2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Merhaba sizinle aynıyız 9 yıl sonra hem korku hem heyecan. Nasıl olacak başa sardık diye düşünüyorum siz de böyle misiniz

Kızlar bende birkaç kere gece uyurken iki göğüsümün ortasına bıçak saplanmış gibi uyanıyorum . Nefes almakta zorlanıyorum . Sizde de göğüs kafesinde sıkışma vs oluyor mu yada oldu mu hiç
Ben de bir kere hafif oldu ama gaz sancisiydi eminim, gebelikte cok gaz oluyor ya cogunu farketmiyoruz bence. Sizin neden olmuş peki sordunuz mu doktora? Mutlaka sorun bence, bize de bilgi verin başımıza gelirse bilelim

Ben 18 gün arayla yaptırdım, 50 lik troid ilacı kullanıyorum. İlk yaptirdigim test 2.6 ikincisi 1.34. ilk yaptirdigim testte toktum ikincisinde sabah aç karnına yaptırmıştım. Bu kadar kısa sürede dusmeyecegine göre ac ve tok farkli ciktigini düşünüyorum

Ben de 2015 ekim annesiyim kasımda beklerdik ama ekimde geldi oğlum. Şimdi de ağustosta bekliyoruz. Sağlıkla büyüyüp doğsunlar inş

Selam kızlar 11+6 dan size güncellemeleri veriyorum.

Bugün kontrol için gittim dra ve ve bebeğimi gördüm çok net bi şekilde kıpır kıpır eli kolu durmuyordu bana el sallıyordu resmen .

Dr iyice baktı ultrasonda elleri kolları bacakları kafası ense kalınlığı olması gerektiği gibi dedi. plesanta ve bebekte gayet olması gereken yerdeymiş

tekrar kan ve idrar testi aldı biraz protein kaçağı var dedi bu da preeklamsiye sebep olabiliyormuş tansiyonu yükseltmemeye ve hareketli bi hamilelik geçirmeye çalışmam demek oluyormuş . Tansiyonum genel olarak hep düşüktü gebeliğimde de 10/5 lerde fln seyrediyor umarım bir sorun yaşamam

Bir de 6-7 saatlik araba yolculuğu yapmam gerekiyor önümüzdeki hafta , aslında dr yapma dedi pıhtı atar dedi ya da 2 saatte bir mola verceksiniz kan dolaşımını hızlandırcaksın sürekli dedi . Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Ayrıca fetaldna testi de verdik şirketin adı rapidnipt 12bine yaptırdık 5 güne sonuç çıkıyormuş ilgilenenler bakabilir.

Ben bugün çok mutlu oldum daha önce hiç bu kadar ilerlememişti gebeliğim ve ultrasonda bebeğimin o hareketlerini görmek çok iyi geldi o anda bi bağlantı oldu sanki inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz bebişlerimizi.

Not: mutlu olduguma bakmayın bitik haldeyim bulantı ve yanma azalmadı resmen arttı akşamları çok daha fazla ve herşeyden tiksiniyorum artısı 3 kilo vermişim

Ne guzel haberler boyle insallah hep boylede devam eder
Pihti atma ihtimali neden var ki onu anlayamadim ?
Yaa fetal dna testini bende ctesi verdim ayni fiyati odedim 14 gun dediler insallah benimkide 1 haftada cikar burda herkes 1 haftada soyluyor sonucu

Ben de bir kere hafif oldu ama gaz sancisiydi eminim, gebelikte cok gaz oluyor ya cogunu farketmiyoruz bence. Sizin neden olmuş peki sordunuz mu doktora? Mutlaka sorun bence, bize de bilgi verin başımıza gelirse bilelim
Hayır doktora gittiğimde aklımdan çıkmıştı bir sonraki kontrolüm de 2 hafta sonra gene olunca sorarım ama

Evet TSH ı aç vermek gerekiyor, ben biyokimya doktoruyum bu arada yani testlerin çalışıldığı yerdeyim :). Önceden bir tiroid hastalığınız var mıydı yoksa 2.6 gelince mi ilaca başlattılar

Evet TSH ı aç vermek gerekiyor, ben biyokimya doktoruyum bu arada yani testlerin çalışıldığı yerdeyim :). Önceden bir tiroid hastalığınız var mıydı yoksa 2.6 gelince mi ilaca başlattılar
Çok önceden yoktu, sonra düşük kalorili bir diyet yaptım troidim o dönem yukselmis diyetle mi alakalı bilmiyorum. 4,2 ye çıkmıştı. Çocuk istediğimde de doktor vermişti bir yıldır kullaniorum. Hamilelikten önce bayağı düştüğü için endokrinci ilacimin dozunu azaltti yarım 25 lik yarım kullandım. sonra hamile kalınca birden tekrar fırladı ve 50lik ilaçla devam ettim. Peki bişey sorcam sürekli aç gezmedigimiz için önemli olan tokken ki değer değil mi? Yani bebeklerimiz tok olduğumuz değerden etkilenmez mi?

Nick inle baya uyumlusun yalnız. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Sağlıkçı olarak

Kuzucummm ben de önceki mesajını gördüm sana onu soracaktım sen bi biyokimyacı olarak bilirsin aslında ama insanın kendi bebeği olunca tüm bilgilerini unutuyor dimi benim gebelik öncesi hep 2.5 altı seyrediyordu ama gebelikten hemen sonra 4.5 a fırladı. Ama benim annemde haşimato tiroidi var. Benim de anti tpo değerim sınırın hemen bi tık üstünde çıkıyordu. Gebelik sonrası tsh 4.5 a fırlayınca endokrine göründüm. Endokrin ilaca hemen başlamamız gerek dedi. 50 mg ile başladık. Ama benim haşimatom var benim zaten her türlü ilaç kullanmam gerekiyordu illa bir gün kullanacaktım 4 hafta sonra tekrar kontrol eğer düşmemişse ilaç dozunu artırırız dedi. eğer senin hastanede baktırma imkanın varsa bi 20 gün sonra tekrar baktır yine aynı seyrederse ilaca çok da gerek duymazlar sanırım

Geçmiş olsun canım, şimdi normale dönmüş çok şükür. Aç karnına vermemizin sebebi besinlerin ölçümü etkileyebilmesiyle alakalı.TSH değeri gün içinde de değişiyor aslında. Daha doğru sonuç elde etmek için yaklaşık aynı saatte sabahtan ve aç vermek gerek her kontrolde. Bu sayede ilacın dozuna göre tsh ve t4 ün değişimi daha iyi degerlendirilmis olur. Bebeklerimiz için de aç toktan ziyade hipotiroidimizin olmaması önemli. Bizde tiroid hormonu yoksa bebekte de yok demek, beyin gelisimi ve tüm metabolizmada rol oynuyor tiroid. Tiroid hormon eksikligi zeka geriliği neden olabiliyor doğduktan sonra da fark edilmezse. O yüzden gebelikte önemli

Selam kızlar bugün bebişleri gördük kalp atışı dinledik 9 haftalığım ama doktor birinin 8 haftalık birinin 7+6 haftalıkmış maşallah bide mide yanmam geçmişti yine başladı sizdede varmı ?tabi sabah bulantımı saymazsam olmaz
Kızlar kaçıncı haftada karnınız belli olmaya başladı hamişler ikizler ne zaman belli oldu

Hayırlı olsun sağlıkla gelsinler benim 10+5 baya karnım var şuan.
Halk arasında iç karın genişliği olarak bilinen durumun bende olmadığına ikna oldum ve günde 1 kere mutlaka yağ sürüyorum

Hayırlı olsun sağlıkla gelsinler benim 10+5 baya karnım var şuan.
Halk arasında iç karın genişliği olarak bilinen durumun bende olmadığına ikna oldum ve günde 1 kere mutlaka yağ sürüyorum
Yaa. Gerçekten mi hangi yağ
Bana 21 haftada belli olur diyorlardı
Kaçıncı haftada tam olarak bu bebek karın değil dediniz hissetiriyorlarmı kendilerini bebişler hayırlısı ile alalım inşallah

Kızlar bugün 7+5 teyim bir kaç saattir belime ve kasığıma ani sancı giriyor normal mi sizce dört gün önce kanamam oldu kanama alanım vardı ilaç kullanıyorum kanamam kesildi ama kontrole gitmedim henüz

Kızlar bugün 7+5 teyim bir kaç saattir belime ve kasığıma ani sancı giriyor normal mi sizce dört gün önce kanamam oldu kanama alanım vardı ilaç kullanıyorum kanamam kesildi ama kontrole gitmedim henüz
Hayırlı geceler çok mu ağrınız var ve kanamanız varmı rengi miktarı ne kadar

Bende de bugün başladı mide yanması bakalım devamı gelmese bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…