- 22 Mayıs 2022
- 496
- 1.476
- 63
- 26
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.201
Benim oğlum ne yaptımsa emziği tutmadı var mı önerileriniz tutturabileceğimUykuya geçmek istediği için emzik gibi olsun süt gelmesin istiyorlarmış ondan öyleymiş ohemen memeden çekip emzik vermek iyi olabilir belki
Yaa çok şükür çok geçmiş olsun umarım bizimde atar özellikle yaptığın bişey var mıydı yoksa kendiliğinden mi geçtiBizimki de uzamış sarılık. Şurada belki on gün öncesine kadar dediğin gibi yüzü gözünün beyazı sarıydı. Anca attı da rengi yerine geldi.
3 yada 4 ama her gecemiz aynı değil maalesef ve beslenmeye kalktığında geri uyuması çok uzun sürüyor yüzüme bakıp bakıp gülüyorBallarım bebekleriniz gece kaç saat aralıksız uyuyor ve kaç günlükler?
Benimki de asla tutmuyor her emziği aldım nerdeyse ama öğürüyor keşke tutsa diyorum başta turmasın meme reddi yaşamayalım dedim şimdi de tutsa diye bakıyorum. Bazen gaz damlasından bir damla damlatıp veriyorum o tatlı olduğu için 5 dk falan tutup geri atıyor. Şimdi yine emzik sipariş ettim bakalım onu tutarsa söylerim sanaBenim oğlum ne yaptımsa emziği tutmadı var mı önerileriniz tutturabileceğim
Yaa çok şükür çok geçmiş olsun umarım bizimde atar özellikle yaptığın bişey var mıydı yoksa kendiliğinden mi geçti
Keyifliyken vermeyi deneyin ağlamakla bağdaştırmasın itici gelmesin. Bi kaç farklı modeli deneyin en önemlisi sevmedi diyip bırakmayın tekrar tekrar deneyin. Biz şu an philips avent air kullanıyoruz bunu tek seferde aldı. Evde wee baby damaklı silikonda var bi kaç defa verdim onu emmeyi beceremedi başlarda şimdi 10-15 saniye falan onuda tutuyo. Ev dubleks elimin altında yedekte duruyor adada deniyorum ondan diğeri uzağımdaysa. Birini tutmazsa birini tutsun diye 2 çeşit almıştım. Bibs i çok öneren var. İlk çocuğumda nuk damaklı kauçukla alışmıştı. İkinciside shottie emzikle alıştı.Benim oğlum ne yaptımsa emziği tutmadı var mı önerileriniz tutturabileceğim
Yaa çok şükür çok geçmiş olsun umarım bizimde atar özellikle yaptığın bişey var mıydı yoksa kendiliğinden mi geçti
Psikolojı eşittir süt bence etmemek içmekle alakası olduğunu düşünmüyorumBen de çok farklı değilim birkaç gündür anneme geldim daha iyiyim çok şükür. Annem büyükle ilgileniyor ben de bebiş uyuyunca uyuyorum kafamdaki o buğulu his kalktı sütüm de arttı. Uyuyamadığım için sütüm iyi değilmiş meğer
Öyle kesinlikle birkaç gün canımı sıkan bir durum yaşadım sütüm o kadar azaldı ki kesildi zannettim bebişe önceden sağdığım sütten verdim Allahtan vardı dolapta. Psikolojilerimize sahip çıkalımPsikolojı eşittir süt bence etmemek içmekle alakası olduğunu düşünmüyorum
Avent ultra air de aldım Bibs kauçuk da. Olmadı tutmuyor. Daha başka almam. Ama ara ara dediğin gibi şansımı deniyorum. Yine ittirip atıyorKeyifliyken vermeyi deneyin ağlamakla bağdaştırmasın itici gelmesin. Bi kaç farklı modeli deneyin en önemlisi sevmedi diyip bırakmayın tekrar tekrar deneyin. Biz şu an philips avent air kullanıyoruz bunu tek seferde aldı. Evde wee baby damaklı silikonda var bi kaç defa verdim onu emmeyi beceremedi başlarda şimdi 10-15 saniye falan onuda tutuyo. Ev dubleks elimin altında yedekte duruyor adada deniyorum ondan diğeri uzağımdaysa. Birini tutmazsa birini tutsun diye 2 çeşit almıştım. Bibs i çok öneren var. İlk çocuğumda nuk damaklı kauçukla alışmıştı. İkinciside shottie emzikle alıştı.
Yoğun bakımdan çıkarken orda çok iyi bir uzman Dr vardı gunasiri yıka mutlaka demişti. Özele gidince de aynı şeyi söyledi. Bu kadar süre bebek yikanmazmiymis birde bu yaz mevsiminde yazık kuzuya. Yıkayın ama göbek kısmını pamuklu bir turbentle yada pamuklu ağız mendili ile kurutun Allah'ın izniyle birşey olmaz.
Bak bizim de kalıntı kaldı 6 7. Gün göbegi düştü geri kalan bu görüntü 25. Gün düştüGöbeğinde granülom sonrası kalan kalıntı düşmedi diye izin vermiyor işte. Bir kez yıkadım. Onun dışında yıkamaya korkuyorum bir şey olur diye. Düşmedi de bir türlü
1 numaram 5.ayda 2 numaram 2.ayda tam tutmayı öğrendiAvent ultra air de aldım Bibs kauçuk da. Olmadı tutmuyor. Daha başka almam. Ama ara ara dediğin gibi şansımı deniyorum. Yine ittirip atıyor
Süt sağan hanımlar eller serbest makine öneriniz var mı ve günde ortalama kaç ml süt sağabiliyorsunuz?
Aman aman. Maşallah40 ından sonra bir hafta 10 gün gaz sancısı tavan yaptı , ilaç mı alsak tekrar doktora mı gitsek diye düşünürken zaman geçti maşAllah diyim son 4-5 gündür gaz sancısı azaldı gibi yok diyemem ama krizler bitti
Bugün 52 günlük
Bence eve dönmeye gerek yok. Ana kucağı yanında değil mi? pusetini kastediyorum. Bence onun içinde ev ortamı gibi uyuyabilir. Ben her koşulda kundak yaptığım için çok fark etmiyor. Hoş bir kez misafirliğe gittim sadece ama orada da kundakla birlikte pusete koydum. Evde de bi tane var. Odadan odaya gideceğim zaman bazen kullanıyorum. Gün içinde bazen onda uyuyor. Kenarlardan sardığı için bence kendini daha güvende hissediyor.Benim kızım sakinlik seviyor bebek yengeç
Dün gece arkadaşımızdaydık uykudan bayılıyor kolda uyuyor yatırıyoruz 10 dk sonra uyanıyor ses ışık çok aldı çocuğu
Her ortama uyacak şekilde böyle mi ilerlemeliyiz yoksa uyku saatinde eve mi dönmeliyiz git gelini yaşadım
Akıllı kadııııın1 numaram 5.ayda 2 numaram 2.ayda tam tutmayı öğrendi3 numaramda ayakta falan düşürüyo daha tam kavrayamıyo. Ama ben uyutacağm zaman emzirir gibi kucağıma alıp memeye yaslıyorum öyleyken tutturuyorum. Öyle en rahat alıyor. Emzirceğimi zannediyo belkide.
Lansinoh var bende. Daha çok emzirdiğim için çok kullanmadım. Pek yorum yapamayacağım.Süt sağan hanımlar eller serbest makine öneriniz var mı ve günde ortalama kaç ml süt sağabiliyorsunuz?
Çok teşekkürlerMerhaba ben mochi öneririm ne kadar sağabildiğim değişiyor tek sağımda bazen iki göğüs 80, bazen 100, bazen 160a çıkıyor. Sanırım hem göğüslerin doğru işlemesi, su tüketimi, besinler ve kaç saatte bir sağım yaptığımızla alakalı.
Kafa çapı beyin gelişimi için takip ediliyor. Az veya fazla büyümesi sorun teşkil edebilir. Persentil tablosuna baktın mı ?Kızlar selam, dün asmye götürdüm oğlumu 36 cm kafa çapı ile doğmuştu 38.5 çıktı 22.gününde. Sınırı geçmiş takip edelim dedi hemşire. Biraz endişelendimbenzer süreci olan var mı
Kafa çapı beyin gelişimi için takip ediliyor. Az veya fazla büyümesi sorun teşkil edebilir. Persentil tablosuna baktın mı ?
Geçen nörolojiye gitmiştik. (42 günlüktü o zaman galiba) Benim oğlum da 36 cm bas çevresi ile doğdu. Dr ölçtü. 38.5 dedi. Yani daha doğrusu geveledi, pc ye kayıt için bilgi giriyordu. Benim de bi içim bulandı. Sorun mu var dedim yok dedi. Beyin ultrasonu istedi. Tekrar sordum. Hayır rutin bi uygulama dedi.
Ben de 2. Ay kontrolünü bekliyorum bu bakımdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?