2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Hiç uzulmeee bu his hormonlardan daha da katlanıp çöküyor şimdi uzerimize, başka işe pek bakmıyorum kızı emzirirken oğlumu yanıma oturtup kitap falan okuyoruz puzzle yapıyoruz bı şekilde alisacagiz bölünmeye, zaten biraz daha vakit geçsin toparlanacagiz, hiç üzülme, hepimiz çok yorgunuz, sen hasta olunca daha kötü gecirdin, az daha sabır Allah kolaylık versin üzme kendini geçip bitecek hepsi

Duyguların çok yoğun canım seni anlıyorum ama şunu unutma evlatlarına olabilecek en iyi anne sensin. Kardeşle büyümekte ayrı bi güzel çocukların açısından. Alışma süreci biraz sancılı hepiniz için ama hastalıkların geçsin çok daha güzel adapte olacaksın. Sen adapte olunca onlarda daha düzene girecek. Evlatların senin kaygını endişeni hissediyor. Biraz relax olmaya çalışırsan eminimki herşey daha güzel olacak. Önce kendini önemse iyi ol huzurlu ol ki evlatlarınada yansısın. Bence sen kendi yaşadıklarından dolayı bu kadar bu konuya hassassın. Bu hassasiyetle eminimki büyük çocuğunu mahzun etmemek için elinden geleni yapıyorsundur. Alabiliyorsan destek al etrafındakilerden. Çocuklara yeticem diye kendini ihmal etme. Herşey güzel olacak böyle düşün ne düşünürsek onu yaşarız. Pozitif olumlamalar yapabilirsin belki iyi gelir. Sen evlatlarına en iyi şekilde bakmaya çalışan muhteşem bi annesin

Uyu artık söylenmeyen kizmayan ana mi var ya, eşin tereddüt edeceğine kalkıp çocuğa baksın sana bı sıcak çay kahve yapsın da sinirin yatissin, bizi de sinir etmesin
yok allah var o sen uyu ben bakım diyor vermiyorum sanki benden başkasın da bişey olacak diye korkuyorum ama o beni anlamıyor

Bugün 47 günlük olduk sanki benim bebeğimden bahsediyormuşsunuz gibi geliyor resmen kollarım sırtım emzirmekten yamuldum bileklerimde kemik büyümeye başladı sanki yamuldular ama görünüşe göre çok normal ve olacağı bu kesinlikle bende bunu kabullendim ve sabırla bekliyorum gelişimlerini . Ağlamasına dayanmaya çalışıyorum bazen 5-10 dk ve dayanabilirsem o da susuyor ve ısrarla söylediğim şarkıya ya da gösterdiğim oyuncağa şu siyah beyaz kartlara vs odaklanıyor. Hiç olmadı yüzüstü yatırıyorum kesin olmasada etkili bi çözüm oluyor çoğunlukla ya da bazen tutuyor diyelim zaten pes ettim ben artık göğsümde uyutuyorum uğraşmıyorum hiç öyle yatağına yatırmaya falan allah bize sabır sağlık versin diyelim

Doktor anne sütüyle beslenen bebek için fazla kilo önemli değil dedi. Nezaman isterse emzir dedi. Gak meme guk meme
Çok geçmiş olsun canımcım sıkı sıkı sarılıyorum sana

yok allah var o sen uyu ben bakım diyor vermiyorum sanki benden başkasın da bişey olacak diye korkuyorum ama o beni anlamıyor
Bence eşini oyuna dahil etmelisin , baştan babaları dahil etmeyince sonrasında hiç ellerini çocuğa sürmüyorlar hem korkuyorlar hem çekiniyorlar
Sonunda onunda çocuğu çokda güzel bakar biraz güven eğer desteğin varsa sonunda kadar kullan gün sonunda çocuk hep bize kalıyor

Bugün 42 günlük oldu kuşum
1 aylıkken sağlık kontrolünü sağlık ocağına götürdüm bugünde doktora gittik kalça usg için şükür normal.
Gitmişken çocuk doktoru boy kilo baktı büyümüş minigim
3 ayda göz kontrolü dedi direk göz doktorundan randevu alıp git dedi.
Bende toksoplazma olduğu için 6 ayda eğitim araştırma hastanesinde işitme testi dedi.
3 ayda özel aşılarına başlayabilirsin dedi.

En azından gazdi uykuydu ver ona, bak bana daha iyi yapar o işleri, annenin stresini hissederiz bebek, anne yorgun gerginse bebekte ters tepiyor, baba sakin ya bize göre onların rahatlığı bebeğe iyi geliyor, bu bilimsel birşey, karnı tok altı temizse ver gazını uykusunu halletsin sende otur bı kahve iç papatya iç, inan çok fark edecek

geçen gün bıraktım eşime koltuğun kenarına bırakmış çocuğu reflü yatağındayken yana doğru düşürüyor bebeğim kendini eşimde öyle bırakmış o görüntüden sonra asla güvenemiyorum ama daha sıkı tembihle denemeye çalışırım berbat duygulardayım allah affetsin neden yaptım bu çocuğu bakamıyorum diye kahroluyorum bazen

denicem canım bugün işten erken geldi bebeğe bakım sen uyu dedi yine yapamadım sadece duş alabildim çünkü ağlıyor durmuyor inşallah bu günler geçer çünkü duygularım beni daha çok yoruyor

denicem canım bugün işten erken geldi bebeğe bakım sen uyu dedi yine yapamadım sadece duş alabildim çünkü ağlıyor durmuyor inşallah bu günler geçer çünkü duygularım beni daha çok yoruyor
Uyuyamasan da uzat ayaklarını iki dk bı nefes al, gerçekten yorucu bı süreç ama inan bi gün yatiracaksin sabaha kadar uyuyacak bı düzene oturacak farkına bile varmayacaksin

Uyuduğunda uyandırma işleminde çok zorlanıyorum o zaman ben de alıyorum beşiğine yatırıyorum zaten 5 dk sonra kalkıyor hunharca ağlayarak Beslenmeme ihtimalini saymıyorum mecbur o süt içilecek
Ya ben besleyemiyorum işte emse emiyor evet ama sonrasında mama içmiyor sağdığım sütü bugün biberon ile vereyim dedim 20 ml anca içti ama beslenme saati gelmişti ve uyanıktı içmek istemedi gerçekten ne yapacağımı şaşırdım azıcık içiyor midesi büyümüyor pek sanki
Abisi de böyleydi doyunca hiç emmezdi mama yemezdi biberonu filan atardı hemen o yüzden hep sınırdan kilo aldı, bu bebeğim de öyle sanırım benim bebekler beni iştahla kiloyla sınayacak

Çok teşekkür ederim insanın aklı duruyor bazen sizlere sorunca aaa böyle de yapabilirim diye ampul yanıyor
Çok şükür sorunumuz yok hatta bu kadar az kilo almaya sarılık vs de olmadı ama bilmiyorum artık napcam abisi de böyleydi beni zorladı kilo az aldı bu bebeğim de öyle olacak sanırım

Canım benim hepimizin benzer şeyler yaşadığına eminim kızımda da şimdi oğlumda da benzer şeyler yaşadım bulunduğum durumu agirlastiran şeyler de oldu illaki beni sevgisizlik ve ilgisizLik çok etkiliyor destek görememek eşimden ozurler dileniyor ama değişen birşey olmuyor. Herşeyle uğraşmak tek başına çok yorucu. Birçok şeyden soyutlandigimiz için ağır geliyor şimdiden ise gidebilecek miyim nasıl olacak annem bakabilecek mi nasıl birakabilecegim gibi birsuru şey düşünüyorum . Aynı anda birçok şey olmamiz gerekiyor
Geçiyor geçeceğini bilmek üstesinden gelmeye yetmiyor ama birazda olsa rahatlatiyor seninki hastalık bambaşka birşey gelmiş geçmiş olsun inşaallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun hepimize ayrı ayrı kolaylıklar diliyorum

Kuzum yalnız değilsin hepimiz bu duyguları yaşıyoruz
Eşin de endişelenmekte haklı lohusa depresyonu diye bir şey gerçekten var ve o da haliyle korkmuş biraz sen onu al karşına güzelce konuş çok yorulup yıprandığı fiziksel olarak yorgunluğunun daha fazlası mental olarak yorulduğunu hatta çöktüğünü ve mümkün olduğunca ondan sana kısa molalar vermesini ancak bu şekilde yavaş yavaş toparlayacağını söyle
Sütünü sağ 1 saat dışarı çık mesela hava al yürü yalnız bir kahve iç sevdiğin biri ile görüş biraz sosyalleşmeye çalış emin ol o 1 saatte bebeğine bir şey olmaz ama o 1 saat sana çok iyi gelir

Geçen instagramda gördüm 5.hafta atağı varmış o yüzden olabilir sanırım

İyi geceler kızlar . Ben bugün yattığımız odanın kapısını kapattım camı açtım sıcak diye emzirip uyuduk bebeğimle . Kalktığımızda benim boğazımda hafif bir ağrı vardı . Bebeğimde hırıltılı nefes alıyor ateşine baktım ateşi yoktu .ama çok endişeliyim hasta mı ettim onu diye . Burnunu tıkandı onu da anlamıyorum uykusunu bölmek istemediğim için burun temizliği de yapamıyorum . İlk bebeğim çok endişeleniyorum . Acile de bunu. İçin gitmek istemiyorum çocuk doktoru yoktur diye ne yapmam gerekiyor

Esiyor muydu, kapı kapalıysa hava akımı yoktur çok birşey olmaz inşallah ama sen dikkat, hırıltı artar tıkanır falan götürürsun, uyanınca önce burunu falan aç, geçmiş olsun

Geçmiş olsn cnm bolbol emzir. Bu kadar minik bebeğe ilaç vermezler zaten üşütünce veya grip olunca. Anne sütü en büyük ilaç.varsa burun aspirarörü izotonik sıkıp burnunu temizleyebilirsin o rahatlatır. Bide soğan kesip koyabilirsin başucunuza oda nefesi açıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…