Merhaba dogum yaptinizmi benimde ilk gebeligom ve bebek alisverisi icin ne almaliyim bilemiyorum herkes az alman lazim diyor sizler kac adet aldiniz 0-3ay yardimci olurmusunuz
Ben yazana kadar ceza almışsın.
Şimdi bu sorunun cevabını etkileyecek çok faktör var. Birincisi doğum ne zaman ? Biz yazın dogurduk. Yani yazla sonbahar bebesi aynı olmaz.
Sonra hangi şehirdesin?.. Orası ılık mı soğuk mu? Evin izolasyonlu mu ?..
Ayrıca doğum her zaman BDT nde gerçekleşmiyor. Erken doğum olur misal, aldığın şeyler büyük gelir. (Ama büyükten hiçbir zaman zarar gelmez
) yada bebeğin toplu bi bebektir. 0-3 ay giysileri anca birkaç gün giyer vs. Oğlum 70 günlük, birkaç haftadır 3-6 aylık giyiyor. Ki boyu kilosu da normal bi bebek. Kalıplar küçük ve markalara göre değişken.
O yüzden hamileliğin ortalarında isen, sakın alıs veriş olayını abartma. İndirimli gördüğün makul ve her zaman lazım giyilecek ihtiyaçlardan az az al.
Ben haziran sonu doğurdum. Hava çok sıcaktı. Çoğu zaman sadece zıbın ve çorapla durdu. 0-3 aylık minimum alışveriş yaptım. İnan hastane çıkışını bile toplasan 3 kez giydi. Çünkü irice bi bebekti. E onun da kalıbı küçüktü sanırım. Hemencecik ufak kaldı.
Hastane çıkışı demişken, sakın 10lu paketlere düşme. Gereksiz kullanılmayan parçalar var içinde. 5li paketler makul.
İç zıbınları şekilli desenli almaya da gerek yok. Mevsim sonbahar içte kalacak nasılsa. Düz beyazlardan çok al az öde kampanyalı olanlardan alabilirsin.
Tulum, kullanım açısından daha pratik. Bebeğin beli açıldı, soğuk aldı kaygısı yok. İkili takımlar güzelse de bu bakımdan kullanışlı değil bence. Kısın en soğuk zamanlarda benim favorim.. Kadife patikli tulumlar.
Konu epey dağıldı ama bu etkenlere göre miktarları sen belirleyeceksin..