- 27 Ekim 2023
- 7.815
- 21.624
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.681
Yeşil de olur telaslanma o da normal, bı tık usumustur karnına ince bı örtü sararsin geçer o da ekşili kokarAyyy gerçekten ilk defa koktu resmen burnum sızladı
Hangi damlayı kullandınız peki?Süt alerjisini dibine kadar ilk çocuğumda deneyimlemiş biri olarak size nacizhane tavsiyede bulunmak isterim arkadaşlar ..
Süt alerjisi yani laktoz zaten bir uyarandır şuan 2,5 aylık kızımda gürültülü/mukuslu kakası , yoğun kusması var fakat ben diyeti bozdum . İlk oğlumda yaşadığım durumu yaşamamak adına doğduktan 1 hafta sonra kaka testinde süt alerjisi çıktı ve şu zamana kadar da diyet yaptım , taa ki kalça ultrasyonundan geçemeyince bıraktım diyeti . Bebeğimin kalçasında hafif bir gevşeklik mevcut açılarında .. Gelişmekte olduğu için 1 ay sonra kapanabilir ya da apratla bu durum çözülebilir . Lakin bebeğim benden kalsiyumj zatwn 2 aydır almadığı için haliyle güçsüz kaldı düşüncesiyle bozdum . Şehrimde bulunan bir doktor önerisiylede “ laktozsuz süt zaten mevcut,zaten tamamen kesme çünkü bu çok etken yaratır “ onun yerineher emzirme öncesi özel bir damla vererek süt ürünleri yemeğe devam ediyorum artık ..Kakada kan,ciltte döküntüve şiddetli uykudan uyandıran gaz yoksa diyet falan önermem size
Bakın arkadaşlar elbetteki eski doğallık yok ama her doğn çocuğa da bu test yapılmamış . Biz bazen birçok şeyi abartıyoruz..
Ben , bana verilen damlayla işi çözdüm ve keşke oğlumda bilgim olsaydı da kullansaydım ..
Sütün verimliliği için önce beslenin .. Diyet için acele etmeyin ..
Hangi damlayı kullandınız peki?
Bizimde daha tek seferde 20dk emdigi olmadi en fazla 10dk taş catlasin 13-14dkCanım kızlar bebeğim 49 günlük
Memede bırakmadan en fzla 10 dk kalabiliyor sonra bırakıyor tekrar alıyor 2 dk 4 dk falan
Geceleri tam bir fiyasko zaten 5 dk bir alıp uyuyakalıyor sürekli
Sizde böyle misiniz yoksa
Bir tutuyor 20 dk emiyor mu ?
Resmen memeyle savaşıyoruz biz emerken reddedecek diye ödüm kopuyorBizimde daha tek seferde 20dk emdigi olmadi en fazla 10dk taş catlasin 13-14dk
Çok teşekkürler paylaştığınız için. Ben götürdüm doktora dil bağı nedeni ile tıkanıklık oluyor dedim. Baktı çok az bir dil bağı var sorun yaratıcağını sanmıuorum, dilini de çııkarabiliyor dedi yine de KBB ye yönlendirdi.Merhabalar …
Benim pylaşım mesajınıza istinaden bende yazmak istedim ..
Benim eşim de dil bağı var çok hafif anlaşılmayacak şekilde de pelteklik var, konuşmasında veya harflerde sıkıntı yok . Oğlumda da dudak bağı var , yani tavşan dişlerinin üst kısmı .. Damakla dudak arasındaki et kısa .. Dişlerde bir problem yaratmadı zaten şuan 3 yaşında ve konuşmada sıkıntı yok.
Kızım 2,5 aylık .. Malesef hem dil bağı hem de sudak bağı var . Doğumda kucağıma verdikleri anda anladım .. Memeyi kavrıyor emiyor çok şükür .. Farklı sebeplerden de bir türlü doktora gidemedik .. Randevuyu 1 hafta sonrasında Araştırma Hast. Çocuk Cerrahından aldım . Nasipse gidip danışıcam , sanıyorum hiç uyuşturmadan neşterle kesiyorlarmış ve biraz tıkanırcasına ağlamalı oluyormuş. İşlem sonrası da memede biraz zorlanıyormuş acısını hissettiği için dilini çeviremiyormuş ve malesef bazı bebekler emmeyi bile reddedebiliyorlarmış . Bende randevu öncesi bu bahsettiklerim dışında farklı tecrübeler varsa okumak için girdim ama yok .. Ayın 9unda nasipse ben götüreceğim bakalım nasıl bir yol izlenecek …
Ara verip gaz falan çıkarıyor musunuz, yoruluyor da olabilir, biraz ara verip tekrar devam etmeyi denedin mi??Kızlar biberonla besliyorum ve beslenirken yarısında başlıyor ağlamaya mamayı da bitirmiyor bu durum neden olabilir
Evet canım sürekli ara verip gaz çıkarıyorum bol da çıkıyor ona rağmen tekrar emerken ağlama krizleri.. 70 cc vercem diye 40 dk gidiyor çok yoruluyorumAra verip gaz falan çıkarıyor musunuz, yoruluyor da olabilir, biraz ara verip tekrar devam etmeyi denedin mi??
Son zamanlarda benim bebeğimde bu şekil bazen reddediyor gibi istiyor ama ağzına verince çığlık kiyamet sanırım gazdan öyle yapıyor Allahım su gazlı günler bi an önce geçip gitse rahatlasak . Ayakta emzirmeye çalışıyorum bazen ise yarıyor bazen yaramıyorResmen memeyle savaşıyoruz biz emerken reddedecek diye ödüm kopuyor
Aslında sıralı uykularında böyle sorun olmuyor ama diyelim uyandı acıkıp meme istediğinde yapıyor aynısını kavga ediyor resmen çekip şaaappp diye bırakıyor sonra tekrar arıyor bulamayınca yine ağlıyor 20 30 kez ağzına meme koyuyorum ve hiç verimli emmiyor gibi hissediyorumSon zamanlarda benim bebeğimde bu şekil bazen reddediyor gibi istiyor ama ağzına verince çığlık kiyamet sanırım gazdan öyle yapıyor Allahım su gazlı günler bi an önce geçip gitse rahatlasak . Ayakta emzirmeye çalışıyorum bazen ise yarıyor bazen yaramıyor
İnsallah kolaylıkla geçer gider bu günlerdeAslında sıralı uykularında böyle sorun olmuyor ama diyelim uyandı acıkıp meme istediğinde yapıyor aynısını kavga ediyor resmen çekip şaaappp diye bırakıyor sonra tekrar arıyor bulamayınca yine ağlıyor 20 30 kez ağzına meme koyuyorum ve hiç verimli emmiyor gibi hissediyorum
42. Gune girecegiz emin olun normal. 3 ay beklicez. Kabullenmek cok zor ama bu gunler gececek .Ben artık cok yoruldum. Galiba depresyona giriyorum. Herkesin bebeği mutlu huzurlu bir tek benimki huysuzmuş gibi geliyor. Bugün öğlen 2 saat akşam bir saat aralıksız ağladı. O kadar çok ağlıyor ki artık bakım verirken bile ben bir şeyleri yapamıyorum hissi geliyor. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Sürekli ağlama atağı gelecek diye korkuyorum. Çok yorgunum huzursuzum dışarı adımımı atamıyorum bugün bir bebek mağazasına gitmemiz gerekiyordu eşimle, direkt bakım odasına girip ordan hala ağlayan bebekle çıkıp eve geldimbugün 34.günü ben 34 ay yaşlandım.
Gazı vardır diye gaz damlasına başladım, bağırsaklarla ilgili olduğunu düşünüyorum ama o da genellikle böyle oldugunu duyduğum için..
42. Gune girecegiz emin olun normal. 3 ay beklicez. Kabullenmek cok zor ama bu gunler gececek .
Bizim bebek gündüz emiyor yarım saat kadar da her memeyi emiyor bazen bunaltıyor da ama gece söylediğiniz gibi oluyor en fazla 15 dk oluyor. Başlarda gece de uzun uzun emiyordu. Şimdi sabaha karşı uzun oluyor. Geceleri bir kez sağım yapmaya başladım yoksa memelerim taş gibi oluyor alev alev yanıyor emmediği için.Canım kızlar bebeğim 49 günlük
Memede bırakmadan en fzla 10 dk kalabiliyor sonra bırakıyor tekrar alıyor 2 dk 4 dk falan
Geceleri tam bir fiyasko zaten 5 dk bir alıp uyuyakalıyor sürekli
Sizde böyle misiniz yoksa
Bir tutuyor 20 dk emiyor
Bende süt azsa öyle yapıyor. Gündüzleri çok sık emiyor malesef uyumuyor sık emsiği içinde süt az kaldığı için kavga ediyor kızıyor emip emip bırakıyor.Aslında sıralı uykularında böyle sorun olmuyor ama diyelim uyandı acıkıp meme istediğinde yapıyor aynısını kavga ediyor resmen çekip şaaappp diye bırakıyor sonra tekrar arıyor bulamayınca yine ağlıyor 20 30 kez ağzına meme koyuyorum ve hiç verimli emmiyor gibi hissediyorum
Mamanı mı değiştirsen belki mamayı sevmedi.Kızlar biberonla besliyorum ve beslenirken yarısında başlıyor ağlamaya mamayı da bitirmiyor bu durum neden olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?