- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #3.941
Merhaba sizinle aynıyız 9 yıl sonra hem korku hem heyecan. Nasıl olacak başa sardık diye düşünüyorum siz de böyle misinizMerhaba 7 haftalık hamileyim bende.Yıllar önce 2015 kasım annesiydim bütün bir hamileliğimi burada yazarak geçirdiğim aklıma geldiYine yazmak istedim beklenen doğum tarihi aslında 1 Ağustos ama muhtemelen planlı sezeryan olacak temmuz annesi olurum diye düşünüyorum .Ne yazacağımı bile bilmiyorum 9 yıl sonra aynı heyecan
Ben de bir kere hafif oldu ama gaz sancisiydi eminim, gebelikte cok gaz oluyor ya cogunu farketmiyoruz bence. Sizin neden olmuş peki sordunuz mu doktora? Mutlaka sorun bence, bize de bilgi verin başımıza gelirse bilelimKızlar bende birkaç kere gece uyurken iki göğüsümün ortasına bıçak saplanmış gibi uyanıyorum . Nefes almakta zorlanıyorum . Sizde de göğüs kafesinde sıkışma vs oluyor mu yada oldu mu hiç
Ben 18 gün arayla yaptırdım, 50 lik troid ilacı kullanıyorum. İlk yaptirdigim test 2.6 ikincisi 1.34. ilk yaptirdigim testte toktum ikincisinde sabah aç karnına yaptırmıştım. Bu kadar kısa sürede dusmeyecegine göre ac ve tok farkli ciktigini düşünüyorumCanım aradın mı sen? Bugün benim de tsh 2.77 çıkmış. Doktor tsh t4 de sıkıntı yok demişti muayene sırasında ama ben sonucu görmemiştim doktor ekrandan bakarak söylemisti. Normalde ilk trimesterda <2.5 isteniyor. Benim de kafama takıldı şimdisürekli biseye stres olmaktan şiştim valla. Bi daha ne zaman baktırmak gerekir acaba
Ben de 2015 ekim annesiyim kasımda beklerdik ama ekimde geldi oğlum. Şimdi de ağustosta bekliyoruz. Sağlıkla büyüyüp doğsunlar inşMerhaba 7 haftalık hamileyim bende.Yıllar önce 2015 kasım annesiydim bütün bir hamileliğimi burada yazarak geçirdiğim aklıma geldiYine yazmak istedim beklenen doğum tarihi aslında 1 Ağustos ama muhtemelen planlı sezeryan olacak temmuz annesi olurum diye düşünüyorum .Ne yazacağımı bile bilmiyorum 9 yıl sonra aynı heyecan
Ne guzel haberler boyle insallah hep boylede devam ederSelam kızlar 11+6 dan size güncellemeleri veriyorum.
Bugün kontrol için gittim dra ve ve bebeğimi gördüm çok net bi şekilde kıpır kıpır eli kolu durmuyordu bana el sallıyordu resmen .
Dr iyice baktı ultrasonda elleri kolları bacakları kafası ense kalınlığı olması gerektiği gibi dedi.plesanta ve bebekte gayet olması gereken yerdeymiş
tekrar kan ve idrar testi aldı biraz protein kaçağı var dedi bu da preeklamsiye sebep olabiliyormuş tansiyonu yükseltmemeye ve hareketli bi hamilelik geçirmeye çalışmam demek oluyormuş . Tansiyonum genel olarak hep düşüktü gebeliğimde de 10/5 lerde fln seyrediyor umarım bir sorun yaşamam
Bir de 6-7 saatlik araba yolculuğu yapmam gerekiyor önümüzdeki hafta , aslında dr yapma dedi pıhtı atar dedi ya da 2 saatte bir mola verceksiniz kan dolaşımını hızlandırcaksın sürekli dedi . Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Ayrıca fetaldna testi de verdik şirketin adı rapidnipt 12bine yaptırdık 5 güne sonuç çıkıyormuş ilgilenenler bakabilir.
Ben bugün çok mutlu oldum daha önce hiç bu kadar ilerlememişti gebeliğim ve ultrasonda bebeğimin o hareketlerini görmek çok iyi geldi o anda bi bağlantı oldu sankiinşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz bebişlerimizi.
Not: mutlu olduguma bakmayın bitik haldeyim bulantı ve yanma azalmadı resmen arttı akşamları çok daha fazlave herşeyden tiksiniyorum artısı 3 kilo vermişim
Hayır doktora gittiğimde aklımdan çıkmıştı bir sonraki kontrolüm de 2 hafta sonra gene olunca sorarım amaBen de bir kere hafif oldu ama gaz sancisiydi eminim, gebelikte cok gaz oluyor ya cogunu farketmiyoruz bence. Sizin neden olmuş peki sordunuz mu doktora? Mutlaka sorun bence, bize de bilgi verin başımıza gelirse bilelim
Evet TSH ı aç vermek gerekiyor, ben biyokimya doktoruyum bu arada yani testlerin çalışıldığı yerdeyim :). Önceden bir tiroid hastalığınız var mıydı yoksa 2.6 gelince mi ilaca başlattılarBen 18 gün arayla yaptırdım, 50 lik troid ilacı kullanıyorum. İlk yaptirdigim test 2.6 ikincisi 1.34. ilk yaptirdigim testte toktum ikincisinde sabah aç karnına yaptırmıştım. Bu kadar kısa sürede dusmeyecegine göre ac ve tok farkli ciktigini düşünüyorum
Çok önceden yoktu, sonra düşük kalorili bir diyet yaptım troidim o dönem yukselmis diyetle mi alakalı bilmiyorum. 4,2 ye çıkmıştı. Çocuk istediğimde de doktor vermişti bir yıldır kullaniorum. Hamilelikten önce bayağı düştüğü için endokrinci ilacimin dozunu azaltti yarım 25 lik yarım kullandım. sonra hamile kalınca birden tekrar fırladı ve 50lik ilaçla devam ettim. Peki bişey sorcam sürekli aç gezmedigimiz için önemli olan tokken ki değer değil mi? Yani bebeklerimiz tok olduğumuz değerden etkilenmez mi?Evet TSH ı aç vermek gerekiyor, ben biyokimya doktoruyum bu arada yani testlerin çalışıldığı yerdeyim :). Önceden bir tiroid hastalığınız var mıydı yoksa 2.6 gelince mi ilaca başlattılar
Nick inle baya uyumlusun yalnız. Bu açıdan hiç düşünmemiştim. Sağlıkçı olarakÇok önceden yoktu, sonra düşük kalorili bir diyet yaptım troidim o dönem yukselmis diyetle mi alakalı bilmiyorum. 4,2 ye çıkmıştı. Çocuk istediğimde de doktor vermişti bir yıldır kullaniorum. Hamilelikten önce bayağı düştüğü için endokrinci ilacimin dozunu azaltti yarım 25 lik yarım kullandım. sonra hamile kalınca birden tekrar fırladı ve 50lik ilaçla devam ettim. Peki bişey sorcam sürekli aç gezmedigimiz için önemli olan tokken ki değer değil mi? Yani bebeklerimiz tok olduğumuz değerden etkilenmez mi?
Kuzucummm ben de önceki mesajını gördüm sana onu soracaktımEvet TSH ı aç vermek gerekiyor, ben biyokimya doktoruyum bu arada yani testlerin çalışıldığı yerdeyim :). Önceden bir tiroid hastalığınız var mıydı yoksa 2.6 gelince mi ilaca başlattılar
Hayırlı olsun sağlıkla gelsinler benim 10+5 baya karnım var şuan.Selam kızlar bugün bebişleri gördük kalp atışı dinledik 9 haftalığım ama doktor birinin 8 haftalık birinin 7+6 haftalıkmış maşallahbide mide yanmam geçmişti yine başladı sizdede varmı ?tabi sabah bulantımı saymazsam olmaz
Kızlar kaçıncı haftada karnınız belli olmaya başladı hamişlerikizler ne zaman belli oldu
Yaa. Gerçekten miHayırlı olsun sağlıkla gelsinler benim 10+5 baya karnım var şuan.
Halk arasında iç karın genişliği olarak bilinen durumun bende olmadığına ikna oldum ve günde 1 kere mutlaka yağ sürüyorum
Evet hafif dozda bisey yapildi zarari yokmus dedi doktorumFilm çekilir mi hamileyken ?
Anestezik iğne yapılır mı, hiç bilmiyorum.
Hayırlı geceler çok mu ağrınız var ve kanamanız varmı rengi miktarı ne kadarKızlar bugün 7+5 teyim bir kaç saattir belime ve kasığıma ani sancı giriyor normal mi sizce dört gün önce kanamam oldu kanama alanım vardı ilaç kullanıyorum kanamam kesildi ama kontrole gitmedim henüz
Size de hayırlı geceler kanamam üç gündür yok arada bir solumdan sancı vuruyor sadeceHayırlı geceler çok mu ağrınız var ve kanamanız varmı rengi miktarı ne kadar
Bende de bugün başladı mide yanması bakalım devamı gelmese bariSelam kızlar bugün bebişleri gördük kalp atışı dinledik 9 haftalığım ama doktor birinin 8 haftalık birinin 7+6 haftalıkmış maşallahbide mide yanmam geçmişti yine başladı sizdede varmı ?tabi sabah bulantımı saymazsam olmaz
Kızlar kaçıncı haftada karnınız belli olmaya başladı hamişlerikizler ne zaman belli oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?