2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Evet aynı tepkiyi bana da verdi ısrarla hastane değil özel muayenane dememe rağmen en sonunda burada yaptırmak istiyorum hakkım da var buna diyince suratını asıp tahlil barkodu verdi elime zaten randevu almışım bakacaksın ekstra bir durum yok. İnsanları zorla özele itiyolar özeller de soyup soğana çeviriyolar. Sağlık sistemine sıkı bir denetim gelmeli

Bursa şehir hastanesi gittiğim hastane. Şehrin bir ucundan bir ucuna zorla bulduğum randevuya gidiyorum kendisini 1 saate yakın gecikmeli bekliyorum sesimi çıkarmadım. Anlayışlı duyarlı vatandaş olucam ya. Daha ilk muayene ben olmama rağmen 90 hasta bakmış gibi ilgisiz bir kadına denk geldim maalesef. Sonucumu yorumladığın için çok teşekkür ederim. Hamileliğin başından beri enfeksiyon bitmedi sizler bu konuda daha faydalısınız

Yeniden başka hastane için randevu alıcam çok teşekkür ederim bilginiz için. Bu testi bile zorla yaptı ne diyim ki

Ah be ben de dikkat ederken çok güzel kilomu korumuştum ödemlerim de inmişti yürüyüşü hiç aksatmıyordum. Geçen haftadan beri yiyip içip yattım hop yarım kilo almışım bir haftada. Bebiş biraz daha toparlasın da yine yürüyeceğim hem bedenen hem ruhen çok iyi geliyordu bana

Bak bu bi gerçek ki, Dr dan hastaneden alamadığımız bilgi ve desteği buradan alıyoruz. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Herkes kendi tecrübesinden, kendi Dr undan bi bilgi verince kolaylıkla ulaşılabilir bir havuz oluyor.

Aynı şeyleri tecrübe etmiş birinden tavsiye almak zaten paha biçilemez bi şey.

Dr un da ters olanına denk gelmişsin. Artık hayatında ne yaşıyorsa, acısını hastalardan çıkarıyor. Özelde bile var bu şekilde. İnsan parasıyla mağdur olabiliyor.

Kız sen yürüyus iyi geliyor dedin diye deli dana gibi eşimin ofisine gidip geliyoruz oğlumla, parka çıkıp geliyoruz hergun, temizlik işlerinde de detaya indim bu ara biraz full tempo, sen bizi gazlayıp yatisa mi geçtin ben 80gorunce telaslandim o yüzden bı dikkat etmeye başladım yürüyüş ve bol suyla destekledim tam üç haftadır 77deyim şükür böyle idare edebilirsem iyi

Ben kendimi suçladım, kilomun derdine düşüp yürüdüm zayıf beslendim çocukta gelişim geriliği oldu diye. 3-4 gün çatlak kremi bile sürmedim kendimi cezalandırmak için(kafaya bak). Yine yürüyeceğim, iyi geliyorsa yürü kuşum deli dana gibi zorlama ama sakin sakin.

Benim geçen hafta aldığım bir kg vardı ya, 85ten 86ya çıkmıştım. O bu hafta gitmis. Dün kutsal tartı günü idi tartıldım, 85.4 çıktım. Demek ödemdi.

Vaalbara nın dediği gibi 3. Trimester kilo ve odem dönemi. Yesek kilo alacağız, yemesek de ödem tutacağız

Baharda yürümek keyifli. Her yan ağaç çiçek. Benim sezaryen yerime bası old halde Dr yürümeyi bırakma, her gün yarım saat dedi.

Evet kesinlikle öyle leydi en ufak bir şey de eşim bile kadınlar kulübüne sor onlar bilir diyo maalesef işini severek yapan insan o kadar az ki buda toplumun bütün bireylerine yansıyo ne yazık ki özel ya da kamu her alanda aynı dediğin gibi

Bebeğin pozisyonu hakkında:
Kızlar birkaç kontroldür bebek baş geliş duruyor. Acaba doğmak mı istiyor doğuma mı hazırlanıyor? Daha önce makat geliş duruyordu. Servikal uzunluğum 3.8 şu anda
3.8 süper bi uzunluk
Benim en son detaylıda öyle bi sayı idi. Suan 31-32 mm.

Ben her Dr a gittiğimde soruyorum. Ki bu son ay hem kendi Dr uma hem Perinatolojiye defaetle gittim. Biri diyor makat geliş. On gün sonra ötekine gidiyorum. Diyor baş aşağı dönmüş. Resmen takla atıyor velet. Ki ben hareketlerinden bile anlamaya başladım, ters mi duruyor oturur pozisyonda mı…

Dolayısıyla su aşamada rahim ağzı uzunluğu iyiyse, rahim ağzında bi hunilesme falan yoksa ben doğum pozisyonu aldı, doğum yaklaştı gibi düşünmüyorum. Evham yapmayalım.

Yok artık ne kadar suçun olabilir, bile isteye zarar vermedin ki bebisine, bak düzelmiş bile, yürümekle falan birşey olacak olsa kimsenin ayakta durmaması lazim, millet bağda bahçede doğuruyor, dogurana kadar calsiiyorlar, senlik bı durum yok öyle düşünme

Kızlar birkaç kontroldür bebek baş geliş duruyor. Acaba doğmak mı istiyor doğuma mı hazırlanıyor? Daha önce makat geliş duruyordu. Servikal uzunluğum 3.8 şu anda
Ladycigim yazmış zaten canı sıkıldıği gibi takılıyor bebeler daha hafta erken degisedebilir, önemli olan vajinal doğum dusunuyorsan son bikac haftada bebişin dönüp kanala yerleşmesi, ondan önceki donuslere pek bakma sen, belli olmuyor bu akrobatlara, mesela oğlum 34te kanala girmişti sancım da vardı ama doğmadı yani, hep diyorum ya 40+6da suyum geldi ertesi gun dogdu, kanala erkenden girip o kadar beklediği için de kafası acayip yamuk doğmuştu ilk üç ay o tarafa yatırmak zorunda kaldım da düzeldi şükür, yabii öyle pozisyon aldı diye birşey belli olmaz

Yürüyelim bacım yürüyelim yoksa doğumdan sonra totolari kaldiramayacagiz

Ya ne güzel düşmüş dikkat edince ben daha hiç aldığımın düştüğünü görmedimmm

Detaylı ultrasona girdin mi ? Bunu riskli gebelik uzmanı yapıyor ve biliyorsun cihazları daha gelişmiş.

Açıkçası 21. hafta için 20 mm bana biraz az gibi geldi ama ben uzman değilim tabi en iyisini Dr lar bilir. Genelde 25 mm ve altını riskli kabul ederler.

Serklaj bildiğim kadarıyla daha erken dönemde yapılıyor. 13-15 haftalar gibi. Hani gebeliğin ortalarına yaklaşmış biri için kısalık varsa da, cerrahi dikişten ziyade, sanırım progestan ve yatış gibi tedbiren tedavi ve destekleyici şeyler tavsiye ediliyor.

Plasentanın rahim agzına yada yakınına konumlanması konusunda haddinden ziyade endise etme. Suan bu topikte 27-28. Haftalarda olup hala yer değişmesini bekleyen anneler var. 32 ye kadar dönmesi muhtemelmiş.

31 32 den sonra dönüyorlar diye biliyorum benimki de baş aşağı şu anda 37 ye yakın da kanala giriyorlar o zaman doğuma hazırlanıyor diyebiliriz

Kuzucumm çok sevindim güzel haberlerle dönmene. En son kaçıncı haftanda plesenta aşağıdaydı ? Benim 26. Haftada aşağıdaydı. 28 de tekrar gideceğim artık çıkmaz dediler de. Senin ne zamsn çıktı merak ettim belki benim de çıkar

lady peacock ladyciğim inşallah en yakın zamanda arkadaşın bebişini kucağına alır Rabbim tüm sıkıntıları geçirir. Kaç gündür dua ediyorum

Gelmiş geçmiş olsun, inşallah sağlıklı olarak kucaklarına alıp doya doya sevmeyi de nasip eylesin

Detaylı ultrasona iki hafta sonra giricem doktorumun cihazı 4boyutlu bir cihaz cihazdan yana güveniyorumda çok sıkıntılı bir durum olsa bugün bebi bırakmazdı herhalde ya çünkü 18.haftada arkadaşıma benim doktorum dikiş atmıştı rahim ağzı 15mm diye sadece neden normal karşışadı onu anlayamıyorum başka bir doktora danıştım wp üzerinden o da 20mm kısa kabul edildiğini ama servikal dikişe şu an gerek olmadığını bende progestan başlardım dedi 1D yazan ölçüm rahim ağzı 2D plasentanın rahim ağzına yakınlığı diye hatırlıyorum öyle söylemişti sanki

Eklentiler

• IMG_0249.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 27
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…