- 8 Temmuz 2017
- 697
- 2.176
- 113
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.901
Çok normal canım gececek uykusuzluk bizi bitiriyor hepimiz gibi. benimde ikinci olmasına rağmen lohusalık fena geçti içimde ayrıca birçok korkuylada savaşıyorum hala. Destek olabilecek biri var ise muhakkak destek al bır iki saat deme sürekli söylenen şeyler bana da aynısı dendi biliyorum senden başka kimsenin iyi bakacamayacağını düşünüyorsun ama inan öyle değil biz kendimize çok yukleniyoruz. bizim iyi halimiz bebeklerimize daha iyi geliyor hissediyorlar stresi dahada ağlıyorlar. Düşündüklerimi yazıya bile dokemiyorumarkdaşlar ben günlerdir uykusuz ve aç denecek kadar yiyemez durumdaydım su alıp içmeye bile fırsat bulamıyordum o kadar ağlıyor ki sanırım psikolojim bozuldu gece kızıma yeter uyu artık diye kızdım eşimde tereddüt etmiş ben kızınca gerçekten tereddüt etmeli miyiz normal mi bu durum
Çok şükür gece elimden geldiğince emzirdim onu sık sık . Şimdi tekrar emzirip yatırdım o hırıltısı yok gibi birşeyGeçmiş olsn cnm bolbol emzir. Bu kadar minik bebeğe ilaç vermezler zaten üşütünce veya grip olunca. Anne sütü en büyük ilaç.varsa burun aspirarörü izotonik sıkıp burnunu temizleyebilirsin o rahatlatır. Bide soğan kesip koyabilirsin başucunuza oda nefesi açıyor.
Emsin o zaman sadece emdikçe de midesi genişler annesi yalnız o kadar su içmek gerekiyor ki ben hamileliğimde içtiğim haftalık suyu şimdi 1 günde içiyorum. O su, süt olarak dönüyor gerçekten bu kadar beklemezdim. Belki daha sonra biberona da alışır moralini de bozma neticede amaç gerekli kiloyı aldırmak. Belki hızlı doyuyordurYa ben besleyemiyorum işte emse emiyor evet ama sonrasında mama içmiyor sağdığım sütü bugün biberon ile vereyim dedim 20 ml anca içti ama beslenme saati gelmişti ve uyanıktı içmek istemedi gerçekten ne yapacağımı şaşırdım azıcık içiyor midesi büyümüyor pek sanki
Abisi de böyleydi doyunca hiç emmezdi mama yemezdi biberonu filan atardı hemen o yüzden hep sınırdan kilo aldı, bu bebeğim de öyle sanırım benim bebekler beni iştahla kiloyla sınayacak
Amiin canım aynı şeyleri yaşıyormuşuz hepimizBugün 47 günlük olduk sanki benim bebeğimden bahsediyormuşsunuz gibi geliyor resmenkollarım sırtım emzirmekten yamuldum bileklerimde kemik büyümeye başladı sanki yamuldular ama görünüşe göre çok normal ve olacağı bu kesinlikle bende bunu kabullendim ve sabırla bekliyorum gelişimlerini . Ağlamasına dayanmaya çalışıyorum bazen 5-10 dk ve dayanabilirsem o da susuyor ve ısrarla söylediğim şarkıya ya da gösterdiğim oyuncağa şu siyah beyaz kartlara vs odaklanıyor. Hiç olmadı yüzüstü yatırıyorum kesin olmasada etkili bi çözüm oluyor çoğunlukla ya da bazen tutuyor diyelim zaten pes ettim ben artık göğsümde uyutuyorum uğraşmıyorum hiç öyle yatağına yatırmaya falan allah bize sabır sağlık versin diyelim
Yaa öyle mi banada fazla almış diyince telaş yaptımDoktor anne sütüyle beslenen bebek için fazla kilo önemli değil dedi. Nezaman isterse emzir dedi. Gak meme guk meme
Çok geçmiş olsun canımcım sıkı sıkı sarılıyorum sana
Kesinlikle hepimiz aynı durumdayız ben de çok yorgunum geceleri emzirmeye üşeniyorum ama mecbur kalkıyorum sütümü arttırmaya çalışıyorum mamayı kesmeye çalışıyorum derken berbat geçen günler işte..ama bişey söylemek istiyorum sütü yetip emziren her anneye imreniyorum sadece emzirebilmek bi insanın nasıl en büyük hayali haline gelebilir inanın ben de kendime şaşıyorum diyorum ki yeterki tutsun memeyi sütüm yetsin uykusuzluğa razıyımDoğum yapalı 3 haftayı geçti. Her gün birbirinin aynısısağolsun annem ve eşim destek oluyor ama uykusuzluk, sürekli emzirme ve her günün aynı olmasından çok sıkıldım. Oğlum pek uyumuyor, çok sık emiyor ve gece ben de pek uyumuyorum. Her gün de aynı döngü halinde geçiyor. Umarım sadece ben böyle hissetmiyorumdur
evet haklısınız sağolunKesinlikle hepimiz aynı durumdayız ben de çok yorgunum geceleri emzirmeye üşeniyorum ama mecbur kalkıyorum sütümü arttırmaya çalışıyorum mamayı kesmeye çalışıyorum derken berbat geçen günler işte..ama bişey söylemek istiyorum sütü yetip emziren her anneye imreniyorum sadece emzirebilmek bi insanın nasıl en büyük hayali haline gelebilir inanın ben de kendime şaşıyorum diyorum ki yeterki tutsun memeyi sütüm yetsin uykusuzluğa razıyımyani yorgunluklar geçici bu günler geçip gidecek ne güzel bebeğinizi emziriyormuşsunuz aileniz eşiniz destek oluyormuş biraz daha sabretmemiz lazım sonra zaten uyku süreleri uzayacak büyüyüp gidecekler bu günleri gülerek hazırlayacağızinşallah
Çantanızı hazırlayın bebeğinizi bebek arabasına/kanguruya koyun ve 20 dk da olsa yürüyüş yapın. Emin olun sizede bebeğinizede çk iyi gelecek. 10 günlüktü bebeğim her akşam düzenli yürüyüşe çıkmaya başladık. Kafam dağıldı çok iyi geldi. Yanıma yedek kıyafet emzirme önlüğü bez ıslak mendil emzik aldım dışarda her türlü duruma müdahale edebildim. Şiddetle tavsiye ediyorum. 2 haftalığına memlekete gittik döndük. 2 gündürde plaja gidiyoruzDoğum yapalı 3 haftayı geçti. Her gün birbirinin aynısısağolsun annem ve eşim destek oluyor ama uykusuzluk, sürekli emzirme ve her günün aynı olmasından çok sıkıldım. Oğlum pek uyumuyor, çok sık emiyor ve gece ben de pek uyumuyorum. Her gün de aynı döngü halinde geçiyor. Umarım sadece ben böyle hissetmiyorumdur
Cok haklısınız ben de yavaş yavaş cıkmaya başladım artık, gerçekten iyi geliyor. Uykusuzluk beni düşündüğümden cok yormaya başladı. Sanki o kadar uykum var ki ölecekmişim gibi geliyorÇantanızı hazırlayın bebeğinizi bebek arabasına/kanguruya koyun ve 20 dk da olsa yürüyüş yapın. Emin olun sizede bebeğinizede çk iyi gelecek. 10 günlüktü bebeğim her akşam düzenli yürüyüşe çıkmaya başladık. Kafam dağıldı çok iyi geldi. Yanıma yedek kıyafet emzirme önlüğü bez ıslak mendil emzik aldım dışarda her türlü duruma müdahale edebildim. Şiddetle tavsiye ediyorum. 2 haftalığına memlekete gittik döndük. 2 gündürde plaja gidiyoruzdışarı çıktığımız zaman bebeğim daha huzurlu daha sakin. Temiz hava iyi geliyor. Israrla tavsiye ediyorum. Bu arada bebeğim 46 günlük ve gaz krizlerine giren bi bebek. 3.kez anneliğimde şunu öğrendim annenin kafası rahatsa herşeyin üstesinden geliniyo bi şekilde. Diğerlerinde çok kasıyordum kendimi ya ağlarsa ya altına yaparsa ya kusarsa diye. Hiç bi yere çıkmıyordum. Çok gereksizmiş. Herşeyin bi çözümü varmış.
ne güzel olurdu ama benim bu şehirde kimsem yok tek bir arkadaşım bile yok öyleKuzum yalnız değilsin hepimiz bu duyguları yaşıyoruz
Eşin de endişelenmekte haklı lohusa depresyonu diye bir şey gerçekten var ve o da haliyle korkmuş biraz sen onu al karşına güzelce konuş çok yorulup yıprandığı fiziksel olarak yorgunluğunun daha fazlası mental olarak yorulduğunu hatta çöktüğünü ve mümkün olduğunca ondan sana kısa molalar vermesini ancak bu şekilde yavaş yavaş toparlayacağını söyle
Sütünü sağ 1 saat dışarı çık mesela hava al yürü yalnız bir kahve iç sevdiğin biri ile görüş biraz sosyalleşmeye çalış emin ol o 1 saatte bebeğine bir şey olmaz ama o 1 saat sana çok iyi gelir
inşaallah geçer dün gece bebeği hastaneye götürelim diye tutturdu eşim sırf ağlıyor uyumuyor diye bende bunun için gidilmez dedim diye kıyameti kopardı sinirlendi brn çok biliyor muşum falan söylendi durdu ben çıt çıkarmadım cevap versem olay çıkacak diye sustum kızım hissrtmiş gibi o anlardan sonra uyudu çok şükür hastaneya rahatlığı olanlar gider virus yayılıyor oraya gidip haxır hastalık alıp gelmek de var ama ona göre gitmeliymişiz dün geceyi atlattıysam susarak bence ben bu zamanları da atlatırım inşaallahÇok normal canım gececek uykusuzluk bizi bitiriyor hepimiz gibi. benimde ikinci olmasına rağmen lohusalık fena geçti içimde ayrıca birçok korkuylada savaşıyorum hala. Destek olabilecek biri var ise muhakkak destek al bır iki saat deme sürekli söylenen şeyler bana da aynısı dendi biliyorum senden başka kimsenin iyi bakacamayacağını düşünüyorsun ama inan öyle değil biz kendimize çok yukleniyoruz. bizim iyi halimiz bebeklerimize daha iyi geliyor hissediyorlar stresi dahada ağlıyorlar. Düşündüklerimi yazıya bile dokemiyorumgeçecek kısa zamanda inşaallah amin
Bezin karın kısmını içe katla öyle cırt bantları yapıştır. Göbeğe bişey sürtmesin diye ben gazlı bez kapadım. Kucağa aldıkça da sürtüyorKızlar selam
31 temmuzda doğdu oğlum bugün 12 günlük. Haftasonu beze bulaşan kanama fark ettik dün doktora götürdük enfeksiyon kapmış dedi beynimden vurulmuşa döndüm. Antibiyotik krem ve alkolle temizledi. Akşam göbek bağı düştü. Bugün tekrar pansumana gittik üzerini kapatıyorlar kalan kısmın krem sürüp. Çok üzgünüm. Kana karışır diye korkuyorum. Bebeğim iyileşmez diye korkuyorum. Sürekli ağlıyorum. Çevresinde başına gelen var mı benzer durumun ne kadar sürerbezi tahriş etti muhtemelen, hareket ettikçe yukarı çıkıyordu bezi acemilik işte. Çok canım sıkkın..
Emin ol burdaki herkes aynı durumda üstüne bir de psikolojik baskılar…Sizi bilmem ama beni en çok uykusuzluk mahvediyor annem varken uyuyorum o emzikle idare ediyor 2-3 saat uyusam baya iyi geliyor. Onun dışında 3 aydan sonra özellikle bebişler büyüdükçe rutinler değişecek biraz daha çok uyku ve daha az emzirme yeterli olacak. Az daha sabırDoğum yapalı 3 haftayı geçti. Her gün birbirinin aynısısağolsun annem ve eşim destek oluyor ama uykusuzluk, sürekli emzirme ve her günün aynı olmasından çok sıkıldım. Oğlum pek uyumuyor, çok sık emiyor ve gece ben de pek uyumuyorum. Her gün de aynı döngü halinde geçiyor. Umarım sadece ben böyle hissetmiyorumdur
Şu erkeklerin evhamlığı zaten faydası olması gerektiği yerde zarara sebep oluyor hep. Çok zaruri olmadığı takdirde ben de hastaneye gidilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Binbir hastalık var el kadar bebeği kapısının önünden geçirmek istemiyorum. Bebek bu yaa bazen sebepsiz ağlıyor işte gazı yok , karnı tok, sırf hava sıcak diye bile huzursuz olmuş olabilirne güzel olurdu ama benim bu şehirde kimsem yok tek bir arkadaşım bile yok öyle
inşaallah geçer dün gece bebeği hastaneye götürelim diye tutturdu eşim sırf ağlıyor uyumuyor diye bende bunun için gidilmez dedim diye kıyameti kopardı sinirlendi brn çok biliyor muşum falan söylendi durdu ben çıt çıkarmadım cevap versem olay çıkacak diye sustum kızım hissrtmiş gibi o anlardan sonra uyudu çok şükür hastaneya rahatlığı olanlar gider virus yayılıyor oraya gidip haxır hastalık alıp gelmek de var ama ona göre gitmeliymişiz dün geceyi atlattıysam susarak bence ben bu zamanları da atlatırım inşaallah
Ben de emziriyorum ama o kadar cebelleşiyorum ki pozisyonu alacağım diye çocuk krizlere giriyor ememediği için. İşte o zaman dünyanın en beceriksiz annesi gibi çaresiz kalıyorum ve ver mamayı rahatlasın diyorum içimden.Kesinlikle hepimiz aynı durumdayız ben de çok yorgunum geceleri emzirmeye üşeniyorum ama mecbur kalkıyorum sütümü arttırmaya çalışıyorum mamayı kesmeye çalışıyorum derken berbat geçen günler işte..ama bişey söylemek istiyorum sütü yetip emziren her anneye imreniyorum sadece emzirebilmek bi insanın nasıl en büyük hayali haline gelebilir inanın ben de kendime şaşıyorum diyorum ki yeterki tutsun memeyi sütüm yetsin uykusuzluğa razıyımyani yorgunluklar geçici bu günler geçip gidecek ne güzel bebeğinizi emziriyormuşsunuz aileniz eşiniz destek oluyormuş biraz daha sabretmemiz lazım sonra zaten uyku süreleri uzayacak büyüyüp gidecekler bu günleri gülerek hazırlayacağızinşallah
Çoğumuz bu şekildeyiz cnm. Azalıyor çoğalıyor bitiyor başlıyor normal hep bunlar.Ballarım sezaryenle doğum yaptım 11-12. günde biten kanamam şimdi 18.günde tekrar başladı. Bu durumu yaşayan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?