2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Bence kilosu normal. Benim bebeğim de o kilolarda. Önceki ay kilo alımımız azdı ve kabızlık sorunumuzda vardı doktor BEBELAC mama dene, çoğu anne bebeklerine iyi geliyor demişti. Ben de Bebelac kullanmaya başladım 3 haftada 750 gr almıştı. Kakası falan da düzeldi kilo da aldırdı. Öncesinde SMA comfort kullanıyordum. Hem çok gaz yapıyordu hem de kabızlık yaptı hem de kilo aldırmıyordu.( ki comfort bunları yapmaması gerekirdi)
Ben mamayı geceleri vermiyordum gündüzleri süt+mama içiriyordum. Birkaç gündür içirmiyorum mama ama .
Benim de çok az. Bebeğim gece emzirmelerinde uykuya dalıyor zar zor bir memeyi emiyor. Ben de senin gibi her şeyi denedim Bestlak tan tut solgarın B12 sini bol su içmekten çaylara hoşavlara. Ne denediysem hep sabit kaldı. Ben 3 saatte bir emziriyorum ne olursa olsun. Geceleri de. Geceleri uykuya daldığı içinde son 10 gündür süt sağıp içiriyorum. Ne çıkarsa . Bazen sağımdan önce çok ağlayınca emziriyorum sütünü ısıtana kadar falan sonra sağıyorum. Banzen de önce sağıyorum sağdığımı içiyor yatıyor meme emmiyor. Bence geceleri uyandırıp beslemelisin. Uykusu bozulmasını istemiyorsan sütünü sağıp biberonla ver. Hızlı akışkan uç aldım sen de alabilirsin.
Kızla rota virüsü aşı yaptıranınız var mı süreçi nasıl ilerlettiniz
Rota bizde ishal yaptı. Ama iki gün sonrasında menenjit ve beksero aşılarını yaptık onlar çok ateş yaptı. 6 saatte bir ateş düşürücü kullanmama rağmen hep sınırdaydı. 2 günden fazla sürdü ateşlenmesi.

Bizim doktorumuz geceleri uyanmıyorsa uyandırmanıza gerek yok dedi. Gündüz beslenmesi yeterliyse ve kilo alımı iyiyse uyandırmayabilirsiniz

Kızla rota virüsü aşı yaptıranınız var mı süreçi nasıl ilerlettiniz
Ben rotateq yaptırdım o 3 doz oluyor.
İlk doz 2.ayda yapılıyor bu ay 2.dozu yaptırdım ikisinde de bir sıkıntı yaşamadık.
Ama menenjit aşıları oldu bu ay ikili onlar ilk gün huzursuzluk ve ateş yaptı bizde kiloya göre calpol verdim ondan sonra düştü sakinleşti biraz

Ücretli aşıları naptınız? Rotarix nimenrix bexero 3. Ay ilk dozlari ayni gün yapilabilir mi?
Eger ayni gün yapilmazsa öncelik sirasi nasil ve aralarinda kaç gün olmali? Bilgisi olan var mı
Biz hepsini aynı gün yaptırdık nimenrix bexero ateşe ve huzursuzluk yaptı

Merhaba hanımlar. Bebeğinizin gündüz uyku saatleri düzenli mi?
Bizim düzenli idi sabah uyanınca 1.5 saat sonra uyuyup 1.5-2 saat kadar uyurdu sonraki uykuları da uyandıktan 1.5 saat sonra 45 dk 1 saat kadar 2 uykusu olurdu.
Ama 2 gündür aşırı huysuz hiç uyumak istemiyor 1saat uyutmaya çalışıyorum 20 dk uyuyor tekrar uykuya dönüyor ama 5 dk sonra uyanıyor filan inşallah 4.ay gerilemesidir ve eski düzene döneriz

Kızlar merhabalar :)
Umarım bebişleriniz de sizlerde iyisinizdir

Biz 15 gündür alerjiyle uğraşıyoruz. Ciltte döküntü olunca doktora götürdük ve atopik dermatit dedi.
Süt ve süt ürünlerini kes dedi ama henüz bi düzelme yok gibi.
Büyük ihtimalle test yaptırıp neye alerjisi olduğunu öğreneceğiz
Çok zor bi durum. Yavrumun yüzü, gözü hep minik kırmızı döküntü oldu. Büyük ihtimalle de kaşınıyor sabah akşam kremliyorum geçmedi
Böyle bi sıkıntı yaşayan var mı acaba ya da etrafında duyan?

Ben ilk kızımda yaşamıştım üstüne kabızlık , nokta şeklinde kanlı kakalar , zorlu pişikler oluyordu
Ama hiç test yapmadılar bukadar küçük çocuklarda doğru sonuç vermez demişti doktor
6 aya kadar ben diyet yaptım çok yavaş ek gıdaya geçtik 3 gün kuralı ile şükür bir besine tepki vermedi
Mustelanın atopik cilt kremlerinden almıştık ( biraz pahalı ) bol bol vücudu nemlendiriyorduk
Kendimiz evde kimyasalı nerdeyse sıfırladık
Parfüm oda kokusu kaldırdık
Hep doğal şeylere döndük
Yaşarken çok zor çok belirsiz ama geçiyor geçecek inş

Kızlar bebişleri uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz malum uyanıklık süreleri çoğaldı Konuş konuş konu bitiyor. Biraz kitap oku biraz evi gez başka bir şey bulamıyorum. Oyun halısında dümdüz duruyor elini yiyor oyuncaklara ilgisi yok.

Hafif sesli, renkli oyuncaklar denedin mii
Poşet versen, buradan bı arkadaş adını vermeyeyim ondan ilham aldım, haşır husur seviyorlar poşeti

Bende sma optipro kullanıyordum kilo çok aldırmadı ve kabızlık değilde bebeğim nerdeyse her bezde kaka yapiyor e buda bı nevi kilo almayi engelliyor galiba bana doktor Bebelac Gold önerdi onu aldım yeni kullanmaya baslicaz bende meme +,mama gidiyorum gece mama vermiyorum uykulu olduğunda meme yi alıyor ama gündüz pek almak istemiyor o yüzden gündüz daha çok biberon la mama veriyorum memede sagarsam veriyorum sütüm azaldı gibi sagmaya fırsat olmuyor ya misafir geliyor ya bebek bu ara huysuz uykuları bozuldu hiç yanlız bırakamıyorum tm düzen oluştu diyorsun hop yine bozuluyor bu ara ellerini keşfetti ağzına alıp duruyor buda uyku gerilemesi yapıyor galiba sık uyanmalar arttı uyku azaldı bı düzen oluşsa rahatlicam

Tummy time yaptırıyorum, hareket eden bir ahtopot oyuncağı var onu takip ediyor (hareket eden yengeç vs de olabilir) onun dışında play gym’de vakit geçiriyor, oyuncaklara vuruyor. Şarkı söyleyip dans ediyorum, beraber auuuu ouuu sesler cıkarıyoruz. Yorulup uyuyor

Hafif sesli, renkli oyuncaklar denedin mii
Poşet versen, buradan bı arkadaş adını vermeyeyim ondan ilham aldım, haşır husur seviyorlar poşeti
Hışırtılı kitapları var 3-4 dakika onlarla oyalanıyor. Ben bu kızı konuşmaya çok alıştırdım galiba ya hep ilgi istiyor

Haha benimki bu hafta uyumuyooor Neyse bari tummy time a ağırlık verelim de kasları gelişsin

Çok teşekkür ederim canım
Evet doktorum da ay olarak küçük doğru sonuç veremeyebilir ama geçmezse yaparız demişti.
Mustelanın şampuan ve kremlerini kullanıyorum atopik serisini çok rahatlatmadı sanki
Peki siz hangi besinler için diyet yapmıştınız ve diyet yapınca döküntü geçmiş miydi acaba?
Bizde hafif ishal var kanlı kaka yok
İnşallahh bizimki de 6.aydan sonra geçer

Şu an forma girip bunu sormaya gelmiştim. Hakkaten bir de şu sıralar huysuzluğu üstünde hiç bişey beğenmiyor sadece emmek istiyor zorlanıyorum sırtım ağrıyor artık kitap falan konsantre olmuyor asla durmuyor

Atak mıdır uyku gerilemesi midir hayırlısıyla bir atlatsak

Bizim doktorumuz geceleri uyanmıyorsa uyandırmanıza gerek yok dedi. Gündüz beslenmesi yeterliyse ve kilo alımı iyiyse uyandırmayabilirsiniz
Benimki kendisi uyanıyor. Çok nadir ben uyandırıyorum. İlk 4 saat kadar uyuyor sonra 3 saat sonra 2 saate iniyor. sabaha yaklaştıkça uykusu azalıyor.
Bazı günler sabaha karşı 1,5 saate kadar iniyor. Sütü az geliyor diye mama da vermeye çalışıyorum ama sabah karşı içmiyor da tükürüyor. Ben de alıştım artık nasıl istiyorsa öyle uyusun.

Benim doktor 3 saaten önce besleme demişti kısması fazlaydı diye ama maalesef gündüzleri de nerdeyse saat başı beslenmek istiyor uyanıkken. Hani her doktorum söylediği her çocuğa da uygulanamıyor maalesef keşke onların dedikleri gibi olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…