2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Kızlar 3.ay kontrolune gittinizmi benim oğlum 5740 kilo çıktı Dr kilosu normal dedi ama bu ay pek kilo almamış 2 ay kilomuz 4950 di meme +mama gidiyoruz ama mamayı 3-4 saate bir 90 -120 anca yiyor alta hep bırakıyor meme de aralarda veriyorum onuda pek en fazla 10 dk emip bırakıyor bazen 5dk 3dk ne yapsam bilemedim böyle giderse kilosu da düşecek mamayı mi değiştirsem sizde durumlar nasıl

İyi geceler kızlar
Maalesef ki sütüm çok çok azaldı. Malt içecek içiyorum, humana çayı içiyorum, laktamil sütlü içecek içiyorum, dut kaynatıyorum, hurma yiyorum. Ama faydasını görmüyorum her geçen gün daha da azalıyor. 2 saatte en fazla 30 ml süt birikiyor iki memede toplam.
Emzirdikçe süt artar derler emzirmeye yetecek kadar süt birikmiyor. Baştan meme verip arkadan biberonla mama versem bu sefer de mamayı içmiyor midesini bulandırıyor ve aç kalmış oluyor. Ama her mama verdiğimde de vicdan azabı yaşıyorum daha çok stres yapıyorum. Günde 2 kere mama veriyorum, 6 kere de emziriyorum. 1 haftadır kilo almıyor ve çiş-kaka yapma sıklığı da çok azaldı. Günde 3 dolu bez çiş, 1 kere de kaka yapıyor.
Geceleri bebeğim genelde aralıksız uyuyor. 12den sabah 8e kadar uyuyor, gece boş geçen 8 saatin süte olumsuz etkisi olur mu acaba? Ama sabah süt sağdığımda tek memede 90-100ml birikmiş oluyor.
Sorabileceğim bir doktor yok maalesef. Araştırma hastanesindeki bir çocuk doktoruna gidiyoruz ve doktoru henüz hiç göremedik. Asistanlar odada oluyor ve hiçbir şey yapmıyorlar, bilgili de değiller. Hatta 3 aylık tecrübemle bile asistanlardan daha bilgiliyim diyebilirim... Zaten bu konuyu çocuk doktoruyla mı konuşmalıyız onu bile bilmiyorum kime danışabilirim?
Tecrübeli anneler süt konusunda önerilerinize açığım. Nasıl arttırılır bu süt?
Yiyecek-içecek, aktivite, rutin vs tüm önerilerinize açığım

Merhaba, günde ne kadar su içiyorsunuz acaba? Onunla ilgili olabilir çünkü ben de ne zaman 2/2.5 tan az içsem sütüm bayağı azalıyor. İlk başta ben de bir sürü şey denedim tahin hurma komposto vb ama hiç birileri sütümü arttırmadı, fakat suyu içince sütüm akmaya başlıyor memeden birkaç saatten sonra.

uyku +stres yapmamak+su
özetle
bi de protein ağırlıklı beslenme

800g almış aşağı yukarı iyi aslında aldığı kilo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…