- 9 Mart 2021
- 801
- 1.636
- 63
- 29
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.261
İki değer de idealAçlık böyle kızlar anlayan var mı
Yaa teşekkür ederim canım Allah razı olsun tecrübe ne güzel şeymiş yaİki değer de ideal
Evet canım, alışkanlık öyle yazmışım. Hemoglobin gayet iyi artık anemi degil de demir eksikliği boyutundasın ama dediğim gibi zaten çok kan kaybı olacak, süt vereceksin inşallah. O yüzden demir depolarimizin yeterince dolu olması gerekiyor mutlaka düzenli kullan. Ben gece yatmadan içiyorum rutine bindirdim hem unutmuyorum hem yemekle çayla isim bitmiş oluyor emilimi fazla oluyor hem de rahatsız etmiyorHb dediğin hemoglobin di mi ?
Onu tahlillerde ayrı bi başlık olarak göremedim
Tam kan tahlilinde söyle bi şey var. Bu mu acaba ?Eki Görüntüle 3587627
Arada baş dönmem oluyordu, ben tansiyonum düşüyora bağlıyordum ama yükselince de olur dedi doktor. Bugün de biraz güneşte dolandim başım ağrıyor şuan psikolojik mi bilmiyorum. Bi tansiyon aleti almam gerekBana da yaşımdan dolayı tedbiren başlamıştı. İyi ki öyle yapmış. Şimdilerde işte biliyorsun tansiyonda oynama var. Yerinde bi yönlendirme yaptı Dr
Valla ben de bu hamileliği yaşayana kadar, tansiyon aleti yaşlıların evinde olur gibi bi kanı vardı.Evet canım, alışkanlık öyle yazmışım. Hemoglobin gayet iyi artık anemi degil de demir eksikliği boyutundasın ama dediğim gibi zaten çok kan kaybı olacak, süt vereceksin inşallah. O yüzden demir depolarimizin yeterince dolu olması gerekiyor mutlaka düzenli kullan. Ben gece yatmadan içiyorum rutine bindirdim hem unutmuyorum hem yemekle çayla isim bitmiş oluyor emilimi fazla oluyor hem de rahatsız etmiyor
Arada baş dönmem oluyordu, ben tansiyonum düşüyora bağlıyordum ama yükselince de olur dedi doktor. Bugün de biraz güneşte dolandim başım ağrıyor şuan psikolojik mi bilmiyorum. Bi tansiyon aleti almam gerek
İnşallah inşallah sizinde sorunsuz geçer sizin ki daha zor bi de Allah kolaylık versinCanım senin de köpeğin var sanıyorum ki benim de bir golden kızım var biliyorsun golden demek tüy demek bizi dyson+robot anca kurtarıyor ikisi de her gün full mesai çalışıyor hatta robotu alalı 4 yıl olacak iyiki almışım diyorum bazen köpeğimizin çok vakit geçirdiği odaları sabah akşam açtığımız oluyor.
Çocuklar biraz büyüsün hemen yeni bir robot almayı bile düşünüyorum
Çok geçmiş olsun bu haftalarda artık dikkat etmek lazım fazla efor sarf etmek ve fazla yorulmak yalancı sancıları da tetikleyebilir.
Doktorum dinlenince geçen hiç bir ağrıdan korkma dedi.
Bende dinleniyorum takip ediyorum geçiyor
Ayyy bende ev taşıyacağım bebek 36-37 hafta civarı olunca evde de bir bebeğim daha var Allah bana güç kuvvet versin
Sizin de taşınma rahat sorunsuz geçsin inşallah
Benim ilk gebeliğimde 36.haftada tayin nedeniyle zorunlu doktor ve hastane değiştirmem gerekti ve 36.haftada gittiğim doktoru hiç tanımıyordum tavsiye üzerine gitmiştim hastanedeki yenidogan yoğun bakımının iyi olması gitmemde en büyük kriter olmuştu.İlk muayenede her şey normaldi 37.haftada bebek hiç büyümemiş alalım felan dedi ki bebeğimin hafta olarak geri gelmesinden başka hiç bir sıkıntımız yoktu 38.haftada bu sefer farklı bir doktora gittim ve o doktor bu gibi geriliklerin normal olduğunu rahatını orda iyi olduğunu beklememizde bir sıkıntı olmadığını söyledi ve ben 40.haftada çok şükür küçük ama sağlıklı bir bebek doğurdum.
O doktoru dinleyip erken doğursam belki bebeğimde küvez ihtiyacı olacaktı.
Baya uzun yazdım ama bazen bazı şeyleri kabullenmek lazım ki anladığım kadarıyla gideceğin doktor daha önce de muayeneye gittiğin bildiğin ve alanında iyi bir doktor hem senin için hem bebeğin için bir risk varsa doğumunu alanında en iyilerin bulunduğu bir yerde yapacaksın bence bu kabullenmesi çok zor bir durum değil sadece kendi doktoruna süreç boyunca çok alıştığın için biraz hayal kırıklığına uğramışsın ama artılarını düşününce daha çabuk kabulleneceğine eminim
Ben bebeğin doğduktan sonra ilk 3 ayının kesinlikle 4.trimester olduğuna inanıyorum.
Çünkü benim oğlum da çok hareketliydi hele gece 1-5 arası hiç uyumaz sürekli tekmeler beni uykumdan uyandırırdı ve doğduktan sonra bu durum devam etti ne düzenli bir uykusu oldu ne de gece uyudu.
Hele gece 1-5 arası biz hep ayaktaydık
Şimdi korkuyorum karnımdaki bebeğim de abisi gibi çok hareketli ve geceleri de sabaha karşı uyanıyor çok hareket ediyor, dua ediyorum uyumayı sevsin diye
Çok geçmiş olsun canım baya kötü geçirmişsin geceyi
Umarım zehirlenmemişsindirSen bir dahakine semiz otunu doğumdan sonra öğle vakti ye ne olur ne olmaz
Geçmiş olsun canım. Benim de çoğu istifram aynı şekilde klozete otururken bir yandan da kovaya çıkarıyorumŞu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir.
—————————————————————
Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli.
Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92
Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor.
Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor.
Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda …
Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı.Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.
Çok geçmiş gitmiş olsunnn. Evet olabilir yani bazen bazı yediğimiz şeyler dokunabiliyor vücut daha hassas oluyor bu süreçte inşallah bebiş hareket etmiş çok şükür bir daha yaşatmasınŞu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir.
—————————————————————
Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92
Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor.
Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor.
Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda …
Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı.Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.
Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum.Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. Kalkıp namaz kıldım yattım.
Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.
Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem.
İkinize de maşallahBende bugün kontrole gittim artık haftalık kontrollerim 500 gr vermişimo kadar mutluyum ki bebişte 2 kg ya yaklaşmış nefes darlığı vs sordum bunlar normal hamilelikte dedi. Her şey yolunda çok şükür
Yaaa acaba sadece coraspirin içtiğin için mi geç bıraktırıyorBacım, ben şubattan beri coraspirin kullanıyorum. Dr um yanlış hatırlamıyorsam 36. Haftada kesicez demişti
Ama sen sorunca şimdi bi şüphe ettim. Randevum da haftaya cuma.
Ay çok şükür bugün o kadar mutlu ayrıldım ki hep öyle olsun bundan sonra inşallahİkinize de maşallah
Annesi kilo veriyor, bebişi kilo alıyor.
Kızlar 28. haftadan sonra doktor kontrolü sıklığınız ne oldu? Hala ayda 1 gibi mi?
Ayy evet sakin olacak diye yorumlayalımKızlar herkese günaydın. Günaydın diyorum çünkü UYKULAR HARAM OLDU
Yazdıklarınızı okudum hepten
Umutvari kuzum çok geçmiş olsun belki de sakin bir bebek olacak inşallah amin öyle düşünelim benim oğlan mesela vampir gibi eli dursa ayağı durmuyo hepsi dursa hıçkırık tutuyo
lady peacock valla balım ben de izne ayrılınca anca yıkama ütüleme bitiririm gibi geliyo ya da bu haftasonu artık o kadar halim yok ki bi sürü de ütü beklıyo köşede hiçbi şey de hazır değil. Sürekli kafamda acilen doğum yapsam napcam diye dönüp duruyo
Bebişin kıyafetleri için dolabımız bayramdan sonra gelecek ama dediğin gibi kendi kıyafetlerimi hazırlamakta fayda var. Doğum çantasını hazırlasam da bir köşede dursa gerisi bi şekilde hallolur.Şu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
—————————————————————
Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum.Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. Kalkıp namaz kıldım yattım.
Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.
Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem.
Aynen kuzucum destekleriniz için çok teşekkür ederim valla. Kendimi çok daha iyi hissediyorum kabullendim sanırımUzulmee, senin için en doğru olduğunu düşündüğü şeyi söylemiş, sonuç olarak iyi olun da nerede doğum yaptığın önemli mi, sonrasında yine kendi doktoruna gidersin
Kuzucum tilyam yanıtlamış ben yeni gördüm ama onun dediği gibi ilaca mutlaka devam et sezaryende kanama çok oluyor. Bi de bu demir deposu kolay kolay dolan bir şey değil malesef. Aylarca takviye kullanıyoruz 5-6 birin anca yükseliyor bazen. Sezaryende de kan kaybedeceğini varsayarasak aman ihmal etme. Hatta benim hemoglobin değerim de düşmüştü doktor benim ilacı iki taneye çıkarttı. Senin hemoglobin iyi Allahtan
Gerçekten öyle her doktor böyle bi yönlendirme yapmazdı diye düşünüyorum. Zaten kendisinin bu sezaryeni rahatlıkla yapabileceğini söyledi. Sadece doğumu tek başıma yaptırmıyorum ekiple çalışıyoruz özel hastanede kaliteli ekip bulmak zor diye ekledi. Gece ekibi toparlamak çok zor oluyor dedi. O yüzden Hacettepe iyidirO doktoru protesto ediyoruz ne demek o siteleri önermiyorumSen gerçekten iyi doktorlara denk geliyorsun doktorun Hacettepe'de doğur diyerek altın bir yönlendirme yapmış, son derece güvendesin bence.
Bu arada ben bebek hareketlerine takılmıyorum artık kendi doktorum da demişti bazen bebek hareket etse bile her zaman hissetmeyebilirsin diye. O yüzden minik kıpırtılar duyduğumda bana yeterli geliyor.
Bu işverenlerin hamileleri işten çıkarma gibi politikaları oluyor çoğu zaman üçkağıtçılar. Aslında sebepsiz olduğunu düşünüyorsanız ve hakkınızı arasanız öyle kolayca çıkartamaz işten.
Canım benim iki tane kedim var evde. Bir tanesi çok uzun tüylü. Evimde bir robot süpürge bi dyson var yine de kurutma makinen yoksa hiç bi anlamı yok. Kesinlikle kurutma makinesi de tavsiye ederim. Bebiş doğduktan sonra olabildiğince az tüy ile yaşamak için tüm mücadeleyi veriyorum şu anCanım senin de köpeğin var sanıyorum ki benim de bir golden kızım var biliyorsun golden demek tüy demek bizi dyson+robot anca kurtarıyor ikisi de her gün full mesai çalışıyor hatta robotu alalı 4 yıl olacak iyiki almışım diyorum bazen köpeğimizin çok vakit geçirdiği odaları sabah akşam açtığımız oluyor.
Çocuklar biraz büyüsün hemen yeni bir robot almayı bile düşünüyorum
Çok geçmiş olsun bu haftalarda artık dikkat etmek lazım fazla efor sarf etmek ve fazla yorulmak yalancı sancıları da tetikleyebilir.
Doktorum dinlenince geçen hiç bir ağrıdan korkma dedi.
Bende dinleniyorum takip ediyorum geçiyor
Ayyy bende ev taşıyacağım bebek 36-37 hafta civarı olunca evde de bir bebeğim daha var Allah bana güç kuvvet versin
Sizin de taşınma rahat sorunsuz geçsin inşallah
Benim ilk gebeliğimde 36.haftada tayin nedeniyle zorunlu doktor ve hastane değiştirmem gerekti ve 36.haftada gittiğim doktoru hiç tanımıyordum tavsiye üzerine gitmiştim hastanedeki yenidogan yoğun bakımının iyi olması gitmemde en büyük kriter olmuştu.İlk muayenede her şey normaldi 37.haftada bebek hiç büyümemiş alalım felan dedi ki bebeğimin hafta olarak geri gelmesinden başka hiç bir sıkıntımız yoktu 38.haftada bu sefer farklı bir doktora gittim ve o doktor bu gibi geriliklerin normal olduğunu rahatını orda iyi olduğunu beklememizde bir sıkıntı olmadığını söyledi ve ben 40.haftada çok şükür küçük ama sağlıklı bir bebek doğurdum.
O doktoru dinleyip erken doğursam belki bebeğimde küvez ihtiyacı olacaktı.
Baya uzun yazdım ama bazen bazı şeyleri kabullenmek lazım ki anladığım kadarıyla gideceğin doktor daha önce de muayeneye gittiğin bildiğin ve alanında iyi bir doktor hem senin için hem bebeğin için bir risk varsa doğumunu alanında en iyilerin bulunduğu bir yerde yapacaksın bence bu kabullenmesi çok zor bir durum değil sadece kendi doktoruna süreç boyunca çok alıştığın için biraz hayal kırıklığına uğramışsın ama artılarını düşününce daha çabuk kabulleneceğine eminim
Ben bebeğin doğduktan sonra ilk 3 ayının kesinlikle 4.trimester olduğuna inanıyorum.
Çünkü benim oğlum da çok hareketliydi hele gece 1-5 arası hiç uyumaz sürekli tekmeler beni uykumdan uyandırırdı ve doğduktan sonra bu durum devam etti ne düzenli bir uykusu oldu ne de gece uyudu.
Hele gece 1-5 arası biz hep ayaktaydık
Şimdi korkuyorum karnımdaki bebeğim de abisi gibi çok hareketli ve geceleri de sabaha karşı uyanıyor çok hareket ediyor, dua ediyorum uyumayı sevsin diye
Çok geçmiş olsun canım baya kötü geçirmişsin geceyi
Umarım zehirlenmemişsindirSen bir dahakine semiz otunu doğumdan sonra öğle vakti ye ne olur ne olmaz
Çok güzel çıkmış kuzum. Hba1c de 3 aylık şeker ortalaması gibi düşünebilirsin. O da çok iyiAçlık böyle kızlar anlayan var mı
Cevabın için saol güzel bacımKuzucum tilyam yanıtlamış ben yeni gördüm ama onun dediği gibi ilaca mutlaka devam et sezaryende kanama çok oluyor. Bi de bu demir deposu kolay kolay dolan bir şey değil malesef. Aylarca takviye kullanıyoruz 5-6 birin anca yükseliyor bazen. Sezaryende de kan kaybedeceğini varsayarasak aman ihmal etme. Hatta benim hemoglobin değerim de düşmüştü doktor benim ilacı iki taneye çıkarttı. Senin hemoglobin iyi Allahtan
Sağol canım tokluk sıkıntılı çıktı ama, kahvaltıda gözüm dönüyor benim baya bi yasak saydı bakalım hayırlısıÇok güzel çıkmış kuzum. Hba1c de 3 aylık şeker ortalaması gibi düşünebilirsin. O da çok iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?