- 27 Ekim 2023
- 7.568
- 20.789
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.881
Hiç uzulmeee bu his hormonlardan daha da katlanıp çöküyor şimdi uzerimize, başka işe pek bakmıyorum kızı emzirirken oğlumu yanıma oturtup kitap falan okuyoruz puzzle yapıyoruz bı şekilde alisacagiz bölünmeye, zaten biraz daha vakit geçsin toparlanacagiz, hiç üzülme, hepimiz çok yorgunuz, sen hasta olunca daha kötü gecirdin, az daha sabır Allah kolaylık versin üzme kendini geçip bitecek hepsiHala geliyor dimi o his kuzum? Yarın kırkımız çıkıyor hala bitmedi o his hala.. bana kücükten ziyade büyüğe yetemiyor gibi hissetmek daha çok koyuyor. Eşim ilgileniyorsun ya diyor. Ama eskisi gibi değil diyorum. İnşallah bu hisler geçer. Ben çocuklarının kalbini güzelleştiren yüzlerini güldüren bir anne olmak isterdim.. ama yüzüm bile gülmüyor şimdi. Mahvetti hastalık beni. Yorgunluk da tabi. İnşallah o istediğim anne olabilirim bir gün.Çok sagol desteğin için kuzum sen nasılsın nasıl gidiyor iki çocuklu hayat?
Duyguların çok yoğun canım seni anlıyorum ama şunu unutma evlatlarına olabilecek en iyi anne sensin. Kardeşle büyümekte ayrı bi güzel çocukların açısından. Alışma süreci biraz sancılı hepiniz için ama hastalıkların geçsin çok daha güzel adapte olacaksın. Sen adapte olunca onlarda daha düzene girecek. Evlatların senin kaygını endişeni hissediyor. Biraz relax olmaya çalışırsan eminimki herşey daha güzel olacak. Önce kendini önemse iyi ol huzurlu ol ki evlatlarınada yansısın. Bence sen kendi yaşadıklarından dolayı bu kadar bu konuya hassassın. Bu hassasiyetle eminimki büyük çocuğunu mahzun etmemek için elinden geleni yapıyorsundur. Alabiliyorsan destek al etrafındakilerden. Çocuklara yeticem diye kendini ihmal etme. Herşey güzel olacak böyle düşünCanım geç oldu ama gene de cevap vereyim. Kesinlikle bizim kadar duygusal değiller ve içimizdeki sızıları hiç anlamıyorlar. Çevredekilere bakmamak lazım. Onlara göre her şey çok kolay çok basit. Yok yaşına girene kadar eziyeti yok bilmem ne. Tamam çocuk yaşına gelene kadar olur belki eziyeti ama benim içimde kopanlar? Çocuğa bakmak bana koymuyor ki bakmak zor geliyormuş gibi konuşuyorlar. Bana yetememek koyuyor ikisine birden yetememek.. biri ile ilgilenirken ötekinin boynunu bükmesi, ağlaması, beni istemesi koyuyor. İşte bunu anlamıyorlar. Robot değil ki bu çocuklar benim ilgimi ve sevgimi istiyor ikisi de ben onlara yetemiyorum diye kahroluyorum. Eşim diyor ki biz nasıl büyümüşüz biz de böyle büyüdük alısacak diyor kızımdan için. Benden daha az ilgi görmeye alısacakmis... Ben sana söyleyeyim dedim nasıl büyüdügümü annem kardeşimle ilgilenirken ben yatar ağlarmısim benimle de ilgilen diye hep onu seviyorsun diye ağlarmısim ağlaya ağlaya uyurmusum psikolojim nasıl kimbilir o an. Ben böyle deyince sustu eşim düşündü kaldı. E öyle. Çocuk bu ilgiye ve sevgiye en muhtaç olduğu dönemde. Kardeşi oldu onunla geçireceğim zaman ikiye bölündü ben ikisinin arasinda ne yapacağımı şaşırıp kalıyorum bazen... Sen gittinmi Dr a danistin mi nasıl davranmak gerekiyormuş kuzum?
Hala geliyor dimi o his kuzum? Yarın kırkımız çıkıyor hala bitmedi o his hala.. bana kücükten ziyade büyüğe yetemiyor gibi hissetmek daha çok koyuyor. Eşim ilgileniyorsun ya diyor. Ama eskisi gibi değil diyorum. İnşallah bu hisler geçer. Ben çocuklarının kalbini güzelleştiren yüzlerini güldüren bir anne olmak isterdim.. ama yüzüm bile gülmüyor şimdi. Mahvetti hastalık beni. Yorgunluk da tabi. İnşallah o istediğim anne olabilirim bir gün.Çok sagol desteğin için kuzum sen nasılsın nasıl gidiyor iki çocuklu hayat?
yok allah var o sen uyu ben bakım diyor vermiyorum sanki benden başkasın da bişey olacak diye korkuyorum ama o beni anlamıyorUyu artık söylenmeyen kizmayan ana mi var ya, eşin tereddüt edeceğine kalkıp çocuğa baksın sana bı sıcak çay kahve yapsın da sinirin yatissin, bizi de sinir etmesin
Çoğumuzun durumu bu şekilde sana has bir durum değil. Geçecek hepsi. Bizim de başta emzik tuttu yogunbakima girdikten sonra tutmadı. Kaç çeşit aldım hergun deniyorum yok yok. Tüm gün gece gündüz farketmez sürekli memede. Dediğin gibi karnı tok altı temiz olduğu halde birşeyle oyalanmiyor. Salladigimiz halde durmuyor. Değişik bir versiyon bunlarmeme uçlarım kızarmış artık emzirmekten. Göğüslerim dolmaya fırsat bulmuyor. Uykusuzluktan ağlıyorum o derece.
Bugün 47 günlük olduk sanki benim bebeğimden bahsediyormuşsunuz gibi geliyor resmenKızlar bebeğim 46 günlük oldu.
Sürekli meme istiyor. Gündüzleri emerek uyur ama yatırdığım an gözünü açar bi daha uyumaz. Hemen meme istiyor bir şeyle de oyalanmıyor
Sürekli emdiğinden kusması ve gazı var. Büyük ihtimalle de midesi de rahatsızlanıyor uyumakta zorluk çekiyor.
Emzik en başlarda tutmuştu şimdi tutmuyor.
Modelini değiştirip şu anne ucuna benzeyenlerden alayım diyorum etki eder mi sizce?
İlk bebeğim tecrübesizlik de var tabi.
Napayım sizce?
Şu ana kucakları var ya ondan alsam durur mu ki ya
Sürekli memede olması mesele değil kilo olarak önde gidiyor midesi büyüyecek o sıkıntı
Doktor anne sütüyle beslenen bebek için fazla kilo önemli değil dedi. Nezaman isterse emzir dedi. Gak meme guk memeKızlar bebeğim 46 günlük oldu.
Sürekli meme istiyor. Gündüzleri emerek uyur ama yatırdığım an gözünü açar bi daha uyumaz. Hemen meme istiyor bir şeyle de oyalanmıyor
Sürekli emdiğinden kusması ve gazı var. Büyük ihtimalle de midesi de rahatsızlanıyor uyumakta zorluk çekiyor.
Emzik en başlarda tutmuştu şimdi tutmuyor.
Modelini değiştirip şu anne ucuna benzeyenlerden alayım diyorum etki eder mi sizce?
İlk bebeğim tecrübesizlik de var tabi.
Napayım sizce?
Şu ana kucakları var ya ondan alsam durur mu ki ya
Sürekli memede olması mesele değil kilo olarak önde gidiyor midesi büyüyecek o sıkıntı
Çok geçmiş olsun canımcım sıkı sıkı sarılıyorum sanaSelam kızlar nasılsınız? Uzun zaman oldu buraya giremedim bazen okudum alıntıladım yazamadım geri çıkmak zorunda kaldım. Berbat bir lohusalik dönemi geçirdim. Ama bildiğiniz berbat. Hasta olmustum hatirliyorsaniz 3 kere tekrar etti hastalığım. Ateş titreme vücut özellikle bacak kas ağrıları el kol tutmaması başımı bile tutamiyordum. Annem yanımdaydı ben iyileşir gibi olunca gitti kötü olunca geri geldi 1 hafta sonra iyileştim gibi oldu gitti sonra öksürük başıma bela oldu nefes aldırmayan uyutmayan dinlendirmeyen bir öksürük. 3. Kez ilaç kullanıyorum ve ilaç kullanmaktan da yoruldum. Çocuklarıma yetemiyorum, bakamıyorum diye ağlamalar mı dersiniz, Lohusaligin da verdiği psikoloji ile keşke bu çocuğu yapmasaydimlar yazık ona da büyüğe de yazık diye düşünmeler.. ağla ağla içimin cıkmasi. Çocuklarıma baktıkça ağlamalar, vicdan yapmalar. İkisine de yetemiyorum ikisi ile de tam anlamı ile ilgilenemiyorum. İçimdeki vicdan azabı hiç bitmiyor ve kafamda bir yerlerde bir ses hiç susmuyor ''neden yaptın, keşke yapmasaydin'' diye. Doğumdan bu yana derdim bitmedi hastalığım bitmedi Corona oldum ama öyle böyle değil ölüyorum sandım. Bir kere bile iyi ki doğurdum bu çocuğu diyemedim çocuktan kaynaklı değil tamamen benimle alakalı hastalık beni mahvetti, bugünler geçecek diyorum kendi kendime tadını çıkar. Sonra da diyorum ki geçecek de beni de mahvedip geçecek saçma sapan şeyler. Kötü bir anneyim sanırım diyorum.. çok seviyorum inanilmaz seviyorum hep iyi olsun istiyorum ama onlara bakınca duyduğum vicdan azabı geçmiyor. Geçecek dimi kızlar. Bu hisler geçecek?
Bu arada salı günü 33 günlüktü. Sağlık ocağına izleme götürdüm. Boy 53 cm, kg 4200 olmuş. Şok oldum. 2980 doğdu 48 cm. 5. Gün 2995 demişti doktor kg kaybetmeden kg almış gayet iyi demişti. Ama 1 kg'dan fazla almasını beklemiyordum ben şu bir ayda .çünkü hiç kendime bakamadım yiyip icemedim iştah yoktu. Çocuğu sadece 18 gün falan uyandırıp emzirdim onu da 3-4 saatte iki saatte bile değil. Sonrasında hiç uyandirmadim ne zaman uyansa o zaman emzirdim..Yani o kadar bakamadım hem kendime hem çocuğuma. Ama iyi kilo almış şaşırdım. Çarşamba günü dra randevu aldık kalça ultrasonu için yönlendirecek. Bize 40indan sonra gelin tam 1 aylıkken bazen oturmuş olmuyor kalçası demisti. Bizde durumlar böyle kızlar. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin. Dert yanmış oldum sizlere.
Bence eşini oyuna dahil etmelisin , baştan babaları dahil etmeyince sonrasında hiç ellerini çocuğa sürmüyorlar hem korkuyorlar hem çekiniyorlaryok allah var o sen uyu ben bakım diyor vermiyorum sanki benden başkasın da bişey olacak diye korkuyorum ama o beni anlamıyor
En azından gazdi uykuydu ver ona, bak bana daha iyi yapar o işleri, annenin stresini hissederiz bebek, anne yorgun gerginse bebekte ters tepiyor, baba sakin ya bize göre onların rahatlığı bebeğe iyi geliyor, bu bilimsel birşey, karnı tok altı temizse ver gazını uykusunu halletsin sende otur bı kahve iç papatya iç, inan çok fark edecekyok allah var o sen uyu ben bakım diyor vermiyorum sanki benden başkasın da bişey olacak diye korkuyorum ama o beni anlamıyor
geçen gün bıraktım eşime koltuğun kenarına bırakmış çocuğu reflü yatağındayken yana doğru düşürüyor bebeğim kendini eşimde öyle bırakmış o görüntüden sonra asla güvenemiyorum ama daha sıkı tembihle denemeye çalışırım berbat duygulardayım allah affetsin neden yaptım bu çocuğu bakamıyorum diye kahroluyorum bazenBence eşini oyuna dahil etmelisin , baştan babaları dahil etmeyince sonrasında hiç ellerini çocuğa sürmüyorlar hem korkuyorlar hem çekiniyorlar
Sonunda onunda çocuğu çokda güzel bakar biraz güveneğer desteğin varsa sonunda kadar kullan gün sonunda çocuk hep bize kalıyor
denicem canım bugün işten erken geldi bebeğe bakım sen uyu dedi yine yapamadım sadece duş alabildim çünkü ağlıyor durmuyor inşallah bu günler geçer çünkü duygularım beni daha çok yoruyorEn azından gazdi uykuydu ver ona, bak bana daha iyi yapar o işleri, annenin stresini hissederiz bebek, anne yorgun gerginse bebekte ters tepiyor, baba sakin ya bize göre onların rahatlığı bebeğe iyi geliyor, bu bilimsel birşey, karnı tok altı temizse ver gazını uykusunu halletsin sende otur bı kahve iç papatya iç, inan çok fark edecek
Uyuyamasan da uzat ayaklarını iki dk bı nefes al, gerçekten yorucu bı süreç ama inan bi gün yatiracaksin sabaha kadar uyuyacak bı düzene oturacak farkına bile varmayacaksindenicem canım bugün işten erken geldi bebeğe bakım sen uyu dedi yine yapamadım sadece duş alabildim çünkü ağlıyor durmuyor inşallah bu günler geçer çünkü duygularım beni daha çok yoruyor
Ya ben besleyemiyorum işte emse emiyor evet ama sonrasında mama içmiyor sağdığım sütü bugün biberon ile vereyim dedim 20 ml anca içti ama beslenme saati gelmişti ve uyanıktı içmek istemedi gerçekten ne yapacağımı şaşırdım azıcık içiyor midesi büyümüyor pek sankiUyuduğunda uyandırma işleminde çok zorlanıyorum o zaman ben de alıyorum beşiğine yatırıyorum zaten 5 dk sonra kalkıyor hunharca ağlayarakBeslenmeme ihtimalini saymıyorum mecbur o süt içilecek
Çok teşekkür ederim insanın aklı duruyor bazen sizlere sorunca aaa böyle de yapabilirim diye ampul yanıyorBen aklıma gelenleri yazdım ama tabi sizin koşullarınızı bilemiyorum. Kolaylaştırabildiğiniz şekilde devam edin tabi. Çünkü aksi halde siz de dinlenemezsiniz her şey daha yorucu bir hal almasın. Başka bir sağlık problemi yoksa kiloyu çok takmayın bence bir şekilde yoluna girer inşallah
Canım benim hepimizin benzer şeyler yaşadığına eminim kızımda da şimdi oğlumda da benzer şeyler yaşadım bulunduğum durumu agirlastiran şeyler de oldu illaki beni sevgisizlik ve ilgisizLik çok etkiliyor destek görememek eşimden ozurler dileniyor ama değişen birşey olmuyor. Herşeyle uğraşmak tek başına çok yorucu. Birçok şeyden soyutlandigimiz için ağır geliyor şimdiden ise gidebilecek miyim nasıl olacak annem bakabilecek mi nasıl birakabilecegim gibi birsuru şey düşünüyorum . Aynı anda birçok şey olmamiz gerekiyorSelam kızlar nasılsınız? Uzun zaman oldu buraya giremedim bazen okudum alıntıladım yazamadım geri çıkmak zorunda kaldım. Berbat bir lohusalik dönemi geçirdim. Ama bildiğiniz berbat. Hasta olmustum hatirliyorsaniz 3 kere tekrar etti hastalığım. Ateş titreme vücut özellikle bacak kas ağrıları el kol tutmaması başımı bile tutamiyordum. Annem yanımdaydı ben iyileşir gibi olunca gitti kötü olunca geri geldi 1 hafta sonra iyileştim gibi oldu gitti sonra öksürük başıma bela oldu nefes aldırmayan uyutmayan dinlendirmeyen bir öksürük. 3. Kez ilaç kullanıyorum ve ilaç kullanmaktan da yoruldum. Çocuklarıma yetemiyorum, bakamıyorum diye ağlamalar mı dersiniz, Lohusaligin da verdiği psikoloji ile keşke bu çocuğu yapmasaydimlar yazık ona da büyüğe de yazık diye düşünmeler.. ağla ağla içimin cıkmasi. Çocuklarıma baktıkça ağlamalar, vicdan yapmalar. İkisine de yetemiyorum ikisi ile de tam anlamı ile ilgilenemiyorum. İçimdeki vicdan azabı hiç bitmiyor ve kafamda bir yerlerde bir ses hiç susmuyor ''neden yaptın, keşke yapmasaydin'' diye. Doğumdan bu yana derdim bitmedi hastalığım bitmedi Corona oldum ama öyle böyle değil ölüyorum sandım. Bir kere bile iyi ki doğurdum bu çocuğu diyemedim çocuktan kaynaklı değil tamamen benimle alakalı hastalık beni mahvetti, bugünler geçecek diyorum kendi kendime tadını çıkar. Sonra da diyorum ki geçecek de beni de mahvedip geçecek saçma sapan şeyler. Kötü bir anneyim sanırım diyorum.. çok seviyorum inanilmaz seviyorum hep iyi olsun istiyorum ama onlara bakınca duyduğum vicdan azabı geçmiyor. Geçecek dimi kızlar. Bu hisler geçecek?
Bu arada salı günü 33 günlüktü. Sağlık ocağına izleme götürdüm. Boy 53 cm, kg 4200 olmuş. Şok oldum. 2980 doğdu 48 cm. 5. Gün 2995 demişti doktor kg kaybetmeden kg almış gayet iyi demişti. Ama 1 kg'dan fazla almasını beklemiyordum ben şu bir ayda .çünkü hiç kendime bakamadım yiyip icemedim iştah yoktu. Çocuğu sadece 18 gün falan uyandırıp emzirdim onu da 3-4 saatte iki saatte bile değil. Sonrasında hiç uyandirmadim ne zaman uyansa o zaman emzirdim..Yani o kadar bakamadım hem kendime hem çocuğuma. Ama iyi kilo almış şaşırdım. Çarşamba günü dra randevu aldık kalça ultrasonu için yönlendirecek. Bize 40indan sonra gelin tam 1 aylıkken bazen oturmuş olmuyor kalçası demisti. Bizde durumlar böyle kızlar. Uzun oldu ama hakkınızı helal edin. Dert yanmış oldum sizlere.
Kuzum yalnız değilsin hepimiz bu duyguları yaşıyoruzarkdaşlar ben günlerdir uykusuz ve aç denecek kadar yiyemez durumdaydım su alıp içmeye bile fırsat bulamıyordum o kadar ağlıyor ki sanırım psikolojim bozuldu gece kızıma yeter uyu artık diye kızdım eşimde tereddüt etmiş ben kızınca gerçekten tereddüt etmeli miyiz normal mi bu durum
Geçen instagramda gördüm 5.hafta atağı varmış o yüzden olabilir sanırımdenicem canım bugün işten erken geldi bebeğe bakım sen uyu dedi yine yapamadım sadece duş alabildim çünkü ağlıyor durmuyor inşallah bu günler geçer çünkü duygularım beni daha çok yoruyor
Esiyor muydu, kapı kapalıysa hava akımı yoktur çok birşey olmaz inşallah ama sen dikkat, hırıltı artar tıkanır falan götürürsun, uyanınca önce burunu falan aç, geçmiş olsunİyi geceler kızlar . Ben bugün yattığımız odanın kapısını kapattım camı açtım sıcak diye emzirip uyuduk bebeğimle . Kalktığımızda benim boğazımda hafif bir ağrı vardı . Bebeğimde hırıltılı nefes alıyor ateşine baktım ateşi yoktu .ama çok endişeliyim hasta mı ettim onu diye . Burnunu tıkandı onu da anlamıyorum uykusunu bölmek istemediğim için burun temizliği de yapamıyorum . İlk bebeğim çok endişeleniyorum . Acile de bunu. İçin gitmek istemiyorum çocuk doktoru yoktur diye ne yapmam gerekiyor
Tıkanmasındanda korkuyorum uyuyamıyorum sürekli onu kontrol ediyorumEsiyor muydu, kapı kapalıysa hava akımı yoktur çok birşey olmaz inşallah ama sen dikkat, hırıltı artar tıkanır falan götürürsun, uyanınca önce burunu falan aç, geçmiş olsun
Geçmiş olsn cnm bolbol emzir. Bu kadar minik bebeğe ilaç vermezler zaten üşütünce veya grip olunca. Anne sütü en büyük ilaç.varsa burun aspirarörü izotonik sıkıp burnunu temizleyebilirsin o rahatlatır. Bide soğan kesip koyabilirsin başucunuza oda nefesi açıyor.İyi geceler kızlar . Ben bugün yattığımız odanın kapısını kapattım camı açtım sıcak diye emzirip uyuduk bebeğimle . Kalktığımızda benim boğazımda hafif bir ağrı vardı . Bebeğimde hırıltılı nefes alıyor ateşine baktım ateşi yoktu .ama çok endişeliyim hasta mı ettim onu diye . Burnunu tıkandı onu da anlamıyorum uykusunu bölmek istemediğim için burun temizliği de yapamıyorum . İlk bebeğim çok endişeleniyorum . Acile de bunu. İçin gitmek istemiyorum çocuk doktoru yoktur diye ne yapmam gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?