- 14 Mart 2025
- 65
- 280
- 8
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.141
Acıbadem’in her çarşamba 11’de hamile yogası webinar’ı varmış canlı. Bugün katıldım ilk defa, hoşuma gitti. Üstelik ücretsiz, tavsiye ederim herkese kaydolmasınıVücudun kondisyonunu canlı tutması adına egzersizi hep yapmak lazım zaten ama maalesef ben de yapmıyorumama doğumla ilgili bence 3. Trimesterdan itibaren başlanabilir. Bi chatgpt ye sorayım dedim ve şunları söyledi faydalı duruyor isteyen not alsın
Doğumu kolaylaştırmak için yapılan egzersizlere genelde hamileliğin 2. trimesterinde (13–27. haftalar) başlamak uygundur. Ancak doğum yaklaştıkça (özellikle 28. haftadan sonra, yani senin şu anda olduğun dönemde), rahim, kaslar ve pelvik taban doğuma hazırlanmaya başlar, bu nedenle bu dönemde düzenli egzersiz yapmak özellikle faydalıdır.
Egzersizlere ne zaman başlamak mantıklı?
Hafta Aralığı Ne Yapılabilir? Not
13–20. hafta Hafif yürüyüş, nefes egzersizleri, pelvik taban farkındalığı Başlangıç için ideal
20–28. hafta Yoga, pelvik egzersizler, esneme, doğuma hazırlık hareketleri Kasları esnetmek ve güçlendirmek için güzel zaman
28. hafta ve sonrası Derin squatlar, pelvik rotasyonlar, nefes kontrolü, doğum pozisyonları çalışmaları Doğumun kolaylaşması açısından en etkili dönem
Doğumu kolaylaştıran temel egzersizler:
Pelvik tilt (kedi-inek pozisyonu)
Bel ağrısını azaltır, bebeğin doğru pozisyona yerleşmesine yardımcı olur.
Squat (çömelme) egzersizleri
Pelvik tabanı esnetir, doğumda rahat çömelme pozisyonuna yardımcı olur.
Kegel egzersizleri
Pelvik kasları güçlendirir, doğum sonrası iyileşmeyi kolaylaştırır.
Doğru nefes teknikleri
Doğum sırasında panik yerine kontrollü nefes almayı öğretir.
Pelvik döndürme/top egzersizleri (doğum topuyla)
Rahatlatıcıdır, bebeğin aşağı yerleşmesini kolaylaştırır.
Hamile yogası veya pilates
Duruşu düzeltir, kasları esnetir ve zihinsel olarak da hazırlık sağlar.
Başlamadan önce dikkat:
Herhangi bir egzersize başlamadan önce doktor veya ebe onayı almak önemlidir.
Eğer düşük riski, plasenta previa, erken doğum riski veya başka komplikasyonlar varsa egzersiz sınırlı olmalı.
Nabzını çok yükseltecek, kendini zorlayacak şeylerden kaçınmalısın ve başlamadan önce ısınmayı unutmamalısın.
Of kıyamam canım ama işte bazen insanın canı çok çekiyor allahtan yoğurt yemişsin sonradan. Ben bu şeker yüklemesini yapmadan önce kahvaltıda yediklerimle gözüm başım şişiyordu okuluma zor gidiyordum meğer hep şekerdenmiş. Az kaldı ben de ağlamak istiyorum canım öyle şeyler çekiyor ki. Allah bunların mükafatını sağlıklı bebeklerimizle versin inşallah gerçekten biri dese güler geçerdim ama çok büyük bir sınav isteyip de yiyememek. Az kaldı sabredeceğiz hep birlikteKızlar hani siz yapmazsınız da ben yine de diyim. Bugün irademe hakim olamayıp aylar sonrasında bir paket cips aldım daha eve gelene kadar yolda hepsini yedim. Eve bir geldim baş dönmesi başladı 2.5 saat kalkamadım uyumuşum hala gözümü açtıkça gözümün önündekiler dönüyordu. Tansiyonum yükseldi mi alçaldı mı bilmiyorum ama zar zor kalkıp yoğurt yedim biraz iyi geldi. Bi de tekim evde o an tırstım gerçekten. Tövbe daha yok
Of kıyamam canım ama işte bazen insanın canı çok çekiyor allahtan yoğurt yemişsin sonradan. Ben bu şeker yüklemesini yapmadan önce kahvaltıda yediklerimle gözüm başım şişiyordu okuluma zor gidiyordum meğer hep şekerdenmiş. Az kaldı ben de ağlamak istiyorum canım öyle şeyler çekiyor ki. Allah bunların mükafatını sağlıklı bebeklerimizle versin inşallah gerçekten biri dese güler geçerdim ama çok büyük bir sınav isteyip de yiyememek. Az kaldı sabredeceğiz hep birlikte
benim geçen çarşamba öğlen itibariyle hareket azlığı başlamıştı cuma oldu hala hareket yok dürtsem bile yoktu arada ufak hareketler oluyordu o kadar kendi doktoruma gittim nst ve ultrasonda bir bulgu göremedi her zaman hareket edecek diye bişey yok demişti sonra devam etti bu sessizlik üzerine göz kararmam ve birden gözümün etrafında ışıklar dönmeye başlıyordu eşime dedim bu böyle olmaz kalk acile gidelim bu bebek sessiz ve ışıklar artık normal değil ogünde nst ve ultrasonda bişey çıkmadı kan sonucuna göre doktor çok düşük kanın bu şrkilde başında döner gözğnde ışıkda olur dedi günde iki olacak şekilde kan ilacı başlattı iki gün sonrasında hareketler maşallah çok şğkür normale döndü ama diyeti gevşettim ondanmı yojsa kan ilacı mı fayda etti bilmiyorumŞimdi öyle yapayım evde bir çikolata vardı bir türlü yiyemedim yiyip üzerine uzanayım hareketlerini sayacağım umarım 10 hareket kadar olur
Bende çoğu kez sırt üstü uzanınca hissediyorum ama git gel evin içerisinde işlerimi halledeyim derken doğru dürüst uzanamadım bugün
Bende deli cesareti var doğumdan korkmuyorum niyeysekızlar beni doğum korkusu saldıbugün tüm gün ben nasıl doğum yapıcam diye düşündüm.. aynı korkuları olanlar nasıl başa çıkıyorsunuz
MasaAllah cook sevindim sizin adiniza29.daha aşağıdaydı canım 32 ye kadar yolu var demişti doktorum çatı muayenesi ile kontrol etti çıkmış plesenta
Oraya odaklanma, aklına getirme, doğum son dk.lık iş şimdiden düşünürsen stresten tansiyonun yükselir, bu da hiç iyi değil, rahat ol akışına bırak, inan doğumdan sonrası o kadar güzel ki, son saatlerde çekiyorsun sanciyi ama doğum yaptığın dk hicbirsey kalmıyor, o kadar dingin, o kadar rahat, ferah hissediyorsun ki, öncesindeki stres falan akilda kalmıyor, bende bı an önce o vakit gelse diyorum, insan ömründe kaç kere böyle bı tecrübe yaşar ki, benim için özel bı andı, sonunda oğlumu öpüp kokladigim o an ömrümde yaşadığım hicbirsey benzemiyordu....kızlar beni doğum korkusu saldıbugün tüm gün ben nasıl doğum yapıcam diye düşündüm.. aynı korkuları olanlar nasıl başa çıkıyorsunuz
Ayy evet sanki benim için özel açılmış profil diyorum ne sorunum sıkıntım olsa ona göre videolar geliyo o gün ve pamuk gibi oluyorumBen de takip ediyorum. Aşırı rahatlatıcı biri değil mi ya
Ayyy şeker çıkmadıysa çok kasmana gerek yok canım ben var sandımGerçekten hakim olamıyorum o sırada karnımda bebek var , vicdan yapmalıyım vs hiç olmuyor onu alıp yemezsem o gün geçmeyecek. Şeker de çıkmadı bende ama acaba gidip tekrar mı baktırmalıyım bu çok ileri bi seviye çünkü. Eskiden bir hamburgerin yarısını yiyemeyip eşime verirdim. Şimdi onun elindekini de alacağım neredeyse (Allahtan o da obur da asla vermiyor)
İlk hamileligim daha önce düşük kürtaj yok . doktorum dinlen uzan yorma kendini vs hic söylemedi ben de aktif bir şekilde evde durmadım diyebilirim. Kanamam da hic olmadı hicbirsey yapmadım açıkcası 32.haftamda bugun yani çıktığını öğrendim ama çatı muayenesi ile çıkmış dediMasaAllah cook sevindim sizin adiniza
Biz de aynı haberlerle geliriz umarım..
Bu tür hikayelerde merak ediyorum paylaşabilirseniz sevinirim. Ne yaptınız ya da yapmadınız? Ev istirahati mi yoksa aktif hayata devam mı? Progestan m,takviye vs kullandiniz mi.Vb..
Merhaba canım 32+ 3 deyim bende bugün öyle oldu ya baya hareketsizdiMerhaba aynısı bana da oldu 28+2deyim siz kaçtasınız
Senden haber bekliyoruz kuzum
Tatlı bişeyler yiyip sol yanına uzanıp dinle bakalım birazcık bir saat
Canım geçen hafta bende de öyle olmuştu hatta acile gittim acilde baktı hareket ediyordu ama ben hissetmedim hiç gece eski haline döndü. Ara ara öyle olacak galiba senin de başlar bence birazdan
Sağolun kızçelerimbenim geçen çarşamba öğlen itibariyle hareket azlığı başlamıştı cuma oldu hala hareket yok dürtsem bile yoktu arada ufak hareketler oluyordu o kadar kendi doktoruma gittim nst ve ultrasonda bir bulgu göremedi her zaman hareket edecek diye bişey yok demişti sonra devam etti bu sessizlik üzerine göz kararmam ve birden gözümün etrafında ışıklar dönmeye başlıyordu eşime dedim bu böyle olmaz kalk acile gidelim bu bebek sessiz ve ışıklar artık normal değil ogünde nst ve ultrasonda bişey çıkmadı kan sonucuna göre doktor çok düşük kanın bu şrkilde başında döner gözğnde ışıkda olur dedi günde iki olacak şekilde kan ilacı başlattı iki gün sonrasında hareketler maşallah çok şğkür normale döndü ama diyeti gevşettim ondanmı yojsa kan ilacı mı fayda etti bilmiyorum
Çok şükür canımmmSağolun kızçelerim
Şükür hareketlendi sol tarafa uzandım baya bekledim ama bir saat kadar
hareketleri oldu ara ara en az 7-8 hareket hissettim şükür gün içerisinde hiç olmayınca korktum baya hastaneye de hemen gitmek istemedim neyseki çikolata yedikten sonra hissettim
Çok geçmiş olsun hala sancı vs durumunuz nedir biraz daha dayansın minnoş fındık acele etmesinKızlar benim bugün öğlenden beri ağrım olduğu için acile gittim. Nstde sancı çıktı 72ye kadar, su kesesi aşağı inmiş bebeğin makat geliş gözüküyor eski sezeryanın içerdeki dikiş yeri de çok incelmiş yatış öneriyorum dedi. Akciğer geliştirici ve makat geliş için serum takarız dediler. Ama evde oğlum olduğu için bırakamadım onu geri eve döndüm. Evle hastane yakın sancılarını takip et mutlaka gel dediler.
İkili test sonra detaylı sonra şeker yüklemesi bol stresli tabi şimdi agrılar sancılar aman erken gelmesin tedirginlikleriTeşekkür ederim canım benim çok şükür
Pazartesi günü kontrolüm vardı orda gelişimi 3 hafta önde çıkmıştı zaten doktor erken doğum olabilir demişti. Şu anda hala ara ara hafif sancı yaşıyorum ve korkuyorum hiç hazır değilimÇok geçmiş olsun hala sancı vs durumunuz nedir biraz daha dayansın minnoş fındık acele etmesin
Oh çok şükür kuzucum. Bugün dinlenmek istemiş sanırım bebiş. Sen yine yarın kontrol et bakalım hareketlerini yine az olursa bi doktoruna sorarsın. Benim de hareketleri iki gün üst üste aşırı azdı doktora gittik koşa koşa. İçerde tepiniyor hanımefendi. Sadece ben hissetmemişimSağolun kızçelerim
Şükür hareketlendi sol tarafa uzandım baya bekledim ama bir saat kadar
hareketleri oldu ara ara en az 7-8 hareket hissettim şükür gün içerisinde hiç olmayınca korktum baya hastaneye de hemen gitmek istemedim neyseki çikolata yedikten sonra hissettim
Sakin oll, telaş yapma, sen sancılarını takip et, hayırlısıyla sağlıcakla vakti saatinde kavuşursunuz inşallah, korkma hiç, olacağı varsa elden birşey gelmez, sağlığıniz için dua edeceğiz, bebişin de sabredebildigi kadar sabredecek inşallahKızlar benim bugün öğlenden beri ağrım olduğu için acile gittim. Nstde sancı çıktı 72ye kadar, su kesesi aşağı inmiş bebeğin makat geliş gözüküyor eski sezeryanın içerdeki dikiş yeri de çok incelmiş yatış öneriyorum dedi. Akciğer geliştirici ve makat geliş için serum takarız dediler. Ama evde oğlum olduğu için bırakamadım onu geri eve döndüm. Evle hastane yakın sancılarını takip et mutlaka gel dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?