2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Eee tabi öyle olursa olmazzz ne kadar çok izin kalırsa o kadar iyi sonrası için

Evet bende geçen hafta pazar oldubaya yükseldi tansiyonum normaldi doktora sordum hamilelikte olabilecek şeyler dedi. Bazen biz fark etmeden de bence stres vs ile yada heyecanla nabız yükseliyor. O gibi durumlarda dik oturup sakince nefes almaya çalış temiz hava al bende çok korktum ama şimdi kontrol altında tutmaya çalışıyorum

Ben ilk günden beri aynı şekilde besleniyorum diyet listeme birebir uyuyorum hatta tek dilim tam buğday ekmeği yiyorum ikincisini bile yemiyorum üstüne insülin yapıyorum ona rağmen dönemsel olarak yükseliyor sanırım . Stresle de alakalı olduğunu düşünüyorum çok bişeyi de takmadım ama ileri haftalarda ne yazıkki ne yersen ne içersen ya da ne kadar yürürsen yürü kontrol altına almak çok zor doktorum da söylemişti.

Aşırı yükselme yok ama yine de çok katı şekilde diyet yapmama rağmen normal sınırlarda çıkmaması üzüyor beni çok . Bide maalesef bende hiperglisemik etki de varmış yani insülinin dozunu yükseltemiyorlar ikinci saat ve sonrasında aşırı düşmeye sebep oluyor kan şekerinde . Bu da şeker yükselmesinden çok daha tehlikeli. O yüzden maksimum 8 doz novorapid uygulayabiliyorum .

Valla çoook zor bu şeker ilk defa benim de bugün çok yükseldi ekmeği farklı yerden aldım belki de ondandır ama sabredeceğiz sonuçta dikkat ediyoruz etmesek evet riskli bir şey ama arada dalgalanmalar önemli olmaz diye düşünüyorum kuzenimde de varmış ve insülin kullanmasına rağmen diyete hiç uymamış biz yine dikkat ediyoruz o yüzden sıkma canını

Ben 29.hafta gittim kilosu düşük karın çevresi de 1 hafta geriden geldi canım şimdi 30+6yım 32.haftada diğer kontrolüm.
Senin yaptığın gibi beslenmeme daha çok dikkat etmeye başladım umarım haftasını yakalar
Abisi de böyle haftasından geride doğmuştu onda da çok uğraştım aşırı dikkat ettim ama yakalayamadı haftasını aynı şeyleri tekrar yaşamak üzse elimden geleni yapmaya çalışıyorum
Bence ilk 3 ay kanguru mantıklı sling daha mantıklı ama yazın terletebilir bebeği de seni de bilemedim.
Benim de ikinci gebeliğim aynı sizin gibi bebeğim küçük oğlumun da bebek arabası ve globberı var.Benim oğlumda kardeşi doğunca 20 aylık olacak ama bebek arabasında hiç uyumadığı için kardeşi için bebek arabasını onun için globberı kullanırız diye düşündüm kimse olmadan yalnız çıkmak zorlayacak yazın sling de kullanmak istemiyorum bakalım
Çok sevindim zaten umut her zaman vardır
Umarım çalışabildiğin kadar çalışırsın doğumdan sonra 1 gün izin bile o kadar kıymetli oluyor ki
Ben ilk oğlumda 37.haftaya kadar çalıştım bu oğlumda da öyle düşünüyorum nasip bir şey olmazsa
Yaa gerçekten dediğiniz umarım rahat bir süreç olur benim oğlumda doğum yaptığım zaman 20 aylık olacak bana çok düşkün bir bebek yani gece bensiz uyumuyor umarım bu süreci en az hasarla güzel bir şekilde yönetebiliriz
Ayy başladı artık olur olmadık şeylere doğum korkusu sağlıkla kucağımıza alalım da
Ama 36.haftadan sonra perine masajı kegel egzersizleri felan yapabilirsin tabi doktoruna sorup
File bebeği taşıyor ama su üzerinden akıp gittiği için üşüyebilir ince müsline sarıp ılık suyun içinde yıkamak daha iyi oluyor sanki oğlumda ikisini de yapıp müslinle devam etmiştim o iyi oluyor
Hahah biz iyi değiliz sanırım normalde bu kadar duygusal değildim son bi kaç haftada duygusallık güncellemesi geldi bana
Aynı şey bana da oldu yani ev halkına değil de instada gördüğüm reeslere düşünceli davranan sevdiklerime felan hemen ağlıyorum

ben artık ölçmüyorum diuete de çok uymuyorum karbonhidrat ve şeker asla yemiyorum ama ilk haftalarda ki gibi açda kalmıyorum çünkü bebeğimin hareketleri çok azaldı ikidir acile koşuyorum bişey çıkmıyor ama korkuyorum yinede sanki aç kalıyor da hareketi azalıyor diye düşünmeye başladım suyuda fazla değil artık sadece iri bir bebek diyor acildekiler bu hareket olayı baya canımı sıkıyor inşallah en kısa zamanda normale döner ve kendime kızıyorum çok abarttım şeker olayını diye

Kızlar ben ptesi öğrenip yazacağım size de ama iş yerinden bir arkadaşım 32+5te aldı mesela hatta 33e sarkmasın yeterli demişler ona da
Aslında çok iyi doğum sonrası 1 gün gibi önemli oluyor ama bizim sağlık servisi hamilelik yazısı istedi hamilelik haklarını kullanmak için orda kaç haftalık gebe olduğum yazıyor oyüzden riske atamayacağım

Bende çarpıntı değilde baş dönmesi oluyor tansiyonum düşüyor oturup dinlenmem gerekiyor doktor normal dedi

Aman 1 günün bile peşine düşsünler hiç demesinler ki bunlara da günaaahhh

İşte hormonlarla alakalı canım hamilelikte hormon dengeleri değişiyor. Ben kahvaltıda hep aynı şeyleri yerim birgün normal çıkıyor birgün yüksek çıkıyor. Ben bebeğin yukarıya baskısından anlıyorum yüksek çıkacağını mesela. Oğlumda da bir türlü düşürememiştik sürekli insülin dozu artırılmıştı gayet sağlıklı doğdu. Farklı bir risk faktörün yoksa sürecin normal ilerler. Diyete devam ettiğin sürece stres yapma, stres de yükseltiyor şekeri

Midem bulanıyor prilam içtim yine. Son 4 tane kalmış daha kontrole bir hafta var. Yandık napıcam ne iyi gelir ki of Allahım kolaylık ver
Ayva iyi geliyor mide bulantısına. Benim çubuk krakerlerin geçirmediği bulantımı ayva kesmişti deneyin isterseniz

Günaydın kızçeler geçen sene bugün hala hamile kalmaya çalışıyordum. Anneler günü buruk geçmişti. Bugün gözümü çiçeklerle açtım şükürler olsun şu günlere. Rabbim yavrularımızın da ellerinden çiçekler aldığımız nice anneler günleri nasip etsin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…