- 12 Ocak 2014
- 4.145
- 3.467
- 448
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #30.421
Benim evim serin geceleri soğuk hatta. Biz yorgana geçtik bebişede 2.5 tog uyku tulumu aldım civilden. Merkezi sistem var bizde kaloriferler açılmadı o sebeple böyle yapıyorum. Üstüne bişi örtmeye korkuyorum güvenli bulmuyorum. Gündüzde fermuarlı kundak giydirip uyuduktan sonra belden aşağı ince bi battaniye örtüyorum.Merhabalar. Herkes iyidir umarım.
Konuşuldu mu bilmiyorum, ben denk gelemedim. Bebişleri nasıl giydireceksiniz kışın? Benim biraz kafam karıştı. Ebebekten 1 tog tulum aldım, kalın kocaman bir tulum. Şimdilik giydirmiyorum sıcak olur diye. Yine 1 tog denen başka bir tulum aldım (Maiyko diye bir yerden), o incecik geldi. Satıcıya sordum, özel kumaşı var sıcak tutar dedi. Onu giydirmek güzel, çocuğa tam oluyor, rahat ediyor ama gerçekten ne kadar sıcak tutuyor bilemiyorum. Şimdilik üşümüyor onunla, içine de uzun kollu giydiriyorum uyurken. Ama kışın o kalın elyaflı gibi tulumları mı giydireceğiz? Üstünü örtmekten korkuyorum kalın şeylerle, en fazla 4 kat müslin battaniye örtüyorum. Onu da açıyor bazen zaten.
Sizler ne düşünüyorsunuz, önerebileceğiniz rahat çok kalın olmayan ama sıcak tutan tulum mu?
2-3 defa kovaya su koyup yıkamışımdır odada oda çeşmeden yani. Ondan sonra hep duşta yıkıyorum beraber giriyoruz. En pratiği böyle oldu. Leğen kova su taşı getir götür çok yorucuymuş.Hanımlar bebeklerinizi kaynatılıp soğutulmuş su ile mi yıkıyorsunuz? Ben öyle yapıyorum ama böyle yapmaya devam etmem gerekiyor mu veya neden böyle yapıyorum bilmiyorum
Annem geldi Konya’dan Çorum’a.Uzun bir süre beraberiz İnşallah.Bu hafta öyle böyle geçti ama çok özledim.Yarım gün de olsa etle tırnak gibi Safiye’yle Faik gibiyiz zor oluyorHayırlısı olsun bende pazartesi döneceğim bende gergin ve düşünceliyim kim bakacak bebeğine Allah kolaylık versin hepimize
Ben galiba hemen başlayamayacak gibiyim ayrılamıyorum tostosumdanAnnem geldi Konya’dan Çorum’a.Uzun bir süre beraberiz İnşallah.Bu hafta öyle böyle geçti ama çok özledim.Yarım gün de olsa etle tırnak gibi Safiye’yle Faik gibiyiz zor oluyor
Ben daha sözleşmeliyim fesh edemedim,Mayısta kadroya geçeceğim ileriki dönemlerde ayrılırım diyerek düşündüm.Ben galiba hemen başlayamayacak gibiyim ayrılamıyorum tostosumdan
Benim kızımın da öyle kafası sıcacıkKızlar bebeğim 3 aylık ve
Genellikle uyanıkken kafası sıcak geliyor bana sizde de öyle mi alından ölçtüğüm zaman 37.2 görüyorum genelde koltuk altı bakınca 36.8 falan
Hiç ölçüp karşılaştırdınız mıBenim kızımın da öyle kafası sıcacık
Rutin olarak ateşini ölçüyorum hep 36.4 ya da 36.6Hiç ölçüp karşılaştırdınız mı
Ben tekirdağdayım açalı nerdeyse 15-20 gün olduKızlar merhaba, İstanbul’da yaşayanlar doğalgazı açtınız mı? Ben bebek için artık bugün açılışı yapacağım galiba :)
Memurum bugün ücretsiz izin için dilekçe vermeye gittim annem eve geldi bebişim mamayı almamış aç bi şekilde beni beklemişler yarım gün dahi olsa bensiz yapamazlar gibi görümüyorBen daha sözleşmeliyim fesh edemedim,Mayısta kadroya geçeceğim ileriki dönemlerde ayrılırım diyerek düşündüm.Çünkü annem bebeği ileride pek kaldırıp konduramaz o zaman ben koşayım arkasından dedim.Ama bebeklik dönemleri de bi tatlı oluyor ki insan kopamıyor. Memursanız 6 ay yarım gün biliyorsunuz,boşa ücretsize ayrılmak gibi oluyor,öğlen hemen geliveriyor.Ama şu gerçek ki sabah uyanıp gitmesi de çok yorucu
Ben de ücretsiz izne çıktım ilk 6 ay yarım gün olayını bilmiyordum ama bilseydim de yapamazdık çünkü biberon tutmuyor, daha çok küçük en azından ek gıdaya geçmesini ve yeme düzeninin oturmasını istiyorum Nisan gibi başlamayı düşünüyorum.Memurum bugün ücretsiz izin için dilekçe vermeye gittim annem eve geldi bebişim mamayı almamış aç bi şekilde beni beklemişler yarım gün dahi olsa bensiz yapamazlar gibi görümüyor
Ben daha adet olmadımKızlar sezeryan sonrası adetleriniz nasıl benim çok yoğunlaştı bu durum normal mi ya lütfen cevap yazar msıınız istmosel falan okudum çok korktum
İlk doğum sonrası adette kanamaların artmış mıydı acabaBen daha adet olmadım
İlkinde de 8 aylık olmuştum umarım geç olurum
İşte sıcaklık şehirden şehire, evden eve değişiyor.Benim evim serin geceleri soğuk hatta. Biz yorgana geçtik bebişede 2.5 tog uyku tulumu aldım civilden. Merkezi sistem var bizde kaloriferler açılmadı o sebeple böyle yapıyorum. Üstüne bişi örtmeye korkuyorum güvenli bulmuyorum. Gündüzde fermuarlı kundak giydirip uyuduktan sonra belden aşağı ince bi battaniye örtüyorum.
2-3 defa kovaya su koyup yıkamışımdır odada oda çeşmeden yani. Ondan sonra hep duşta yıkıyorum beraber giriyoruz. En pratiği böyle oldu. Leğen kova su taşı getir götür çok yorucuymuş.
Ben adet olmadımKızlar sezeryan sonrası adetleriniz nasıl benim çok yoğunlaştı bu durum normal mi ya lütfen cevap yazar msıınız istmosel falan okudum çok korktum
Ben henüz adet olmadımKızlar sezeryan sonrası adetleriniz nasıl benim çok yoğunlaştı bu durum normal mi ya lütfen cevap yazar msıınız istmosel falan okudum çok korktum
Tam hatırlamıyorum ama ilk ay rahim duvarı daha kalın ve hormonların etkisiyle daha yoğun olabilirİlk doğum sonrası adette kanamaların artmış mıydı acaba
Ben kırkım çıktıktan 5gun sonra adet oldum baya kanamalı geçti normal adetlerim 3gun yoğun 3gunde leke ile geçerdi biterdi ama doğum sonrası adetim 5gun çok yoğun kanama oldu 3-4 günde lekeler şeklinde geçti artık ped yetiştiremedim çocuğun bezinden bile kullandım Dr gittim normal dedi geçen de yine oldum aynı şekilde yine yoğun geçti sanırım bu süre böyle geçecek kimi yıl bitene kadar olmaz ama benim kırkım çıkar çıkmaz eski rutine döndüm panik yapma normal ama çok uzun sürerse bı doktora da gorunebilirsinKızlar sezeryan sonrası adetleriniz nasıl benim çok yoğunlaştı bu durum normal mi ya lütfen cevap yazar msıınız istmosel falan okudum çok korktum
Benim de aynı şekilde iki kere oldu ve çok yoğun geçtiBen kırkım çıktıktan 5gun sonra adet oldum baya kanamalı geçti normal adetlerim 3gun yoğun 3gunde leke ile geçerdi biterdi ama doğum sonrası adetim 5gun çok yoğun kanama oldu 3-4 günde lekeler şeklinde geçti artık ped yetiştiremedim çocuğun bezinden bile kullandım Dr gittim normal dedi geçen de yine oldum aynı şekilde yine yoğun geçti sanırım bu süre böyle geçecek kimi yıl bitene kadar olmaz ama benim kırkım çıkar çıkmaz eski rutine döndüm panik yapma normal ama çok uzun sürerse bı doktora da gorunebilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?