ve sevgimi istiyor ikisi de ben onlara yetemiyorum diye kahroluyorum. Eşim diyor ki biz nasıl büyümüşüz biz de böyle büyüdük alısacak diyor kızımdan için. Benden daha az ilgi görmeye alısacakmis... Ben sana söyleyeyim dedim nasıl büyüdügümü annem kardeşimle ilgilenirken ben yatar ağlarmısim benimle de ilgilen diye hep onu seviyorsun diye ağlarmısim ağlaya ağlaya uyurmusum psikolojim nasıl kimbilir o an. Ben böyle deyince sustu eşim düşündü kaldı. E öyle. Çocuk bu ilgiye ve sevgiye en muhtaç olduğu dönemde. Kardeşi oldu onunla geçireceğim zaman ikiye bölündü ben ikisinin arasinda ne yapacağımı şaşırıp kalıyorum bazen... Sen gittinmi Dr a danistin mi nasıl davranmak gerekiyormuş kuzum?İnşallah canım aminerkekler bizim kadar duygusal değiller onlar daha mantıksal yaklaşıyorlar. Çevremdekiler büyüyünce hatırlamıcak bile diyorlar ama benim için şimdiki minnoş kalbi de çok önemli yanlış tepki verip süreci baltalamak istemiyorum ekstra hassas davranmaya çalışıyorum ama tepkilerim yaklaşımlarım doğru mu onu bilemiyorum içgüdülerime göre hareket ediyorum umarım iyi gidiyoruzdur
Hala geliyor dimi o his kuzum? Yarın kırkımız çıkıyor hala bitmedi o his hala.. bana kücükten ziyade büyüğe yetemiyor gibi hissetmek daha çok koyuyor. Eşim ilgileniyorsun ya diyor. Ama eskisi gibi değil diyorum. İnşallah bu hisler geçer. Ben çocuklarının kalbini güzelleştiren yüzlerini güldüren bir anne olmak isterdim.. ama yüzüm bile gülmüyor şimdi. Mahvetti hastalık beni. Yorgunluk da tabi. İnşallah o istediğim anne olabilirim bir gün..
Ya kıyamam sana, inan hastaligin olmasa bu kadar kötü olmazdn, hasta olmadığım halde ilk bır hafta ağlaya ağlaya canımın acsından yedim kendimi, kimsem de yoktu mecbur kaldım kalkmaya, hala o yetemiyorum hissi ağlama hissi geliyor, yalnız zannetme kendini, geçecek, yoracak ama geçecek, hem bak nasıl güzel kilo almış büyümüş yetmissin, ayrıca sadece ilk hafta iki üç saatte bir uyandirmak yeterli sonrasında 3-4 esnetiyoruz sarilikta düşükse hiç uyandirmiyoruz kalkana kadar ben de öyle gidiyorum, sürekli bolersek yorgunluktan daha çok cildiriyorlar, merak etme bı şekilde büyüyorlar, bizde elimizden geleni yapıyoruz şüphen olmasın, bebeğin için en iyisi sensin, geçecek, güzel olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?