2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    226
Arkadaşlar geçen kim yazmıştı, anımsayamadım.

-Doğumdan sonraki 40 gün hükmen Lohusayız. Bu 40 gün içindeki tüm kanamalar lohusa kanı sayılır.

-Misal 25. Gün kanama bitti. 33. Günde yine başladı. Bu adet kanı değil, lohusa kanamasıdır.

-Olur ya, kanama kesilir. 2 gün hiç kanama-akıntı gelmez. Tamamen bitti sanırız. Sonra tekrar başlarsa, arada geçen kanamasız günler de 40 güne dahildir.

-41. Gün kanama devam etse de artık lohusalık hükmen bitmiş sayılır. Bu kanamanın hükmü özür olur. Yani dinen temiz sayılırız. Namaz kılar, ibadetimizi yapar, cinsellik yaşayabiliriz.

-İki adet arası temiz gün süresi asgari 15 gün old için, lohusalık bittikten sonra en erken (40+15) 46. Gün gelen kanama regldir.

Bunlar benim bildiklerim

Son düzenleme:
Bu arada doğum yardımı için e devletten başvuru yapmıştım. Onaylandı. Prosedürü sormak için 144ü aradım.

Dedi ki, doğum yardımı her ayın son haftası yapılıyor. O zamanı bekleyin. Size sms gelecek. Kimliğinizle Halkbank şubesinden ödemeyi alabilirsiniz. Benim bebeğim 2 aylığa yaklaşıyor dedim. Muhtemelen iki ayı birden alırsınız dedi.

3 bin tl. Bozdur bozdur harca

Ayrıca ibana yatırma hizmetleri de yokmuş.

Hayırlı bereketli olsun bende başvurdum ama ne doğum yardımı ne yenidoğan desteği ikiside onaylanmadı hala. Hala beklemedeyim. 30 haziranda başvurdum. Neden bu kadar uzun sürdü anlamıyorum. Arıyorum inceleniyor diyor değerlendiriliyor diyor ama asla sonuca bağlanmıyor.

Onaylanmadı mı, sonuçlanmadı mı ?

Doğum yardımına 17 temmuzda başvurdum. Ağustos bası e devlette durumuna baktım. Onaylanmış. Demek o ay sonu son haftayı gectigi için bu aya kaldı ödemesi.

Yenidoğan desteği dediğin ibb nin destek paketi mi ? Ona ben de başvurdum. Çok uzun sürdü incelenmesi. Siteye girip ara ara durumunu sorguluyorum. Yok durumunuz inceleniyor, yok değerlendirme kuruluna sunuldu falan yazıyordu. Belki üç ay oldu. Geçen gün de sorguladım aynı şekilde yazıyordu. Birkaç saat sonra aradılar evde misiniz geliyoruz diye.

Epey bi şey vardı içinde. Ana kucağı, park yatak, reflü yatağı, anne bebek çantası, alt açma örtüsü, kalın bir battaniye, birkaç paket bez, ıslak mendili, biberon, atesölcer, şampuan, bebek bakım seti vs.

Eklentiler

• IMG_7056.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 57
Devletin doğum desteğine 30 Haziran'da başvurdum hala değerlendirme aşamasında yazıyor İBB'nin Yenidoğan destek paketi için de şu an dağıtımda yazıyor ama Bir haftadır böyle yazıyor Ona da 20 haftalık hamileydim başvurduğunda aylar oldu. İbb ninki onaydan geçmiş yani. Diğeri hala değerlendiriliyor. 144 ü aradığımda çıkan kişiye sordum benden sonra başvuranların doğum destekleri bağlandı neden böyle diyorum sizin ildeki değerlendirmeler uzun sürüyo diyo bana. İbb ninkine diyorum benden sonra başvuranlara ulaştı diye mümkün değil sırayla değerlendiriyoz diyo. Hiç bişey anlamadım ben. Vercekler ama süründürüyolar

Baya içi dolu dolu bir paketmiş ibb mi veriyor bunu?

Teşekkür ederim sizde durumlar nasıl kızlar
Ben de çok farklı değilim birkaç gündür anneme geldim daha iyiyim çok şükür. Annem büyükle ilgileniyor ben de bebiş uyuyunca uyuyorum kafamdaki o buğulu his kalktı sütüm de arttı. Uyuyamadığım için sütüm iyi değilmiş meğer

Devletin işleri. Kendi para verecek olsun, böyle uğraştırır durur. Resmen bir gün daha vermesem kâr gibi düşünüyor.

50 gündür neyi inceliyor acaba bu kadar ?
Sonuçta her türlü sistem kaydı elinin altında. Bir tuşla büyük nenemizin örekesine bile ulaşır. Ama diyorum ya; pasif direniyorlar
Baya içi dolu dolu bir paketmiş ibb mi veriyor bunu?
Evet. Netten başvuruda sıkıntı oldu. 153ü aradım bir dk da yaptı başvuruyu.

Maltepe belediyesinin de her yeni doğana hediyesi var. Ona da başvurdum. Yarın gelecekmiş. Bakalım.
Ah ahhhh ! Allah kolaylık versin.
Ama uyku olmayınca süt gerçekten olmuyor. Bu bi gerçek. Yemekten içmekten daha önemli. Tevekkeli sabah uyanıyoruz memeler dolmuş.

Son düzenleme:
Ay canım çok teşekkür ederim çok sevindim bunu duyduğuma oğlum kolik olduğu için bazen kendime bile gelemiyorum bırak foruma gelmeyi sen nasılsın nasıl gidiyor
Bebekle ilgili kısmı fena değil çok şükür yemesi içmesi sıçması iyi ama benim lohusalık hararetli geçiyor önüme gelenle kavga kıyamet halindeyim uykusuzluğa gelemediğimi öğrendim

Mrb kızlar bugün bizimde 40 mız uçtu çok şükür ama bebeğim bı kaç gündür hep uyku modunda acıkınca uyanıyor meme veriyorum memede tekrar uykuya dalıyor mama verince de direk uyuyor bu kadar uyuması normal mi

Bizimki de 31 temmuzda doğdu. Doğumdan sonra baya kilo verdi toparlamaya çalışıyorum aç kalmasın diye 2 saati geçirmemeye çalışıyorum uyanmıyolar malum. Sağıp biberonla veriyorum ama emmesi az inş memeye iyice alışır.
Göbek 6 günlükken düştü kurumuş kanla kapalı şuan. Doktor orayı atması birkaç ayı bulur dedi. Hiçbir şey önermedi ben de duşta sadece su döküp kurutuyorum.

Ayy içi nasıl dolu dolu maşallah bizimde konya meram belediyesi doğduğu günün ertesi gunü getirdi bir tane bornoz bi tane bebek çantası ateş ölçer ve battaniye vardı çantası kaliteli sadece diğerleri şöyle böyle

Kızlar bu kırkı çıktığı gün yaptığınız özel bişey var mı annem soruyor da ben normal çıktı mı çıktı işte kafasındayım annem her yerde görüyormuş bir sürü şey koyuyorlar felan dedi de

Bizimde istanbul küçük çekmece belediyesi başvurduktan 3 gün sonra getirdi. Bebek çantası içinde tane alt-üst takım,zıbın,battaniye,çorap,ateşölçer,emzik,biberon,tırnak makası, 18 adet bebek bezi, 1 paket ıslak mendil vardı. Gayet iyi çantanım rengi hariç hepsi kullanılası şeyler. Tekstil kalitesi çok iyi özellikle.

Dolu evet. Ama ne kadar kaliteli bilmiyorum. Ana kucağını evin içinde kullanıyorum. Bi de reflü yatağını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…