- 2 Şubat 2023
- 1.022
- 2.423
- 63
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.401
Bu gibi görselleri nasıl yükleyip yorumlatıyorsunuz ben beceremedimBen bu sonucu merakımdan yapay zekaya gönderdim çok olumlu açıklama yaptı.
Senin NST’ne göre:
Böyle demiş bak. İnsallah her şey yolunda çıkar çok geçmiş olsun.
- Bazal FHR: Ortalama 135–145 bpm arasında, bu da normal.
- Varyabilite: Dalgalanmalar mevcut, orta düzeyde. Sinir sistemi gelişimi açısından pozitif.
- Akselerasyon: En az 2 net yükselme var gibi görünüyor. Bu da reaktiflik (yani bebeğin iyi durumda olduğunu) destekliyor.
- Deselerasyon: Belirgin, tehlikeli bir yavaşlama görünmüyor. Bu da olumlu bir bulgu.
- Kasılmalar: Alt grafikte düşük şiddetli birkaç kasılma dalgası var. 32. haftada bu tarz yalancı kasılmalar (Braxton Hicks) sık görülür, doğum belirtisi anlamına gelmez.
Canım düzenli takip ve serumla yatarak açılma fln da yoksa bekler bence inş bebişKızlar serumdan sonraki nst de yine düzenli sancılar görünüyor. Eki Görüntüle 3592398
Acil Dr u alttan muayene etti. Açılma, yumuşama yok. Rahim ağzı uzunluğu iyi ama bu sancılar her an her şeyi başlatabilir dedi. Perinatoloji Dr uyla konuştular. Kesin yatış verildi.
Eve gitmek istedim bi saat, olmaz dedi. Kızım evde yalnız. Onunla bi konuşayım. Eşyamı alıp geleyim dedim. Kağıt imzaladım. Eve gidiyorum şimdi.
Eşimi aradım, haber verdim. Nst görüntülerini bi Perinatoloji hocasına göstermiş. Çıkmasın hastaneden demiş o da.
İns serumla toparlar ne diyeyimAllah’a teslimiz.
Eşim de diyor ki şehir hastanesinde mi yatacaksın? Oda şartları nasıl ? Refakatçi var mı ? Başka hastaneye gidelim vs. Dedim ki, bi şey bilmiyorum. Eve gidip eşyalarımı alayım. Kafamı bi toplayayım. Konuşuruz.
Bu gibi görselleri nasıl yükleyip yorumlatıyorsunuz ben beceremedim
Hemen tarif ver acilAynen canım mufin kaliplari var ya onlara bak atayım, hepsi donduktan sonra böyle kaplara dizip kapatıyorum, çayı koyarken çıkarıyorum azıcık cozununce ferah ferah tüketiyoruz, hızlı çözülüyor zaten
Uterin arter direnci mi var sende acaba? Kan sulandırıcı kullanıyor musun? Detaylıda rahime giden damarlar için ne yorum yapmışlardı? Ve tansiyon problemin var mı sebep bunlar olabilir miKızlar selam, birkaç gündür okuyorum buraları ama yazmıyorum. Bizim karın çevresi yine 2 hafta geriye düşmüş. Bugün 32+0, doktor bu şekilde olursa 36'da alabiliriz dedi. Umarım o zamana kadar biraz da olsa kilo aldırabilirim dualarınızı bekliyorum
Ya eve gitmeseydin bir yakının var mı? Sana çantan ihtiyacın getirilseydi. Ben de anadolu yakasındayım. Bir ihtiyacın olursa alır getirirm aracım var. Lütfen bir şeye ihtiyacın olursa söyle Allah yardımcın olsun. Güzel haberler ver lütfen. Biran önce hastaneye dönKızlar serumdan sonraki nst de yine düzenli sancılar görünüyor. Eki Görüntüle 3592398
Acil Dr u alttan muayene etti. Açılma, yumuşama yok. Rahim ağzı uzunluğu iyi ama bu sancılar her an her şeyi başlatabilir dedi. Perinatoloji Dr uyla konuştular. Kesin yatış verildi.
Eve gitmek istedim bi saat, olmaz dedi. Kızım evde yalnız. Onunla bi konuşayım. Eşyamı alıp geleyim dedim. Kağıt imzaladım. Eve gidiyorum şimdi.
Eşimi aradım, haber verdim. Nst görüntülerini bi Perinatoloji hocasına göstermiş. Çıkmasın hastaneden demiş o da.
İns serumla toparlar ne diyeyimAllah’a teslimiz.
Eşim de diyor ki şehir hastanesinde mi yatacaksın? Oda şartları nasıl ? Refakatçi var mı ? Başka hastaneye gidelim vs. Dedim ki, bi şey bilmiyorum. Eve gidip eşyalarımı alayım. Kafamı bi toplayayım. Konuşuruz.
Üzülme çok şükür vaktinde hastaneye gidip sezeryanla bebeğini doğurabildin. İnşallah kısa sürede de küvezden çıkar.Kızlar herkesi alıntılayamadım kusura bakmayın. Bana ciğer geliştirici iğne yapmışlardı ama işe yaramamış pek. Şu anda makineye bağlı ciğerleri gelişmediği için küvözde. Ciğerlerinin gelişmesini bekleyecekler. O kadar güzel ki ama minicik bi kutuda bensiz. Hasta katında herkesin bebeği yanında ağlıyo ben boş kaldım
Üzgünüm, ağrılarım var ama böylesi nasipmiş Allah daha beterinden korusun. İnşallah büyüyecek bir an önce çıkacağız hastaneden bol bol dua edin.
Canım kan sulandırıcı kullanmıyorum, detaylıda damarlar iyi çıkmıştı. Tansiyonum da 10/5 çıktı sabah, iki hafta önce aynısı olmuştu bol protein tükettim düzelmişti, şimdi yine gerilemiş yine proteine abanıp deneyeceğim olmazsa başka bir doktora gideceğim İzmire.Uterin arter direnci mi var sende acaba? Kan sulandırıcı kullanıyor musun? Detaylıda rahime giden damarlar için ne yorum yapmışlardı? Ve tansiyon problemin var mı sebep bunlar olabilir mi
Sen iş falan mı yapmıştın herhangi bir tetikleyicin oldu mu ? Yoksa öyle kendiliğinden mi başladı nasıl bi sancı olursa gidelim bize biraz tavsiye verir misin ? İlk çocuk çoğumuzun ve bilmiyoruzKızlar lütfen yaşadığınız anlayamadığınız bütün sancıları dikkate alın. Acaba yorgunluktan mı normal mi falan diye düşünmeden doktorunuza gidin. Nstde sancı olarak gözüken şeyler rahmi yumuşatabilir açılmanız olabilir. Lütfen anlamlandıramadığınız geçmeyen her ağrı için hiç çekinmeden hastaneye doktorunuza gidin bir şeyiniz yoksa da tamam eve git derler en azından
Benim de bdt 7 Temmuz. Ve 32+2yim. (Yani 33. Hafta içindeyim) Acaba yanlış mı yazdın yada hesapladı Dr?
Şikayetlerin ne, nst de sancı mı var ? Kaça çıkıyor ? Rahim ağzında yumuşama varsa doğum işareti. Bilemedim
Ben rutin kan tahlillerimi vermek icin muayene gitmiştim. Normal sanıyordum ağrılarimi hani bebek büyüyor diye değilmiş. Regl olacakmışım gibi ağrım vardi. Olacakmışım ama olamiyormusum gibi. Karnımda sertleşme ve kasığımda alt bolgede baskı hissediyordum ic çamaşırımda gunluk ped takmasam altina yapmis gib oluyor islakligi dedim hemen çatı muayenesi yapalım dedi. Açılma yokmuş nst sanci çıkmadı ama rahmim haftami doldurmusum gibi yumuşamış cok fazla yumusak suanda bebek baskı yaptığı an doğum baslar bebegi tutan birsey yok dedi doktorum hemen ciger gelistiirci igne verdi ve herşeyi yasakladi hep yatıyorumNe şikayeti üzerine çatı muayenesi yaptı ? Rahim haftası doldurmak ne demek sıcak banyo yapıyor musun ya da çok hareket ettiğin için mi oluyormuş ? Ciğer geliştirici iğne kullanan vardı burda okumuştum ama kimdi hatırlamıyorum
Allah Allah ya üst üste kötü haberler alıyoruz noluyor anlamadım çok üzüldüm. Siz sakin olun Progestan falan verdi mi ? Siz iş yapmayacaksınız yatacaksınız bebek aşağıya baskı yapmaması için. Psikolojinizi de düzgün tutun burada valbara söylüyor 2 cm açılmayla haftalarca beklemiş bebek vaktinde doğmuş. Siz tedbir alcaksınız gerisi Allahtan. Allah yardımcınız olsunBen rutin kan tahlillerimi vermek icin muayene gitmiştim. Normal sanıyordum ağrılarimi hani bebek büyüyor diye değilmiş. Regl olacakmışım gibi ağrım vardi. Olacakmışım ama olamiyormusum gibi. Karnımda sertleşme ve kasığımda alt bolgede baskı hissediyordum ic çamaşırımda gunluk ped takmasam altina yapmis gib oluyor islakligi dedim hemen çatı muayenesi yapalım dedi. Açılma yokmuş nst sanci çıkmadı ama rahmim haftami doldurmusum gibi yumuşamış cok fazla yumusak suanda bebek baskı yaptığı an doğum baslar bebegi tutan birsey yok dedi doktorum hemen ciger gelistiirci igne verdi ve herşeyi yasakladi hep yatıyorum32 . dayım doğru bitmek üzere. Bebegim 1 kilo 800 gramdi muayene de korkuyorum kızlar biraz uzun yazdim kusura bakmayın
Progestan vermedi belki haftamdan kaynaklidir. 34 u gorsek rahatiz dedi doktor. Bir hafta önden gidiyordu benim bebek zaten. Ama ikiser doz iki gun boyunca ciger gelistirici igne vurdu. İlk gun birde serum verdi. Şimdi hep yatiyorum. Bebeğe kilo aldırıcı seyler araştırıyorum. Sizler neler yapiyorsunuz kilo aldırmak icin?Allah Allah ya üst üste kötü haberler alıyoruz noluyor anlamadım çok üzüldüm. Siz sakin olun Progestan falan verdi mi ? Siz iş yapmayacaksınız yatacaksınız bebek aşağıya baskı yapmaması için. Psikolojinizi de düzgün tutun burada valbara söylüyor 2 cm açılmayla haftalarca beklemiş bebek vaktinde doğmuş. Siz tedbir alcaksınız gerisi Allahtan. Allah yardımcınız olsun
Sen iş falan mı yapmıştın herhangi bir tetikleyicin oldu mu ? Yoksa öyle kendiliğinden mi başladı nasıl bi sancı olursa gidelim bize biraz tavsiye verir misin ? İlk çocuk çoğumuzun ve bilmiyoruz
Ben karnımı anlayamıyorum ya kaskatı kesilmesini falan bi sertlik hissediyorum bazen o mu oluyor baskı ve sertlik ?Benim de aynı tarif edilen şekilde kaskatı kesilen bir göbeğim oldu. Ütü yaptım yoruldum ondandır dedim geceye kadar bekledim doktora gitmek için. Düzenli olması da çok önemli değil. Düzensiz sancılar da önemli bir anda düzenliye dönebilir rahmi yumuşatabilir dedi doktorum. O yüzden karnınızda toplanma, rahatsız edici bir bel ağrısı, karın ağrısı, rahatsız eden ne olursa olsun doktorunuza başvurun mutlaka
Yani o hissi nasıl anlatsam. Sanki bebek bi yerde toplanıyomuş gibi bi sertlik rahatsız edici bi his için karıncalanıyomuş kalbin ağzında atıyomuş gibiBen karnımı anlayamıyorum ya kaskatı kesilmesini falan bi sertlik hissediyorum bazen o mu oluyor baskı ve sertlik ?
Çok güzel betimledin teşekkür ederiz güzel anneYani o hissi nasıl anlatsam. Sanki bebek bi yerde toplanıyomuş gibi bi sertlik rahatsız edici bi his için karıncalanıyomuş kalbin ağzında atıyomuş gibi
Canım organik yumurta ,kaşar peyniri, tahin zeytinyağı soğuk sıkım, tereyağı, .haslanmıs patates bunları ye bakalım fındık ceviz deProgestan vermedi belki haftamdan kaynaklidir. 34 u gorsek rahatiz dedi doktor. Bir hafta önden gidiyordu benim bebek zaten. Ama ikiser doz iki gun boyunca ciger gelistirici igne vurdu. İlk gun birde serum verdi. Şimdi hep yatiyorum. Bebeğe kilo aldırıcı seyler araştırıyorum. Sizler neler yapiyorsunuz kilo aldırmak icin?
Amann yaparsan kimseye doğumdan önce tadımlık bile verme, üçüncü turu yaptım kaldırdım dokundurmadan, babalı ogullu alıştılar bize tatlı diye, gitmiş sandalye çekmiş dondurucuyu karıştırıyor gece bacaksız, yakalamasam hepsini dokecekmisHemen tarif ver acilEllerine sağlık harika görünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?