- 29 Ekim 2020
- 2.491
- 7.308
- 108
- 33
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.341
Çok çok geçmiş olsun bacım bir daha yaşatmasın Rabbim kötü olmuş. O tuvalet ihtiyacını ve aynı anda kusma gelmesini iyi bilirim migren tuttuğu zaman hep yaşarım onu maalesef. Çok zor oluyor. Allah beterinden korusun bebeğinin ve senin iyi olmanıza sevindimŞu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir.
—————————————————————
Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli.
Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92
Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor.
Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor.
Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda …
Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı.Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.
Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum.Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. Kalkıp namaz kıldım yattım.
Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.
Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem.
Normalde ayda bir geçtiğimiz cuma gittim 29+6da 3 hafta sonraya çağırdı 33 haftalık olacak o zamana. Sonrasında zaten daha da sıklaşır.Kızlar 28. haftadan sonra doktor kontrolü sıklığınız ne oldu? Hala ayda 1 gibi mi?
Ben de şuan acildeyim kasılma ile geldim bebek 30+5 normalde ama 33+5 ölçüm yaptılar kafası ve karnı büyükmüş ve boyu da uzunmuş bu bi sorun mu bilmiyorum ben de. Erkek kardeşim iri bi bebekti mesela kafası büyüktü.
Canım çok geçmiş olsun inşallah güzelce sağlıkla gelecek minigin, korkma. Cuma günü gidince güzel haberlerle geleceksin inşallah dualarım seninle. Acildeki ölçümlere bende pek güvenmiyorum, bakalım kendi doktorun ne diyecek. İyi ki gitmişsin yine de en azından az çok durumu öğrenmiş oldun, sancı olduğunu anladın. Dinlenmeye çalış kendini yorma artık daha fazla. Güzelce vaktinde gelsin inşallah minik.Kuzum valla kasılma mı bilmiyorum ki karnımda çok sertlik vardı ve kitlenip kalıyodum bi de sırtımdan bi ağrı vuruyodu böbreklerim ağrıyo diye düşündüm açıkçası inşallah enfeksiyon yoktur dedim ama sancı varmış
Hiç sorma aynı bugün bende öyle yoğurtlu falan yedimDemeyin şimdi semizotu falan karıştırmayın, bı büyük kase yedim yoğurtlu mogurtlu,
çok geçmiş olsun canım
Benimde ayakta yürüdüğümde aşırı sert karnım göbek deliğim aşırı gergin oluyor
Burda yazmışlardı uzandıgında yumuşuyorsa sorun yok diye o şekil kontrol ettin mi
Çok teşekkür ederim kuzum inşallah bi şey çıkmaz da ben de rahatlarımHadi inşallah cuma günü güzel haberlerle gelirsin canım
Bir sıkıntı olmayacaktır merak etmenet belli olur o zaman
Evet evet nstde çıktı sancı yatarken de sertlik devam ettiği için 2 kere çektilerNst'de mi çıktı? Benim de bazen sertleşiyor bebek itiyor karnımı belki baskı yaptığı için sancı gibi gelmiştir?
Şimdilik bir sorun yok dediler o şekilde çıkış yaptım şeker 2 kere ölçüm yapıldı birinde çok az sınırın üstü çıktı, diğer yüklemede normal çıktı dikkat et dediler sadece diyet de yaptım hatta 2 kilo verdim dikkat ediyodum. Şeker sorunu görünmüyordu açıkçasıGeçmiş olsun ama sonuçta bir sorun yokmuş dimi ? Şeker ile ilgili olabiliyormuş kafa büyüklüğü doktorum bana öyle demişti. Benimki de iri çıkmıştı.
Ayy cağğğnnım teşekkür ederim, bakalım gidelim ne diyecek gidince aslında gitmezdim ama bi anda öyle bi baktırsam iyi olur sanki dedim gittim.Canım çok geçmiş olsun inşallah güzelce sağlıkla gelecek minigin, korkma. Cuma günü gidince güzel haberlerle geleceksin inşallah dualarım seninle. Acildeki ölçümlere bende pek güvenmiyorum, bakalım kendi doktorun ne diyecek. İyi ki gitmişsin yine de en azından az çok durumu öğrenmiş oldun, sancı olduğunu anladın. Dinlenmeye çalış kendini yorma artık daha fazla. Güzelce vaktinde gelsin inşallah minik.
İnsan elbette baştan beri takipli olduğu doktoru olsun ister böyle hissetmen çok normal. Ama şöyle düşün böylesi nasip olduysa demek ki senin için hayırlı olan buymuş. Şanslısın ki para için seni riske atan bir doktora denk gelmeyip senin için iyi olan bir yere yönlendirme yapıyorBen bugün yine bir iki hareket anca hissetmiştim doktoruma yazdım o da gel dedi. Şimdi geldim kızlar. Bebekte bir sorun yokmuş çok şükür. Ama her ihtimale karşı nst ye bağladı yarım saat bağlı kalacağım. Plesenta hareket etmemiş. O yüzden doğumu kendisi yaptırmak istemiyor. Ben kendim yaparım sorun değil ama acil bir kanama durumunda hastanenin ekibi de çok önemli. Gece vs olursa özel hastanede ekibi acil toplamak çok zor oluyor bunu riske atamam kendi kardeşim bile olsa 3. Basamak hastanede doğum yapmasını isterdim dedi. Yine istersen son zamana kadar takiplerine bana gelebilirsin ama doğumu hacettepede yap dedi. Doktorumu aşırı çok seviyordum o yüzden çok üzüldüm. Sudan çıkmış balık gibiyim şu angerçi doğum için 90 bine yakın bi para verecektik nerdeyse. Onu vermemiş olacağız bebişimizin bir eksiğini alabiliriz ama yine de çok üzüldüm ya.
Ben de şuan acildeyim kasılma ile geldim bebek 30+5 normalde ama 33+5 ölçüm yaptılar kafası ve karnı büyükmüş ve boyu da uzunmuş bu bi sorun mu bilmiyorum ben de. Erkek kardeşim iri bi bebekti mesela kafası büyüktü.
İşte yine gidip baktırmak iyi oluyor böyle durumlarda en azından önlem almak gerekiyor peki doktoruna da göründün mü? Rapor yazsınlar bence belli ki bir hassasiyet oluşmuş hiçbir şeyi düşünme sadece yat dinlen Rabbim en güzel şekilde doğru zamanda doğurmayı nasip etsin ben bile panikledim sancı var yazıncaTeşekkür ederim balım. 2 hafta kadar oldu o zaman da iri bi bebek demişti doktor aslında. Kafası büyük ama kemik yapısı da önden gidiyo demişti.
Biraz ağrım var gibiydi karnım taş gibi olmuştu. Doktorumu arayınca da hemen acile git dedi. Sancı çıktı ilk ölçümde birazsonra serum verip tekrar ölçtüler sancı azalmıştı akşam akşam bizim sıpa şov yaptı anlayacağın
Erken haftalarda hiç böyle düzenli kasılmalar olacağını düşünmezdim ama demek oluyormuş. Bünyeden bünyeye değişiyor demek yorulmamamız lazım geçmiş olsun düzelmiş sonra çok şükürBugün ben de biraz yürüdüm yoruldum, eve gelince kasılmalar başladı. Dedim biraz dinleneyim ona göre giderim doktora. İki saat kadar sürdü düzenli aralıklarla ama acı miktarı çok değildi o yüzden çok endişelenmedim şimdi de geçti gibi zaten. Hıçkırıp duruyor bir saattir:)
Benim de 12.haftada kemik yapısı kız gibi demişti. 15.haftada erkek olduğu netleşti zaten genital organ gelişimi 16.haftadqn sonra tamamlanmış oluyor öncesinde tahmin ise net bir şey yoksa çok güvenmemek lazımUltrasonda cinsiyet her zaman aynı haftada öğrenilemiyor, çocuğun pozisyonuna göre değişiyor ama biz net olarak Fetal DNA ile öğrenmiştik. Ama o zamanlar Tülin Hanım'a gidiyorduk, o 12. haftada tahmin yürütmüştü, gelişimi kız olacak gibi ama sadece tahmin ediyorum demişti, tahmini doğru çıkmıştı. Fakat dediğim gibi bebeğin duruşuna/gelişimine de bağlı galiba. Kuzenim de 21. haftada detaylı ultrasonda öğrendi ancak net olarak. Sağlıklı olsunlar da sabırla bekleyeceğiz artık umarım tüm adımları. Gönlünüzce olur umarım cinsiyeti de sizinkinin
Bana doktorum 32den sonra 2 haftada bir 36dan sonra her hafta dedi oğlumda da öyle olmuştuKızlar sürenin kısalma sebebi haftanın ilerlemesi, 30dan sonra iki haftada bır gel dedi, tahliller için diğer hafta çağırdı gittim, tekrar iki hafta sonra gel dedi, 34muydu 36dan sonra miydi haftalık randevusz çağırıyorlarmis söyledi de unuttum, böyle böyle süreyi kisaltiyorlar (Şehir Hastanesi'ne gidiyorum, arada eşim için özele gidiyorum özelde de süreyi kisaltmislardi en son gittiğimde)
Yaaa resmen hamile kaldıktan sonra sahiplenmişsiniz valla iyi cesaretBenimki 7 aylık bir yaramazYani bebeler iki olacak, nasıl olacak bakalım O yüzden temizlik falan elimden geldiğince pratik ürünlere kaymak istiyorum. Bi de kurutucu dediniz yaa o da yok bende. Çamaşırları normal odaya asıyorum ben ama tüyü etkiliyor mu sizce?
Geçmiş olsunBen de şuan acildeyim kasılma ile geldim bebek 30+5 normalde ama 33+5 ölçüm yaptılar kafası ve karnı büyükmüş ve boyu da uzunmuş bu bi sorun mu bilmiyorum ben de. Erkek kardeşim iri bi bebekti mesela kafası büyüktü.
Benim ilk doğumum sezeryandı sonrasında ilk 2 hafta cırt cırtlı kullandım ama bence çok toplayıp sıkmadı sonra yamuna aldım herkes hemen gitmiş göbeğin demeye başladı o baya topladıKızlar korse sipariş verdim ama kancalı olanların çok rahatsız oldugunu söyleyenler oldu hatta yigenime giydirdim oda asla rahat degil dediiade ettim bende siz aldınız mı korse çırtçırtlı mı alsam ne yapsam bilemiyorum rahatsız edici de olmasın istiyorum sıkıda tutsun istiyorum
Görseli varmı canım korsenin önü kancalı olanlardan mıBenim de 12.haftada kemik yapısı kız gibi demişti. 15.haftada erkek olduğu netleşti zaten genital organ gelişimi 16.haftadqn sonra tamamlanmış oluyor öncesinde tahmin ise net bir şey yoksa çok güvenmemek lazım
Bana doktorum 32den sonra 2 haftada bir 36dan sonra her hafta dedi oğlumda da öyle olmuştu
Yaaa resmen hamile kaldıktan sonra sahiplenmişsiniz valla iyi cesaretçünkü tuvalet eğitimi filan beni çok yormuştu
Benim kızım 4 yaşında ve gerçekten onlarda da tam bir bebek gibi biz sahiplendiğimizde 2 aylıktı 2.5 yaşına kadar evin tek bebeği oydu2.5 yaşında oğlum doğdu başta alışamadı depresyona girdi evde en sevdiği benken ben sürekli bebekle ilgilenip sevince bana küstü yanıma çok yaklaşmadı alışması nerdeyse 2 ay sürdü
Bebeğimizi hep sevdi ama sürekli de kıskandı tam kardeş işte
Şimdi oğlum 1.5 yaşında tam bir canavar gibi evde oyuncak oynamıyor sürekli kızımın peşinde bi rahat vermiyor.
Canım kızım diyor, sarılıyor
Aslında hayallerimden bile güzeller ama lucky çok rahatsız çünkü kafa dinleyim diye yatınca bile dibinde bitiyor
Evet kurutma makinesi çok güzel çamaşırlardaki tüm tüyü topluyor, normalde yıkanıp kuruyunca çamaşırdaki tüyler çok toplanmaz hep odaya uçar ama kurutmadan kuruyunca onu direk makine topluyor
Geçmiş olsunşeker vs yoksa bazen kafa büyüklüğü genetik de olabiliyor
Benim ilk doğumum sezeryandı sonrasında ilk 2 hafta cırt cırtlı kullandım ama bence çok toplayıp sıkmadı sonra yamuna aldım herkes hemen gitmiş göbeğin demeye başladı o baya topladı
Benimki 12. Haftada salmıştı geziyordu resmen bakın ben erkeğim der gibiydi ya doktor dedi ki bacağının arasındakini görüyormusun dedim nasıl görmeyeyimBenim de 12.haftada kemik yapısı kız gibi demişti. 15.haftada erkek olduğu netleşti zaten genital organ gelişimi 16.haftadqn sonra tamamlanmış oluyor öncesinde tahmin ise net bir şey yoksa çok güvenmemek lazım
Bana doktorum 32den sonra 2 haftada bir 36dan sonra her hafta dedi oğlumda da öyle olmuştu
Yaaa resmen hamile kaldıktan sonra sahiplenmişsiniz valla iyi cesaretçünkü tuvalet eğitimi filan beni çok yormuştu
Benim kızım 4 yaşında ve gerçekten onlarda da tam bir bebek gibi biz sahiplendiğimizde 2 aylıktı 2.5 yaşına kadar evin tek bebeği oydu2.5 yaşında oğlum doğdu başta alışamadı depresyona girdi evde en sevdiği benken ben sürekli bebekle ilgilenip sevince bana küstü yanıma çok yaklaşmadı alışması nerdeyse 2 ay sürdü
Şimdi oğlum 1.5 yaşında tam bir canavar gibi evde oyuncak oynamıyor sürekli kızımın peşinde bi rahat vermiyor.
Aslında hayallerimden bile güzeller ama lucky çok rahatsız çünkü kafa dinleyim diye yatınca bile dibinde bitiyor
Evet kurutma makinesi çok güzel çamaşırlardaki tüm tüyü topluyor, normalde yıkanıp kuruyunca çamaşırdaki tüyler çok toplanmaz hep odaya uçar ama kurutmadan kuruyunca onu direk makine topluyor
Benim ilk doğumum sezeryandı sonrasında ilk 2 hafta cırt cırtlı kullandım ama bence çok toplayıp sıkmadı sonra yamuna aldım herkes hemen gitmiş göbeğin demeye başladı o baya topladı
Link isteriiizzzBenim de 12.haftada kemik yapısı kız gibi demişti. 15.haftada erkek olduğu netleşti zaten genital organ gelişimi 16.haftadqn sonra tamamlanmış oluyor öncesinde tahmin ise net bir şey yoksa çok güvenmemek lazım
Ay çok gecmiş olsun canım Allah beterinden korusun ya zehirlenme gibi olmuş resmenŞu haftalarda doğum yapsak, sadece kendi kıyafetlerimiz lazım olur. Çünkü bebek giysi giyemeyecek kadar küçük olacağından muhtemelen kuvuoze girecek.Aman ins hiçbirimiz için bu kadar erken bi doğum olmaz
32. Haftada ne olur ne olmaz. En azından kendimiz için gerekli olan şeyleri hazırlamak iyidir.
—————————————————————
Gece 3 gibi bi sancı girdi sol taraftan. Ama nasıl kuvettli.
Kıvranıyorum. Yaklaşık bir saat sürdü. WC ye gittim. Tuvaletim mi var diye. Yok. Tansiyon baktım 11.5/8.5 nabız 92
Bu arada bebek hiç hareket etmiyor. Ki geceleri kudur kudur modundadır. Salladım göbeği sarstım. Kalktım şekerli bi şeyler yedim yok. Kıpırdamıyor.
Mide bulanmaya başladı bu sefer. Geldim temiz hava alayım diye camdan bakmaya başladım. Sonra anladım istifra geliyor.
Banyoya koştum, aynı anda tuvaletim geldi. (Sabah sabah açıkça diyorum kusura bakmayın.) Klozete mi oturayım kusayım mı şaşırdım. Oturdum. Elime bi kap aldım aynı anda …
Kusma uzun sürdü. Kus kus içim dışıma çıktı.Sonra az rahatladım. Ama bebekten hala ses yok. Okumaya başladım bu sefer. Eşim de başımda. hadi hastaneye gidelim diye konuşuyor.
Uzandım. Odaklandım. Okudum okudum.Bi on dk sonra küçük küçük vurmaya başladı. Elhamdülillah dedim. Kalkıp namaz kıldım yattım.
Akşam yemekte semizotu vardı. Ben çok severim ama yıllar önce kaynımın nişan günü yemiştim. Mekan da boğaz kıyısındaydı, üşütmüşüm, eve gelip kusmuştum. Yıllardır yemeğini yemiyordum. Var belki 8-9 sene.
Meğer semiz otunun içinde de böyle Çimen gibi ince uzun bi ot karışmış. Pişince gördük. Seçerek yedik. Eşim dedi ki zehirlenmeyelim. Ondan mı oldu, yoksa zaten semizotuna hassasiyetim vardı ondan mı bilmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?