- 28 Şubat 2020
- 384
- 647
- 103
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #14.881
Amniyosentezde çıkarsa devlet baba yasal olarak gebeliği sonlandırma hakkı veriyor. Ondada artık 21-22 oluyorsun, artık emriyodan bebek olmuş oluyor , kesin anomali olur diyor musunuz sorusuna diyemeyiz diyorlar aman neysee...
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için inşAllah bulaşmamıştır , oluşabilecek milyon tane risk var zaten birini engellemeye çalışsam diğerini engelleyemem sakin sakin bekliyorum bol dua ile :)
Sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız inşAllah. Şuanda sizin süreç nasıl geçiyor?
Aynen burada okuduğumda da 50 mg için yüksek bir değer gibi gördüm. Ben de eve alsam mı almasam mı diye arada kalmıştım en iyisi şeker aleti alayım bir tane aklım kalmaz teşekkürlerBenim 50 mg yükleme sonucum 133 gelmişti. Doktorum 135 üstü olsaydı 100 mg isterdim, sınırdan kurtardın dedi. Normalde de 140 üstü yüksek sayılıyordu sanırım 50 mg olanda. 100 mg sonucunda da diyet verileceği için belki ikinci testi istememiş olabilir ama isterseniz evde ölçün siz de arada
Of ben de şeker yüklemesi yapmadan önce kaç kaşık bal yerdim boğazımın ağrısından. Şuan düşünüyorum da bebeğim umarım çok etkilenmemiştirBal. Kahvaltıda çok kısıtlısın. Bir tatlı kaşığı baldan ne olacak dedi eşim. Uzun zaman da ısrar etti. Dedim ki haklı ya.. Yasaklara uyuyorum. Bi lokmacık baldan zarar gelmez. En doğal besin bu.
Kahvaltıda usulüm, önce tuzlulardan başlar. En son lokmama bal sürer bitiririm. Geçen yarım dilim ekmeğin üstüne bir tatlı kaşığı olmayacak kadar bal sürdüm. Birinci saat sonunda şekerim 190 çıktı
Ki ben ne kadar zamandır ölçüm yapıyorum. Yemekten sonra 140 çıktığı bile olmamıştır. 190ı görünce şok oldum.
Şeker, tansiyon gibi anlık tehlike oluşturan bi durum değil. Uzun vadede bebeğe tesir ediyor. O yüzden birkaç kez şekerin yükselmesi ile bi zarar oluşacağını düşünmüyorum.Of ben de şeker yüklemesi yapmadan önce kaç kaşık bal yerdim boğazımın ağrısından. Şuan düşünüyorum da bebeğim umarım çok etkilenmemiştirbu durum doğum bitince düzelecek di mi yine istediğimiz gibi beslenebilecek miyiz
Çok geçmiş olsun sana da canım tansiyonun bir daha yükselmez inşallah takiptesin zaten.Şeker, tansiyon gibi anlık tehlike oluşturan bi durum değil. Uzun vadede bebeğe tesir ediyor. O yüzden birkaç kez şekerin yükselmesi ile bi zarar oluşacağını düşünmüyorum.
Misal bende gebelik tansiyonundan süpheleniliyor. Birkaç kere 14-9,15-9 gördüm. Acillere gittim. İdrarda protein var ama güvenli sınırlarda. Su an şeker gibi tansiyon da iyi görünüyor. Ama küçük tansiyon bazen 8,5-9 arası düzensiz yükseldiği için Perinatoloji 2 haftada bir rutin tahlillerde özel takip yapıyor. Anlık tansiyonun yükselmesi benek için hayati risk oluşturabilir çünkü.
Gebelik şekeri genelde doğumla birlikte sonlanıyor. Sonuçta gebelik hormonlarının sebep old bi durum old için, bebek doğunca şeker de bitiyor. Nadir durumlarda, diyete ilaca uyulmadığındai, doğumdan sonra kalıcı olması ve bebeğin de şeker hastası olarak doğması ihtimali var. Ama hepimiz takip altında gebeleriz zaten. Bilinçliyiz.
Bu ülkenin vatandaşı olarak sağlık hizmetinden faydalanmak en doğal hakkımız. Keşke hastane yönetimine durumu bildirseydiniz. Belki en azından konuşulurdu kendisiyle.
Değerlerinizi yorumlayacak arkadaşlar vardır. Ben pek anlamıyorum maalesef. Çok geçmiş olsun
Merhaba bende de şöyle bir durum olmuştu sürekli kanamalar yaşıyordum doktorum özeldeydi birçok test istedi sekreter de bana isterseniz devlette yaptırın burda pahalı olabilir deyince biz de devlet hastanesine gittik o gün randevu zaten yoktu eşim doktora sordu bizim çok aciliyetimiz var sadece test girişi yapabilir misiniz dedi bir de tüp bebek olduğunu belirtti doktor çok umursamaz bi şekilde özelden gelenlere bir şey yapmıyorum prensip meselesi dedi. Yani öyle aciliyette bile hiç tınlamadı. Öyle zoruma gitti ki özeller olmasa kendileri ne yapar onca hastaya acaba. Çok üzüldüm insanda az vicdan da olmalıKesinlikle. Özele gidiyorum diye devlet hastanesinde muayene olunmaz kafası bir yaşıma daha girdim
Eve gelince doktorun yorumlarnı okuduğumda benzer konularda o kadar çok şikayet almış ki. Bende eve gelince aklıma geldi keşke bildirseydim durumu diye
Hadsizlik!Herkese hayırlı cumalar kızlar. Normalde özel takipliyim ancak doğumu şehir hastanesi istediğim için bugün oraya gittim. İnsanın canını sıkmaktan başka bir şey yapmıyo bazı doktorlar. İdrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum kültür testi bakarmısınız dedim neden özelde yapmıyosun orada yaptır sanki hayrına bakıyo. Bende devlet hastanesinde muayene olmak en doğal hakkım burada yaptırmak istiyorum dedim zorla idrar tahlili istedim kültürü de kabul etmedi. Bana söylemeden şeker yükleme barkodu vermiş kan almaya bi gittim şeker yüklemeniz var dedi şok oldum. Zaten benin insülin direncim yüksek çıkıyo kaç doktora gittiysem yüklemeye gerek duymadı çünkü var zaten diye. Sizden ricam sonuçlarımı değerlendirebilirmisiniz. Epey uzun olmuş kusura bakmayın
Ya canım benim bebeğimde haftasına göre önde şeker yüklemem normal çıktı. Doktor kendi genetik olarak öyledir ama sen yinede çok şekerli, hamur işi yeme dedi ölçüm felan yapmıyorumbenim doktorum da şekerden ziyade bebeğin iriliğine takıldı canım sebep arıyor işte iriliğe şeker yüklemem normal çıktı ama
Canım,Geçmiş olsun canım inşallah çabucak geçer toparlarsın.. Doktora gidince yaz bakalım ne diyecek. Benim randevum öğleden sonra bakalım bana ne diyecek..Taranta ne yaptın canım gittin mi sen?
Aman fingirdek olsunlar kuzum o içerde kıpır kıpırsa ben rahatım valla
Çok geçmiş olsun canım bulantı kusma da var mı? Yediğin bir şey dokunmuş olabilir mi? Ya da antibiyotik. Beni idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı antibiyotik çok kötü ishal yapmıştı 6-7 gün sürdü bazı günler 7-8 kez lavaboya çıkıyordum. Doktor sabah ajşam enterogermina kullandırmıştı bazı vitamin ve ilaçları (demir, tiroid, multivitamin) bıraktırmıştı ishal geçene kadar.Acayip bı ishal sancısyla uyandım, sancı girince gözüm falan kararıyor ağrıdan, zaten moralim bozuk, bı bu eksikti kendimi korkutmak için şu saatte ...
Çok geçmiş olsun, burada hepimiz çeşitli risklerle boğuşuyoruz aslında toksoplazma olmasa da misal bizde de gelişim geriliği durumu var yani reel gerçek üstelik olasılık da değil. Başka sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımız da var herkesin bebeği sağlıkla vakitlice dünyaya gelsinHidrosefaliden, gelişim geriliğine, sağırlık, körlük gibi bir sürü bir sürü yan etkisi olabilirmiş. Ama kötüyü düşünmüyorum.
Oyüzden kızlar gebeliğinizin tadını çıkarın şükür bu şekilde bir riskle yaşamıyorsunuz günlerinizi geçirmiyorsunuz.
Canım biz aşıyı 20.hftada olduk sanki geç mi yaptırdın acaba? Karma ne ben karma diye bir şey olmadım kimse de ol demedi 2 doz tetanoz oldum sadece?Kızlar bu arada ben şimdi tetanoz aşısı yaptırdım karma olandan varmış asmde boğmaca difteri tetanoz bu aşıyı 2. Dozda tek seferlik yaptırmak yeterli oluyomus ebemiz öyle söyledi yani ömründe bir defa karma olan yapiliyo sonrakiler sadece tetanoz aşısıymis bilginiz olsun 2. Dozlarinizi yaptirmadiysaniz karma isteyebilirsiniz asmden
Çok sevindim bacım.Canım,
Kontrolüm sabahtı, buraya olumlu şeyler yazmaya elim gitmedi dünden beri okuyup çıkıyordum sadece. Bizim kilomuz 1400 gr olmuş karnı da 3 gün geride sadece, yani tek problem benim protein tüketimimle ilgiliymiş. Çok şükür bir yaramazlık yok başka.
Senin kontrolün ve veVaalbara kontrolü de bugündü güzel haberlerinizi bekliyorum herkesi öpüyorum
İnşallah bundan sonraki mücadelesini de başarı ile tamamlasın minik savaşçı ve ailesine sağlıkla kavuşsun ♡ iyi haberlerini alalım İnşallahBebeğimiz doğmuş. Az önce videosu geldi. Miniminnacıkparmağını emiyor, görmeniz lazım.
İns her şey yolundadır. Daha baba ile konuşamadık. Yarın detayları alabileceğiz sanırım. Dua eden, kalpten bu günü bekleyen, sıkıntısını çeken herkese teşekkür ederim.
Önünde uzun ve zor bi süreç var. Ama bugünü gösteren Rabbimize nihayetsiz şükürler olsun.
Biz de bebeklerimizi kolaylıkla sağlıkla kucağımıza alalım.Hepinizi öpüyorum.
İdrar yolu enfeksiyonun var lökosit lökosit estaraz pozitif. Protein de pozitif ama İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı olabilir. Bakteri ve maya da gözüküyor kültür gerekir keşke isteseymiş.Herkese hayırlı cumalar kızlar. Normalde özel takipliyim ancak doğumu şehir hastanesi istediğim için bugün oraya gittim. İnsanın canını sıkmaktan başka bir şey yapmıyo bazı doktorlar. İdrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum kültür testi bakarmısınız dedim neden özelde yapmıyosun orada yaptır sanki hayrına bakıyo. Bende devlet hastanesinde muayene olmak en doğal hakkım burada yaptırmak istiyorum dedim zorla idrar tahlili istedim kültürü de kabul etmedi. Bana söylemeden şeker yükleme barkodu vermiş kan almaya bi gittim şeker yüklemeniz var dedi şok oldum. Zaten benin insülin direncim yüksek çıkıyo kaç doktora gittiysem yüklemeye gerek duymadı çünkü var zaten diye. Sizden ricam sonuçlarımı değerlendirebilirmisiniz. Epey uzun olmuş kusura bakmayın
Ben kararsizdim asi olup olmamakta ama tüm riskleri etraflıca düşününce yaptırmaya karar verdim şimdi bakanlığın yeni uygulaması bu karma aşı dediğim gibi boğmaca difteri tetanoz içinde tek sefere mahsus yapiliyo ömründe bir kez yaptırsam yeter dedi ebe sonra sadece tetanoz oluyormuş sonraki hamilelikler de deÇok geçmiş olsun canım bulantı kusma da var mı? Yediğin bir şey dokunmuş olabilir mi? Ya da antibiyotik. Beni idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı antibiyotik çok kötü ishal yapmıştı 6-7 gün sürdü bazı günler 7-8 kez lavaboya çıkıyordum. Doktor sabah ajşam enterogermina kullandırmıştı bazı vitamin ve ilaçları (demir, tiroid, multivitamin) bıraktırmıştı ishal geçene kadar.
Çok geçmiş olsun, burada hepimiz çeşitli risklerle boğuşuyoruz aslında toksoplazma olmasa da misal bizde de gelişim geriliği durumu var yani reel gerçek üstelik olasılık da değil. Başka sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımız da var herkesin bebeği sağlıkla vakitlice dünyaya gelsin
Canım biz aşıyı 20.hftada olduk sanki geç mi yaptırdın acaba? Karma ne ben karma diye bir şey olmadım kimse de ol demedi 2 doz tetanoz oldum sadece?
Bebeğimiz doğmuş. Az önce videosu geldi. Miniminnacıkparmağını emiyor, görmeniz lazım.
İns her şey yolundadır. Daha baba ile konuşamadık. Yarın detayları alabileceğiz sanırım. Dua eden, kalpten bu günü bekleyen, sıkıntısını çeken herkese teşekkür ederim.
Önünde uzun ve zor bi süreç var. Ama bugünü gösteren Rabbimize nihayetsiz şükürler olsun.
İki doz tetanozla aşı tamamlanmış oluyor. Anladığım bu yeni aşı iki doz tetanozun daha iyileştirilmiş hali.Çok geçmiş olsun canım bulantı kusma da var mı? Yediğin bir şey dokunmuş olabilir mi? Ya da antibiyotik. Beni idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı antibiyotik çok kötü ishal yapmıştı 6-7 gün sürdü bazı günler 7-8 kez lavaboya çıkıyordum. Doktor sabah ajşam enterogermina kullandırmıştı bazı vitamin ve ilaçları (demir, tiroid, multivitamin) bıraktırmıştı ishal geçene kadar.
Çok geçmiş olsun, burada hepimiz çeşitli risklerle boğuşuyoruz aslında toksoplazma olmasa da misal bizde de gelişim geriliği durumu var yani reel gerçek üstelik olasılık da değil. Başka sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımız da var herkesin bebeği sağlıkla vakitlice dünyaya gelsin
Canım biz aşıyı 20.hftada olduk sanki geç mi yaptırdın acaba? Karma ne ben karma diye bir şey olmadım kimse de ol demedi 2 doz tetanoz oldum sadece?
Bebegin saglik durumunu ogrenebildinmi canım nedir son durumu acaba anne bebek iyimi merak ettim inşallah 2 Side sağlıklıdırBebeğimiz doğmuş. Az önce videosu geldi. Miniminnacıkparmağını emiyor, görmeniz lazım.
Beni ebe aradiginda son 1 haftan kaldı acele et gel yapalım dedi bugün gittiğimde de son 1 haftan kalmıştı iyiki geldin dedi ben 1 doz oldum 2. Doz olmayacak bebek doğunca aşılanacak zaten bu aşı da seni uzun süre koruyacaktır dedi tam koruma için 2 doz yapiliyor dedi şimdilik tatmin oldum sonraki hamileliklerde yine olacağım nasıl olsa acele et git bence zaten randevu almana da gerek yok hemen yaparlar diye düşünüyorumİki doz tetanozla aşı tamamlanmış oluyor. Anladığım bu yeni aşı iki doz tetanozun daha iyileştirilmiş hali.
Ben şimdi geldim hastaneden. Çarşamba günü yapılan tahlillerin sonuçlarını göstermeye gidince daha önce olduğum 5 doz tetanoz aşısının aşı kartı ve tarihleri vardı onu gösterdim. Son dozun üstünden 10 sene geçtiği için tekrar olmalısın dedi.
Ben de dedim ki benim 31. Hafta bitiyor. En yakın haftaya olabilirim. Geç kalmış sayılır mıyım ?36. Ya kadar yapılır. 36dan sonra da yapılır ancak etkinliği azalır. Gecikme yaptır dedi.
Sağolun canım hamisler, Geldim simdi şükür sıkıntı yok dedi kanala dönmüş dedi, verilen ilaçlara devam et dedi, ishalin sebebi ilaçlar değildir bence dışarıdan birsey yemiş olabilir misin dedi ben dün küçük bı kaçamak yapıp üç tane ekler yemiştim sanırım o sebep olduGeçmiş olsun canım inşallah çabucak geçer toparlarsın.. Doktora gidince yaz bakalım ne diyecek. Benim randevum öğleden sonra bakalım bana ne diyecek..Taranta ne yaptın canım gittin mi sen?
Merhaba bizde 20+2 yiz doktorum bugün ilk kez vajinal olarak rahim ağzı uzunluğunu ölçtü bana normal olduğunu söyledi benimde plasentam 18.haftada aşıdaydı rahim ağzını tam kapatmıyo ama yatıcaksın demişti bu hafta biraz daha yukarı çıktığını rahim ağzına uzaklığın 2m olduğunu söyledi ama eve geldiğimde ultrason kağıdında rahim ağzı uzunluğu 20mm herkes sınırın 25 olduğunu söylemiş doktorum dikişten vs bahsetmedi aynı doktor arkadaşıma 15mm ken dikiş atmıştı biraz endişelendim açıkcasıKuzum rahim ağzı kısalığı ile plesentanın rahim ağzını kapatması aynı şeyler değil. Benim rahim ağzı uzunluğum bugün 34 mm yani 3.5 cm civarı çıktı doktorum normal dedi. 2.5 aşağısı sıkıntılıymış. Senin 2 ölçmüş ama bu yarın doğum yapacaksın anlamına gelmiyor. Sadece tedbirli olman gerek. Forumda çok okudum rahim ağız kısalığı olup gayet 40. Haftasında doğum yapan gebeler. Ama plesentada aşağıdayda o zaman zaten zorunlu sezaryen oluyormuş benim de o yüzden zorunlu sezaryen olacak. Rahim ağzı kısa olanlara doktor genelde yat kalkma diyor. Gerekirse yatarsın kalkmazsın hiç bi şey de olmaz kendini korkutma sakın. Prematüre doğmaz bence bebeğin normal haftasında alır doktor sen sadece kendine dikkat et. İçini ferah tut. Forumda rahim ağzı yetmezliği ya da kısalığı diye aratırsan bi sürü pozitif hikaye var. Merak etme sağlıkla alacağız kucaklarımıza yavrularımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?