- 3 Ağustos 2025
- 30
- 17
- 3
- 32
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #29.781
Sık hıçkırıklar kusmalar gaz ağrısı veya hızla gelişen bebeklerde sık olurmuş, bize bir damla verdi sütü sindirmeye yardımcı olurmuş kusmayı falan azaltır dedi bakalım dünden beri kullanıyorum umarım fayda görürüzBir dönem gaz sancısından acile gittik damla verdi doktor onu kullanıyorum. Hıçkırıyor uzun uzun gelişimi iyi bence kilosu beslenmesi fena değil. İşte reflüden şüphe ettim ben
Her uyandığında hemen uyutuyor musun, artık uyanikta kalmasi gerekiyor çünkü, karninin üstüne yatırıp sağa sola yuvarliyorum ben, konusuyorum, seviyorum, hem vakit geçiriyoruz böylece, 1bucuk saat kadar oyun sonra uyku, uyutmaya zorlama, uyumayacaksa ara ver, oynasın sonra uyutKullandığım uygulama 8. Hafta atağında olduğumuzu söylüyor bebeğimi uyutuyorum fazla sürmüyor uyanıyor ağlayarak ama gözleri kapalı . Kucağıma alıyorum koynumda uyumaya devam ediyor yerine koyuyorum ellerini keşfettiği için sürekli uyandırıyor kendini . Benim aklıma takılan bebek uyanıyor onu uyanık mı bırakmalıyım . Yoksa uyutmaya mı çalışmalıyım . Dün akşam 3 saat uğraştım öyle uyudu . Ben onu uyutmaya çalışarak gelişimini olumsuz etkiliyor muyum . Kafam çok karışık ve çok yorgunum . Annem hep derdi anamısın belamısın diye . Artık kendi yorgunluğum uykusuzluğumu kenara koydum ona yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum
Hayır hayır her uyandığında uyutmuyorum uyutup yerine koyduğumda 5 dakika da uyanıyorsa uyutuyorum geriHer uyandığında hemen uyutuyor musun, artık uyanikta kalmasi gerekiyor çünkü, karninin üstüne yatırıp sağa sola yuvarliyorum ben, konusuyorum, seviyorum, hem vakit geçiriyoruz böylece, 1bucuk saat kadar oyun sonra uyku, uyutmaya zorlama, uyumayacaksa ara ver, oynasın sonra uyut
Gazları da iyi çıkıyor yuvarlama oyunlarıyla
Ay bana bi şey demedi ben de sormamıştım. Keşke deseymiş. Benimki dürtüyor sürekli de hep yorgun ve uykusuz hissediyorum enerjimi ona kullanamam şu anBana doktorum 2 ay ilişki yasak demişti acaba sezeryan olduğu için mi çünkü 40 ından sonra ilişkiye giren arkadaşlar olmuş :) gerçiii iyi oldu doktorun öyle dediğiii inan hiç aklıma gelmedi gelemiyor zamanım olmuyor
Evet sezaryen kesisi. Benim çıkmaya başladı o bölgede ama cesaret edemedim. Ya eşim dokununca bile rahatsız oluyorum o bölgeden inşallah zamanla alışırım. Artık karı kocalıktan istifa edecez gibi duruyor hepimizin hakkında hayırlısı.Sezaryen kesisi hattından mı bahsediyorsun? Öyleyse benim birkaç tane tüy çıkmıştı. Biraz tedirgin oldum. Ama eldivenle dikkatli şekilde çekip aldım.
Normal doğum kesisiyse de şimdiye iyileşmiştir sanıyorum. Yine de temizliğine kuru kalmasına dikkat etmek gerek.
Rahim hala eksi haline dönmedi. O bölgede hem karında, hem de deride hassasiyet normal. Böyle elektrik çarpması gibi rahatsız edici bi ürperti, aynı zamanda hafif hissizlik..Evet sezaryen kesisi. Benim çıkmaya başladı o bölgede ama cesaret edemedim. Ya eşim dokununca bile rahatsız oluyorum o bölgeden inşallah zamanla alışırım. Artık karı kocalıktan istifa edecez gibi duruyor hepimizin hakkında hayırlısı.
Komple soyup sağına soluna kalçasına falan baktı bişey yapmadı aslında. Bana sorular sordu son günlerde farklı bir şey yedin mi diye. Ben süt yoğurt üst üste yemişim galiba onu söyledim ordan yakaladı beni direktKuzum bir şey merak ediyorum gaz gibi durumlarda acile gidince nasıl müdahale ediyorlar ne yapıp gönderdiler sizi
O hissizlik uyuşma hissi çok kötü elimme dokunuyorum his yok ve kalıcı diyorlar umarım kalıcı kısmı inceciktirRahim hala eksi haline dönmedi. O bölgede hem karında, hem de deride hassasiyet normal. Böyle elektrik çarpması gibi rahatsız edici bi ürperti, aynı zamanda hafif hissizlik..
Benim eski sezaryen yerinde, üstünden 13 sene geçmiş old halde hissizlik kalmıştı. Bakalım bunda hasar ne
Bazen diyorum iyi ki bulunduğum çevremde kimse yok böyle yorumlarla korkunç geçen lohusalığım daha korkunçç geçerdiYani benim kş de öyle uyuyor ilk defa duydum bunu da millet her bokalog ya
Halk Bankasına gidip kimliğinizle beraber 5000 tl doğum yardımı ücretini alabilirsiniz. Ayrıca Emzirme yardımı da var o da PTT ye yatıyor 1238 TL yine kimlikle beraber PTT den alabilirsiniz.İyi akşamlar arkadaşlar. Bende doğum yardımına başvurmuştum. Ama başvuru hakeden kişi sadece eşimin adı çıkıyordu seçeneklerde. Neyse yaptım. ödeme onaylandı diyor. Bundan sonrası nasıl oluyor alanlar bilgi verebilir mi?
BEnim emzirme ödeneği direk hesabıma yattı. Birde kuzenim de benden iki gün önce doğum yaptı onun 3. Çocuk düzenli ödeme onaylanmıştır yazıyor onun da. O da 5 temmuzda doğum yaptı. Geriye dönük yatacak mi onlarin peki. Bide ödemeler ne zaman yatıyor ne zaman bankaya gidilmeli acaba?Halk Bankasına gidip kimliğinizle beraber 5000 tl doğum yardımı ücretini alabilirsiniz. Ayrıca Emzirme yardımı da var o da PTT ye yatıyor 1238 TL yine kimlikle beraber PTT den alabilirsiniz.
BEnim emzirme ödeneği direk hesabıma yattı. Birde kuzenim de benden iki gün önce doğum yaptı onun 3. Çocuk düzenli ödeme onaylanmıştır yazıyor onun da. O da 5 temmuzda doğum yaptı. Geriye dönük yatacak mi onlarin peki. Bide ödemeler ne zaman yatıyor ne zaman bankaya gidilmeli acaba?
Yada Sistemde yattığı zaman yazıyor mu ?Halk Bankasına gidip kimliğinizle beraber 5000 tl doğum yardımı ücretini alabilirsiniz. Ayrıca Emzirme yardımı da var o da PTT ye yatıyor 1238 TL yine kimlikle beraber PTT den alabilirsiniz.
Nasıl anladın lohusalığının bittiğini? Ben de dünden beri regliyim. Ne çabuk…39. Gün Lohusalığım bitmişti. Bugün regl oldum.
40. Gün regl mi olunuyor. Bı ara sen mıydın kimdi burda 40 bittikten sonra 15 gün azami süresi var ondan sonraki kanama regl kanaması sayiliyor diye okumuştum.39. Gün Lohusalığım bitmişti. Bugün regl oldum.
Emzirme yardımı nedir acaba ilk drfa duydum nasıl başvuruyoruzHalk Bankasına gidip kimliğinizle beraber 5000 tl doğum yardımı ücretini alabilirsiniz. Ayrıca Emzirme yardımı da var o da PTT ye yatıyor 1238 TL yine kimlikle beraber PTT den alabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?