- 24 Temmuz 2024
- 2.035
- 6.067
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #14.961
2 hastane çıkışı var. İki zıbın 2 alt yeter mi yenidoğan için biraz daha bi şeyler alayım mı 2 de tam tulum varBoya posa bakmıyor o ilk dogduklarinda diyorum ya ekstra dobiş bı bebek değilse dört beş kiloluk yeni doganlar yetiyor büyük bile geliyorzaten dobiş bebekse üç aylık takım getirirler sana ilk dogduklarinda yeterli yani, ama hızlı toparlandiklari için bikac hafta sonra sigmazlar
Toplu 6 zıbını da 3 aylık almışım 6 tane daha yenidoğan zıbın alayım mı2 hastane çıkışı var. İki zıbın 2 alt yeter mi yenidoğan için biraz daha bi şeyler alayım mı 2 de tam tulum var
Yeter yeter, ben bı hastane çıkışı aldım, oda alti ayaklı, üst, şapka başka birşeyi yok takımda, ekstra iki zıbın koydum, iki de boydan tulum koydum ne olur ne olmaz çiş mis olur kusar falan bulunsun diye, iki muslin örtü bu kadar, gerekirse eşim getirir evden zıbın falan, daha fazla hastane çıkışı almadım ilk gün iyi güzel yeterli yenidoganlarda sonrasında işlevsiz, o yüzden çok almamakta fayda var2 hastane çıkışı var. İki zıbın 2 alt yeter mi yenidoğan için biraz daha bi şeyler alayım mı 2 de tam tulum var
6yenidogan zıbın fazla gelebilir, büyük olmasinda sıkıntı yokta küçük olursa elinde kalabilir kullanamadan, bir ay için de fark atıyorlar, telefonda yokta pcde var oğlumun o hali aklıma gelirse atayım farkı anlarsın, yenidoğdugu gun giydirdigim takımı yirmi gün sonra falan giydirdim çok komik oldu çok dar geldi gözümün önünde yani o hâliToplu 6 zıbını da 3 aylık almışım 6 tane daha yenidoğan zıbın alayım mı
Sen kendini suçlama kuzum çıkacağı varsa çıkıyor. İnan evdeyim ve hiç dinlenemiyorum. Ve sürekli de ağır kaldırıyorum dedim ya ona rağmen çıkmış. Sen ne zaman cikacaksin kuzum izine? Rapor falan alırım olmadı falan demiştin de. Bu hafta çok tutmussun sanki nöbet zor olmuştur sana da bu halinde. Dualarım seninle inşallah çıkacak inanıyorumYa bende bu haftaki 3. 16 saat nöbetimi tutuyorum. Evdeyken ayaklarımı uzatıyorum tabi ama nöbetlerde çok yoğun geçiyor kendimi suçluyorum hep ben ayakta durdum o yüzden yukarı çıkmıyor diye. İnşallah benimki de çıkar ya dua beklerimbi de geçen hafta aşırı kasık ağrım vardı idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Antibiyotik kullandım. Bugün yine çok ağrım olunca bi idrar tahlili çalışayım dedim daha da artmış enfeksiyon. Ben de artık hafta büyüdüğü için bu kadar ağrıyı normal sanıyordum meğer enfeksiyondanmış
Ay küçücük oluyorlar kuzum arkadaşların dediği gibi içinde zaten kayboluyorlar her türlü. Ayak kısmında kızımın ayakları yoktu sen düşün sallaniyordu o kadar küçüktü. Şapka büyük gelmisti sürekli yüzüne iniyordu ay çok tatlıydı yaKuzum idrar kültürü çalışmamıştık doktor çoğu bakteriye etki eden bir antibiyotik vermişti. Muhtemelen bendeki bakteriye etki etmedi ya fa yeterli gelmedi. Bugün idrar kültürü ektim ona göre antibiyogram yapılacak ve hangi antibiyotiğin etki ettiğine bakacağız. Doktor direkt o antibiyotiği yazacaken kısa tabiriyle böyle idrar yolu enfeksiyonu geçmeyen varsa mutlaka kültür örneği versin kızlar
Bi de bir şey sormak istiyorum. Olur da plesentam yukarı çıkmazsa 36-37 gibi sezaryen olacağım muhtemelen. Bebiş için aldığım yenidoğan kıyafetleri büyük gelir mi ? Hastane çıkışlarından birini prematüre almama gerek var mı kızlar ya
Sorun şu ki vajinalden bu şekildeBana da söylediğiniz uzunluk kısa gibi geldi ama şöyle bir durum var. Karından yapılan ultrasonla vajinal yapılan ultrason ölçümü farkediyor. Doğru ölçümü vajinalde daha iyi yaptıklarını söylemişti doktorum.
Yenidoğan 2 3 takım varsa yeter ama içine body alabilirsin belki temmuz doğumlu olunca belki de sadece body ile dururlar bi de kusma kaka muhabbeti çok oluyor habire üst değişiyosun ilk dönemAnnem bana öyle dedi diye ben zıbınları falan hep üç aylık aldım o zaman ne olur ne olmaz ben yenidoğan da alayım değil mi ?
O zaman bi tane minik kıyafet de bulunduralım hastane çantamızda ne olur ne olmaz inşallah gerek kalmaz minik kuzumaSen kendini suçlama kuzum çıkacağı varsa çıkıyor. İnan evdeyim ve hiç dinlenemiyorum. Ve sürekli de ağır kaldırıyorum dedim ya ona rağmen çıkmış. Sen ne zaman cikacaksin kuzum izine? Rapor falan alırım olmadı falan demiştin de. Bu hafta çok tutmussun sanki nöbet zor olmuştur sana da bu halinde. Dualarım seninle inşallah çıkacak inanıyorumgeçmiş olsun kuzum ben bugün doktora hafif Sarı akıntım olduğunu başka hiçbir şikayetim olmadığını söyledim fitil vermis onu kullanacağım bende bakalım etki eder inşallah. İnşallah seninki de bir an önce geçer ya zor idrar yolu enfeksiyonu da..
Ay küçücük oluyorlar kuzum arkadaşların dediği gibi içinde zaten kayboluyorlar her türlü. Ayak kısmında kızımın ayakları yoktu sen düşün sallaniyordu o kadar küçüktü. Şapka büyük gelmisti sürekli yüzüne iniyordu ay çok tatlıydı ya
anladım canım başka bir doktora daha git bence tekrar muayene etsinler. Benim bildiğim ileri haftalarda Serklaj işlemi yapılmıyor. Sadece istirahat veriyorlar diye biliyorum ama başka uzman görüşünde fayda varDorun
Sorun şu ki vajinalden bu şekilde
Burada cevap verip yardımcı olmaya çalışan herkesten Allah razı olsun gerçekten çoğu şeyi doktora sormadan önce buraya yazıyorum. Hatta dün kontrole gittik doktor eşime 'vicky hanım ne kadar rahat bir gebe öyle çok da soru sormuyor' demesin miBak bu bi gerçek ki, Dr dan hastaneden alamadığımız bilgi ve desteği buradan alıyoruz. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Herkes kendi tecrübesinden, kendi Dr undan bi bilgi verince kolaylıkla ulaşılabilir bir havuz oluyor.
Aynı şeyleri tecrübe etmiş birinden tavsiye almak zaten paha biçilemez bi şey.
Dr un da ters olanına denk gelmişsin. Artık hayatında ne yaşıyorsa, acısını hastalardan çıkarıyor. Özelde bile var bu şekilde. İnsan parasıyla mağdur olabiliyor.
Kuzummm böyle düşünüp içini neden karartıyorsun. Ben çalışmıyorum ve gercekten dogru düzgün iş te yapmıyorum illaki oluyor ama çalışan insan gibi degil . Vardır bunda da bir hayır neden modunu düşürdün ben sadece sürec nasıl ilerleyecek merak ediyorum sezeryan doğum olacak isede biz iyi olalım da. Gün dogmadan neler doğar dur bakalım 1 günde bile neler değişiyor .doktoruna sorup dut kaynatıp içsen enfeksiyon İcin epey iyi canımmmYa bende bu haftaki 3. 16 saat nöbetimi tutuyorum. Evdeyken ayaklarımı uzatıyorum tabi ama nöbetlerde çok yoğun geçiyor kendimi suçluyorum hep ben ayakta durdum o yüzden yukarı çıkmıyor diye. İnşallah benimki de çıkar ya dua beklerimbi de geçen hafta aşırı kasık ağrım vardı idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Antibiyotik kullandım. Bugün yine çok ağrım olunca bi idrar tahlili çalışayım dedim daha da artmış enfeksiyon. Ben de artık hafta büyüdüğü için bu kadar ağrıyı normal sanıyordum meğer enfeksiyondanmış
Oyyy yavrum benimmm nasıl mücadele veriyorArkadaşımım kanında yüksek enfeksiyon çıkmış. Ateşi ne yaptılarsa düşüremediler dedi. 3 saat boyunca 40ın üzerindeydi, bebeğin nabzı 200e çıkınca artık birkaç dakika bile bekleyemeyiz dediler. Gece yarısıydı dr umu ve ameliyat personelini evinden acil çağırdılar. Apar topar sezaryene girdim dedi.
Bebek 910 gram, doğar doğmaz entübe edilmiş. Ama bugün sadece burnundan ince oksijen borularıyla nefesi destekleniyor. Görünen bi sorunu yok ama prematüre old için her an her türlü durum gelişebilir, risk devam ediyor demişler.
Perinatoloji anne karnında suyu ve hareket alanı yetersiz diye, kaslarını kullanamadığından el ve ayaklarında fiziki özür olabilir, hazırlıklı olun demişti. Ama doğduktan sonra çekilmiş videosunu defalarca izledim. İki eli ve sağ ayağı hareketliydi, sol ayağı biraz sabit duruyordu. Yine her türlü detay, zamanla belli olacak. İlk aşama ciğerlerinin kendi nefes alacağı şekilde alışması ve kilo alması.
Arkadaşımın da doğumdan sonra ateşi düşmeye başlamış. Antibiyotik tedavisi alıyorum. Halsizim ve ağrılarım var ama yine de iyiyim dedi. Doğum kaderdir. Ezelde bunun bu şekilde olacağı belli idi. Rabbim ikisine de sıhhat versin
Arkadaşıma 36.haftaya kadar dogum pozisyonunda dedi doktor 36.da ders dönmüş dedi .37 de gel dedi 37.haftada tekrar dogum pozisyonunu almıs dediBen de makat dönünce birden düğmeye basmış gibi idrara sıkışıyorum anında, oralara tekme atıyor anlıyorum ama şu an yer çekimi etkisiyle baş aşağı doğum kanalına giderse diye bir huylandım
Çok zor görüyorum. Vajina üstünden başlayıp silikleşiyor göbek deliğine varmıyor bile.Kızlar hamilelik çizginiz ne durumda linea nigra olarakta biliniyor bende hala görünürde çizgi filan yok
Kuzum aslında sezaryen olma konusunda içim huzursuz değil. Yani o konuda doktor ne derse en başından okeydim zaten. Ama 35-36. Haftaya kadar çalışırım ve geri kalan tüm doğum iznim doğum sonrasına kalır diyordum. 32 den sonra çalışmama izin vermediği için doktorum bebeğe doğum sonrası sadece 2 ay gibi bir süre kalıyor çok az değil mi ? Yani ücretsiz izin alacağım tabi mecburen ama yine de 2 ay nedir ya. Bi de doktor 36. Haftada alırız dedi prematüreden daha yeni çıkmış oluyor daha çok küçük biraz daha kilo alsaydı keşke içerde diye dertleniyorum. Tabiki bunların hepsi takdiri ilahi. Ladynin dediği gibi doğum kaderdir. Allah nasıl isterse öyle olacak ama işte insan bi tedirgin oluyor ne bileyimKuzummm böyle düşünüp içini neden karartıyorsun. Ben çalışmıyorum ve gercekten dogru düzgün iş te yapmıyorum illaki oluyor ama çalışan insan gibi degil . Vardır bunda da bir hayır neden modunu düşürdün ben sadece sürec nasıl ilerleyecek merak ediyorum sezeryan doğum olacak isede biz iyi olalım da. Gün dogmadan neler doğar dur bakalım 1 günde bile neler değişiyor .doktoruna sorup dut kaynatıp içsen enfeksiyon İcin epey iyi canımmm
Benim hamileliğin başında bi çıktı iyice koyulaşır sanıyordum sonra kaybolduKızlar hamilelik çizginiz ne durumda linea nigra olarakta biliniyor bende hala görünürde çizgi filan yok
Benim göbekten alta kadar var belirgin ama çok koyu değil silik çizgi şeklinde, benim göbek değilim dışına çıktı, oğlumda da vardı yine haftalar önce göbeğim dışına ciktiKızlar hamilelik çizginiz ne durumda linea nigra olarakta biliniyor bende hala görünürde çizgi filan yok
Bende wc nöbetine sancı da eklendi, ekstra birde cir cir için kalktım acayip yoruldum, eşimi postalayayim da iki saat yatmak gibi bı planım varAhali uyuyor ben hortladım
Gece en az 5-6 kez wc ye kalkma mesaisi var. Kesinlikle bu bebekler, bizi uykusuz gecelere böyle hazırlıyor diye düşünüyorum.
Kanama riski olmasın diye erken planlama oluyor bizim durumumuzda olanlar için malesef . Risk bizde hep var ama biz tabiki tedbir alacağız ama olacak olursa yatarakta olur . Doktorunla acık acık konustun mu peki o an modun düşmüştür eminim aklına dahi gelmemiştir. Ama senin mesleğinde hep ayakta mesleğinden dolayıda bırakman gerekiyor demiştir. Dinlenme şansın olsa dahi az oluyor diye biliyorum. Endişe etme gerçekten Allah bir kolaylık veriyor bir yol çiziyorKuzum aslında sezaryen olma konusunda içim huzursuz değil. Yani o konuda doktor ne derse en başından okeydim zaten. Ama 35-36. Haftaya kadar çalışırım ve geri kalan tüm doğum iznim doğum sonrasına kalır diyordum. 32 den sonra çalışmama izin vermediği için doktorum bebeğe doğum sonrası sadece 2 ay gibi bir süre kalıyor çok az değil mi ? Yani ücretsiz izin alacağım tabi mecburen ama yine de 2 ay nedir ya. Bi de doktor 36. Haftada alırız dedi prematüreden daha yeni çıkmış oluyor daha çok küçük biraz daha kilo alsaydı keşke içerde diye dertleniyorum. Tabiki bunların hepsi takdiri ilahi. Ladynin dediği gibi doğum kaderdir. Allah nasıl isterse öyle olacak ama işte insan bi tedirgin oluyor ne bileyimbi de en başından beri çok güvendiğim ve çok sevdiğim bi doktora gidiyordum şimdi resmen son dk golüyle doktor ve hastane değişimi yapmak zorundayım bilmediğim bir doktor bilmediğim bir ekip. Bunlar biraz öngörülemez ve korkutucu benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?