- 14 Ağustos 2016
- 377
- 751
- 103
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #30.481
Allah sıkıntılarınızı gidersin bu günlerde geçecek inşaAllah güzellikle sağlıcakla geçsin. Huzursuzluktan etkilenip ağlıyor olabilir dediğiniz gibi ya da önceden alışmış olduğu ya da vücudunun biyolojik uyku saatini geçiriyorsanız bebek ondan da ağlıyor olabilir vücudu yorgun düştüğünden. Biyolojik saatleri kaçırmamak gerekiyor bebek kendi belli ediyor ellerini gözlerine götürerek çeşitli şekillerde.Kızlar 5-6 gündür ne yaşıyoruz bilmiyorum ne oldu bebeğe saatlerce hiç durmadan ağlıyor. Psikolojim bozuldu bir kaç gün de eşim akşamları yoktu. Onla da birbirimize girdik resmen saldırdım adama. Boşanmadan çocuk büyütebilen cindir yemin ederim.
Desteksiz aileden uzakta bebeğe bakmak ne zormuş bi çorba bile yapana kadar ne çektim ben biliyorum. Durduk yere kolik mi oldu atak mı nedir bu delirecem katıla katıla ağlıyor bebeğin yanında hır gür yaşıyoruz kavgalar itişmeler. O etkileniyor diye de ayrı üzülüyorum. İnşallah geçici bi süreçtir. Ama geçerken de bizden çok şey alıp götüreceği kesin dün sırt ağrımdan uyuyamadım. El parmaklarım bile ağrıyor sızlıyor.
Alışana kadar devam etmeniz lazım mecbur, bende oğlumda çok uğraşmıştım, başta rahatsız olur alışık olduğu tarafa yatmak ister ama zamanla alışır, biraz ısrarcı olmak lazımkızlar, kızım doğduğundan beri başını sağ tarafa çevirmeye meyilli. bugün 3 ay kontrolünde doktor yan yatma yastığına geçin ve diğer tarafa yatırın dedi. biz yataş juno kullanıyorduk ve şimdi ilk kez düz zeminde yan yatırmaya çalışıyoruz asla ama asla uyumuyor 3 kez uyuttuk yatağa koyar koymaz uyandı. ne yapmam lazım sizce? yatak değiştiren olduysa nasıl başardınız?
Oyun halısındaki oyuncaklar yukarda kaldığı için uzanamıyorlar. Dün bebekten 100 tl kilitli halkalardan aldım. Her oyuncağa bir tane geçirdim oyuncaklar aşağıya doğru baya sarkınca hepsine vurabildi hatta bugün ilk kez de parmaklarını da kullanarak oynadı, normalde yumrukluyor gibi yapıyordu ve sadece biri ile oynuyordu.Kızlar bebişleri uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz malum uyanıklık süreleri çoğaldıKonuş konuş konu bitiyor. Biraz kitap oku biraz evi gez başka bir şey bulamıyorum. Oyun halısında dümdüz duruyor elini yiyor oyuncaklara ilgisi yok.
Gold dan memnun kalınca yazarmışım? Ben de golda geçim şuan normal olanını kullanıyorum hani içeriği golda göre daha az besleyici.Bende sma optipro kullanıyordum kilo çok aldırmadı ve kabızlık değilde bebeğim nerdeyse her bezde kaka yapiyor e buda bı nevi kilo almayi engelliyor galiba bana doktor Bebelac Gold önerdi onu aldım yeni kullanmaya baslicaz bende meme +,mama gidiyorum gece mama vermiyorum uykulu olduğunda meme yi alıyor ama gündüz pek almak istemiyor o yüzden gündüz daha çok biberon la mama veriyorum memede sagarsam veriyorum sütüm azaldı gibi sagmaya fırsat olmuyor ya misafir geliyor ya bebek bu ara huysuz uykuları bozuldu hiç yanlız bırakamıyorum tm düzen oluştu diyorsun hop yine bozuluyor bu ara ellerini keşfetti ağzına alıp duruyor buda uyku gerilemesi yapıyor galiba sık uyanmalar arttı uyku azaldı bı düzen oluşsa rahatlicam
İnternetten aldıysan ahtapotun linkini atar mısın?Tummy time yaptırıyorum, hareket eden bir ahtopot oyuncağı var onu takip ediyor (hareket eden yengeç vs de olabilir) onun dışında play gym’de vakit geçiriyor, oyuncaklara vuruyor. Şarkı söyleyip dans ediyorum, beraber auuuu ouuu sesler cıkarıyoruz. Yorulup uyuyor
Benim görümcem, ben bebeklerime yarım çay kaşığı parol veriyordum gaz sancıları olduğunda, çok ağladıklarında demişti. Eltim de aynısını yapmış. 2 saat önce ben de verdim. Sabahtan çok huzursuzdu. Gün boyu resmen hiç uyumadı desem yalan olmaz. Ağlayıp duruyordu.Mecburen bir çay kaşığı calpol verdim. Yine ağladı. Oyun halısına koydum emzirdim uykuya daldı şükür. İnşallah yarın aynı şeyleri yaşamayız.Kızlar 5-6 gündür ne yaşıyoruz bilmiyorum ne oldu bebeğe saatlerce hiç durmadan ağlıyor. Psikolojim bozuldu bir kaç gün de eşim akşamları yoktu. Onla da birbirimize girdik resmen saldırdım adama. Boşanmadan çocuk büyütebilen cindir yemin ederim.
Desteksiz aileden uzakta bebeğe bakmak ne zormuş bi çorba bile yapana kadar ne çektim ben biliyorum. Durduk yere kolik mi oldu atak mı nedir bu delirecem katıla katıla ağlıyor bebeğin yanında hır gür yaşıyoruz kavgalar itişmeler. O etkileniyor diye de ayrı üzülüyorum. İnşallah geçici bi süreçtir. Ama geçerken de bizden çok şey alıp götüreceği kesin dün sırt ağrımdan uyuyamadım. El parmaklarım bile ağrıyor sızlıyor.
Bizim bebişte şekil bozukluğu var. Beşik kullanmayı bıraktık senin bebeğin gibi onu yatağına bırakınca uyanıyordu. Uykuya daldıktan sonra onu düz yatağa yan yatırıyorum, arkasına yastık koyup, yan şekilde onu emziriyorum. Bu şekilde kolay kolay uyanmıyor.kızlar, kızım doğduğundan beri başını sağ tarafa çevirmeye meyilli. bugün 3 ay kontrolünde doktor yan yatma yastığına geçin ve diğer tarafa yatırın dedi. biz yataş juno kullanıyorduk ve şimdi ilk kez düz zeminde yan yatırmaya çalışıyoruz asla ama asla uyumuyor 3 kez uyuttuk yatağa koyar koymaz uyandı. ne yapmam lazım sizce? yatak değiştiren olduysa nasıl başardınız?
İlk süt ürünleri ve yumurta geçmedi sonra kuruyemiş zaten bakliyat yemiyordum gaz olur diye gün sonunda kabak zeytin ekmek bi ara gluteni kestimÇok teşekkür ederim canım
Evet doktorum da ay olarak küçük doğru sonuç veremeyebilir ama geçmezse yaparız demişti.
Mustelanın şampuan ve kremlerini kullanıyorum atopik serisini çok rahatlatmadı sanki
Peki siz hangi besinler için diyet yapmıştınız ve diyet yapınca döküntü geçmiş miydi acaba?
Bizde hafif ishal var kanlı kaka yok
İnşallahh bizimki de 6.aydan sonra geçer
Çok teşekkür ediyorum aminAllah sıkıntılarınızı gidersin bu günlerde geçecek inşaAllah güzellikle sağlıcakla geçsin. Huzursuzluktan etkilenip ağlıyor olabilir dediğiniz gibi ya da önceden alışmış olduğu ya da vücudunun biyolojik uyku saatini geçiriyorsanız bebek ondan da ağlıyor olabilir vücudu yorgun düştüğünden. Biyolojik saatleri kaçırmamak gerekiyor bebek kendi belli ediyor ellerini gözlerine götürerek çeşitli şekillerde.
Ya dün aynı şeyi düşündüm calpol mu versem bi yeri mi ağrıyor diye. Bi dahakine aklımda olsun bazı zamanlarda kurtarıcı olabilir. Çok teşekkür ederim inşallah yaşamayız yaa Allah hepimize kolaylıklar versinBenim görümcem, ben bebeklerime yarım çay kaşığı parol veriyordum gaz sancıları olduğunda, çok ağladıklarında demişti. Eltim de aynısını yapmış. 2 saat önce ben de verdim. Sabahtan çok huzursuzdu. Gün boyu resmen hiç uyumadı desem yalan olmaz. Ağlayıp duruyordu.Mecburen bir çay kaşığı calpol verdim. Yine ağladı. Oyun halısına koydum emzirdim uykuya daldı şükür. İnşallah yarın aynı şeyleri yaşamayız.
Teşekkür ederim canımİlk süt ürünleri ve yumurta geçmedi sonra kuruyemiş zaten bakliyat yemiyordum gaz olur diye gün sonunda kabak zeytin ekmek bi ara gluteni kestimdelirmiş gibiydim çünkü bebeğim çok huysuzdu döküntüleri azaldı ama gazı kakası büyüdükçe düzeldi
Benim yaptığım sağlıklı birşey değilmiş 4 ayda çocuk doktorumu değiştirdim ve bana yeni yaklaşımda katı diyetin daha zararlı olduğunu dair makaleler okuttu sonra ilk ben rahatladım sonra bebeğim düzeldi
Süt ürünlerini 6 ayda ilk ben açtım , sebzeler bittikten sonra 7 buçuk aya doğru bebişimde açtık süt ürünlerini
Doktor vücudu bol bol nemlendir demişti , hala vücudu kurudur hassas bir çocuk
Vallahi aynı durumdayız. Çorba yapmayı geçtim hazır yemek söyledim onu zor yedim dün. Bana kalsa yemek de yemem de bir yandan da aman sütüm kesilmesin aman kalitesiz olmasın derdi. Günün yorgunluğunu da eşimden çıkarıyorum bir güzel.nefes alsa gözüme batıyor.Herkes yaşadığına göre geçicidir diye inanmak istiyorum. Hepimizin bebeği huysuz ve kucak bağımlısı değildir herhalde. Yani inşallahKızlar 5-6 gündür ne yaşıyoruz bilmiyorum ne oldu bebeğe saatlerce hiç durmadan ağlıyor. Psikolojim bozuldu bir kaç gün de eşim akşamları yoktu. Onla da birbirimize girdik resmen saldırdım adama. Boşanmadan çocuk büyütebilen cindir yemin ederim.
valla ısrar kıyamet normalde 9.30’da uyuyan çocuğu dün 12.30’da ancak bayılttık o saate kadar uyu yatağa konunca uyan döngüsü yaşadı yavrum inşallah kolay alışırAlışana kadar devam etmeniz lazım mecbur, bende oğlumda çok uğraşmıştım, başta rahatsız olur alışık olduğu tarafa yatmak ister ama zamanla alışır, biraz ısrarcı olmak lazım
emzirirken yastık koymak mantıklıymış öyle de deneyeyim. bizimkinde de var kafa yamuldu bi tarafı dümdüz oldu o tarafa yatmaktan. şimdi de diğer tarafa yatırıyorum sürekli o kaslar çalışsın diye tost olacak çocuğun kafa iyiceBizim bebişte şekil bozukluğu var. Beşik kullanmayı bıraktık senin bebeğin gibi onu yatağına bırakınca uyanıyordu. Uykuya daldıktan sonra onu düz yatağa yan yatırıyorum, arkasına yastık koyup, yan şekilde onu emziriyorum. Bu şekilde kolay kolay uyanmıyor.
Evet bebek kendisi uykum geldi diye belli ediyor. O kriz anı gelmeden bebeğin uyku hareketlerini kaçırmadan uykuya geçirmek gerekiyor yoksaki ağlama krizi kaçınılmazÇok teşekkür ediyorum aminolabilir ama bi kaç gündür bu şekilde. Dediğiniz gibi ben akşam uyku saatini bir türlü çözemedim 7 civarı uyudu mu sabah 4 5te uyanıp tekrar yatmıyor gün o saatte başlamış oluyor. 8e sarktı mı da çok huzursuzlanıyor. Dün akşam banyosunu da yapınca ekstra bi uyku bastırdı sanırım. Umarım düzeni büyüdükçe daha iyi oturur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?