2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Benimde bi ara sütüm tam kesilme noktasına geldi bebeğim kilo alamadı artsın diye her yolu denedim 40 gün lohusalık diye kayınvalidem eşimede dışarı çıkmaz çıkmasın diye diye beni dışarı çıkartmadılar o süreçte sütüm artsın diye denemediğim yol kalmadı bestlak damla dut kurusu çeşit çeşit hoşaflar cevizler bol sular ama yine de yeterince artmadı mama takviyesine başladık. Şu son bir haftadır her gün bebeğimle dışarı çıktım gündüz akşam moral olarak aşırı yükseldim sabahları eşim sayesinde daha iyi uyudum bir de kahvaltılarıma dereotu ekledim ve şu bir haftadır komposto veya çerez vs yemiyorum sadece dereotu ve tahin yiyorum anladım ki moral motivasyon yemeden içmeden daha önemli. Mamaya başlayınca biraz üzülmüştüm ama gezmeye başlayınca moralim yükselince anladım ki bunun etkisi daha büyük ama bu arada sağımdan hiç vazgeçmedim gündüz pek sağım yapamadım bebeğim çok uyumuyordu ama her gece sağdım 30-40-50-60 diye diye arttı bazen bi göğsümden hiç gelmiyordu moralimi yüksek tutmaya çalıştım. Çünkü üzüldüğümde sütüm azalıyormuş onu anladım beni üzen kişilerden biraz uzaklaşınca her şey güzel olmaya başladı bugün sadece yirmi dk bir göğüs sağdım ve 80 cc yi gördüm ama 2 saattir emzirmiyorum ve bugün her zaman verdiğim mama miktarından daha az verdim. Birde ben her ağlamasını açlığa bağlıyordum veya emzirdikten sonra yarım saat sonra tekrar ağlayınca doymuyor hissine kapılıp mama veriyordum hayır aslında bazen sadece meme de durmak istyormuş bunu son bir haftadır anladım. Sende üzülme üzüldükçe sütün azalacak. Ama al bebeğini çık gez toz mama takviye et sağıma devam et inşallah fark edecek

Bir de miktarlara takılma bir damla bile anne sütü alsa o ona yarar ne kadar mama verdiğine de takılma önemli olan o çocuğun doyması. Mama alınca daha huzurlular evet çünkü mama tam doygunluk hissi veriyor daha uzun süre tok tutuyor sadece

Merhaba dogum yaptinizmi benimde ilk gebeligom ve bebek alisverisi icin ne almaliyim bilemiyorum herkes az alman lazim diyor sizler kac adet aldiniz 0-3ay yardimci olurmusunuz
Ben yazana kadar ceza almışsın.

Şimdi bu sorunun cevabını etkileyecek çok faktör var. Birincisi doğum ne zaman ? Biz yazın dogurduk. Yani yazla sonbahar bebesi aynı olmaz.

Sonra hangi şehirdesin?.. Orası ılık mı soğuk mu? Evin izolasyonlu mu ?..

Ayrıca doğum her zaman BDT nde gerçekleşmiyor. Erken doğum olur misal, aldığın şeyler büyük gelir. (Ama büyükten hiçbir zaman zarar gelmez ) yada bebeğin toplu bi bebektir. 0-3 ay giysileri anca birkaç gün giyer vs. Oğlum 70 günlük, birkaç haftadır 3-6 aylık giyiyor. Ki boyu kilosu da normal bi bebek. Kalıplar küçük ve markalara göre değişken.

O yüzden hamileliğin ortalarında isen, sakın alıs veriş olayını abartma. İndirimli gördüğün makul ve her zaman lazım giyilecek ihtiyaçlardan az az al.

Ben haziran sonu doğurdum. Hava çok sıcaktı. Çoğu zaman sadece zıbın ve çorapla durdu. 0-3 aylık minimum alışveriş yaptım. İnan hastane çıkışını bile toplasan 3 kez giydi. Çünkü irice bi bebekti. E onun da kalıbı küçüktü sanırım. Hemencecik ufak kaldı.

Hastane çıkışı demişken, sakın 10lu paketlere düşme. Gereksiz kullanılmayan parçalar var içinde. 5li paketler makul.

İç zıbınları şekilli desenli almaya da gerek yok. Mevsim sonbahar içte kalacak nasılsa. Düz beyazlardan çok al az öde kampanyalı olanlardan alabilirsin.

Tulum, kullanım açısından daha pratik. Bebeğin beli açıldı, soğuk aldı kaygısı yok. İkili takımlar güzelse de bu bakımdan kullanışlı değil bence. Kısın en soğuk zamanlarda benim favorim.. Kadife patikli tulumlar.

Konu epey dağıldı ama bu etkenlere göre miktarları sen belirleyeceksin..

Son düzenleme:
Kaçıncı haftaya gelmiştin ben de bugün merdiven indim çıktım aksak yürüyür yaptım sıcak duş aldım yatmadan da squat pilates topu hareketi yapılan
39+3’teydim. İnstagramda görmüştüm squatın işe yaradığını. Squat yaptım, 2’şer 3’er merdiven çıktım öğlen saatleriydi. Sonra amaan işe yaramadı dedim kiii gece 11’de geldi

Yaaa ne güzel ben de yaptım bugün umarım işe yarar da sağlıkla gelir bebeğim

Ahh ne dışarısı ben sabahtan beri bir lokma bişey yiyemedim ağlıyor çığlık kıyamet sorun gaz muhtemelen
Bebekler mizaçlı doğuyorlar oyüzden birşey diyemiyorum ama bebeği susturmaya çalıştıkça daha çok strese giriyorum ve ben strese girdikçe bebek daha çok ağlıyor onun yerine bana iyi gelen şeye odaklanıyorum
Bu akşam arkadaşlar ile sahile gittik 2 saatin 5dk sı durmadı kızım ya memede ya kucaktaydı ee evdede hep kucağımda zaten bari mekan değişikti diyorum

Bende aynı şeyi düşünüyorum evde de zaten hep ya kucak ya meme de bari bana iyi gelen şeyleri yapalım en kötü bir kahve içmek bile işe yarıyor 1 saat 2 saat neyse çıkıyoruz bir tur atıp hava alıp geliyoruz dışarda olmak bebelere de yarıyor bence misal geçen çıktık avm de o kadar seste tam 2 saatten fazla uyudu evde olsa on kere piiiş pişlemeye giderdim bence mutlu anne mutlu bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…