2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Diyorlar ya soğuktan korkmayın sıcaklar hasta ediyor bebekleri. Özellikle uyurken zaten ısıları yükseliyor çorap bile giydirmiyorum soğuk bile olsa ayakları
Doktor bayiltmayin çocuğu sıcakta rahat bırakın demisti, deniyorum gerçekten serinde daha iyi uyuyor, sicaklayinca mız mız mız

Seda Sayan diyor ya ben çorap kadınıyım
Kızım şuanda öle isterse çıplak olsun ama o çorap ayakta olacak , takıntı oldu bende
Ahaha klimalı odada ise bazen giydiriyorum ama sıcak odada yanıyor gibi geliyor bana. Bi de hormonlardan galiba millete serin gelirken ben yanıyorum o yüzden bebek de pişiyor sanıyorum. Bilmiyorum artık

Doktor bayiltmayin çocuğu sıcakta rahat bırakın demisti, deniyorum gerçekten serinde daha iyi uyuyor, sicaklayinca mız mız mız
Kesinlikle ,doktor bi de şey demişti. Sıcakta terledikçe kilo alması gerekirken kilo verir yapmayın dedi. İlk kontrole şapkayla falan gitmiştik de hemen soydu bize de kızdı

Kesinlikle ,doktor bi de şey demişti. Sıcakta terledikçe kilo alması gerekirken kilo verir yapmayın dedi. İlk kontrole şapkayla falan gitmiştik de hemen soydu bize de kızdı
O kadar bilmiyordum, duymadım ama biraz serine alışması da sanki bunyesi için iyi olacakmış gibi her halükarda biz donsuz duruyoruz

Kızlaaar ben pişiğin sebebini buldum galiba yaa. Ayran yoğurt kefir tükettiğimde bebiş gazlı oluyordu bide şimdi pişik oluyo hemen bu konuda diyet uygulamalıyım sanırım

Gösterdim normal dendi bazen olabiliyormuş karın yağım fazla olduğu içinmiş yavaş yavaş iyileşiyor ama merak ettim tamamen ne zaman iyileşecek bu sezaryen yeri
Ay canım enfeksiyon olmadıysa boş ver gerisi önemli değil yavaş iyileşse de bir şey olmaz enfeksiyon çok riskli o yüzden çok sevindim adına

Ayy gelmişsin forma girince aklıma gelenlerdensin bi kayboldun ama gördüm yaşadıklarını. Allah beterinden saklasın. şimdi her şey yolundadır umarım
Ay canım çok teşekkür ederim çok sevindim bunu duyduğuma oğlum kolik olduğu için bazen kendime bile gelemiyorum bırak foruma gelmeyi sen nasılsın nasıl gidiyor

144 ü arayın net cevap alırsınız, e devletten e ailem e girip taleplerimden bakabilirsiniz dediler . Ancak para yattı mı yatmadı mı , nasıl alacağız bende çok merak ediyorum??

Halk bankasından elden alınıyormuş, dün eşim gitti anneye imza karşılığında veriyoruz demişler. Ama ilki doğumdan ne kadar sonra yatar onu bilmiyorum.

Doğuranlar kaçtı
Başka grup kurduysanız benide alın kızlar
Beni de beni deee

Çok geçmiş olsun bundan sonrası daha güzel geçsin

arkadaşlar merhaba herkese..

31 temmuzda dogum yapıp son gün ile aranızdayım

bebeğim bugün 19 günlük oldu. yalnız kilo alımı biraz yavaş, günde iki kez bir gündüz bir gece mama desteği veriyorum doktor tavsiyesi ile. ama yine de sanki yeterli gelmiyor gibi. memede çok çabuk yoruluyor uyuyor sonra hemen uyanıyor. kısır bir döngü. doymuyor gibi geliyor bana.

göbeği de hala tam iyileşmedi, kalan yarasının düşmesini bekliyoruz. göbek ile ilgili gümüş nitrat uygulanan var mı baska aramızda??

Hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün yavrunuz umarım.

Bizim de göbek deliğinde kalıntı kalmıştı uzun süre, bir ara hafif ıslaklığı kanaması da oldu. 21-22. gün gibi ancak çıktı o kalıntı da. Banyodan sonra kuru tutmaya çalıştık bu süreç boyunca, gazlı bezle pıt pıt yaparak hafifçe kurutmaya çalışıyordum dokunmaya korksam da. Belki sizinki de bugün yarın düşer.

Doyma doymama konusunu ben de çözemiyorum. Bizimki de emerken uyuyakalıyor, bazen gaz çıkarmada uyanıyor aç olduğunu belli ediyor (ağzına her yere sürterek), ya da uykudan uyanıyor kısa süre sonra. Gaz mı aç mı derken tekrar emzirmeyi deniyorum. Doktora gittiğimizde parmağını çocuğun ağzına koyup emme refleksi alınca aç bu çocuk demişti mesela, o da denenebilir ama bence bazı çocuklar her zaman açmış gibi her şeyi emebiliyor. Huzurlu uyuyorsa sorun yok diyorlar, bir de uzun vadede kilo alımına bakacağız aç kalıp kalmadığını anlamak için.

Yani emme refleksiyle açlığı bağdaştırması bana ilginç geldi. Yenidoğanın sağlıklı old gösteren en temel refleks bu. Tok bir bebeğe bir şey teklif edildiğinde emmek istemeyebilir, ağzını açmayabilir ama tam tersine tamamen tokken elini ağzına götürebilir yahut emzik de emebilir. Bu, bebeğin aç old göstermez ki.

Dediğin gibi vücut dilini okuyabiliriz. Emdikten sonra tatmin mi? Mesela memeyi kendi bırakması bi işaret. Ama benim oğlum nadiren kendi bırakır. Genelde ben alırım ağzından. Bu da doymadığını göstermez. Çünkü bıraktığımda ağlamayıp sakin kalabiliyor yahut uyuyakalıyor.

Çişli bez saymaya devam. 5+ çişli bez ( çiş rengine de dikkat) varsa kilo alımı da iyiyse yeterli besleniyor demek

Ben eşimin kurban eti tartmak için aldığı el kantarıyla arada bi tartıyorum oğlanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…