2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Ben de makat dönünce birden düğmeye basmış gibi idrara sıkışıyorum anında, oralara tekme atıyor anlıyorum ama şu an yer çekimi etkisiyle baş aşağı doğum kanalına giderse diye bir huylandım
Anladım canım, siz tecrübeli anneler sayesinde her gün yeni şeyler öğreniyoruz kızlar iyi ki varsınız
31 32 den sonra dönüyorlar diye biliyorum benimki de baş aşağı şu anda 37 ye yakın da kanala giriyorlar o zaman doğuma hazırlanıyor diyebiliriz
Ben kafamda çok yanlış canlandırmışım

Hıcc dertlenme gün içinde bile aşağı yukarı döner keyfine göre, önemli olan son dk dönsün vakti gelince insin, bilir onlar vaktini

Kızlar size önerim,
Eğer sağlığınız elveriyorsa:
1) Her gün yarım saat normal tempoda yürüyün
2) Her gün 10*3 set kegel egzersizi yapın (10 saniye sıkıp sonra bırak şeklinde 3 set)
3) Diyaframa nefes çekmeye alıştırın kendinizi, nefes egzersizine başlayın özellikle vajinal doğum düşünüyorsanız.

Tüm yazdıklarım doğumda çok rahatlatacak (kegeli idrar kaçırmamak için ve sonrasında aşağıların eski formuna hızlı dönmesi için yapıyoruz)

Ya bir de diğer arkadaşım 16 haftalık hamileyken rahim ağzı 1.8 cm miş sadece progestan kullanmış ve hiçbir hareket kısıtlaması ağrısı vs yoktu doğdu çpcugu iki yaşında benim çok ağrılarım oluyo

Bana da söylediğiniz uzunluk kısa gibi geldi ama şöyle bir durum var. Karından yapılan ultrasonla vajinal yapılan ultrason ölçümü farkediyor. Doğru ölçümü vajinalde daha iyi yaptıklarını söylemişti doktorum.

Allah safi ismiyle şifa versin inşallah hem anneye hem bebeğe hep aklimdalar çok dua ediyorum

Yok su, yoğurt, kefir dedi ekstra ilaç vermedi, sancım falan geçti daha iyiyim dedim, tekrarlarsa yine kotu olursa acile gel dedi
Anladım canım benim çok geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz yarına daha da iyi olacaksın inşallah inanıyorum
Maşallah herşey yolundaymış canım benim güzel haberlerle gelmene çok sevindim
Çok şükür canım çok şükür güzel haberlerle geldim darısı hepimizin, tüm annelerimizin başına inşallahhh
Valla kuzum işte 21. De detaylıda doktor çekilmeye başlamış demişti. Sonrasında gittiğimde 25 kusurdeydi sanırım doktora sormayı unuttum ben o da demedi bir şey. Eşim asistanına söylerken duymuş sanırım iyi gibi bir şey demiş. Benim aklım beyin sivisinda olunca açıkçası hiç sormak aklıma gelmemişti. Bugün sordum tamamen çekilmiş çıkmış yukarıya doğum kanalında engel hiç bir şey yok şuan dedi. Bugün 29+6ydi benim. Bakalım sana ne diyecek ben inanıyorum ya çıkacak inşallah seninki de vakti var diye düşünüyorum. Ki ben günde kaç kez 16 kg kızımı kaldırıp indiriyorum bacak uzatıp dinlenmek desen hiç yok buna rağmen çıktı. Çok şükür güzel haberlerle geldim darısı hepimizin başına inşallahhh ,

Ya bende bu haftaki 3. 16 saat nöbetimi tutuyorum. Evdeyken ayaklarımı uzatıyorum tabi ama nöbetlerde çok yoğun geçiyor kendimi suçluyorum hep ben ayakta durdum o yüzden yukarı çıkmıyor diye. İnşallah benimki de çıkar ya dua beklerim bi de geçen hafta aşırı kasık ağrım vardı idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Antibiyotik kullandım. Bugün yine çok ağrım olunca bi idrar tahlili çalışayım dedim daha da artmış enfeksiyon. Ben de artık hafta büyüdüğü için bu kadar ağrıyı normal sanıyordum meğer enfeksiyondanmış

Ya sen önceki gün soylemesen ben bu ağrıları hiç dusunmemistim, gerçekten ciddi ağrı yapiyormus, ilaç kullanırken neden düşmüyor ki ne olacak böyle, değiştirmediler mi ilacini

Ya sen önceki gün soylemesen ben bu ağrıları hiç dusunmemistim, gerçekten ciddi ağrı yapiyormus, ilaç kullanırken neden düşmüyor ki ne olacak böyle, değiştirmediler mi ilacini
Kuzum idrar kültürü çalışmamıştık doktor çoğu bakteriye etki eden bir antibiyotik vermişti. Muhtemelen bendeki bakteriye etki etmedi ya fa yeterli gelmedi. Bugün idrar kültürü ektim ona göre antibiyogram yapılacak ve hangi antibiyotiğin etki ettiğine bakacağız. Doktor direkt o antibiyotiği yazacak en kısa tabiriyle böyle idrar yolu enfeksiyonu geçmeyen varsa mutlaka kültür örneği versin kızlar

Bi de bir şey sormak istiyorum. Olur da plesentam yukarı çıkmazsa 36-37 gibi sezaryen olacağım muhtemelen. Bebiş için aldığım yenidoğan kıyafetleri büyük gelir mi ? Hastane çıkışlarından birini prematüre almama gerek var mı kızlar ya

Zaten büyük gelecekler su an aldiklarimiz yani zaten büyük gelecekler, tabii ekstra dobiş olan bı bebisimiz olmazsa, içinde minnacık kalacaklar

Bebeğin pozisyonu hakkında:
Kızlar birkaç kontroldür bebek baş geliş duruyor. Acaba doğmak mı istiyor doğuma mı hazırlanıyor? Daha önce makat geliş duruyordu. Servikal uzunluğum 3.8 şu anda
Canım zaten 32 hafta itibari ile pozisyonu alıyor bebek başı aşağıda oluyor genelde . Hazırlanıyor doğuma .

Bebeğin pozisyonu hakkında:
Kızlar birkaç kontroldür bebek baş geliş duruyor. Acaba doğmak mı istiyor doğuma mı hazırlanıyor? Daha önce makat geliş duruyordu. Servikal uzunluğum 3.8 şu anda
Tarantacım güzel haberlerine sevindim ben de önceki gebeliğimden tecrübe ile proteini ve kaliteli yağ tüketimini artırdım bu bebişin kilosu biraz daha iyi gidiyor şükür..
benim 28 haftalık kontrolümde bebek baş geliş pozisyonundaydı doktora sordum bundan sonra pek değişmesini beklemeyiz böyle olması da istediğimiz bir durum tarzında bir yorum yaptı. Kendi doktorum değildi asistan doktordu, bu hafta kendi doktoruma gittim o da bir şey demedi. Prof kendisi inanılmaz ‘bişey olmaz’ modunda

Zaten büyük gelecekler su an aldiklarimiz yani zaten büyük gelecekler, tabii ekstra dobiş olan bı bebisimiz olmazsa, içinde minnacık kalacaklar
Bana annem yenidoğan hiç alma çocuklar sığmıyor yıkanınca küçülüyor vs dedi ikimiz de uzunuz eşimle uzun olur dedi ben 2 3 takım aldım yine ne olur ne olmaz diye bende dedim anne bu yenidoğan kıyafetleri bebeklere olmayacaksa niye yapsınlar

Küçülsün birşey olmaz ilk dogduklarinda odemleri falan gidince el kadar kalıyor bebeler, adı üstünde yeni doğan yani ilk doğunca giydiriyorsun bacaklari falan bukuyorlar ayaklar bomboş kalıyor tostoparlak duruyorlar kıyafetlerin içinde

Ya öyle mi benim annem benden deve çıkacak sanıyor

Ya öyle mi benim annem benden deve çıkacak sanıyor
Boya posa bakmıyor o ilk dogduklarinda diyorum ya ekstra dobiş bı bebek değilse dört beş kiloluk yeni doganlar yetiyor büyük bile geliyor zaten dobiş bebekse üç aylık takım getirirler sana ilk dogduklarinda yeterli yani, ama hızlı toparlandiklari için bikac hafta sonra sigmazlar

Yenidoğan takımlar ilk giydiklerinde ya tam oluyo kilosuna göre ya da bol oluyor genelde ama 1 hafta 10 günlük olduğunda tam olmuştu oğluma .
1 aylık olunca da artık olmamıstı 3.300 civarı doğmustu
Annem bana öyle dedi diye ben zıbınları falan hep üç aylık aldım o zaman ne olur ne olmaz ben yenidoğan da alayım değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…