2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225

Sizinle benzer yollardan geçip benzer düşüncelere ulaşmışız :) benim baştaki risk toxo değil cmv idi, neyseki ileri tetkik ile geçmişte geçirmişsin dediler de sonuçlar çıkana kadar “olursa sağır olabilir kör olabilir” demeleri daha yeni gebe birine tat kaçırıcıydı..

Zamanla gelişen diğer riskler perinatolojiye söylemleri vsvs anladım ki ben ihtimallerin varlığını engelleyemem ama oğluma güçlü bir anne olup huzurlu bir şekilde gebeliğimi devam ettirmeye çalışabilirim. Stres de zarar veriyor bilimsel bir gerçek. Şimdi kendime rahat bir doktor buldum, onunla takiplerime devam ediyorum. Kendimi üzmemeye, bol bol gülmeye, oğlumun ihtiyaçlarını düşünmeye ve iyi olacağına çoook inanmaya çalışıyorum

Aynen burada okuduğumda da 50 mg için yüksek bir değer gibi gördüm. Ben de eve alsam mı almasam mı diye arada kalmıştım en iyisi şeker aleti alayım bir tane aklım kalmaz teşekkürler

Of ben de şeker yüklemesi yapmadan önce kaç kaşık bal yerdim boğazımın ağrısından. Şuan düşünüyorum da bebeğim umarım çok etkilenmemiştir bu durum doğum bitince düzelecek di mi yine istediğimiz gibi beslenebilecek miyiz

Şeker, tansiyon gibi anlık tehlike oluşturan bi durum değil. Uzun vadede bebeğe tesir ediyor. O yüzden birkaç kez şekerin yükselmesi ile bi zarar oluşacağını düşünmüyorum.

Misal bende gebelik tansiyonundan süpheleniliyor. Birkaç kere 14-9,15-9 gördüm. Acillere gittim. İdrarda protein var ama güvenli sınırlarda. Su an şeker gibi tansiyon da iyi görünüyor. Ama küçük tansiyon bazen 8,5-9 arası düzensiz yükseldiği için Perinatoloji 2 haftada bir rutin tahlillerde özel takip yapıyor. Anlık tansiyonun yükselmesi benek için hayati risk oluşturabilir çünkü.

Gebelik şekeri genelde doğumla birlikte sonlanıyor. Sonuçta gebelik hormonlarının sebep old bi durum old için, bebek doğunca şeker de bitiyor. Nadir durumlarda, diyete ilaca uyulmadığındai, doğumdan sonra kalıcı olması ve bebeğin de şeker hastası olarak doğması ihtimali var. Ama hepimiz takip altında gebeleriz zaten. Bilinçliyiz.

Bi de gebelik şekeri, gebeliğin ikinci yarısından sonra ortaya çıkıyor. Teşhisi için yapılan yükleme bile 24-28. Haftalar arası yapılıyor. Genelde Dr lar sonlara doğru yapmayı tercih ediyor, 27-28 gibi. Hepimiz tatlılar, çikolatalar, şekerli meşrubatlar yedik içtik. Onlar için vicdan yapmayı gerektirecek bi durum yok

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun sana da canım tansiyonun bir daha yükselmez inşallah takiptesin zaten. şeker de bir şekilde düzene giriyor psikolojisi zor olsa da ama inşallah zaman hemen geçer

Kesinlikle. Özele gidiyorum diye devlet hastanesinde muayene olunmaz kafası bir yaşıma daha girdim
Eve gelince doktorun yorumlarnı okuduğumda benzer konularda o kadar çok şikayet almış ki. Bende eve gelince aklıma geldi keşke bildirseydim durumu diye

Merhaba bende de şöyle bir durum olmuştu sürekli kanamalar yaşıyordum doktorum özeldeydi birçok test istedi sekreter de bana isterseniz devlette yaptırın burda pahalı olabilir deyince biz de devlet hastanesine gittik o gün randevu zaten yoktu eşim doktora sordu bizim çok aciliyetimiz var sadece test girişi yapabilir misiniz dedi bir de tüp bebek olduğunu belirtti doktor çok umursamaz bi şekilde özelden gelenlere bir şey yapmıyorum prensip meselesi dedi. Yani öyle aciliyette bile hiç tınlamadı. Öyle zoruma gitti ki özeller olmasa kendileri ne yapar onca hastaya acaba. Çok üzüldüm insanda az vicdan da olmalı

Hadsizlik!
Nereye gideceğimize o mu karar verecekmiş!

Hangi şehir hastanesine gidiyorsan, söyle, memnun kaldığımı Dr varsa söyleriz. Ben Göztepe ye gidiyorum. Kesinlikle çok memnunum. Çok ilgili çok tatlı Dr lar.

Tahlillerde gözüme çarpan bi şey göremedim. Bana iyi göründü. Ama daha iyi bilenler var. Onlar daha iyi yorumlar.

benim doktorum da şekerden ziyade bebeğin iriliğine takıldı canım sebep arıyor işte iriliğe şeker yüklemem normal çıktı ama
Ya canım benim bebeğimde haftasına göre önde şeker yüklemem normal çıktı. Doktor kendi genetik olarak öyledir ama sen yinede çok şekerli, hamur işi yeme dedi ölçüm felan yapmıyorum

Canım,
Kontrolüm sabahtı, buraya olumlu şeyler yazmaya elim gitmedi dünden beri okuyup çıkıyordum sadece. Bizim kilomuz 1400 gr olmuş karnı da 3 gün geride sadece, yani tek problem benim protein tüketimimle ilgiliymiş. Çok şükür bir yaramazlık yok başka.

Senin kontrolün ve ve Vaalbara kontrolü de bugündü güzel haberlerinizi bekliyorum herkesi öpüyorum

Acayip bı ishal sancısyla uyandım, sancı girince gözüm falan kararıyor ağrıdan, zaten moralim bozuk, bı bu eksikti kendimi korkutmak için şu saatte ...
Çok geçmiş olsun canım bulantı kusma da var mı? Yediğin bir şey dokunmuş olabilir mi? Ya da antibiyotik. Beni idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı antibiyotik çok kötü ishal yapmıştı 6-7 gün sürdü bazı günler 7-8 kez lavaboya çıkıyordum. Doktor sabah ajşam enterogermina kullandırmıştı bazı vitamin ve ilaçları (demir, tiroid, multivitamin) bıraktırmıştı ishal geçene kadar.
Çok geçmiş olsun, burada hepimiz çeşitli risklerle boğuşuyoruz aslında toksoplazma olmasa da misal bizde de gelişim geriliği durumu var yani reel gerçek üstelik olasılık da değil. Başka sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımız da var herkesin bebeği sağlıkla vakitlice dünyaya gelsin
Canım biz aşıyı 20.hftada olduk sanki geç mi yaptırdın acaba? Karma ne ben karma diye bir şey olmadım kimse de ol demedi 2 doz tetanoz oldum sadece?

Çok sevindim bacım. kusana kadar proteine devam. Doğumdan sonra karbonhidrat party party!

İnşallah bundan sonraki mücadelesini de başarı ile tamamlasın minik savaşçı ve ailesine sağlıkla kavuşsun ♡ iyi haberlerini alalım İnşallah
İdrar yolu enfeksiyonun var lökosit lökosit estaraz pozitif. Protein de pozitif ama İdrar yolu enfeksiyonuna bağlı olabilir. Bakteri ve maya da gözüküyor kültür gerekir keşke isteseymiş.

Ben kararsizdim asi olup olmamakta ama tüm riskleri etraflıca düşününce yaptırmaya karar verdim şimdi bakanlığın yeni uygulaması bu karma aşı dediğim gibi boğmaca difteri tetanoz içinde tek sefere mahsus yapiliyo ömründe bir kez yaptırsam yeter dedi ebe sonra sadece tetanoz oluyormuş sonraki hamilelikler de de

Merhaba, arkadaşınızın ve bebeğin durumu nasıl acaba bir bilginiz var mı?

İki doz tetanozla aşı tamamlanmış oluyor. Anladığım bu yeni aşı iki doz tetanozun daha iyileştirilmiş hali.

Ben şimdi geldim hastaneden. Çarşamba günü yapılan tahlillerin sonuçlarını göstermeye gidince daha önce olduğum 5 doz tetanoz aşısının aşı kartı ve tarihleri vardı onu gösterdim. Son dozun üstünden 10 sene geçtiği için tekrar olmalısın dedi.

Ben de dedim ki benim 31. Hafta bitiyor. En yakın haftaya olabilirim. Geç kalmış sayılır mıyım ? 36. Ya kadar yapılır. 36dan sonra da yapılır ancak etkinliği azalır. Gecikme yaptır dedi.

Bebegin saglik durumunu ogrenebildinmi canım nedir son durumu acaba anne bebek iyimi merak ettim inşallah 2 Side sağlıklıdır

Beni ebe aradiginda son 1 haftan kaldı acele et gel yapalım dedi bugün gittiğimde de son 1 haftan kalmıştı iyiki geldin dedi ben 1 doz oldum 2. Doz olmayacak bebek doğunca aşılanacak zaten bu aşı da seni uzun süre koruyacaktır dedi tam koruma için 2 doz yapiliyor dedi şimdilik tatmin oldum sonraki hamileliklerde yine olacağım nasıl olsa acele et git bence zaten randevu almana da gerek yok hemen yaparlar diye düşünüyorum

Geçmiş olsun canım inşallah çabucak geçer toparlarsın.. Doktora gidince yaz bakalım ne diyecek. Benim randevum öğleden sonra bakalım bana ne diyecek.. Taranta ne yaptın canım gittin mi sen?
Sağolun canım hamisler, Geldim simdi şükür sıkıntı yok dedi kanala dönmüş dedi, verilen ilaçlara devam et dedi, ishalin sebebi ilaçlar değildir bence dışarıdan birsey yemiş olabilir misin dedi ben dün küçük bı kaçamak yapıp üç tane ekler yemiştim sanırım o sebep oldu Taranta

Merhaba bizde 20+2 yiz doktorum bugün ilk kez vajinal olarak rahim ağzı uzunluğunu ölçtü bana normal olduğunu söyledi benimde plasentam 18.haftada aşıdaydı rahim ağzını tam kapatmıyo ama yatıcaksın demişti bu hafta biraz daha yukarı çıktığını rahim ağzına uzaklığın 2m olduğunu söyledi ama eve geldiğimde ultrason kağıdında rahim ağzı uzunluğu 20mm herkes sınırın 25 olduğunu söylemiş doktorum dikişten vs bahsetmedi aynı doktor arkadaşıma 15mm ken dikiş atmıştı biraz endişelendim açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…