- 10 Aralık 2017
- 2.081
- 8.094
- 158
- 35
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #14.941
Ben de makat dönünce birden düğmeye basmış gibi idrara sıkışıyorum anında, oralara tekme atıyor anlıyorum ama şu an yer çekimi etkisiyle baş aşağı doğum kanalına giderse diye bir huylandım3.8 süper bi uzunluk
Benim en son detaylıda öyle bi sayı idi. Suan 31-32 mm.
Ben her Dr a gittiğimde soruyorum. Ki bu son ay hem kendi Dr uma hem Perinatolojiye defaetle gittim. Biri diyor makat geliş. On gün sonra ötekine gidiyorum. Diyor baş aşağı dönmüş. Resmen takla atıyor velet.Ki ben hareketlerinden bile anlamaya başladım, ters mi duruyor oturur pozisyonda mı…
Dolayısıyla su aşamada rahim ağzı uzunluğu iyiyse, rahim ağzında bi hunilesme falan yoksa ben doğum pozisyonu aldı, doğum yaklaştı gibi düşünmüyorum. Evham yapmayalım.
Anladım canım, siz tecrübeli anneler sayesinde her gün yeni şeyler öğreniyoruz kızlar iyi ki varsınızLadycigim yazmış zaten canı sıkıldıği gibi takılıyor bebeler daha hafta erken degisedebilir, önemli olan vajinal doğum dusunuyorsan son bikac haftada bebişin dönüp kanala yerleşmesi, ondan önceki donuslere pek bakma sen, belli olmuyor bu akrobatlara, mesela oğlum 34te kanala girmişti sancım da vardı ama doğmadı yani, hep diyorum ya 40+6da suyum geldi ertesi gun dogdu, kanala erkenden girip o kadar beklediği için de kafası acayip yamuk doğmuştu ilk üç ay o tarafa yatırmak zorunda kaldım da düzeldi şükür, yabii öyle pozisyon aldı diye birşey belli olmaz
Ben kafamda çok yanlış canlandırmışım31 32 den sonra dönüyorlar diye biliyorum benimki de baş aşağı şu anda 37 ye yakın da kanala giriyorlar o zaman doğuma hazırlanıyor diyebiliriz
Hıcc dertlenme gün içinde bile aşağı yukarı döner keyfine göre, önemli olan son dk dönsün vakti gelince insin, bilir onlar vaktiniBen de makat dönünce birden düğmeye basmış gibi idrara sıkışıyorum anında, oralara tekme atıyor anlıyorum ama şu an yer çekimi etkisiyle baş aşağı doğum kanalına giderse diye bir huylandım
Anladım canım, siz tecrübeli anneler sayesinde her gün yeni şeyler öğreniyoruz kızlar iyi ki varsınız
Ben kafamda çok yanlış canlandırmışım
Ya bir de diğer arkadaşım 16 haftalık hamileyken rahim ağzı 1.8 cm miş sadece progestan kullanmış ve hiçbir hareket kısıtlaması ağrısı vs yoktu doğdu çpcugu iki yaşında benim çok ağrılarım oluyoDetaylı ultrasona girdin mi ? Bunu riskli gebelik uzmanı yapıyor ve biliyorsun cihazları daha gelişmiş.
Açıkçası 21. hafta için 20 mm bana biraz az gibi geldi ama ben uzman değilim tabi en iyisini Dr lar bilir. Genelde 25 mm ve altını riskli kabul ederler.
Serklaj bildiğim kadarıyla daha erken dönemde yapılıyor. 13-15 haftalar gibi. Hani gebeliğin ortalarına yaklaşmış biri için kısalık varsa da, cerrahi dikişten ziyade, sanırım progestan ve yatış gibi tedbiren tedavi ve destekleyici şeyler tavsiye ediliyor.
Plasentanın rahim agzına yada yakınına konumlanması konusunda haddinden ziyade endise etme. Suan bu topikte 27-28. Haftalarda olup hala yer değişmesini bekleyen anneler var. 32 ye kadar dönmesi muhtemelmiş.
Bana da söylediğiniz uzunluk kısa gibi geldi ama şöyle bir durum var. Karından yapılan ultrasonla vajinal yapılan ultrason ölçümü farkediyor. Doğru ölçümü vajinalde daha iyi yaptıklarını söylemişti doktorum.Ya bir de diğer arkadaşım 16 haftalık hamileyken rahim ağzı 1.8 cm miş sadece progestan kullanmış ve hiçbir hareket kısıtlaması ağrısı vs yoktu doğdu çpcugu iki yaşında benim çok ağrılarım oluyo
Allah safi ismiyle şifa versin inşallah hem anneye hem bebeğe hep aklimdalar çok dua ediyorumArkadaşımım kanında yüksek enfeksiyon çıkmış. Ateşi ne yaptılarsa düşüremediler dedi. 3 saat boyunca 40ın üzerindeydi, bebeğin nabzı 200e çıkınca artık birkaç dakika bile bekleyemeyiz dediler. Gece yarısıydı dr umu ve ameliyat personelini evinden acil çağırdılar. Apar topar sezaryene girdim dedi.
Bebek 910 gram, doğar doğmaz entübe edilmiş. Ama bugün sadece burnundan ince oksijen borularıyla nefesi destekleniyor. Görünen bi sorunu yok ama prematüre old için her an her türlü durum gelişebilir, risk devam ediyor demişler.
Perinatoloji anne karnında suyu ve hareket alanı yetersiz diye, kaslarını kullanamadığından el ve ayaklarında fiziki özür olabilir, hazırlıklı olun demişti. Ama doğduktan sonra çekilmiş videosunu defalarca izledim. İki eli ve sağ ayağı hareketliydi, sol ayağı biraz sabit duruyordu. Yine her türlü detay, zamanla belli olacak. İlk aşama ciğerlerinin kendi nefes alacağı şekilde alışması ve kilo alması.
Arkadaşımın da doğumdan sonra ateşi düşmeye başlamış. Antibiyotik tedavisi alıyorum. Halsizim ve ağrılarım var ama yine de iyiyim dedi. Doğum kaderdir. Ezelde bunun bu şekilde olacağı belli idi. Rabbim ikisine de sıhhat versin
Anladım canım benim çok geçmiş olsun inşallah tekrarlamazYok su, yoğurt, kefir dedi ekstra ilaç vermedi, sancım falan geçti daha iyiyim dedim, tekrarlarsa yine kotu olursa acile gel dedi
Çok şükür canım çok şükür güzel haberlerle geldim darısı hepimizin, tüm annelerimizin başına inşallahhhMaşallah herşey yolundaymış canım benimgüzel haberlerle gelmene çok sevindim
Valla kuzum işte 21. De detaylıda doktor çekilmeye başlamış demişti. Sonrasında gittiğimde 25 kusurdeydi sanırım doktora sormayı unuttum ben o da demedi bir şey. Eşim asistanına söylerken duymuş sanırım iyi gibi bir şey demiş. Benim aklım beyin sivisinda olunca açıkçası hiç sormak aklıma gelmemişti. Bugün sordum tamamen çekilmiş çıkmış yukarıya doğum kanalında engel hiç bir şey yok şuan dedi. Bugün 29+6ydi benim. Bakalım sana ne diyecek ben inanıyorum ya çıkacak inşallah seninki de vakti var diye düşünüyorum.Kuzucumm çok sevindim güzel haberlerle dönmene. En son kaçıncı haftanda plesenta aşağıdaydı ? Benim 26. Haftada aşağıdaydı. 28 de tekrar gideceğim artık çıkmaz dediler de. Senin ne zamsn çıktı merak ettim belki benim de çıkar
@lady peacock ladyciğim inşallah en yakın zamanda arkadaşın bebişini kucağına alır Rabbim tüm sıkıntıları geçirir. Kaç gündür dua ediyorum
Ya bende bu haftaki 3. 16 saat nöbetimi tutuyorum. Evdeyken ayaklarımı uzatıyorum tabi ama nöbetlerde çok yoğun geçiyor kendimi suçluyorum hep ben ayakta durdum o yüzden yukarı çıkmıyor diye. İnşallah benimki de çıkar ya dua beklerimAnladım canım benim çok geçmiş olsun inşallah tekrarlamazyarına daha da iyi olacaksın inşallah inanıyorum
Çok şükür canım çok şükür güzel haberlerle geldim darısı hepimizin, tüm annelerimizin başına inşallahhh
Valla kuzum işte 21. De detaylıda doktor çekilmeye başlamış demişti. Sonrasında gittiğimde 25 kusurdeydi sanırım doktora sormayı unuttum ben o da demedi bir şey. Eşim asistanına söylerken duymuş sanırım iyi gibi bir şey demiş. Benim aklım beyin sivisinda olunca açıkçası hiç sormak aklıma gelmemişti. Bugün sordum tamamen çekilmiş çıkmış yukarıya doğum kanalında engel hiç bir şey yok şuan dedi. Bugün 29+6ydi benim. Bakalım sana ne diyecek ben inanıyorum ya çıkacak inşallah seninki de vakti var diye düşünüyorum.Ki ben günde kaç kez 16 kg kızımı kaldırıp indiriyorum bacak uzatıp dinlenmek desen hiç yok buna rağmen çıktı. Çok şükür güzel haberlerle geldim darısı hepimizin başına inşallahhh ,
Ya sen önceki gün soylemesen ben bu ağrıları hiç dusunmemistim, gerçekten ciddi ağrı yapiyormus, ilaç kullanırken neden düşmüyor ki ne olacak böyle, değiştirmediler mi ilaciniYa bende bu haftaki 3. 16 saat nöbetimi tutuyorum. Evdeyken ayaklarımı uzatıyorum tabi ama nöbetlerde çok yoğun geçiyor kendimi suçluyorum hep ben ayakta durdum o yüzden yukarı çıkmıyor diye. İnşallah benimki de çıkar ya dua beklerimbi de geçen hafta aşırı kasık ağrım vardı idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Antibiyotik kullandım. Bugün yine çok ağrım olunca bi idrar tahlili çalışayım dedim daha da artmış enfeksiyon. Ben de artık hafta büyüdüğü için bu kadar ağrıyı normal sanıyordum meğer enfeksiyondanmış
Kuzum idrar kültürü çalışmamıştık doktor çoğu bakteriye etki eden bir antibiyotik vermişti. Muhtemelen bendeki bakteriye etki etmedi ya fa yeterli gelmedi. Bugün idrar kültürü ektim ona göre antibiyogram yapılacak ve hangi antibiyotiğin etki ettiğine bakacağız. Doktor direkt o antibiyotiği yazacakYa sen önceki gün soylemesen ben bu ağrıları hiç dusunmemistim, gerçekten ciddi ağrı yapiyormus, ilaç kullanırken neden düşmüyor ki ne olacak böyle, değiştirmediler mi ilacini
Zaten büyük geleceklerKuzum idrar kültürü çalışmamıştık doktor çoğu bakteriye etki eden bir antibiyotik vermişti. Muhtemelen bendeki bakteriye etki etmedi ya fa yeterli gelmedi. Bugün idrar kültürü ektim ona göre antibiyogram yapılacak ve hangi antibiyotiğin etki ettiğine bakacağız. Doktor direkt o antibiyotiği yazacaken kısa tabiriyle böyle idrar yolu enfeksiyonu geçmeyen varsa mutlaka kültür örneği versin kızlar
Bi de bir şey sormak istiyorum. Olur da plesentam yukarı çıkmazsa 36-37 gibi sezaryen olacağım muhtemelen. Bebiş için aldığım yenidoğan kıyafetleri büyük gelir mi ? Hastane çıkışlarından birini prematüre almama gerek var mı kızlar ya
Canım zaten 32 hafta itibari ile pozisyonu alıyor bebek başı aşağıda oluyor genelde . Hazırlanıyor doğuma .Bebeğin pozisyonu hakkında:
Kızlar birkaç kontroldür bebek baş geliş duruyor. Acaba doğmak mı istiyor doğuma mı hazırlanıyor? Daha önce makat geliş duruyordu. Servikal uzunluğum 3.8 şu anda
Tarantacım güzel haberlerine sevindimBebeğin pozisyonu hakkında:
Kızlar birkaç kontroldür bebek baş geliş duruyor. Acaba doğmak mı istiyor doğuma mı hazırlanıyor? Daha önce makat geliş duruyordu. Servikal uzunluğum 3.8 şu anda
Aiyy o zaman bi tanecik küçük bi takım da bulundurayım ne olur ne olmaz yaZaten büyük geleceklersu an aldiklarimiz yani zaten büyük gelecekler, tabii ekstra dobiş olan bı bebisimiz olmazsa, içinde minnacık kalacaklar
Bana annem yenidoğan hiç alma çocuklar sığmıyor yıkanınca küçülüyor vs dedi ikimiz de uzunuz eşimle uzun olur dedi ben 2 3 takım aldım yine ne olur ne olmaz diye bende dedim anne bu yenidoğan kıyafetleri bebeklere olmayacaksa niye yapsınlarZaten büyük geleceklersu an aldiklarimiz yani zaten büyük gelecekler, tabii ekstra dobiş olan bı bebisimiz olmazsa, içinde minnacık kalacaklar
Küçülsün birşey olmaz ilk dogduklarinda odemleri falan gidince el kadar kalıyor bebeler, adı üstünde yeni doğan yani ilk doğunca giydiriyorsun bacaklari falan bukuyorlar ayaklar bomboş kalıyor tostoparlak duruyorlar kıyafetlerin içindeBana annem yenidoğan hiç alma çocuklar sığmıyor yıkanınca küçülüyor vs dedi ikimiz de uzunuz eşimle uzun olur dedi ben 2 3 takım aldım yine ne olur ne olmaz diye bende dedim anne bu yenidoğan kıyafetleri bebeklere olmayacaksa niye yapsınlar
Ya öyle mi benim annem benden deve çıkacak sanıyorKüçülsün birşey olmaz ilk dogduklarinda odemleri falan gidince el kadar kalıyor bebeler, adı üstünde yeni doğan yani ilk doğunca giydiriyorsun bacaklari falan bukuyorlar ayaklar bomboş kalıyor tostoparlak duruyorlar kıyafetlerin içinde
Boya posa bakmıyor o ilk dogduklarinda diyorum ya ekstra dobiş bı bebek değilse dört beş kiloluk yeni doganlar yetiyor büyük bile geliyorYa öyle mi benim annem benden deve çıkacak sanıyor
Annem bana öyle dedi diye ben zıbınları falan hep üç aylık aldım o zaman ne olur ne olmaz ben yenidoğan da alayım değil mi ?Yenidoğan takımlar ilk giydiklerinde ya tam oluyo kilosuna göre ya da bol oluyor genelde ama 1 hafta 10 günlük olduğunda tam olmuştu oğluma .
1 aylık olunca da artık olmamıstı 3.300 civarı doğmustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?