- 12 Aralık 2013
- 949
- 3.205
- 313
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.641
Önce meme sonra mama şeklinde gittim ben hep. Şuan biberon istemiyor, mamayı da içmiyor tamamen anne sütüne döndü. Doyuyor demek ki diye düşündüm.Maşallah diyelimİkinci aydan sonra da sütün artıp yetebilme ihtimali oluyor mu acaba? Bu ümit veririrdi bana. Biz de mama desteği yapıyoruz, geri dönüş olmaz hatta anne sütünü bırakabilir diye çok korkuyorum. Memeyle çok kavga etmeye başladı mamayı günde birkaç kez vermeye başlayınca.
Ayda 1 kilo alımı gayet güzel. Memede kalmak istemesi aç olduğu icin degil ten teması istıyor anne kokusu istıyor dünyaya alışırken kendini güvende hissetmek istıyor agrısı olsa emmek istıyor tedirgin olsa emmek istiyorArkadaşlar selam bebişim 32 günlük oldu, benim şöyle bir sorunum var bu çocuk memeden inmiyor. Yani her dakika emmek istiyor uyuyana kadar emiyor ya da çok ağlıyor uyanık kalıp kendi kendine takıldığı zamanlar sadece mama sonrası. Çok yoruldum, takviye olarak günde iki kez filan mama veriyorum çok da değil ona rağmen 1 kg almış bir ayda. Sütüm az desem kilosu da aşağıda olurdu ne yapacağımı şaşırdımm
Belki de bu dönem kusması artık normaldir genzine de çok kaçıyor içerken o da etkiliyor mu acaba kusmasında bilemiyorum. Biberon da gaz yapıyor diye ben uzun zamandır sağım yapmıyorum. Hoş yapsam da az çıkıyor gerçiBirkaç gündür az kusuyordu bugün yine başladı günde kaç kıyafet değiştirdiğimi bilmiyorum bizimki çok hararetli emiyor gaz yutuyor boğazına kaçıyor her gaz çıkarmada kusuyor nerdeyse. Bazen o kusmuk da tıkıyor ayakta olmasına rağmen. Her emzirmemiz olaylı nerdeyse beni de stres basıyor. Eğer göğsüm doluysa önden sağıp biberonla veriyorum önden biraz doysun da harareti azalsın diye. Biberonla sağdığım sütü verdikten sonra emziriyorum
Kızlar sağlık ocağı 5 inde gel demişti aşıları için ama annemlere geldim şehir dışındayım buradaki sağlık ocağı yada özel hastane aşılarını yapar mı?
Tecrübe ettiniz mi?
Bazen bebeğim sabah uyanıyor. Resmen altı kuru kalkıyor. Ki gece yatmadan önce taktığım, en az 6-7 saatlik poposuda duran bez bu. Bebekler makine gibi saatli çalışmıyor, düzenleri kendilerine göre. Yekûndeki bez sayısına odaklanKızlar nasılsınız ? Başım çatlıyor sorunlar sorunlar … bebişim 6 da uyudu şimdi uyandı ( 21:00) uyumadan önce bezini değiştirmiştim uyanınca baktım pek yapmamış ya 3 saatte bezin dolmuş olması gerekmez miydi1 kere yapmış gibi sadece ön kısım doluydu
Mama verdiğim dönemde hiç derece ölçmedim desem.Kızlar özellikle mama verenler
Kaç derece de yapıyorsunuz ? Ben suyu önceden kaynatıp soğutuyorum sonra nama yapacağım zaman o suyu 37 dereceye getiriyorum ama daha sıcak olmalı diyenler var ? Birtane mama ısıtıcı aldım onda 37/40/45/50 derece var. Kaynamış soğumuş suyu birdaha yüksek dereceye getirmeye gerek var mı?
İnternette bununla alakalı videolar var.Benim daha önce çocuğum olmadığı için bilmiyorum. Bu aylarda bebeğimizin kakası nasıl olmalı arkadaşlar. Benim bebeğinki pütürlü sarı renkli ve sıvı yani ishal gibi.
Kabız olduğunda nasıl oluyor kakaları? Keçi kakası gibi mi?
Arkadaşlar selam bebişim 32 günlük oldu, benim şöyle bir sorunum var bu çocuk memeden inmiyor. Yani her dakika emmek istiyor uyuyana kadar emiyor ya da çok ağlıyor uyanık kalıp kendi kendine takıldığı zamanlar sadece mama sonrası. Çok yoruldum, takviye olarak günde iki kez filan mama veriyorum çok da değil ona rağmen 1 kg almış bir ayda. Sütüm az desem kilosu da aşağıda olurdu ne yapacağımı şaşırdımm
Günaydın bacımGünaydın
Bizim de bugündü aşı. Karma aşı yapılırken canı çok yandı. İçli içli ağladı yavrumTedbiren ateş düşürücü aldım. İns gerek olmaz
Hahahahah ay valla bende öyle düşünüyorum bazen diyorum çok mu takıyorum kafaya delirceeeem geliyorBazen bebeğim sabah uyanıyor. Resmen altı kuru kalkıyor. Ki gece yatmadan önce taktığım, en az 6-7 saatlik poposuda duran bez bu. Bebekler makine gibi saatli çalışmıyor, düzenleri kendilerine göre. Yekûndeki bez sayısına odaklan
Mama verdiğim dönemde hiç derece ölçmedim desem.Kaynamış doğumuş suyu cezvede 15-20 saniye ısıtıyorum. Hafif ılık şekilde mamayı katıp veriyorum.
Mama kutusunun üstünde suyu 50 dereceye getirin, 35 derece olduğunda bebeğe verin diyor. Ama annelerin derece algıları, bence cihazlardan daha doğrudur.
Ayy çok tatlısın
Merhaba geç gördüm mesajını. Mama yerken uyuyakalmıyor hiç. Cc kısmı değişiyor ortalama 90 falanBir şey soracağım mama kaç saatte kaç cc içiyor ve içerken uyuyakalıyor mu bende sürekli uyuyakalıyor ve yarıda bırakıyor mamayı
Belki de bu dönem kusması artık normaldir genzine de çok kaçıyor içerken o da etkiliyor mu acaba kusmasında bilemiyorum. Biberon da gaz yapıyor diye ben uzun zamandır sağım yapmıyorum. Hoş yapsam da az çıkıyor gerçiBirkaç gündür az kusuyordu bugün yine başladı günde kaç kıyafet değiştirdiğimi bilmiyorum bizimki çok hararetli emiyor gaz yutuyor boğazına kaçıyor her gaz çıkarmada kusuyor nerdeyse. Bazen o kusmuk da tıkıyor ayakta olmasına rağmen. Her emzirmemiz olaylı nerdeyse beni de stres basıyor. Eğer göğsüm doluysa önden sağıp biberonla veriyorum önden biraz doysun da harareti azalsın diye. Biberonla sağdığım sütü verdikten sonra emziriyorum
Evet doğru. Ben genelde uykuda dolduruyorlar diye benim beklenti hep o yöne gidiyor çiş sayısı azalır diye kaygım oluştu bu sıralar. Ama aynen zaman dilimi ve aralığı farklı olabiliyor bugün gördümBazen bebeğim sabah uyanıyor. Resmen altı kuru kalkıyor. Ki gece yatmadan önce taktığım, en az 6-7 saatlik poposuda duran bez bu. Bebekler makine gibi saatli çalışmıyor, düzenleri kendilerine göre. Yekûndeki bez sayısına odaklan
İnternette bununla alakalı videolar var.
Oğlum sadece emiyor. Kakası sarı, kıvamı cıvık. Nadiren içinde tanecik gibi pütür görüyorum.
Zaten ilk ay 1 kg alması beklenir. Demek gayet iyi beslenmesi ve gelişimi.
Memede olması açlık kadar, anneye tensel temas ile kendini güvende hissetme ihtiyacından olabilir. Ayrıca 4. Haftayı geçmişsiniz, yani gazlı günlere hoşgeldin.Gaz sancısı da bebeğin kendini sakinleştirmek ve avunmak için daha fazla emmesi demek. Ayrıca bebeğin hala küçük. Çene kasları tam güçlenmedi. Bu daha çok zaman ve çaba harcaması anlamına gelir.
Oğlum iki aylık oldu. Şöyle kendi kendine oyalandığı çok nadirdir. O da 5 dk. Ya memede olacak, ya kucakta.
Multivitamin kullanabilirsin bu dönemde. Biraz daha sabret. İns günden güne iyi olacaksınız.
Saçma gelebilir ama biz kalça USG çektirirken o yan yatış var ya bacağı büküp karnina dogru biraz bastiriyorlar ya acayip gaz çıkarttı bizim kizçeGittikçe artan ağlamalarımız var.. muhtemelen gaz problemibir öneriniz olur mu
Bizim sabaha kadar pek bı iş yok sabah emmesinden sonra facia yasaniyorKızlar nasılsınız ? Başım çatlıyor sorunlar sorunlar … bebişim 6 da uyudu şimdi uyandı ( 21:00) uyumadan önce bezini değiştirmiştim uyanınca baktım pek yapmamış ya 3 saatte bezin dolmuş olması gerekmez miydi1 kere yapmış gibi sadece ön kısım doluydu
Merhabalar …Dil bağı kesilme işlemi demişsin. Benim kızımda da var. Doğum yaptığım hastanede doğum bilgi kartına not düşülmüş, bize kimse bir bilgi vermedi. Okumasam orada haberim yok. Baktım gerçekten var dil bağı. Ama emme vs engel olmadı. Sonradan konuşma bozukluğu, engeli. Vs yaratabiliyormuş sanırım.
Doktor mu önerdi size, siz mi tercih ettiniz sonrası için problem olmasın diye.Ben diğer kontrolde soracağım doktoruma
Her memeden sonra kesinlikle gaz çıkarman. Midedeki gazın bağırsağa inmesine izin verme. Yoksa o gazın asağıdan çıkması 2-3 günü buluyor.Gittikçe artan ağlamalarımız var.. muhtemelen gaz problemibir öneriniz olur mu
Ah teyzesi.lady peacock bebiş nasıl aşılar Ateş yapmadı inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?