- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.121
Kullan at gibi bişey olmuş boşver gittiği yere kadar iş görsün deDolu evet. Ama ne kadar kaliteli bilmiyorum. Ana kucağını evin içinde kullanıyorum. Bi de reflü yatağını.
Ben Ankara sıcağından İstanbul'a kaçtım hiç dönesim yok burada takılıyorumYoklama zamanı
@muallime5353
ozmut
@Flyflyars
@RosaLx
@lavienroselove
vicky3461
@Sifonella
@ogretmennnhaniiimm1
Nerdesiniz bakalım ?
4. Haftada başladı.Merhaba çocuklarınızda gaz sancısı kaç günlükken başladı kızlar
Evet o rüzgar yazı katlanılabilir yapıyor. Çok şükürBen Ankara sıcağından İstanbul'a kaçtım hiç dönesim yok burada takılıyorumBebek sıcaktan yiyemez uyuyamaz olmuştu İstanbul nispeten daha serin en azından esinti var. Ben hala depresyonun izlerini taşıyorum yavaş yavaş atacağım inşallah. Bebiş de fena değil bazen gaz sancıları tutuyor bazen uyuyor 5 dakika geçmeden uyanıyor, öyle böyle idare ediyoruz şükür. Uzun zamandır siteye bakmıyordum herkes iyi gibi duruyor maşallah Şimdi aşı olayı geliyor ama ne yapacağım bilmiyorum. Aşı karşıtı biri değilim ama karma aşının bu kadar ağır olması ve bebeğin iki aylık olması sinirimi bozuyor o kadar küçük ki. Kuzenim de biraz gözümü korkuttu. Onun bebeği çok iri olmasına rağmen aşıdan sonra hep ağır hastalanmış hastanelik olmuş. Öyle olacak diye değil ama yani tedirgin ediyor. Yaptıranlar var mı aşıyı veya bu konuda bilgisi olan? Daha geç yaptırmak sıkıntı oluşturur mu? Bizim 2 ay yeni doldu henüz İstanbul'da olduğumdan gitmedim sağlık ocağına.
Ben bi memlekete gidip geldim 40 uçurduk. Orda da paşam pek durmadı evden çok çıkamadık ama en azından hava değişimi oldu ondan dolayı pek uğrayamadım tam dönceğimiz gece de yine mastit oldumYoklama zamanı
@muallime5353
ozmut
@Flyflyars
@RosaLx
@lavienroselove
vicky3461
@Sifonella
@ogretmennnhaniiimm1
Nerdesiniz bakalım ?
3 aşı vurulacak ama 5 hastalığın virüsü verilecek4. Haftada başladı.
Evet o rüzgar yazı katlanılabilir yapıyor. Çok şükür
Asm aşı ve 2. Ay kontrolü için bize 2 eylüle gün verdi. Bu aşı kartına bakıyorum da, o gün 3 aşı mı vurulacak ?Eki Görüntüle 3632460
Ben yaptırmayan kısımdayım içeriklerine güvenmiyorum el kadar bebeğe su vermezken bu kadar fazlaca aşı yapılmasına gönlüm razı olmuyor. Çevremde zararını görenlerde var yada aşı yaptırmayıp çocuğu grip dahi olmayan. İlerde yavaş yavaş tek tek yaptırırız öyle düşündük. K vit yaptırdım sadece. Ama bu çok zor bir karar iyice araştırıp babayla berabee karar vermek lazım.Ben Ankara sıcağından İstanbul'a kaçtım hiç dönesim yok burada takılıyorumBebek sıcaktan yiyemez uyuyamaz olmuştu İstanbul nispeten daha serin en azından esinti var. Ben hala depresyonun izlerini taşıyorum yavaş yavaş atacağım inşallah. Bebiş de fena değil bazen gaz sancıları tutuyor bazen uyuyor 5 dakika geçmeden uyanıyor, öyle böyle idare ediyoruz şükür. Uzun zamandır siteye bakmıyordum herkes iyi gibi duruyor maşallah Şimdi aşı olayı geliyor ama ne yapacağım bilmiyorum. Aşı karşıtı biri değilim ama karma aşının bu kadar ağır olması ve bebeğin iki aylık olması sinirimi bozuyor o kadar küçük ki. Kuzenim de biraz gözümü korkuttu. Onun bebeği çok iri olmasına rağmen aşıdan sonra hep ağır hastalanmış hastanelik olmuş. Öyle olacak diye değil ama yani tedirgin ediyor. Yaptıranlar var mı aşıyı veya bu konuda bilgisi olan? Daha geç yaptırmak sıkıntı oluşturur mu? Bizim 2 ay yeni doldu henüz İstanbul'da olduğumdan gitmedim sağlık ocağına.
Canım onaylandığını nereden öğrendin?Bu arada doğum yardımı için e devletten başvuru yapmıştım. Onaylandı. Prosedürü sormak için 144ü aradım.
Dedi ki, doğum yardımı her ayın son haftası yapılıyor. O zamanı bekleyin. Size sms gelecek. Kimliğinizle Halkbank şubesinden ödemeyi alabilirsiniz. Benim bebeğim 2 aylığa yaklaşıyor dedim. Muhtemelen iki ayı birden alırsınız dedi.
3 bin tl. Bozdur bozdur harca
Ayrıca ibana yatırma hizmetleri de yokmuş.
Ben bu su dökünürüm sadeceKızlar bu kırkı çıktığı gün yaptığınız özel bişey var mı annem soruyor da ben normal çıktı mı çıktı işte kafasındayım annem her yerde görüyormuş bir sürü şey koyuyorlar felan dedi de
E devletten başvuru yaptığın doğum yardımı sayfasında sol üst köşede üç çizgi var ona tıklayınca taleplerim, sonuçlanan talepler başlıkları açılıyor. Oradan öğrendim.Canım onaylandığını nereden öğrendin?
Tamam buldumE devletten başvuru yaptığın doğum yardımı sayfasında sol üst köşede üç çizgi var ona tıklayınca taleplerim, sonuçlanan talepler başlıkları açılıyor. Oradan öğrendim.
144ü de arayınca bilgi veriyorlar
Benimde onaylanmış baktım şimdi ilk çocuk olduğu için tek seferlik. Acaba gidip alabilir miyiz şimdi yoksa mesaj mı gelmesi gerekiyor sadece onaylandı diyor çünküBu arada doğum yardımı için e devletten başvuru yapmıştım. Onaylandı. Prosedürü sormak için 144ü aradım.
Dedi ki, doğum yardımı her ayın son haftası yapılıyor. O zamanı bekleyin. Size sms gelecek. Kimliğinizle Halkbank şubesinden ödemeyi alabilirsiniz. Benim bebeğim 2 aylığa yaklaşıyor dedim. Muhtemelen iki ayı birden alırsınız dedi.
3 bin tl. Bozdur bozdur harca
Ayrıca ibana yatırma hizmetleri de yokmuş.
Mesaj gelmesi gerek. Her ayın son haftası ödemeler yapılıyormuş. Birkaç güne sms gelirBenimde onaylanmış baktım şimdi ilk çocuk olduğu için tek seferlik. Acaba gidip alabilir miyiz şimdi yoksa mesaj mı gelmesi gerekiyor sadece onaylandı diyor çünkü
Bende Maltepe de oturuyorum nerden ulaştınız link var mı acabaDevletin işleri.Kendi para verecek olsun, böyle uğraştırır durur. Resmen bir gün daha vermesem kâr gibi düşünüyor.
50 gündür neyi inceliyor acaba bu kadar ?
Sonuçta her türlü sistem kaydı elinin altında. Bir tuşla büyük nenemizin örekesine bile ulaşır. Ama diyorum ya; pasif direniyorlar
Evet. Netten başvuruda sıkıntı oldu. 153ü aradım bir dk da yaptı başvuruyu.
Maltepe belediyesinin de her yeni doğana hediyesi var. Ona da başvurdum.Yarın gelecekmiş. Bakalım.
Ah ahhhh ! Allah kolaylık versin.
Ama uyku olmayınca süt gerçekten olmuyor. Bu bi gerçek. Yemekten içmekten daha önemli. Tevekkeli sabah uyanıyoruz memeler dolmuş.
153ü arayabilirsin. Vatandaş temsilcisi 1 dk da başvuruyu yapıyor. Yapılan başvuru durumu hakkında bilgi de veriyor.Bende Maltepe de oturuyorum nerden ulaştınız link var mı acaba
Bir de yenidoğan paketi sorgulamayı da bulamadım
Google dan sedep yazarak girin başvuru sorgulama var. Vatandaş temsilciside aynı şeyi söylüyor.Bende Maltepe de oturuyorum nerden ulaştınız link var mı acaba
Bir de yenidoğan paketi sorgulamayı da bulamadım
Çok geçmiş olsunBenim bebeğim 1 ay 15 günlük oldu geçen cumartesi gece ateşlendi . Tabanca ateş ölçerle 38.4 çıkmıştı soydum onu belki düşer diye olmadı acile gittik kan aldılar vs ateş düşürücü içirdiler acilden dönerken 37.7 ile çıktık . 4 saat ara ile calpol ve dolven dönüşümlü verdik soğuk su ile koltuk altlarına bez koyduk derken ateşi düştü 36.2 idi dün geceye kadar . Dün çocuk doktoruna da götürdük boğazında hafif kızarıklık var geçer dedi tekrar ateşlenirse gelin dedi . Bu gün yine 36,8 e çıkınca korkmaya başladım . İlk bebeğim olduğu içinde sürekli içimde korku oluyor yine çıkarsa diye anlamazsam diye
144ü arayıp aktif başvuru durumlarını sorgulayabilirsin.E devletten doğum yardımına başvurucam ama daha önce aktif başvuru var diyo ben başvurmadım ki sistemde de başvurularımda görünmüyor. Eşim nüfustan bişeye başvurmuş ama kendi de bilmiyor
Napmam lazım acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?