- 27 Ekim 2023
- 7.562
- 20.775
- 268
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.121
Saglikli şeyleri biz ne kadar seviyoruz da yavrucaklar da sevecek, arada olan fast food candırKızlar akşam kadar hareket olmayınca doktoruma yazdım. Ondan cevap beklerken de yemek yedik. Bugün fast food yedim izin verdim kendime. Ve çocuğum deli gibi hareket etmeye başladı çok şükür. Meğer küçük bebeğimin sağlıksız yiyeceklere ihtiyacı varmışçok şükür şimdi hareketli gitmeye gerek kalmadı sanırım. Teşekkür ederim hepinize @Taranta @lady peacock @tilyam @rihen97 fenomendar Vaalbara
Çoook sertleşiyor durup dururken yemek bile yemeden..merak etme diyeceğim ama baya da rahatsız ediyor. Karnım orta yerinden şişiyor ve her şiştiğinde aha tamam şimdi çatlaklar başlayacak galiba diyorum o kadar geriliyor. Ama normalmiş bunlarKızlar benim karnım bir haftadır falan yürüdüğümde sertleşiyor bu neden oluyor acaba sizde de var mı bu durum zaten sola veya sağa sertleşme oluyor sık sık ama genel olarak da oluyor ayaktayken falan
Evet evet benim de hep aklımda o. Normalde hiç hareketlerini kontrol etmezdim o günden beri kontrol ediyorum bende o yüzden tedirgin oldumKuşum çok rahatladım aklım sendeydigeçen bende de oldu her zamanki saatinde uyanmadı, kahvaltıya cevize vururdu vurmadı, babasının sesine şarkılarıns vururdu tık yok biraz ittim yok. 2 saate vurmazsa doktora giderim dedim vurdu çok şükür.
Yine de tedirginim, hala geçenki olayın da tesirindeyim açıkçası. Onda da hareketleri yavaşlamıştı önce. Korkutmamak için bu kısmı söyleyemedim sana. Çok şükür yavrun iyi
Kuzum bi taraf şişse genelde ayağı kafası vs orada oluyor bastırıyor yavrucak. Doktor eğer sırtüstü uzandığında her yeri semsertse o zaman kasılma oluyor olabilir demişti. Bence bi tarafta oluyorsa orası kesin kafası falandırBenim bazen sırt üstü uzanırken bir tarafta baskı hissediyorum orası sertleşiyor ve şişiyor. İtiyor diye düşünüp takmıyorum ben. Ciddi mi acaba bu durum? 1-2 aydır böyleyiz
Amin sağlıklı olsun da. Oncei hamileliğimde şeker yoktu. Normal doğumdu dördü geçer diyor Dr son ana kadar bekleyemeyiz ama takip edeceğiz bakalım aynı hızla kilo almaya devam edecek mi.Heyy maşallahhh doğuma kadar kaç olurmuş 4 olur heraldeYaa sağlıkla gelsin ele avuca geleceği için aslında şanslısınız Önceki doğumunuzda şeker normal miydi normal doğum yapmışsınız. Demek ki şeker her doğumda değişebiliyor.
Yani gebeliğin başından beri karın yapım sertti zaten mesela şuan uzandığımda yumuşak hafif ama dün uzandığımda sertti hatta acildeydim dr kendisi dedi karnın sert diye sonra muayene oldum yine de aklıma takıldı canım kendi doktoruma bu hafta gideceğim kasılma olmadığında da sert duruşunu sorayım biCanım bunu doktora sorduğumda ayaktayken sert olmasına bakma demişti. Sırt üstü uzanınca göbüşün sertse o zaman bi gel bakalım ama sırt üstü uzanınca genelde yumuşar demişti. Sırt üstü uzanarak kontrol etsene bi de
Afiyet olsun yarasın. Aman şekere dikkat tok karnına yemeDaha bozmam diyet diyorum hep bı boğazım durmuyor, kv.me gittik vişne reçeli yapmıştı yazın, ben kendi yaptıklarımı gömdüm çoktan, açmış son kavanozunu gördüm dolapta sıcak sıcak ekmeğe sürüp sürüp yiyordum zor bıraktım, gelirken baktım kavanozu koymuş çantaya, sabah devam edicem artık bitirene kadar mecbur bozcam diyeti
Şükür hiç şeker sıkıntısı çekmedim de yine de kilo için yemiyordum, canım da tatlı çekmiyordu çok nadir yiyordum yeme isteği gelince de frenim tutmuyorAfiyet olsun yarasın. Aman şekere dikkat tok karnına yeme
Aynı şey bende de var ladycim. Sabahları herşey normal akşam sanırsın ikiz hamileyim öyle bi şişlik onuda geçtim semsert tarif edemem diye yazıp soramıyordum sen duygularıma tercüman olmuşsunYa tam tanımlayamıyorum. Sabah yumuşak nispeten küçük olan göbeğim, gecenin bu saatlerinde benden bağımsız bir organizma sanki, hem pompa ile şişirilmiş gibi büyük hem de tas gibi sert ve gergin.
Kaç kere oluyor, kaç saniye sürüyor bilmiyorum. Kendimi analiz edecek kadar dinlemedim. Ağrı acı değil, böyle patlayacakmış gibi şişkik hissi. Rahatsızlık veriyor ama ağrımıyor. Bu yalancı kasılma denilen şey bambaşka heralde di mi ?
Karnın bir tarafında sertleşme ise, çok bariz şekilde bebeğin o tarafta toplandığını anlıyorum. Diğer taraf yumusak ve sakin. Ama bebeğin old tarafa dokunsan sert. Kendini itiyor geriyor diye düşünüyorumBirkaç dk sürüyor, sonra geçiyor.
Ya kesinlikle benimki de aynı akşamları kasılma diyemem ama aşırı gergin sert oluyot karnım aynı dediğin gibi şişirmişler hissi sabahları daha normal yumusak gecen gebeliğimde yalancı kasılmalar olmustu birkaç kere böyle aniden giren karnı sıkı yapan ama ağrıtan bıseydi yürüyordum durmak zorunda kaldım agrımıstı sonra gecmıstı o sekılde değil bu akşamları olanYa tam tanımlayamıyorum. Sabah yumuşak nispeten küçük olan göbeğim, gecenin bu saatlerinde benden bağımsız bir organizma sanki, hem pompa ile şişirilmiş gibi büyük hem de tas gibi sert ve gergin.
Kaç kere oluyor, kaç saniye sürüyor bilmiyorum. Kendimi analiz edecek kadar dinlemedim. Ağrı acı değil, böyle patlayacakmış gibi şişkik hissi. Rahatsızlık veriyor ama ağrımıyor. Bu yalancı kasılma denilen şey bambaşka heralde di mi ?
Karnın bir tarafında sertleşme ise, çok bariz şekilde bebeğin o tarafta toplandığını anlıyorum. Diğer taraf yumusak ve sakin. Ama bebeğin old tarafa dokunsan sert. Kendini itiyor geriyor diye düşünüyorumBirkaç dk sürüyor, sonra geçiyor.
Benim de son zamanlarda nefesim çok sıklaştı kendim farkına varmıyorum pek, efor anında hissediyorum.Bende de acayip nefes darlığı başladı birde kalbim çok hızlı atıyor sabahtan beri tansiyonum iyi yemekten önce 10/6 yemekten sonra 11/7 çıktı yüksek olmasından korktum ama geçmedi göğsüm daralıyor Salı günü kontrol var soracağım bu haftalardan sonra normal mi tecrübeli anneler daha iyi bilir
Hay maşallah tosuncuk yaSelam kızlar nasılsınız
Bende 2 sinde kontrolüm vardı bir tosuncuk geliyor 32. Hafta 2450 kilosu bu kiloyla giderse normal doğurmazsin dedi şekerden dolayı kilosu ve suyumun fazla olduğuna karar verdiler büyük ihtimalle sebep buydu dediler.ayrıca insülin verdiler 6 ünite haftaya cuma kontrolüm var. Onun dışında herşey yolunda çok şükür
Ben normal doğurduğum için öncesi sonrası ne giyilir bilemedim kızımda giydiğim alt üst pijama takımım var bir tanede goguse kadar düğmeli gecelik gibi birseyim var yeni birşey almak istemiyorum olur mu sizce altta dikiş olacağı için önden komple düğmeli gecelik mi almak lazım .
Dr sakın yenidoğan kıyafet alma dedi
Ya benim oğlum da 40.hafta karın çevresi 36 hafta gibi doğdu 2780 grdı doğum kilosu.28+5te 1350 kg idi bizimki ben abisinin usg si ile karşılaştırdım abisinden 150-200 kg fazla aşağı yukarı buna da sevinmiştimabisi 37+5 te doğdu son iki haftasında kilo almadı başka risk faktörleri de olunca beklemeden sezaryene girdim. Dr bunun bünyesel olduğunu benim fazladan yediklerimin bi etkisinin olmayacağı söylemişti ama bu bebişte protein kuruyemiş tüketimimi artırdım bilmiyorum etkisi olur mu.
İlk oğlumun persentili hala düşük yüzde 3ün altında kilosu. Yeme bozukluğu var inşallah kardeşi böyle olmaz diye dua ediyoruz. En azından ondan görüp biraz yemesini artırır
Hani instada paylaşıyorlar ya ekran vermemek için her işi yaptırdığım çocuğum artık ayrı eve çıkmaya hazır diye aynı öyle olmuşBende yatarım bakma sen, iş yaptıkça yazıyorum hamarat gösteriyor, oğlumla da oynarız şimdi parka çıkacağız, o kendi dağınıklığıni topluyor, eşyalarını yerleştiriyor, koltukların altını da süpürüyor, sağolsun üç yasinda ama işlevli, tabii temizlik bitince odasına malzemlerini geri indiriyor dolabindan ama olsun
Ben hipp combiotic kullandım doktorumuz da önerdi.Kızlar ilk doğumda mama kullanan olduysa tavsiye verir misiniz? Ben ilk günler sütümün az gelme ihtimaline karşın çocuk sarılık olmasın diye biraz mama takviyesi yapabilirim. Memnun kaldığınız organik mamalara bakayım ben de.
Bunu ben yaşadım ve inanıyorum yaKızlar bir başka konu da bebek hareketleri ve yapısı:
Bugün gelen misafirimin 2 kız çocuğu var. Büyük olan çok sakin ve derin bir çocuk. Küçük olan çok hareketli sosyal ve biraz da sağa sola geçiriyor aradaben ona anne karnındaki hallerini sormuştum. Büyük olan çok nadir tekme atarmış daha çok süzülür gibiymiş hareketleri. Küçük olan ise tay gibi tekmeliyormuş çok hareketliymiş. Bebeğimizin anne karnındaki hareketleri sizce yapısını yansıtıyor mu sizde tekme durumları ve yapı nasıl? Bu teoriye göre minik bir tay da bize gelecek sanırım
Ahahhaah ne güzel sana çekmesi inşallah bu bebiş de yormaz seniBence genel geçer bi kuralı yok, şans meselesi
Kızım karnımda çok hareketli idi. Göbeğim bi oyna bi bu yana, şekilden şekle girerdi. Ama doğdu. Mis gibi. Sakin, ağlamaz, uykusunu uyur, kendi kendine oyalanır, devamlı kucak istemez, memnuniyetsiz değil… Annem bugün olmuş, sakın çocuk baktım büyüttüm deme der
Eşim kuduruk bi oglanmıs. Ben kendime yoruyorum bu haliYani benim yüksek kaliteli genlerim bunlar
Şaka bi yana ben iki oğlandan sonra gelen kız çocuğu olduğumdan mı bilmem, annem hep şaşkınlıkla anlatır. Sen mamanı yerdin uyurdun. Uyanırdın ağlamazdın. Etrafı izlerdin. Süs bebeği gibi öylece otururdun. Gülerdin. Hatta bi ara o kadar şüphe etmiş ki benden, bi zihinsel yada mental sorun old düşünmüş. Beni Dr a götürmüş. Bu sebeple
İç sesim olmuşsunKızlar akşam kadar hareket olmayınca doktoruma yazdım. Ondan cevap beklerken de yemek yedik. Bugün fast food yedim izin verdim kendime. Ve çocuğum deli gibi hareket etmeye başladı çok şükür. Meğer küçük bebeğimin sağlıksız yiyeceklere ihtiyacı varmışçok şükür şimdi hareketli gitmeye gerek kalmadı sanırım. Teşekkür ederim hepinize @Taranta @lady peacock @tilyam @rihen97 fenomendar Vaalbara
Amin sağlıklı olsun da. Oncei hamileliğimde şeker yoktu. Normal doğumdu dördü geçer diyor Dr son ana kadar bekleyemeyiz ama takip edeceğiz bakalım aynı hızla kilo almaya devam edecek mi.
Umarım psikolojimiz bebeği etkilemez benim hep üzüntülü stresliydi. Şimdi hepimiz gibi eşime takıyorum bende daha anlayışlı ve özverili olmasını bekliyorum ama ne yazikki düşünme kapasiteleri bizimki gibi değil kendimi rahatlamaya çalışsam da olmuyor Allah hepimize her konu da kolaylık versin amin
Maşallah yaYanaklar top topboyu haftayla uyumlu 40 cm ama kilo 2450 diyor pehlivan geliyor diyor Dr um. inşaallah doğuma kadar biraz boyuda uzar ordan oraya yuvarlanacakz yoksa valla iki tane yenidoğan üç tane 0-3 ay almıştım artık 0-3 aylari koyacağım hastane çantasına
Evet çarpıntında oldu yani kalbim pır pır atıyor sanki Salı günü kontrolde soracağım bakalımm inşallah önemli bir şey değildir. Çok teşekkür ederimBenim de son zamanlarda nefesim çok sıklaştı kendim farkına varmıyorum pek, efor anında hissediyorum.
Ama oğlumu videoya çekerken felan videolarda derin nefes alış verişim duyuluyor resmen.Artık normal böyle şeyler bebek büyüdükçe diyaframa baskı artıyor.
Benim tansiyonum ve nabzım normal çıkıyor ama sizde çarpıntı da oluyor sanırım bi doktora danışın isterseniz.
Hay maşallah tosuncuk yaBenim erkek kardeşim 5200 gr doğmuş ve 3 aylıkken filan 9 aylık bebek gibiydi resmen senin bebiş de bu gidişle 4ü geçer kesin
Ya benim oğlum da 40.hafta karın çevresi 36 hafta gibi doğdu 2780 grdı doğum kilosu.
Çok uğraştık persentili yükselsin diye şimdi eh diyelim kilosu yüzde 25 oldu boyu yüzde 50 ama ben zorla yedirmesem hala yemiyor bizde siz gibi dua ediyoruz kardeşi iştahlı olup yesin inşallah abisi de gaza gelsin diye
Bende iki gündür akşam protein yemeye çalışıyorum gündüz iş yerime de bitkisel proteinli ekmeğimsi ya da salata tarzı şeyler götürmeye başlayacağım.
Hani instada paylaşıyorlar ya ekran vermemek için her işi yaptırdığım çocuğum artık ayrı eve çıkmaya hazır diye aynı öyle olmuş
Ben hipp combiotic kullandım doktorumuz da önerdi.
Golden goat var içeriği daha temiz ama keçi sütlü olduğu için sindirimi zor geldi oğluma
Bunu ben yaşadım ve inanıyorum ya
Oğlum karnımda iken acayip hareketli bir bebekti özellikle gece 1-5 arası tekmeleri o kadar şiddetli ve çok olurdu ki beni hep uykudan uyandırırdı.gündz de keza öyle sanki hiç uyumaz sanırdım sürekli hareket ederdi.
Doğdu gerçekten ilk 2-3 ay gece 1 ve 4-5 arası hep uyandı doğru düzgün gece hiç uyumadı.
Gündüz uykuları onlar da nanaydı uykuyu hiç sevmedi hala da öyle 1.5 yaşında ama kesinlikle çok uyumayı sevmiyor yeni yeni uyku düzeni oluşturmaya başladık ki ona rağmen gece en az 3 kez uyanıyor
Ayrıca gündüz de çok hareketli 2 dk oturup bir şey oynayan bir çocuk değil
Ahahhaah ne güzel sana çekmesi inşallah bu bebiş de yormaz seni
Benim eşim de hem iştahlı hem uyuyan bir bebekmiş ama büyüdükçe huyu değişmiş çok hareketlenmiş istediği olmayınca yaygara koparan bebeklerden olmuş.
Bende çok sakin ve uyumluymuşum ama ne yer ne uyumuşum şimdi oğlumuz da 1.5 yaşında ama ikimizinde kötü özelliklerini alıp kendine match yapmış bize kök söktürüyor
Benimkilerden de fayda yok kafam.rahat yani, oğluma da tek baktım bu da öyle olacak karisan yok eden yok, en azından kafa rahatŞunlara hazır mısınız
Allahtan kayınvalide ve annemden fayda yok ve uzaktalar.
edayagmurcom, Instagram: "Emzirmatik ❤️ - 3 günlük köy maceramız ve emzirme canavarı anneannem. #emzirme Bunu yaşamayan var mı ki?😀"
201K likes, 2,761 comments - edayagmurcom, May 4, 2025: "Emzirmatik ❤️ - 3 günlük köy maceramız ve emzirme canavarı anneannem. #emzirme Bunu yaşamayan var mı ki?😀".www.instagram.com
Hangi doktora gidiyorsununnuz bende o hastaneye gidiyroumAvicenna Ataşehire sormuştum ilk olarak bizde yok demişlerdi diğer şubeye yönlendirmediler hastaneler aynı isimde olsa da birbirinden bağımsız sanırım. Tavsiye için teşekkürler gerek olursa orayı da denerim
Amin canım inşallah çok teşekkür ederim hepimiz inşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımızaÇok sevindim canım artık son düzlüğe yaklaşıyoruz umarım hepimizin süreci bundan sonra rahat geçer
İnşallah en kısa sürede bebeği de kendisi de toparlar kavuşurlarBebişte de bir sıkıntı çıkmaz
Benim her gün en az 6 bin adımım var bugün 14 bin atmışım ona rağmen sabah şiş uyandım.
Yediklerime çok dikkat etmiyordum son zamanlarda artık ekstra dikkat edeceğim yemeklerde makro dengesi ve hareket çok önemli artık
Şöyle ki benim ilk gebeliğimde oğlum 36.haftada makattı 37.haftada baş aşağı döndü 39.haftada kanala girdi 40ta doğdu
Yani sürekli değişebiliyor
Benim oğlumda gelişim geriliği vardı karın çevresi hep geriden geldi doktorum bebekte herhangi bir sıkıntı yoksa 4 haftaya kadar olan gerilik normal dedi ve 40.haftaya kadar bekledik.
Oğlum 40 haftalık ama 36 hafta bebek kilosuna 2780 doğdu.
Ben hiç prematüre takım almadım ama o yenidoğan kıyafetleri 2 ay giydi çünkü hep yavaş kilo aldı sınırdan
Uzun lafın kısası 36 hafta doğarsa kıyafetleri elbette büyük olur ama büyük de olsa giyiliyor merak etme
Bende de aynısı olmuştu 37de baş döndü 39da ancak kanala girdi oluyor böyle şeyler
Gerçekten izin durumu çok zor çok.
Oğlumda rapor yıllık izin tam 6 aylık işe başlamıştım inşallah şimdi de 6 aya getirebilirim diye dua ediyorum.
Zaten bi ücretli izin muhabbeti çıkıp duruyor ama sonuca erdiren yok ne olacak bu gecelerin lohusaların bebelerin hali diye düşünen yok
Ben oğlumda 3-4 cigit tayt aldım baya kullandım çok kullanışlı pratik zıbının üstüne giydiriverdim hep çok güzel oldu iyi tercih yapmışsın almakla canım
Ahhh ahhh keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?