2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
İzlemeye bile tahammül edemeden kapattım şahsen

Canımm kişiye göre değişiyor kilo alımına göre değişiyor nefes darlığı diye duymuştum bendede yeni yeni başladı ama zaten benim astımım da var malesef. Ben çok yemek yersem ve uzanırsam nefesim daralıyor artık bebişler büyüdü organlara baskı çoğaldı ondan şikayetlerimiz artıyor kendini bi kontrol et hangi zamanlarda nefes darlığın oluyor

32. Hafta ve sıcak bi İstanbul sabahından selamlar

Bu hafta hep 20 derecenin üstünde olacak. Bebiş giysileri yıkamak için uygun günler geldi.

Sağlık ocağına geldim. Boğmaca içeren tetanoz aşısını oldum. (Yaptıracak olanlar, gelen yazıya göre 32. Nin sonuna kadar oluyormuş.)

Bir de demir, b12, magnezyum falan bi bakılsın diye kan verdim. Şimdi güzel bi kahvaltı zamanı.

Binada biri gözleme yapmış. Nasıl kokuyor ?!

Hangi doktora gidiyorsununnuz bende o hastaneye gidiyroum
Ben Ataşehir Avicenna'ya gidiyorum. Tülin Eroğlu ile başlamıştık, sonra hiçbir şey söylemeden, doğuma kadar bizimle olacak zannederken birden bire oradan ayrıldığını öğrendik. Şimdi Filiz Sarp ile devam ediyoruz. İlgili bir doktor. Siz hangi doktora gidiyorsunuz?

Yürüyüşten sonra açma yememek için kendini zor tutan bir ben yürürken fırından çok fena kokuyorrr ancak 65 kg olup 10 kilo hakkımı tamamladım son 2 3 kg kaldı doğuma kadar nasıl olucak bilemedimmm

Yürüyüşten sonra açma yememek için kendini zor tutan bir ben yürürken fırından çok fena kokuyorrr ancak 65 kg olup 10 kilo hakkımı tamamladım son 2 3 kg kaldı doğuma kadar nasıl olucak bilemedimmm
Yemen guzum..
Yemen yavrum..

Son trimesterda ister istemez kilo alacağız. Ayda 1.5-2 kg alınması normalmiş. Ama onu da minimuma düşürmeliyiz.

Lady cim ben 22. Haftamda td olarak tek doz oldum. Şimdi kararsızım ikinci doz td mi olayım yoksa boğmacalı versiyonu mu olayım diye? Çünkü boğmacalı versiyon tek doz uygulanıyormuş sanırım değil mi?

Kızlar ben dün biraz temizlik yapayım dedim aman aman da bir şey yapmadım ama biraz süpürgeyi abartmış olabilirim. Sonra gece yattım uyuyamıyorum bir acayip oldum. Ardından gece 2 gibi karnımda kasılma başladı ne tarafa yatsam geçmedi. Oturdum geçmedi 15 dakikada bir kasılıyor bazen daha bile kısa ama onun haricinde alt bölgemde sancı ağrı yoktu belimde vardı sadece. Herhalde zorladım dedim bekledim bekledim en son gece 4e geliyordu şehir hastanesi acile gittik. Sakin kalmaya çalıştım ama benden de ileri haftalarda olan bir sürü karnı burnunda gebe vardı hepimizi yanyana nstye bağlamışlar kimisi ağlıyor çok garip bir ortamdı Sonuç olarak bir şey çıkmadı nstde. Ama alttan baktırmak istemedim sadece ultrasonla baktı onda da sorun görmedi acaba yanlış mı yaptım bilmiyorum Eve geldik ben uyumaya çalışırken bile kasılıyordu nereden baksanız 4 saat bilfiil kasıldı. Şimdi uyanınca normalleşti biraz. Kendi doktoruma da yazdım muayeneye geleyim mi dedim o da bir sorun görmedilerse gerek yok dedi. Bu kadar sık kasılma olan var mıdır neden olmuş olabilir anlamadım.

Lady cim ben 22. Haftamda td olarak tek doz oldum. Şimdi kararsızım ikinci doz td mi olayım yoksa boğmacalı versiyonu mu olayım diye? Çünkü boğmacalı versiyon tek doz uygulanıyormuş sanırım değil mi?
Evet. 1-2-3 doz tenatanozdan sonra, 2. Aşı olarak tek doz bogmacalı versiyon uyguluyoruz dedi.

Ah bacım. Geçmiş olsun

Ben bir süredir halı süpürmüyorum. Çünkü ileri geri yaparken ister istemez güç uyguluyorum. Anında kasıgıma vuruyor ağrısı. Süpürme çırpma işi hep eşimde.

Bence seninki de zorlanmaya bağlı oluşan bir ağrı. Hastaneye gittin. Endişe edilecek bi şey yok. Dinlen. İns tamamen geçer.

Tiktok da var ya bişey evimi bok bastı diye dün akşam mutfak dolabını siliyorum eşim diyoki sen hamile değil misin niye uyumuyosun uyuklamiyosun diyo bilmiyoki sabah işe gidince uyuyorum

Evet. 1-2-3 doz tenatanozdan sonra, 2. Aşı olarak tek doz bogmacalı versiyon uyguluyoruz dedi.
Benim hemşire ilk dozda tetanos ve difteri yaptık demişti, ikincide tetanos, difteri, boğmaca birlikte yapıyoruz dedi. Doğumdan sonra da tetanos'u 5. doza kadar devam ettirmemi önerdi, bundan sonrakiler sadece tetanos olacakmış ve bizim bağışıklığımız için olacak. Bebekle ilgili hamilelik aşılarımız bitmiş

Tiktok da var ya bişey evimi bok bastı diye dün akşam mutfak dolabını siliyorum eşim diyoki sen hamile değil misin niye uyumuyosun uyuklamiyosun diyo bilmiyoki sabah işe gidince uyuyorum
Kız şu an bir evime gelse rezil olurum. Eşim saolsun yine ocağı lavaboyu kırklıyor. Ama mutfak dolapları, ocak arkası fayans rezil durumda.

Kız şu an bir evime gelse rezil olurum. Eşim saolsun yine ocağı lavaboyu kırklıyor. Ama mutfak dolapları, ocak arkası fayans rezil durumda.
Kız bi de ben haftasonu ev tasicam kayinvalidem taşınacağım evi temizleyecek bu hafta vallahi doğurana kadar anca yerleştiririm

Benim beş doz tetanoz var. Sağlık ocağındaki hemşire takip yaparken ömür boyu koruyuculuğu var. Aşı olmana gerek yok demişti.

Sonra mesaj attı, bogmacalı aşı geldi. Dr una sor yapalım diye. Ben de sordum. Son dozun üstünden ne kadar geçti dedi. Aşı kartına baktık. 5. Doz Kasım 2014. On yılı geçmiş tedbiren yaptır dedi.

Yaptırdım işte. Faydası var. Zararı yoktur.

Kız bi de ben haftasonu ev tasicam kayinvalidem taşınacağım evi temizleyecek bu hafta vallahi doğurana kadar anca yerleştiririm
Bu bakımdan şanslı sayılırsın. Yeni taşınınca zaten her yer dip köşe temizlenir. Doğuma da hazır olur. Bi taşla iki kuş.

Bu bakımdan şanslı sayılırsın. Yeni taşınınca zaten her yer dip köşe temizlenir. Doğuma da hazır olur. Bi taşla iki kuş.
Öyle de kendim temizlemeyince için rahat etmicek takıntı gibi bazen yere oturarak yerleri siliyorum aksama bel agrim oluyor eşim diyo sen yerleri mi sildin bugün yine diyo

Tdap( boğmacalı tetanosu) kaçıncı haftada olacaksınız peki iki aşı arası önemli miymiş sorma şansınız oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…