2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    229
Alerji olayını nasıl anladınız? Benim bebeğim de kilo almıyor da bana da görümcelerim vs inek sütüne ürünlerine alerjisi vardır deyip duruyorlar da . Doktorlar bir şey demiyor ama .
Bizim doktor kilo vermesinden dolayı bu ihtimal üzerinde durdu. Alerji her zaman döküntülü olmuyormuş onu da öğrenmiş olduk. Kakada mukus vardı, inanılmaz gürültülü gaz çıkarıyor ve karnı sürekli gurulduyodu. Muhtemelen besin alerjisi var önce bi süt ürünlerini kesip deneyelim dedi

1 hafta civarında da kaka düzeldi, karın gurultusu kesildi ve pırt pırt gaz çikarmaya başladı en önemlisi kilo aldı. Tabi her doktor aynı tezi savunmuyor bizim gittiğimiz doktor böyle bi çözüm önerisi sunmuştu denedik işe yaradı açıkçası
 
Kızlar baston bebek arabası tavsiyesi istiyorum.

Kolay açılıp kapanan, fazla yer kaplamayan, (alüminyum iskelet) hafif ve aşırı pahalı olmayacak bi marka model bilen varsa bacınıza söylesin.
Bu sorunun cevabını buldun mu canım? Ben de arıyorum, 4. Kattan aşağı hem bebek arabasını hem bebeğimi indirmem gerekiyor. Asansör yok, kızlar üstüme acil baston bebek arabası atın lütfen
 
Bu sorunun cevabını buldun mu canım? Ben de arıyorum, 4. Kattan aşağı hem bebek arabasını hem bebeğimi indirmem gerekiyor. Asansör yok, kızlar üstüme acil baston bebek arabası atın lütfen

Kullanan arkadaşın tavsiyesiyle şunu aldım. Bi de puset minderi aldım içine rahat yatsın, sağa sola savrulmasın diye. Henüz bir kez dışarı çıktım. İşimi görür sanıyorum.
 
Ay 7.7 kilo diyor, bana ağır sanki bu, benim evdeki de 7-8 kilo, aşağı indiremiyorum, cybex pocket e bakıyorum ama onu da iki elle açıp kapamak lazım, bilemedim
 
Ay 7.7 kilo diyor, bana ağır sanki bu, benim evdeki de 7-8 kilo, aşağı indiremiyorum, cybex pocket e bakıyorum ama onu da iki elle açıp kapamak lazım, bilemedim
Çok hafif değil doğru. Benim kızımda kullandığım bi model vardı. Kraft’ın. Bundan daha hafifti. Hem bebeği hem onu taşıyabiliyordum 3 kat aşağı. Kapatınca da daha az yer kaplıyordu. Ama o da iki elle açılıyordu.

Aslına bakarsan ikisini bir defada indirmek çıkarmak tehlikeli. ilk turda sadece arabayı aşağı indirmek gerek. İndirip açarsın. Yukarı çıkıp bebeği getirirsin.
 
Bebek yukarda yalnız kalamaz ki ya, benim kimsem de yok, yalnızım ondan olmuyo malesef, rival tokyo baston bebek arabasına bakıyorum şimdi de bakalım gönlüme göre bulurum inlallah ya
 
Mamanız o zaman şimdi keçi sütlü mü? Normal mamaların hepsi sanırım inek sütlü
 
Merhaba benimde bebeğimde dediğiniz belirtiler var . Bende bi deneyeyim bi hafta süt ve süt ürünlerini kesmem gerek değil mi Sizin hiç mi kilo almıyordu nasıldı ?
 
Kakası sümüklü olur, kan parçaları olabilir, vücudunda sivilceler olur isilik gibi ishal olur, kilo almaz ishalden dolayi, sizde var mı belirti
Kan yok kakasında ama sümüklü mü bilmiyorum. Doğduğundan beri kakası sıvı zaten normal katı kaka yapmadı arkadaşlarıma sorduğumda ek gıdaya geçince normal katı kakaları oluyor dediler. Bizim sarılık uzadığı için baya kilo verdi sonra bir yoğun bakım sürecimiz olmuştu o zamanda verdi.
Doktor gelişimi normal dedi ama çok zayıf geliyor bana. (50 günlük muaynede)
Doğduğunda boyu: 49 idi şimdi 55
Kilosu: 2880 idi şimdi 3700
Şuan bilmiyorum nasıl durumu.
Yüzünde sivilceler oluşuyor özellikle emme sırasında sonrasında da azalıyor. Vücudunda yok sivilce.
 
Benim daha önce çocuğum olmadığı için bilmiyorum. Bu aylarda bebeğimizin kakası nasıl olmalı arkadaşlar. Benim bebeğinki pütürlü sarı renkli ve sıvı yani ishal gibi.

Kabız olduğunda nasıl oluyor kakaları? Keçi kakası gibi mi?
 
Bunaldigi için çıkıyor yüzünde, alerjide tüm vücuda yayılır dedi doktor bana, katı yemiyor ki katı yapsa sıvı yapıyor bizimde, onda sıkıntı yok, sümük olsa anlarsın balgam gibi olur uzar, kontrolünüz ne zaman
 
Çocuk doktoru 2 aylık olunca gel kalça ultrasonu da yapacağı dedi. Sağlık ocağından da ararlar o zaman
 
Ben hıpp sma ve aptamil denemiş biri olarak hipp
İle yolumuza devam ediyoruz. Aptamil aşırı gaz yaptı ve çok huzursuz yaptı çocuğu. Sma da çok şekerli geldi bana ağzı yapış yapış oluyordu çocuğun. Ama her mama her çocuğa yaramıyor işte doktorunuzun onerdigin bir Marka yok mu
 
Merhaba benimde bebeğimde dediğiniz belirtiler var . Bende bi deneyeyim bi hafta süt ve süt ürünlerini kesmem gerek değil mi Sizin hiç mi kilo almıyordu nasıldı ?
Evet ben de kestim süt yoğurt peynir hepsini keçi sütlü ürünler tükettim. Dondurma bile yemedim içinde süt olan hiçbir şey daha doğrusu.

Günlük 12 gram civarı alıyodu, anne sütü ve mama verdiğim halde ama hipp veriyodum o da inek sütlü malum. Hem mama hem anne sütüne rağmen kilo alımı çok yavaştı ve 1 ay olduğu halde doğum kilosuna gelememişti.

Ben şuan hala tüketmiyorum süt ürünlerini 3 aydan sonra deneyeceğim
 
ozmut kontrole gittiniz mi canım?
Aşılar bugün muydu ?
Gittim gittim canım 4.800 olmuş 2.ayda doğum kilosundan 1kg aldı doktor şimdi bu ay bakacağız artık süt ve mama yetiyor mu diye ona göre yol alacağız dedi. Gelişimsel hiçbir problem yok çok şükür sadece kg az ilerliyor o da doğumdan sonra çok fazla kg kaybetti ondan maalesef. Yani ben aç mı bırakıyorum dicem ama asla aç kalacak bir çocuk değil çığlık kıyamet.
Aşıları Salı günü olduk asm de. Ateş vs yapmadı sadece rota virüs aşısı var doktor onu 3. Ayda yapacağız dedi. Diğer o 3 aşı çok şükür kolaylıkla geçti hatta ben hemen eve calpol aldım ama kullanmadım.3 gün duş aldırma dediler birde koldan vurulan aşı için orda kabuklanma olacak asla ellemeyin kendi kendine düşecek dediler.
 
Ne kadar doğdu ne kadar kaybetti peki? Benim oğlum da 3525 doğdu 3050ye kadar düştü. Bir ayı geçmişti doğum kilosunu yakaladığında
 
kilo alımında sorun yok çokta almıyor ama normal sınırlar içinde bilemiyorum mukus kafamı aşırı karıştırdı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…