- 4 Temmuz 2018
- 4.029
- 7.789
- 158
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #15.741
Eee tabi öyle olursa olmazzzBenim de evde temizlik işleri var ama çalışabilir aldıktan sonra izin kullanırsak hem doğum sonrasından düşüyormuş hem de izin hakkımızdan o yüzden onlar geçtikten sonra alsam diye ufak planlar yapmıştım
Evet bende geçen hafta pazar oldubaya yükseldi tansiyonum normaldi doktora sordum hamilelikte olabilecek şeyler dedi. Bazen biz fark etmeden de bence stres vs ile yada heyecanla nabız yükseliyor. O gibi durumlarda dik oturup sakince nefes almaya çalış temiz hava al bende çok korktum ama şimdi kontrol altında tutmaya çalışıyorumAnneler günümüz kutlu olsun hanımlar
Benim ara ara çarpıntılarım oluyordu ama sık değildi. Bugün yine başladı ya
Nabzım 130a kadar çıktı ne yapsam bilmiyorum
Sizde var mı böyle bi durum acaba?
Ben ilk günden beri aynı şekilde besleniyorum diyet listeme birebir uyuyorum hatta tek dilim tam buğday ekmeği yiyorum ikincisini bile yemiyorum üstüne insülin yapıyorum ona rağmen dönemsel olarak yükseliyor sanırım . Stresle de alakalı olduğunu düşünüyorum çok bişeyi de takmadım ama ileri haftalarda ne yazıkki ne yersen ne içersen ya da ne kadar yürürsen yürü kontrol altına almak çok zor doktorum da söylemişti.Canım nasıl besleniyorsun bilmiyorum ama vücut insüline rağmen dirençli oluyorsa proteini artır karbonhidratı sıfırla mesela akşamları bir hafta falan dene böyle veya karbonhidrat da alıyorsan yemekten 10 dk sonra hemen 15 dklık bir yürüyüş yapabilirsin ben şuan ölçüm yapmıyorum ama ilk haftadaki sonuçlarıma göre besleniyorum mesela ince ve küçük iki dilim ekmek bile yükseltiyor o yüzden öğünlerimde 1 minik dilim ekmeği geçmiyorum senin 1 dilim bile yükseltiyor olabilir eğer ki tüketiyorsan , hiçbiri yoksa kesinlikle yürüyüş yapsan faydasını göreceksin
Aşırı yükselme yok ama yine de çok katı şekilde diyet yapmama rağmen normal sınırlarda çıkmaması üzüyor beni çok . Bide maalesef bende hiperglisemik etki de varmış yani insülinin dozunu yükseltemiyorlar ikinci saat ve sonrasında aşırı düşmeye sebep oluyor kan şekerinde . Bu da şeker yükselmesinden çok daha tehlikeli. O yüzden maksimum 8 doz novorapid uygulayabiliyorum .Bu hafta benim bol kaçamaklı geçti pazartesi kontrolüm var yine doz yükseltecek kesin.. çok yükselmedikçe sıkıntı olmaz bence. Kadın doğumcum geçen hafta seker ölçümlerime sonuçların gayet güzel dedi ama endokrinci doz yükseltti.
Sen diyetine birebir uyuyor musun, hiç kaçamak yapmıyor musun?
Valla çoook zor bu şeker ilk defa benim de bugün çok yükseldi ekmeği farklı yerden aldım belki de ondandır ama sabredeceğiz sonuçta dikkat ediyoruz etmesek evet riskli bir şey ama arada dalgalanmalar önemli olmaz diye düşünüyorum kuzenimde de varmış ve insülin kullanmasına rağmen diyete hiç uymamış biz yine dikkat ediyoruz o yüzden sıkma canınıBen ilk günden beri aynı şekilde besleniyorum diyet listeme birebir uyuyorum hatta tek dilim tam buğday ekmeği yiyorum ikincisini bile yemiyorum üstüne insülin yapıyorum ona rağmen dönemsel olarak yükseliyor sanırım . Stresle de alakalı olduğunu düşünüyorum çok bişeyi de takmadım ama ileri haftalarda ne yazıkki ne yersen ne içersen ya da ne kadar yürürsen yürü kontrol altına almak çok zor doktorum da söylemişti.
Ben 29.hafta gittim kilosu düşük karın çevresi de 1 hafta geriden geldi canım şimdi 30+6yım 32.haftada diğer kontrolüm.İnşallah canımsenin nasıl gelmişti sonuçlar hatırlayamadım ne durumda bebiş şu an? İki hafta geriden geliyorduk, iki haftadır yımurta, avokado, ceviz, kaşar, yoğurt ve süt, her akşam da et tavuk balık (sevmesem de mecbur) tükettim ve toparladık.
Bence ilk 3 ay kanguru mantıklı sling daha mantıklı ama yazın terletebilir bebeği de seni de bilemedim.Merhaba kızlar ya sizlere bir şey danışmak istiyorum şimdi benim iki yaşında bir oğlum var ya Ağustos‘ta 2 yaşına girecek bebiş de Temmuzda doğuyor Allah izin verirse inşallah şimdi benim bir tane bebek arabam var Bagi neo almıştım hamza için yalnız şimdi iki tane bebek olacağı için sizce ikiz bebek arabası almalı mıyım tek başıma markete gitmek istesem veya parka gitmek istesem iki bebek arabasını sürebilecek kimse yok yani parka gitmek istersen muhakkak çocuklardan birini bekleyeceğim ya da birilerinin yanında olmasını bekleyeceğim ki iki bebek arabasıyla aşağı inebileyim ama eşim geçen gün Hamza‘ya Glober almış 12.000 TL vermiş ona da acıyorum çocuk onda uyuyamıyor sadece bisiklet gibi içinde oturuyor açıkçası çok da hakim olamıyorum onu tek elle sürmeye ne yapacağımı bilmiyorum çok ikilemde kaldım bu sefer elimde üç tane bebek arabası olacak yani anlayacağınız bebekle hiç kimse de yok bizimkiler de sen zaten istesen de iki çocukla tek başına dışarı çıkamazsın diyorlar yani biri çok aktif iki yaşında olacak her yere koşturacak diyorlar diğeri de bebek sürekli yatmak istemeyecek ağlayacak diyorlar ne yapacağımı bilemiyorum bana akıl verecek olan birileri varsa çok sevinirim
Çok sevindim zaten umut her zaman vardırKızlar bugün yine Perinatoloji randevum vardı. Plesenta hala aşağıda ama 5 mm mi dedi 5 cm mi dedi orayı hafızamda tutamadım. Rahim ağzıyla arasında boşluk varmış. Yani daha iyi bi durumdayız gibi yorumladım. Ama tabi biz yine bunu riske atmayız plesenta previa deriz ve sezaryen yaparız dedi. Bu sefer hem karından hem vajinal baktı. Bebeğimin karın ve bacak ölçüleri çok iyi çıktı ama kafası bi hafta geride çıktı. Onun için de endişe etme şu an kavun gibi duruyor o yüzden öyle çıktı bence normal dedi. Özeldeki doktorum zaten normal ölçmüştü o yüzden çok takmadım kafama. Bi de plesenta previa için malum çok kan lazım oluyor. Demir ilacını ikiye çıkartmıştık. Hemoglobinim 9 dan 11 e çıkmış ama hala düşük. Yükselmezse kan takarız dedi. Bir haftalık rapor verdi. Ve şöyle ekledi. 7-24 ayakta da dursan , 7-24 yatsan da plesenta çıkacaksa çıkar çıkmayacaksa çıkmaz. Eve kapanmama gerek yok bence işe gelmeye devam et dedi. Bir haftalık istirahatten sonra işe geri dönerim diye düşünüyorum duruma göre. Durumlar bu şekilde. Nedense içimde bir umut oluştu. Ben bu plesentamın çıkacağını umuyorumtopluca hamiş duası alırsak çok seviniriz
Yaa gerçekten dediğiniz umarım rahat bir süreç olur benim oğlumda doğum yaptığım zaman 20 aylık olacak bana çok düşkün bir bebek yani gece bensiz uyumuyor umarım bu süreci en az hasarla güzel bir şekilde yönetebilirizSeni o kadar iyi anlıyorumki. Bnmde oğlum 1.5 yaşındaydı kardeşi olduğunda. Aklım hep ondaydı onu ihmal etmekten süreci yönetememekten çok korkmuştum. Biz hastanedeyken babasıyla kaldılar. Gündüz beraberdik gece gittiler. Sıkıntı yaşamadık çok şükür. Eve çıkınca tüm rutinine geri döndük. Bebek zaten emiyo uyuyo bi süre o süreyi hep büyük oğlumla geçirdim. Özbakımlarını hiç aksatmadım çok şükür. Annelik böyle bişeyhangisi yanında değilse aklın onda oluyor. Allah yardımcın olsun.
Ayy başladı artık olur olmadık şeylere doğum korkusu sağlıkla kucağımıza alalım daTecrübeli anneler de korkmaya başlamış demek ki yumurta kapıya dayandı gerçektenen çok neyden korkuyorsunuz? Ben belki yazmışımdır, doğumda en büyük korkum NE ORAMDAN ÇOCUK ÇIKARMAK, NE DİKİŞ
Tek korkum, ıkınırkenn, tuvalet kaçırmak..
Büyük özellikle. Kim temizleyecek öyle olursa ya düşünürken bile utanıyorum korkumdan ıkınmazsam diye aklım çıkıyor. Doğuma ara verip tuvalete gidebilir miyiz? Tşk
File bebeği taşıyor ama su üzerinden akıp gittiği için üşüyebilir ince müsline sarıp ılık suyun içinde yıkamak daha iyi oluyor sanki oğlumda ikisini de yapıp müslinle devam etmiştim o iyi oluyorBebek küvetimi ayrı fileyi ayrı almıştım. (Fileyi BİM’den aldım) bugün bi deneyeyim dedim fileyi taktım üstünde acayip gergin durdu ya. Bebeği ona direkt koymak güvenli gelmedi bana. Bu filelerin ölçüsü mü var acaba bu kadar gergin durması normal mi sizce ?
Aynı şey bana da oldu yani ev halkına değil de instada gördüğüm reeslere düşünceli davranan sevdiklerime felan hemen ağlıyorumHahah biz iyi değiliz sanırımnormalde bu kadar duygusal değildim son bi kaç haftada duygusallık güncellemesi geldi bana
TeşekkürlerKızlar ben ptesi öğrenip yazacağım size de ama iş yerinden bir arkadaşım 32+5te aldı mesela hatta 33e sarkmasın yeterli demişler ona da
ben artık ölçmüyorum diuete de çok uymuyorum karbonhidrat ve şeker asla yemiyorum ama ilk haftalarda ki gibi açda kalmıyorum çünkü bebeğimin hareketleri çok azaldı ikidir acile koşuyorum bişey çıkmıyor ama korkuyorum yinede sanki aç kalıyor da hareketi azalıyor diye düşünmeye başladım suyuda fazla değil artık sadece iri bir bebek diyor acildekiler bu hareket olayı baya canımı sıkıyor inşallah en kısa zamanda normale döner ve kendime kızıyorum çok abarttım şeker olayını diyeBen ilk günden beri aynı şekilde besleniyorum diyet listeme birebir uyuyorum hatta tek dilim tam buğday ekmeği yiyorum ikincisini bile yemiyorum üstüne insülin yapıyorum ona rağmen dönemsel olarak yükseliyor sanırım . Stresle de alakalı olduğunu düşünüyorum çok bişeyi de takmadım ama ileri haftalarda ne yazıkki ne yersen ne içersen ya da ne kadar yürürsen yürü kontrol altına almak çok zor doktorum da söylemişti.
Aslında çok iyiKızlar ben ptesi öğrenip yazacağım size de ama iş yerinden bir arkadaşım 32+5te aldı mesela hatta 33e sarkmasın yeterli demişler ona da
Bende çarpıntı değilde baş dönmesi oluyor tansiyonum düşüyor oturup dinlenmem gerekiyor doktor normal dediAnneler günümüz kutlu olsun hanımlar
Benim ara ara çarpıntılarım oluyordu ama sık değildi. Bugün yine başladı ya
Nabzım 130a kadar çıktı ne yapsam bilmiyorum
Sizde var mı böyle bi durum acaba?
Evet evet kamudayım onda da ayrım yapacaklarsa yazıklar olsunTeşekkürlersiz kamuda mısınız? Onda bile 657 399 farkı oluyor bazen
Aman 1 günün bile peşine düşsünler hiç demesinler ki bunlara da günaaahhhAslında çok iyidoğum sonrası 1 gün gibi önemli oluyor ama bizim sağlık servisi hamilelik yazısı istedi hamilelik haklarını kullanmak için orda kaç haftalık gebe olduğum yazıyor oyüzden riske atamayacağım
Dün haberlerde 3 çocuğu olan kadına KPSS şartı aramadan atama olması maddesi vardıEvet evet kamudayım onda da ayrım yapacaklarsa yazıklar olsun
Bazı maddeleri farklı ya. Ben 399 luyum bizdeki eksik maddeleri 657 den tamamlıyorlar mesela. O yüzden dedim. Araştırmak lazım kafam karışıyor benimEvet evet kamudayım onda da ayrım yapacaklarsa yazıklar olsun
İşte hormonlarla alakalı canım hamilelikte hormon dengeleri değişiyor. Ben kahvaltıda hep aynı şeyleri yerim birgün normal çıkıyor birgün yüksek çıkıyor. Ben bebeğin yukarıya baskısından anlıyorum yüksek çıkacağını mesela. Oğlumda da bir türlü düşürememiştik sürekli insülin dozu artırılmıştı gayet sağlıklı doğdu. Farklı bir risk faktörün yoksa sürecin normal ilerler. Diyete devam ettiğin sürece stres yapma, stres de yükseltiyor şekeriAşırı yükselme yok ama yine de çok katı şekilde diyet yapmama rağmen normal sınırlarda çıkmaması üzüyor beni çok . Bide maalesef bende hiperglisemik etki de varmış yani insülinin dozunu yükseltemiyorlar ikinci saat ve sonrasında aşırı düşmeye sebep oluyor kan şekerinde . Bu da şeker yükselmesinden çok daha tehlikeli. O yüzden maksimum 8 doz novorapid uygulayabiliyorum .
Ayva iyi geliyor mide bulantısına. Benim çubuk krakerlerin geçirmediği bulantımı ayva kesmişti deneyin istersenizMidem bulanıyorprilam içtim yine. Son 4 tane kalmış daha kontrole bir hafta var. Yandık napıcam ne iyi gelir ki of Allahım kolaylık ver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?