2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Kızlar bugün teyzemle konuştum da sütümün azaldığından bahsettim. İlk günlerdeki gibi çok gelmez zaten dedi. Seninki daha 2 aylık, 4 aylık falan olduğunda zaten sütün yetmez bebeğine, ek mama vermen gerekir dedi. Herkeste böyle mi oluyor acaba bu durum? Yoksa teyzem genel olarak yaşadığını gördüğünü mü anlatıyor acaba?
2 ay 10 günlük olduk yaklaşık 110 ml içiyor şu an süt

Kuzum geçmiş olsun gribi ne zaman geçirdi kaç aylık/günlükken? Ve nasıl belirti verdi doktora götürdünüz mü ne yaptılar ? Biz de üç gün Antalya’ya gidelim dedik çok sıcakmış şimdi sıcak soğuk klima kalabalık falan derken korkuyorum

Burun tikanikligiyla geldi canım benim, ateş yapmadı, sık hapşırık vardı, doktor sadece ciğerlerini dinliyor, bebislerde hızlı ilerlermis hastalık ciğere inmesi problem bizim için dedi, ciğer temizse sadece burnu surkeli açın dedi günde sekiz kereye kadar serumla açabilirsiniz dedi, ben sekiz kere yapmadım hapsirdikca sümük iniyor ya hemn o dk çekiyordum rahattı, yatmadan ve emmeden aciyordum huylanmadan geçirdik süreci iki gündür temizleme işi bitti şükür, uzun sürüyor biraz, üzerinde ince bı örtü kesin olsun, ani sıcak geçişlerinden koru sıkıntı olmaz, özellikle baş kısmını

Kirkina iki gün kala memlekette bı tıkandı, bir de önceki cuma geldi geçen hafta pazartesi doktora gittik, bugün 83 günlüğüz

Yaa bugün bizde de bi sık hapşırık var burnundan sürekli hır hır ses geliyor genzide öyle serumla açıyorum ama faydası olmuyor gibi şuan uyuyor ama nasıl uyumak koca adam gibi horluyor yavrum grip miyiz biz şimdi

Serum sıkıp bırakıyor musun, su nefesle olan aspratorle hüp çekiyor musun, sağlam iki nefes çek çıkar, horultu hırıltı varsa tikaniyordur nefes alamiyordur kuzum.kiyamam

Serum sıkıp bırakıyor musun, su nefesle olan aspratorle hüp çekiyor musun, sağlam iki nefes çek çıkar, horultu hırıltı varsa tikaniyordur nefes alamiyordur kuzum.kiyamam
Yok sıkıp bırakır mıyım iyice çekiyorum temizliyorum bir saat sonra hadi baştan bi daha

Yok sıkıp bırakır mıyım iyice çekiyorum temizliyorum bir saat sonra hadi baştan bi daha
Tamda grip işte, malesef tikandikca temizlemek lazım ilk ağır geçtiği günle bı elim aspratordeydi hapsirdikca çekiyordum öyle temizledikce atabiliyor zaten, bir de bol emzirmek lazim

Tamda grip işte, malesef tikandikca temizlemek lazım ilk ağır geçtiği günle bı elim aspratordeydi hapsirdikca çekiyordum öyle temizledikce atabiliyor zaten, bir de bol emzirmek lazim
Yaa kuzum o kadar da koruyorum ama şu insanlara öpmeyin diye laf anlatmak ne zor ya illa elini kolunu bi yerini dokunuyorlar yavrum yeni düzelmişti yine başladı desene

İlk kızım anne sütüne karşı alerjikti ben manyak olup nerdeyse tüm besinleri kesmiştim
Sadece zeytin , kabak , ekmek fln diyordum ve bol su şimdi dönüp bakınca nasıl ayakta kalmışım diyorum , kızım şimdiki bebeğimden daha büyüktü daha iyi gelişiyordu
6 ayda tadımlara başladım , ögün olarak verdiğimde 7 buçuk aylıktı
sütümün yetmediğini hiç düşünmedim , kızımda saolsun hiç hissettirmedi
Bu bebeğimde şükür herşeyi yiyorum bugün 3 aylık oldu ve ablasının bu ayki kilosundan düşük

Bugün 3 aylık kontrolüne gittik
Göz doktoruna gidip kontrol yapıldı
Çocuk doktoru artık kucağında oturmaya başlamalısın dedi , rota aşısının ilk dozunu oldu , buay 850 gr almış yeterli dedi
Menenjit aşılarına başlayabiliriz dedi ama kızımda 5 de başlamıştık kalsın dedi
B sini 3 doz , A sını yaşından önce olursa 2 doz yaşından sonra olursa 1 doz dedi ama 1 yaşın altında vakalar daha çok dedi
Başkada birşey demedi çocuk doktorları neden bukadar az konuşuyor sinir oluyorum

Yaa kuzum o kadar da koruyorum ama şu insanlara öpmeyin diye laf anlatmak ne zor ya illa elini kolunu bi yerini dokunuyorlar yavrum yeni düzelmişti yine başladı desene
Günaydınnn
Anlamazlar ya,aman bende bir şey mi var, aman birsey olmaz... İstediğin kadar kolla yani, çok geçmiş olsun

Günaydınnn
Anlamazlar ya,aman bende bir şey mi var, aman birsey olmaz... İstediğin kadar kolla yani, çok geçmiş olsun
Günaydıın berbat bi geceydi yavrum sürekli tıkanıp öksürmekten uyuyamadı iki kere burnunu yıkadım değdğin gibi her hapşırdığında da çekmeye çalışıyorum inşallah ciğerine inmeden hallederim

Halledersin üzülme usutmesin havalar bozuldu, geçer gider inşallah, böyle böyle alisacaklar bağışıklık kazanacaklar

Günaydın

Kızınızın alerjisi neyeydi ne zaman geçti acaba? Bizim bu ara gündemimizde alerji var da

Halledersin üzülme usutmesin havalar bozuldu, geçer gider inşallah, böyle böyle alisacaklar bağışıklık kazanacaklar
Çok teşekkür ederim canım bizde g6pd eksikliği diye bişey var enfeksiyondan uzak durması gerek dedi doktor ben korudukça böyle geliyor bana doğru sinir oluyorum. Yavrum doğdu doğalı her hafta kan veriyor iyice hastaneden de insanlardan da soğudum

Rabbim şifa versin kuzuma, misafir kabul etme dışarıda net bi sekilde uzak tut milleti, bı süre küsen kussun, halden anlamayan yavrunu dusunmeyen küssun zaten

Günaydın

Kızınızın alerjisi neyeydi ne zaman geçti acaba? Bizim bu ara gündemimizde alerji var da
Çoklu gıda alerjisi diye geçiyor tam tespit edilen birşey yoktu
Vücudunda döküntü , kanlı mukuslu kaka , bitmeyen gaz ve ıkınma şikayetleri vardı
Bende birşey yemiyimde rahat etsin moduna geçmiştim
Ama benim yaptığım yanlışmış
İnş sizde yoktur birşey alerji dipsiz kuyu

Doktor bize sargıyı sabah çıkarın dedi bir daha gitmedik. Ben de eşime çıkarttım benim içim almıyor acıyacak diye yapamadım karton koymuyor bazıları benimki hala kartonlu ucunun beze değmemesini sağlıyorum ama ne zamana kadar karton kullanacağım hatırlamıyorum doktor anlatırken çok uykusuzdum. Bir de merhem size de vermiştir kaç saatte bir kullanıyorsunuz ?

O hırıltılar benim bebeğimde de var doktora gitmeden önce serum kullanıp ardından aspiratörle çekiyordum ama bu kontrolde doktoruma bunu yaptığımı söylediğimde serum iyi ama aspiratörü kesinlikle önermiyorum dedi. O günden beri kullanmıyorum. Burundaki ince damarlara zarar verir basınç uygulanıyor falan dedi. Halbuki bütün sümükleri çekiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…