- 4 Temmuz 2018
- 4.070
- 7.846
- 158
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.581
İnşallah inşallah sağlığı yerinde olsun da önemli olan oÇok sağol arkadaşım bi de bana sor vallaçok şükür diyorum
Ay inşallah seninki de almıştır da rahat bir nefes alırsın ki bence çok da güzel almış
Ikınıp gerinmeler çok vardı bizde de ama şuan hala devam ediyor zamanla daha azalmış olsa da kıpkırmızı oluyor hatta :)Sab simplex kullanıyorum ama işe yarıyor mu emin değilimsürekli ıkınıp geriniyor o kadar uykusuzum ki gece sürekli uyanıyor emmek istiyor. En azından 2-3 saatte bi uyansa kendime gelicem
Bende sleepy de sızdırma yaşamadım 2 aya külot bezine geçeceğimSleepy de güzel ama ben miniesde hiç sızdırma yaşamıyorum o yüzden çok seviyorum
Bende sleepy de sızdırma yaşamadım 2 aya külot bezine geçeceğimSleepy de güzel ama ben miniesde hiç sızdırma yaşamıyorum o yüzden çok seviyorum
Meme alıyorsa sorunnyokBenim oğlan da mama reddi yaptı, içmiyor artık mamayı, öğürcüyor
Bebek uyurken eğer uyuyabilirsen göğüsler daha hızlı dolabilir genelde yorgunluktan azalıyor özellikle öğleden sonra benimki de. Belki tükettiğin su miktarını artırabilirsinGündüz sütüm çok az oluyor çocuk doymuyor gece daha çok oluyor gündüz artsın diye Napayım
Bol su ve uyku. İlk çocuğunsa uyumak için her fırsatı değerlendir valla uyumak sütü inanılmaz artırıyorGündüz sütüm çok az oluyor çocuk doymuyor gece daha çok oluyor gündüz artsın diye Napayım
Dil bağı kesilme işlemi demişsin. Benim kızımda da var. Doğum yaptığım hastanede doğum bilgi kartına not düşülmüş, bize kimse bir bilgi vermedi. Okumasam orada haberim yok. Baktım gerçekten var dil bağı. Ama emme vs engel olmadı. Sonradan konuşma bozukluğu, engeli. Vs yaratabiliyormuş sanırım.Bizimde yarın kalça USG var, dil bağı kesilme işlemi var ama uyku yokiyi hatirlattin birde polikliniğe randevu bakacaktim
Durumuna göre müdahale ediyorlar bizim emme problemimiz vardı, önce memeyi kavrayamiyordu son hafta bogulmalar başladı, emme süreci zor geciyordu sürekli boğazına kaçıyordu süt, yutkunma problemi vardı, en son operasyondan bikac gün önce de emmezken bile yutkunurken boğuluyor gibi yapıyordu.Dil bağı kesilme işlemi demişsin. Benim kızımda da var. Doğum yaptığım hastanede doğum bilgi kartına not düşülmüş, bize kimse bir bilgi vermedi. Okumasam orada haberim yok. Baktım gerçekten var dil bağı. Ama emme vs engel olmadı. Sonradan konuşma bozukluğu, engeli. Vs yaratabiliyormuş sanırım.
Doktor mu önerdi size, siz mi tercih ettiniz sonrası için problem olmasın diye.Ben diğer kontrolde soracağım doktoruma
Bizimkinde emme problemi olmadı ama boğulmalar çok sıklaşmaya başladı.Her emzirme de bir kere boğazına kaçıyor. Bazen 2 3 oluyor.Ters döndürüyordum hep. Sütüm de öyle tazyikli değil. Dil bağından sanırım.Durumuna göre müdahale ediyorlar bizim emme problemimiz vardı, önce memeyi kavrayamiyordu son hafta bogulmalar başladı, emme süreci zor geciyordu sürekli boğazına kaçıyordu süt, yutkunma problemi vardı, en son operasyondan bikac gün önce de emmezken bile yutkunurken boğuluyor gibi yapıyordu.
Devlet problem yoksa ileride kesilmesini söylüyor ama konuşma problemi olusturacaksa oluşturmuş oluyor zaten ileride kestirmenin mantığı yok bence, isteğe bağlı kestirebilirsiniz,
Oğlumda sormamislardi direkt götürünce kestiler yine aynı hastaneydi
Dil bağının derecesine göre de anlık müdahale ediliyor çok ileri de mi geride mi durumuna göre
Bize ilk muayeneden itibaren her muayenede dil bağını KBB kontrolü gerektiğini söylediler, rutin bakılan şeylerden, belki sizin çok önde değilse soylememislerdir
Yok baliimm operasyon dediğime bakma, öncesinde bı kan alıyorlar pıhtılaşma sorunu var mı diye tedbiren, sonra gün veriyorlar gidiyorsun, sedyeye koyuyorsun o ağu gugu yaparken tık diye hallediyorlar bir saniyik işlem, anlamıyor bile benim canım daha çok acimistir, bakmaya için el vermiyordu, hemsirelere gülüyordu bizimki kesilince anlık bı şaşkın baktı gülmeye devam etti, kanamadı bile ağrısız acısız ilaçsız bir saniyelik islem, öncesinde emzir ki yaptiracaksan, tedbiren bir iki saat emzirme diyorlar kanama falan olmasın zorlanmasin diyeBizimkinde emme problemi olmadı ama boğulmalar çok sıklaşmaya başladı.Her emzirme de bir kere boğazına kaçıyor. Bazen 2 3 oluyor.Ters döndürüyordum hep. Sütüm de öyle tazyikli değil. Dil bağından sanırım.
Peki alırken iğne falan yaptılar mı lokal anestezi için, ya da ağladı mı canı yandı mı bebişin
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattın vallaYok baliimm operasyon dediğime bakma, öncesinde bı kan alıyorlar pıhtılaşma sorunu var mı diye tedbiren, sonra gün veriyorlar gidiyorsun, sedyeye koyuyorsun o ağu gugu yaparken tık diye hallediyorlar bir saniyik işlem, anlamıyor bile benim canım daha çok acimistir, bakmaya için el vermiyordu, hemsirelere gülüyordu bizimki kesilince anlık bı şaşkın baktı gülmeye devam etti, kanamadı bile ağrısız acısız ilaçsız bir saniyelik islem, öncesinde emzir ki yaptiracaksan, tedbiren bir iki saat emzirme diyorlar kanama falan olmasın zorlanmasin diye
Boğulma varsa belirt, kesilsin istiyorsan kesilecek durumdaysa tam kavrayamiyor memeyi kaçırıyor de, korkulacak bı işlem değil, çok şükür o saniyeden sonra rahatladık güzelce emebiliyor boğulma da kalmadı
Tazyik olunca, kusmuk.yutunca boğulma oluyor da, bizde çok nefessiz kalıyordu ve çok sıktı çok yogunlasmisti bariz anlasiliyordu, yutkunmaya çalışıyor da dilini kontrol edemiyor gibi davraniyordu, inan çok basit bı işlem ağrı acı yok, çözümü kolay, gerek görülürse hiç korkma hemen halledilsinÇok teşekkür ederim içimi rahatlattın valla
Bu boğulmalar normal sanıyordum her bebekte oluyor diye korkmuyordum. ama bu dil bağından olduğunu anlayınca ekstra tedirgin olucam her tıkanmada artık.
İnşallah bizimki de ağrısız acısız hallolur
Çok sık mama değiştirmek de iyi değil diyor doktorlar aslında o da kabız yaparmış, aptamil bizde kabız yaptı ve içeriği de çok iyi değil.Günaydın güzel anneler hangi mamayı kullanıyorsunuz banada fikir verin ben meme ve mama birlikte veriyorum ilk zamanlar sma veriyordum bebeğim çok kilo almadı ayrıca hergun her bezde nerdeyse cıvık kaka yapıyordu bende mamayı değiştirdim hipp aldım onuda kullanmaya başladım kilosu iyi bu seferde bebeğim kabız oldu 4.gun anca kakasini yaptı oda mamasina zeytinyağı koydum masaj yaptım baya uğraştım ikinarak zorlanarak yaptı bebeğim çok üzüldüm şimdi hangi mamayı kullansam diye düşünüyorum bide Aptamil mi denesem Aptamil kullanan varmı
Alerji olayını nasıl anladınız? Benim bebeğim de kilo almıyor da bana da görümcelerim vs inek sütüne ürünlerine alerjisi vardır deyip duruyorlar da . Doktorlar bir şey demiyor ama .Çok şükür ya çok sevindim inan ki bizimki de 37+5te 3525 doğdu ama 3050ye kadar düştü 1.ay kontrolünde 3200dü mamaya başladım.
Sonra inek sütü proteini alerjisi dediler süt ve süt ürünlerini kestim.
2.ay kontrolünde 5350 oldu
Kakası sümüklü olur, kan parçaları olabilir, vücudunda sivilceler olur isilik gibi ishal olur, kilo almaz ishalden dolayi, sizde var mı belirtiAlerji olayını nasıl anladınız? Benim bebeğim de kilo almıyor da bana da görümcelerim vs inek sütüne ürünlerine alerjisi vardır deyip duruyorlar da . Doktorlar bir şey demiyor ama .
Çok sık mama değiştirmek de iyi değil diyor doktorlar aslında o da kabız yaparmış, aptamil bizde kabız yaptı ve içeriği de çok iyi değil.
Ben golden goat veriyorum siz de araştırıp onu deneyebilirsiniz ama mamaya da bebeğe de biraz şans verin çok sık değiştirmeyin yine siz bilirsiniz
Burda mı biri yazmıştı başla yerde mi bilmiyorum. Onun bebeğinde de ishal yapmıştı. Kadın SMA normal ve Comfort u birlikte kullanmaya başlayınca normal kaka yapmış.Günaydın güzel anneler hangi mamayı kullanıyorsunuz banada fikir verin ben meme ve mama birlikte veriyorum ilk zamanlar sma veriyordum bebeğim çok kilo almadı ayrıca hergun her bezde nerdeyse cıvık kaka yapıyordu bende mamayı değiştirdim hipp aldım onuda kullanmaya başladım kilosu iyi bu seferde bebeğim kabız oldu 4.gun anca kakasini yaptı oda mamasina zeytinyağı koydum masaj yaptım baya uğraştım ikinarak zorlanarak yaptı bebeğim çok üzüldüm şimdi hangi mamayı kullansam diye düşünüyorum bide Aptamil mi denesem Aptamil kullanan varmı
Anladım canım çok sık değiştirmedim doğduğundan beri sma veriyordum ilk defa değiştirdim hipp aldım bir hafta kullandım küçük boy almıştım oda kabız yapınca tekrar sma mi alsam diye düşündüm ama burda Aptamil de söyleyen olmuştu sorayım dedim senin dediğine de bı bakayim çünkü sütüm var ama bebeğim bı 10 dk emiyor sonra direk uyuyor böyle olunca da pek ememiyor az geliyor manuel pompa vardı onlada çok az süt sagdim bide elektrikli pompa alayım onla deneyeyimÇok sık mama değiştirmek de iyi değil diyor doktorlar aslında o da kabız yaparmış, aptamil bizde kabız yaptı ve içeriği de çok iyi değil.
Ben golden goat veriyorum siz de araştırıp onu deneyebilirsiniz ama mamaya da bebeğe de biraz şans verin çok sık değiştirmeyin yine siz bilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?