2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Önce meme sonra mama şeklinde gittim ben hep. Şuan biberon istemiyor, mamayı da içmiyor tamamen anne sütüne döndü. Doyuyor demek ki diye düşündüm.

Benim de sütüm yetmiyo gibi geliyodu ama 1 hafta boyunca o kadar sık emzirdim ki (gündüz neredeyse hiç memeden ayrılmıyodu) süt de arttı sanırım bu sayede biberon da istemedi

Ayda 1 kilo alımı gayet güzel. Memede kalmak istemesi aç olduğu icin degil ten teması istıyor anne kokusu istıyor dünyaya alışırken kendini güvende hissetmek istıyor agrısı olsa emmek istıyor tedirgin olsa emmek istiyor çok normal hep meme istemesi

Belki de bu dönem kusması artık normaldir genzine de çok kaçıyor içerken o da etkiliyor mu acaba kusmasında bilemiyorum. Biberon da gaz yapıyor diye ben uzun zamandır sağım yapmıyorum. Hoş yapsam da az çıkıyor gerçi

Kızlar sağlık ocağı 5 inde gel demişti aşıları için ama annemlere geldim şehir dışındayım buradaki sağlık ocağı yada özel hastane aşılarını yapar mı?
Tecrübe ettiniz mi?

Bazen bebeğim sabah uyanıyor. Resmen altı kuru kalkıyor. Ki gece yatmadan önce taktığım, en az 6-7 saatlik poposuda duran bez bu. Bebekler makine gibi saatli çalışmıyor, düzenleri kendilerine göre. Yekûndeki bez sayısına odaklan
Mama verdiğim dönemde hiç derece ölçmedim desem. Kaynamış doğumuş suyu cezvede 15-20 saniye ısıtıyorum. Hafif ılık şekilde mamayı katıp veriyorum.

Mama kutusunun üstünde suyu 50 dereceye getirin, 35 derece olduğunda bebeğe verin diyor. Ama annelerin derece algıları, bence cihazlardan daha doğrudur.

İnternette bununla alakalı videolar var.
Oğlum sadece emiyor. Kakası sarı, kıvamı cıvık. Nadiren içinde tanecik gibi pütür görüyorum.

Zaten ilk ay 1 kg alması beklenir. Demek gayet iyi beslenmesi ve gelişimi.

Memede olması açlık kadar, anneye tensel temas ile kendini güvende hissetme ihtiyacından olabilir. Ayrıca 4. Haftayı geçmişsiniz, yani gazlı günlere hoşgeldin. Gaz sancısı da bebeğin kendini sakinleştirmek ve avunmak için daha fazla emmesi demek. Ayrıca bebeğin hala küçük. Çene kasları tam güçlenmedi. Bu daha çok zaman ve çaba harcaması anlamına gelir.

Oğlum iki aylık oldu. Şöyle kendi kendine oyalandığı çok nadirdir. O da 5 dk. Ya memede olacak, ya kucakta.

Multivitamin kullanabilirsin bu dönemde. Biraz daha sabret. İns günden güne iyi olacaksınız.

Günaydın

Bizim de bugündü aşı. Karma aşı yapılırken canı çok yandı. İçli içli ağladı yavrum Tedbiren ateş düşürücü aldım. İns gerek olmaz
Günaydın bacım

İnşallah çok kolaylıkla geçsin 3 gün takip et demişlerdi bana. İnşallah Ateş, huzursuzluk olmadan geçer gider su gibi evet çok ağladı benimki de zatürre aşısında o çok yakar demişti hemşire
Hahahahah ay valla bende öyle düşünüyorum bazen diyorum çok mu takıyorum kafaya delirceeeem geliyor bence de doğru diyorsun bacım ben annelik içgüdülerimden devam

Ayy çok tatlısın
Tşk ederim en yakın sağlık ocağına gittik saolsun çok yardımcı oldu güler yüzlü bir hemşireydi .
Oda ilçedeki sağlık ocağını aradı , yarın verem aşısı açacakmış 10 buçukta orda veremi alacağız sonra dönüp diğer aşıları vuracak
Sizede şifa olsun
İnş ateşsiz ağrısız geçer geceniz

Gitmişken tarttı hemşire ölçümlerini yaptı bu ayda alnımızın akıyla atlattık şükür
Büyümüş çiçeğim

Belki de bu dönem kusması artık normaldir genzine de çok kaçıyor içerken o da etkiliyor mu acaba kusmasında bilemiyorum. Biberon da gaz yapıyor diye ben uzun zamandır sağım yapmıyorum. Hoş yapsam da az çıkıyor gerçi
Evet doğru. Ben genelde uykuda dolduruyorlar diye benim beklenti hep o yöne gidiyor çiş sayısı azalır diye kaygım oluştu bu sıralar. Ama aynen zaman dilimi ve aralığı farklı olabiliyor bugün gördüm

Gittikçe artan ağlamalarımız var.. muhtemelen gaz problemi bir öneriniz olur mu

Çok tatlısınız teşekkür ederim

Saçma gelebilir ama biz kalça USG çektirirken o yan yatış var ya bacağı büküp karnina dogru biraz bastiriyorlar ya acayip gaz çıkarttı bizim kizçe diğer tarafa çevirdik yine çıkardı, çaresiz durumlarda herşey denenir

Bizim sabaha kadar pek bı iş yok sabah emmesinden sonra facia yasaniyor çok sayilıdır gece bez degistirme olayimiz

Merhabalar …
Benim pylaşım mesajınıza istinaden bende yazmak istedim ..
Benim eşim de dil bağı var çok hafif anlaşılmayacak şekilde de pelteklik var, konuşmasında veya harflerde sıkıntı yok . Oğlumda da dudak bağı var , yani tavşan dişlerinin üst kısmı .. Damakla dudak arasındaki et kısa .. Dişlerde bir problem yaratmadı zaten şuan 3 yaşında ve konuşmada sıkıntı yok.
Kızım 2,5 aylık .. Malesef hem dil bağı hem de sudak bağı var . Doğumda kucağıma verdikleri anda anladım .. Memeyi kavrıyor emiyor çok şükür .. Farklı sebeplerden de bir türlü doktora gidemedik .. Randevuyu 1 hafta sonrasında Araştırma Hast. Çocuk Cerrahından aldım . Nasipse gidip danışıcam , sanıyorum hiç uyuşturmadan neşterle kesiyorlarmış ve biraz tıkanırcasına ağlamalı oluyormuş. İşlem sonrası da memede biraz zorlanıyormuş acısını hissettiği için dilini çeviremiyormuş ve malesef bazı bebekler emmeyi bile reddedebiliyorlarmış . Bende randevu öncesi bu bahsettiklerim dışında farklı tecrübeler varsa okumak için girdim ama yok .. Ayın 9unda nasipse ben götüreceğim bakalım nasıl bir yol izlenecek …

Her memeden sonra kesinlikle gaz çıkarman. Midedeki gazın bağırsağa inmesine izin verme. Yoksa o gazın asağıdan çıkması 2-3 günü buluyor.

Hali hazırda varolan gazı çıkarmak için karnına masaj yapabilirsin. İnternette videolar var. Ayaklarını sıcak tut. Ben çok gazı olduğunda sıcak su torbası kullanıyorum. Tabi çok dikkatli olmak gerek. Allah korusun bi kaza olmasın

Aşağıdaki pozisyonlarda, özellikle bebeği tuvalete oturur gibi tutmak (makatın giriş kısmı açıldığı için) gazın çıkmasını kolaylaştırıyor.

Bir de gaz giderici damla rahatlatabilir. Bebeğine iyi gelen ilacı deneyerek bulacaksın. Ama bunlar sihirli değnek değil. Mucize beklemeyelim.

En önemlisi bu dönem geçici old unutma . İns 3 ay sonunda kendileri gaz çıkarmayı başaracak seviyeye gelecekler. Rahat edeceğiz

Eklentiler

• IMG_7890.webp
    30 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_7889.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…