- 29 Nisan 2024
- 260
- 1.138
- 33
- 26
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #30.301
Bazen öyle bakarken süpürge sesinde falan dalıyor, genelde dizime yatiriyorum karnını ovalarken uyuyor, bazen emerken dalıyor bazen gaz cikarirken dalıyor, akşamları net karnına masaj yaparken uyuyor, bazen inatla uyumuyor o zaman dizimde hafiften sallıyorum, ayakta sallamak gibi değilde tın tın ritim tutturup yavaştan, iki kere grip geçirdik şimdi asi ayak matak derken düzen falan olmuyor, iki gün düzene girse ucuncu gün birşey çıkıyor
Burun tikanikligiyla geldi canım benim, ateş yapmadı, sık hapşırık vardı, doktor sadece ciğerlerini dinliyor, bebislerde hızlı ilerlermis hastalık ciğere inmesi problem bizim için dedi, ciğer temizse sadece burnu surkeli açın dedi günde sekiz kereye kadar serumla açabilirsiniz dedi, ben sekiz kere yapmadım hapsirdikca sümük iniyor ya hemn o dk çekiyordum rahattı, yatmadan ve emmeden aciyordum huylanmadan geçirdik süreci iki gündür temizleme işi bitti şükür, uzun sürüyor biraz, üzerinde ince bı örtü kesin olsun, ani sıcak geçişlerinden koru sıkıntı olmaz, özellikle baş kısmınıKuzum geçmiş olsun gribi ne zaman geçirdi kaç aylık/günlükken? Ve nasıl belirti verdi doktora götürdünüz mü ne yaptılar ? Biz de üç gün Antalya’ya gidelim dedik çok sıcakmış şimdi sıcak soğuk klima kalabalık falan derken korkuyorum
Yaa bugün bizde de bi sık hapşırık var burnundan sürekli hır hır ses geliyor genzide öyle serumla açıyorum ama faydası olmuyor gibi şuan uyuyor ama nasıl uyumak koca adam gibi horluyor yavrum grip miyiz biz şimdiBurun tikanikligiyla geldi canım benim, ateş yapmadı, sık hapşırık vardı, doktor sadece ciğerlerini dinliyor, bebislerde hızlı ilerlermis hastalık ciğere inmesi problem bizim için dedi, ciğer temizse sadece burnu surkeli açın dedi günde sekiz kereye kadar serumla açabilirsiniz dedi, ben sekiz kere yapmadım hapsirdikca sümük iniyor ya hemn o dk çekiyordum rahattı, yatmadan ve emmeden aciyordum huylanmadan geçirdik süreci iki gündür temizleme işi bitti şükür, uzun sürüyor biraz, üzerinde ince bı örtü kesin olsun, ani sıcak geçişlerinden koru sıkıntı olmaz, özellikle baş kısmını
Kirkina iki gün kala memlekette bı tıkandı, bir de önceki cuma geldi geçen hafta pazartesi doktora gittik, bugün 83 günlüğüz
Serum sıkıp bırakıyor musun, su nefesle olan aspratorle hüp çekiyor musun, sağlam iki nefes çek çıkar, horultu hırıltı varsa tikaniyordur nefes alamiyordur kuzum.kiyamamYaa bugün bizde de bi sık hapşırık var burnundan sürekli hır hır ses geliyor genzide öyle serumla açıyorum ama faydası olmuyor gibi şuan uyuyor ama nasıl uyumak koca adam gibi horluyor yavrum grip miyiz biz şimdi
Yok sıkıp bırakır mıyım iyice çekiyorum temizliyorum bir saat sonra hadi baştan bi dahaSerum sıkıp bırakıyor musun, su nefesle olan aspratorle hüp çekiyor musun, sağlam iki nefes çek çıkar, horultu hırıltı varsa tikaniyordur nefes alamiyordur kuzum.kiyamam
Tamda grip işte, malesef tikandikca temizlemek lazım ilk ağır geçtiği günle bı elim aspratordeydi hapsirdikca çekiyordum öyle temizledikce atabiliyor zaten, bir de bol emzirmek lazimYok sıkıp bırakır mıyım iyice çekiyorum temizliyorum bir saat sonra hadi baştan bi daha
Yaa kuzum o kadar da koruyorum ama şu insanlara öpmeyin diye laf anlatmak ne zor ya illa elini kolunu bi yerini dokunuyorlarTamda grip işte, malesef tikandikca temizlemek lazım ilk ağır geçtiği günle bı elim aspratordeydi hapsirdikca çekiyordum öyle temizledikce atabiliyor zaten, bir de bol emzirmek lazim
İlk kızım anne sütüne karşı alerjikti ben manyak olup nerdeyse tüm besinleri kesmiştimKızlar bugün teyzemle konuştum da sütümün azaldığından bahsettim. İlk günlerdeki gibi çok gelmez zaten dedi. Seninki daha 2 aylık, 4 aylık falan olduğunda zaten sütün yetmez bebeğine, ek mama vermen gerekir dedi. Herkeste böyle mi oluyor acaba bu durum? Yoksa teyzem genel olarak yaşadığını gördüğünü mü anlatıyor acaba?
2 ay 10 günlük olduk yaklaşık 110 ml içiyor şu an süt
GünaydınnnYaa kuzum o kadar da koruyorum ama şu insanlara öpmeyin diye laf anlatmak ne zor ya illa elini kolunu bi yerini dokunuyorlaryavrum yeni düzelmişti yine başladı desene
GünaydıınGünaydınnn
Anlamazlar ya,aman bende bir şey mi var, aman birsey olmaz... İstediğin kadar kolla yani, çok geçmiş olsun
Halledersin üzülme usutmesin havalar bozuldu, geçer gider inşallah, böyle böyle alisacaklar bağışıklık kazanacaklarGünaydıınberbat bi geceydi yavrum sürekli tıkanıp öksürmekten uyuyamadı iki kere burnunu yıkadım değdğin gibi her hapşırdığında da çekmeye çalışıyorum inşallah ciğerine inmeden hallederim
Günaydınİlk kızım anne sütüne karşı alerjikti ben manyak olup nerdeyse tüm besinleri kesmiştim
Sadece zeytin , kabak , ekmek fln diyordum ve bol su şimdi dönüp bakınca nasıl ayakta kalmışım diyorum , kızım şimdiki bebeğimden daha büyüktüdaha iyi gelişiyordu
6 ayda tadımlara başladım , ögün olarak verdiğimde 7 buçuk aylıktı
sütümün yetmediğini hiç düşünmedim , kızımda saolsun hiç hissettirmedi
Bu bebeğimde şükür herşeyi yiyorum bugün 3 aylık oldu ve ablasının bu ayki kilosundan düşük
Çok teşekkür ederim canımHalledersin üzülme usutmesin havalar bozuldu, geçer gider inşallah, böyle böyle alisacaklar bağışıklık kazanacaklar
Rabbim şifa versin kuzuma, misafir kabul etme dışarıda net bi sekilde uzak tut milleti, bı süre küsen kussun, halden anlamayan yavrunu dusunmeyen küssun zatenÇok teşekkür ederim canımbizde g6pd eksikliği diye bişey var enfeksiyondan uzak durması gerek dedi doktor ben korudukça böyle geliyor bana doğru sinir oluyorum. Yavrum doğdu doğalı her hafta kan veriyor iyice hastaneden de insanlardan da soğudum
Çoklu gıda alerjisi diye geçiyor tam tespit edilen birşey yoktuGünaydın
Kızınızın alerjisi neyeydi ne zaman geçti acaba? Bizim bu ara gündemimizde alerji var da
Doktor bize sargıyı sabah çıkarın dedi bir daha gitmedik. Ben de eşime çıkarttım benim içim almıyor acıyacak diye yapamadımEvet ağlayarak çıktı ama uyku saatinde girdi tam bebeğim ondan sanırım yani canı yanmamıştır diye düşünüyorum birde uykusu gelince çok ağlıyor sadece bende duruyor. Ben bugün sürekli kucağıma aldım çünkü hep meme istedi. Bende korkarak aldım ama aldıkça o da rahatladı. Karton koymadık henüz sargı bezi ile sarmış doktor ucu açık sadece yarın kontrole gidicez sargı çıkacak ona göre bakacağım sorarım doktora artık sadece kaka gelmesin dediler
O hırıltılar benim bebeğimde de var doktora gitmeden önce serum kullanıp ardından aspiratörle çekiyordum ama bu kontrolde doktoruma bunu yaptığımı söylediğimde serum iyi ama aspiratörü kesinlikle önermiyorum dedi. O günden beri kullanmıyorum. Burundaki ince damarlara zarar verir basınç uygulanıyor falan dedi. Halbuki bütün sümükleri çekiyordumTamda grip işte, malesef tikandikca temizlemek lazım ilk ağır geçtiği günle bı elim aspratordeydi hapsirdikca çekiyordum öyle temizledikce atabiliyor zaten, bir de bol emzirmek lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?