2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
E devlette kayıtlı İbanınız varsa o hesabınıza yatar. Ancak yoksa PTTye yatıyor. Sizin kayıtlı hesabınız olduğu için oraya yatmıştır. Benim yoktu PTTye yattı örneğin.

Bide burda 5.000 falan yazmıyor sizlerde de basvurunca böyle miydi basvuru sayfası?
Onu hatırlamıyorum ilk bebekse 5000. Ne kadar yattığını kontrol etmek için İlk Öğretmenim AİLEM uygulamasını indirip uygulamada ÇOCUKLAR kısmına E devlet çocuk ekle deyip çocuğunuzu ekledikten sonra tıklayın isminin üzerine orada ÖDEME LİSTESİ var oraya da tıklayın adınıza yatan Doğum yardımına tutarı gözükmekte.

Emzirme yardımı nedir acaba ilk drfa duydum nasıl başvuruyoruz
Başvurmuyorsunuz. Doğum gerçekleşip sisteme eklendikten sonra otomatik 2 ay içerisinde e devlette kayıtlı iban varsa oraya yoksa adınıza PTTye yatıyor.
Bunun size yattığını sorgulamak için
E devlete girin. > Şahıs Yardımı Ödemeleri sorgula deyin. > orada Emzirme Yardımı Ödemesi ödeme durumu gözükmekte

Geriye dönük yatıyor arkadaşımın yatmıştı
İlgili ayı takip eden ayın son hafta yatıyor diye okumuştum internette ama tam emin değilim.
Yattığını tarih tutar vs yattıktan sonra tabiki İlk Öğretmenim AİLEM uygulamasından takip edebilirsiniz.

Adınıza yapılmış şahıs ödemesi bulunmamaktadır yazıyor bende :)

39. Gün Lohusalığım bitmişti. Bugün regl oldum.
Nasıl anladın lohusalığının bittiğini? Ben de dünden beri regliyim. Ne çabuk… Hiç özlenmeyen şey
Benimde 45 gün regl olmuştum hatta yazdım buraya regl mi diye baya bildiğiniz kanamam vardı doktora gittim oda regl olmuşsun dedi bir hafta sürdü çok şükür bitti yani erken olmuş oluyoruz ama bazılarında kırktan hemen sonra adet olanlar baya bı sure olmayabilirmis kimisinde düzenli devam ediyormuş yani vücut yapısına göre ilerliyecek ben şuan temizlendim bitti bakalım bu ay düzenli olacak miyim

Ne zaman olacağını bilmemek de kötü o an dışarda olabilirdim malum pedin varlığını unutmuştum bir ara

İlkinde 8 ay sonra olmuştum bunda da benzer olur diye bekliyoruz dedi doktor erkende olması geçte olması sorun değil dedi
Umarım geç olur

Bende regl olmadım ama ara lekelenmelerim var. Benim gibi regl olmayıp leke gören varmı?
Bende de aynısı oldu regl oldum sandım birkaç gün lekelenme geldi sonra kesildi kanama olmadı. Doktora gidecektim neden oldu öyle diye kaldı sonra bebişle uğraşmaktan gidemedim. Hala da olmadım iki buçuk ay geçti doğumdan sonra.

Bana çocuk yardımı için böyle bir mesaj geldi. Edevlette banka hesabim var ama ona yatmamış devlet bankası değil diye belki de bilemedim bu zamana kadar herşey oraya yatmıştı 16 Haziran'da doğum yaptım ama ilk öğretmenim ailem uygulamasinda sadece bir kere ödeme yapılmış gözüküyor yani geçmişe dönük bir ödeme yok gibi şimdilik.mesajda yapılacağı söylenmis bakalim

Doğum yardımı başvurunuzun durumunu Bakanlığımızın “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden takip edebilirsiniz. Başvurusu kabul edilen ve Temmuz 2025 ile önceki aylara ilişkin hak edişi bulunan vatandaşlarımız, Ağustos 2025 ödeme dönemi kapsamında T.C. kimlik numaraları ile Halkbank şubelerinden ödemelerini alabileceklerdir.

Merhabalar, gebelik boyunca sarı akıntısı olup sıkıntısız doğum yapan var mı acaba? Özellikle normal doğum yapan?

Merhabalar, gebelik boyunca sarı akıntısı olup sıkıntısız doğum yapan var mı acaba? Özellikle normal doğum yapan?
Beenn hiç geçmedi enfeksiyonum, ki genelde çok tekrarlanan bı durum.gebelerde, enfeksiyona açık oluyoruz, çok ileri enfeksiyon yoksa vajinal doğumda problem olmuyor

Yalnız olmadığıma sevindim. Diğer ikisinde hemen olmuştum bunda olmadım herşey yolundamı bilemedim. Doktor diğerleri nasılsa öyle olursun büyük ihtimal dedi ama öyle olmadı. Lekelenmem 16 gün sürdü günde bir kere normal akıntı gibi kahverengi pembe gibi falan. Adet görmeyenler lekede görmüyo diye düşünmüştüm beklemiyordum demekki böylede oluyor.

Kilo dosyasını açalımmı kızlar +22 ile bitiren ben -9 la yola devam adet olmuyorum diyemi böyle olduki ya. Diğerlerinde çok hızlı eski halime dönmüştüm. Adet görmeyenler ve bnm gibi yüksek kilo alanlar sizde durumlar ne? Kilo kaybetmek için çaba sarfeden varmı? Ne kadar süre sonra yemekte kısıtlamaya gitmeliyiz? Bu kilolar üstümüze yapışmaz dimi? Spor yapmaya ne zaman başlayalım? Kafamda deli sorular.. Ayrıca herkes bu halin çok yakışmış diyor ama sinir oluyorum beni kandırıyolarmış gibi sanki 1.70 boy 75 kg yum bu arada. 62 ile gebe kaldım.

2 doğum
172 yim 65 ile hamile kaldım 78 ile doğuma gittim , 69 ile hastaneden çıktım
40 kontrolünde tartıldım 67 ydim ama kalçam büyük kaldı dar eteklerim olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…