- 29 Kasım 2024
- 112
- 465
- 18
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.181
1. Ay muayenesi için devlete gittim. Bundan sonraki aylık kontrollerde de öyle yapıcam.kızlar 1. ay kontrolüne özeldeki doktorumuza gitmeme gerek var mı yoksa aile hekimliğine götürmem yeterli mi? 2.ayın sonunda aşıları olduğunu biliyorum onların dışında isteğe bağlı özel aşılar varmış galiba (rota mesela) onu yaptırmam gerekiyorsa özel olarak ve bu dönemde yapılması gerekiyorsa (5-6. hafta) özel hastaneye gideceğim. yok özel aşılar için de erkense sadece boy kilo bakılacaksa 1. ay kontrolünde para vermeyeceğim asm’ye gideceğim.
Yani emme refleksiyle açlığı bağdaştırması bana ilginç geldi.Yenidoğanın sağlıklı old gösteren en temel refleks bu. Tok bir bebeğe bir şey teklif edildiğinde emmek istemeyebilir, ağzını açmayabilir ama tam tersine tamamen tokken elini ağzına götürebilir yahut emzik de emebilir. Bu, bebeğin aç old göstermez ki.
Dediğin gibi vücut dilini okuyabiliriz. Emdikten sonra tatmin mi? Mesela memeyi kendi bırakması bi işaret. Ama benim oğlum nadiren kendi bırakır. Genelde ben alırım ağzından. Bu da doymadığını göstermez. Çünkü bıraktığımda ağlamayıp sakin kalabiliyor yahut uyuyakalıyor.
Çişli bez saymaya devam. 5+ çişli bez ( çiş rengine de dikkat) varsa kilo alımı da iyiyse yeterli besleniyor demek
Ben eşimin kurban eti tartmak için aldığı el kantarıyla arada bi tartıyorum oğlanı
Dediğiniz gibi hep emmek istiyorlar. Parmağını ağzına koymuştu doktor ve aç bu çocuk demişti Öykü emince. Belki başka bir şeyi kontrol etmiştir emin değilim. Ama doktorumuzun genel tavrı, yedikçe verin istedikçe verin. Meme de verin, mamayı da isteiği kadar verin diyor hep. İsteiği kadar yerse de fazla geliyor.Kızım 50 günlük, parmaklarımı ağzının kenarına dokundurduğumda hiç aranmadığı olmamıştı
Anneme göre hep aç , aranıyor
Komşulara göre sütüm yetmiyor
Ama doktorun tartısına göre iyi
İlk kızımda emin olamıyorum haftada bir sağlık ocağına gidip tartırıyordum
Memeyide gazı olmadığı sürece almadığı hiç olmadı en kötü alıp ağzına bekletiyor
Benim oğlan 1. Yoğun bakımdan taburcu oldu eve geldi. Daha bir gün olmuştu ki bezler böyle turuncu-kiremit rengi gibi bi tonda çıkmaya başkadı. Ertesi gün hastanene gittik. Yetersiz beslenme ile sarılık teşhisi aldı. Tekrar yoğun bakıma girdi.lady peacock çişin rengi turuncu olmayacak değil mi? Susuz kaldığına işaretmiş. Başka neye dikkat edebiliriz?
Bacım 7. Hafta atağı var yanlış hatırlamıyorsam..Kızlar selam nasıl geçiyor günler, benim bebeğim emerken memeyle kavga ediyor resmen ağzına alıp bırakıyor tekrar tutmaya çalışıyor sinirleniyor ağlıyor ter içinde kalıyorum emziricem diye ve en fazla 10 dk emiyor gece uyurken iyice uzun emiyor ya da biberonu güzelce içiyor ama emmesi neden böyle çok yoruluyorum ya ilk oğlumda böyle kötü emerdi ve alerjikti bu bebeğimde de olmasından korkuyorum inşallah yoktur
Bu bizde de oluyo 3. Haftadan beri eğer çok uykuluysa yapıyor geneld memeyi ağzına alıp çalkalayın geri birakiyo resmenBacım 7. Hafta atağı var yanlış hatırlamıyorsam..
memeye aşırı düşkünlük yada meme reddi olabilirmiş.
Bizimki de memeyle savaş halinde sanki; on kez ağzından atıyor memeyi. Tekrar veriyorum. Sinirle alıyor. Kendi itiyor. Sonra da meme gitti diye sinirleniyorKısır döngü. Buna rağmen de memede uzun kalıyor. Arada beni de bi güzel pataklıyor. Yüzüme gözüme yumruk yiyorum Meme ucu hor kullanımdan dolayı pörsüdü, hissetmiyorum öyle bi hal.
Çok teşekkür ederim icime su serptinizBu kızımın kalçasında mor leke , göz kapakçıklarında kırmızı kabarık arada kızarıp arada solan leke var ikisi içinde doktor geçer dedi ayrı yönlendirmesi olmadı
İçini temiz tut birşey çıkacağını düşünmüyorum
Diğer kızımda ense kökünde ve parmaklarında vardı 5 yaşında uzun zaman önce geçti
Oyyy evet aynı yaa napacağız biz bunları , benimki ataktan değil ya daha önce de vardıBacım 7. Hafta atağı var yanlış hatırlamıyorsam..
memeye aşırı düşkünlük yada meme reddi olabilirmiş.
Bizimki de memeyle savaş halinde sanki; on kez ağzından atıyor memeyi. Tekrar veriyorum. Sinirle alıyor. Kendi itiyor. Sonra da meme gitti diye sinirleniyorKısır döngü. Buna rağmen de memede uzun kalıyor. Arada beni de bi güzel pataklıyor. Yüzüme gözüme yumruk yiyorum Meme ucu hor kullanımdan dolayı pörsüdü, hissetmiyorum öyle bi hal.
Yumurtalıkların solunda hafif şişlik vardı ultrason çektik öyle çıktı yenidoğan erkeklerde olabiliyormuş çoğunlukla 1 yaşa kadar geçermiş inşallah geçer gider hemenBacım bebeğin teşhis aldı mı şüphe mi var ?
Nasıl anlaşıldı öyleyse ?
Uzamış Sarılık için kan vermeye gidiyoruz doktorumuzun ilk baktığı çişinin rengi çok şükür renginde felan sıkıntı yokta yüzümüz gözümüz çok sarıBenim oğlan 1. Yoğun bakımdan taburcu oldu eve geldi. Daha bir gün olmuştu ki bezler böyle turuncu-kiremit rengi gibi bi tonda çıkmaya başkadı. Ertesi gün hastanene gittik. Yetersiz beslenme ile sarılık teşhisi aldı. Tekrar yoğun bakıma girdi.
Şu an bezi açtığım ilk an baktıgım şey cisin rengi. Bi de bez sayısını sayıyorum işte.
Uykuya geçmek istediği için emzik gibi olsun süt gelmesin istiyorlarmış ondan öyleymiş oBu bizde de oluyo 3. Haftadan beri eğer çok uykuluysa yapıyor geneld memeyi ağzına alıp çalkalayın geri birakiyo resmensonrada ağlıyor sinir krizi geciriyo ufak çaplı
Yoğun bakımdan çıkarken orda çok iyi bir uzman Dr vardı gunasiri yıka mutlaka demişti. Özele gidince de aynı şeyi söyledi. Bu kadar süre bebek yikanmazmiymis birde bu yaz mevsiminde yazık kuzuya. Yıkayın ama göbek kısmını pamuklu bir turbentle yada pamuklu ağız mendili ile kurutun Allah'ın izniyle birşey olmaz.Canım anca gördüm mesajını. Giremiyorum ki bebişten. Bizimki şimdi de pişik oldu doktor yıkamaya izin vermediği için. Sizin göbüşte kalıntı mı kaldı? Bizimki de hala iyileşmedi doktor tam düşmeden yıkamak yok diyor çocuk yıkamaya yıkamaya pişik oldu işte. Artık psikolojim bozuluyor
Aaa bilmiyodum gerçekten de öyle bi firt çekip sinir krizi geciriyoUykuya geçmek istediği için emzik gibi olsun süt gelmesin istiyorlarmış ondan öyleymiş ohemen memeden çekip emzik vermek iyi olabilir belki
Benim yegende de vardı boynunda ilk doğduğu vakitlerde bir mercimek tanesi kadardı Pembe gibi. İsilik olmuştur dedik. Sonra büyüdükçe onunla birlikte o da büyüdü. Bir süre çocuk hematoloji ve çocuk onkolojiue götürdüler bir yaşında. Şimdi 10 yaşında sadece 1 TL büyüklüğünde Pembe dövme gibi bişi kaldı. Herhangi bir sağlık problemi yok. Kimilerinde kayboluyor kimilerinde sadece doğum lekesi gibi kalıyor. Oğlumda tam armut şeklinde sirtinin sol kısmında kocaman bir leke var. Derisiule aynı pürüzsüzlukte. Kahverengi şeklinde. Allah'ın izniyle birşey çıkmayacaktır.Aaa bilmiyodum gerçekten de öyle bi firt çekip sinir krizi geciriyo
İns canım. İnsYumurtalıkların solunda hafif şişlik vardı ultrason çektik öyle çıktı yenidoğan erkeklerde olabiliyormuş çoğunlukla 1 yaşa kadar geçermiş inşallah geçer gider hemen
Bizimki de uzamış sarılık. Şurada belki on gün öncesine kadar dediğin gibi yüzü gözünün beyazı sarıydı. Anca attı da rengi yerine geldi.Uzamış Sarılık için kan vermeye gidiyoruz doktorumuzun ilk baktığı çişinin rengi çok şükür renginde felan sıkıntı yokta yüzümüz gözümüz çok sarı
Çok sağol canım bilgilendirdigin için içime su serpildi sayenizde inşallah bişey çıkmayacakBenim yegende de vardı boynunda ilk doğduğu vakitlerde bir mercimek tanesi kadardı Pembe gibi. İsilik olmuştur dedik. Sonra büyüdükçe onunla birlikte o da büyüdü. Bir süre çocuk hematoloji ve çocuk onkolojiue götürdüler bir yaşında. Şimdi 10 yaşında sadece 1 TL büyüklüğünde Pembe dövme gibi bişi kaldı. Herhangi bir sağlık problemi yok. Kimilerinde kayboluyor kimilerinde sadece doğum lekesi gibi kalıyor. Oğlumda tam armut şeklinde sirtinin sol kısmında kocaman bir leke var. Derisiule aynı pürüzsüzlukte. Kahverengi şeklinde. Allah'ın izniyle birşey çıkmayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?