2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Ben Ankara sıcağından İstanbul'a kaçtım hiç dönesim yok burada takılıyorum Bebek sıcaktan yiyemez uyuyamaz olmuştu İstanbul nispeten daha serin en azından esinti var. Ben hala depresyonun izlerini taşıyorum yavaş yavaş atacağım inşallah. Bebiş de fena değil bazen gaz sancıları tutuyor bazen uyuyor 5 dakika geçmeden uyanıyor, öyle böyle idare ediyoruz şükür. Uzun zamandır siteye bakmıyordum herkes iyi gibi duruyor maşallah Şimdi aşı olayı geliyor ama ne yapacağım bilmiyorum. Aşı karşıtı biri değilim ama karma aşının bu kadar ağır olması ve bebeğin iki aylık olması sinirimi bozuyor o kadar küçük ki. Kuzenim de biraz gözümü korkuttu. Onun bebeği çok iri olmasına rağmen aşıdan sonra hep ağır hastalanmış hastanelik olmuş. Öyle olacak diye değil ama yani tedirgin ediyor. Yaptıranlar var mı aşıyı veya bu konuda bilgisi olan? Daha geç yaptırmak sıkıntı oluşturur mu? Bizim 2 ay yeni doldu henüz İstanbul'da olduğumdan gitmedim sağlık ocağına.

Merhaba çocuklarınızda gaz sancısı kaç günlükken başladı kızlar
4. Haftada başladı.
Evet o rüzgar yazı katlanılabilir yapıyor. Çok şükür

Asm aşı ve 2. Ay kontrolü için bize 2 eylüle gün verdi. Bu aşı kartına bakıyorum da, o gün 3 aşı mı vurulacak ?

Ben bi memlekete gidip geldim 40 uçurduk. Orda da paşam pek durmadı evden çok çıkamadık ama en azından hava değişimi oldu ondan dolayı pek uğrayamadım tam dönceğimiz gece de yine mastit oldum şimdi daha yeni yeni geçiyor sağım yaparken yazıyorum bunları bu memeler ne zaman terbiye olacak ve mastit olma ihtimalimiz ne zaman ortadan kalkacak inşallah çünkü çok pis bir şey. Onun haricinde 2. Ay kontrolünü bekliyorum kaç kg oldu her şey normal mı ve aşı yapılacak onun endişesi var ateş vs yapıyormuş inşallah kolaylıkla geçer bu süreçte.

3 aşı vurulacak ama 5 hastalığın virüsü verilecek karma aşı 3 ayrı hastalığın aşısı tek seferde demek.

Ben yaptırmayan kısımdayım içeriklerine güvenmiyorum el kadar bebeğe su vermezken bu kadar fazlaca aşı yapılmasına gönlüm razı olmuyor. Çevremde zararını görenlerde var yada aşı yaptırmayıp çocuğu grip dahi olmayan. İlerde yavaş yavaş tek tek yaptırırız öyle düşündük. K vit yaptırdım sadece. Ama bu çok zor bir karar iyice araştırıp babayla berabee karar vermek lazım.

Canım onaylandığını nereden öğrendin?

Ben bu su dökünürüm sadece hiç atraksiyon yapamam

Canım onaylandığını nereden öğrendin?
E devletten başvuru yaptığın doğum yardımı sayfasında sol üst köşede üç çizgi var ona tıklayınca taleplerim, sonuçlanan talepler başlıkları açılıyor. Oradan öğrendim.

144ü de arayınca bilgi veriyorlar

Tamam buldum onaylanmış mersi şekerim

Benimde onaylanmış baktım şimdi ilk çocuk olduğu için tek seferlik. Acaba gidip alabilir miyiz şimdi yoksa mesaj mı gelmesi gerekiyor sadece onaylandı diyor çünkü

Benimde onaylanmış baktım şimdi ilk çocuk olduğu için tek seferlik. Acaba gidip alabilir miyiz şimdi yoksa mesaj mı gelmesi gerekiyor sadece onaylandı diyor çünkü
Mesaj gelmesi gerek. Her ayın son haftası ödemeler yapılıyormuş. Birkaç güne sms gelir

Bende Maltepe de oturuyorum nerden ulaştınız link var mı acaba
Bir de yenidoğan paketi sorgulamayı da bulamadım

Bende Maltepe de oturuyorum nerden ulaştınız link var mı acaba
Bir de yenidoğan paketi sorgulamayı da bulamadım
153ü arayabilirsin. Vatandaş temsilcisi 1 dk da başvuruyu yapıyor. Yapılan başvuru durumu hakkında bilgi de veriyor.

Maltepe belediyesi için de aşağıdaki numarayı aramak gerek, bebeğin tc si ile başvuruluyor. Maltepe’de ikamet etme şartı var yalnızca. Bir yaşa kadar hakkın saklı.

Eklentiler

• IMG_7109.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 39
Benim bebeğim 1 ay 15 günlük oldu geçen cumartesi gece ateşlendi . Tabanca ateş ölçerle 38.4 çıkmıştı soydum onu belki düşer diye olmadı acile gittik kan aldılar vs ateş düşürücü içirdiler acilden dönerken 37.7 ile çıktık . 4 saat ara ile calpol ve dolven dönüşümlü verdik soğuk su ile koltuk altlarına bez koyduk derken ateşi düştü 36.2 idi dün geceye kadar . Dün çocuk doktoruna da götürdük boğazında hafif kızarıklık var geçer dedi tekrar ateşlenirse gelin dedi . Bu gün yine 36,8 e çıkınca korkmaya başladım . İlk bebeğim olduğu içinde sürekli içimde korku oluyor yine çıkarsa diye anlamazsam diye

E devletten doğum yardımına başvurucam ama daha önce aktif başvuru var diyo ben başvurmadım ki sistemde de başvurularımda görünmüyor. Eşim nüfustan bişeye başvurmuş ama kendi de bilmiyor
Napmam lazım acaba

Çok geçmiş olsun
38.4 yüksekmiş. Endişe etmekte haklısın. Bebek çok küçük old için insan stres yapıyor. Ama tahlilde bi şey çıkmadı sanıyorum.

Ateş öyle bi şey ki; çok sinsi gitmiyor. Yani ateşi belli bi seviyenin üstündeyse misal, bebek uyumuyor. Ağlıyor. Bi çeşit alarm gibi. Seni uyanık tutuyor.

Bir de ateş düşürücülerin 2.5-3 saat etkisi var. Yani ilaç verdin ateş düştü. İnatçı ateşse bile en erken saat 2-3 saat sonra ateş yükselir.

Atesölcerlerden çok ben bebeğimi öperken, dudağımın hassasiyetiyle en hafif ateş yükselmesini bile anlıyordum. İçgüdülerine güven. Allahın izniyle ins devam etmez.
144ü arayıp aktif başvuru durumlarını sorgulayabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…