- 28 Nisan 2013
- 768
- 2.465
- 313
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.641
Hiiiiıııaaaaa huuuaaaaa diye sesler çıkararak kalkabiliyorum anca
Hamileler için de bebek arabası benzeri araçlar olmalı bence
Hiç öyle bir durum yaşayan gebe duymadım ya. Yani yalancı kasılma tamam ama sancı farklı diyorsunHiçbir fikrim yok desem.Bunu Dr a söylediğimde de bana mantıklı bir açıklama yapmıyor. Hissetmiyor olabilirsin. Ama sancın var diyor.
Hani şu bile bi izahtır. “Yalancı sancı, gerçek doğum sancısı olmadığı için hissetmiyorsun.” Ama böyle bi şey de yok, söylenmiyor.
O zaman nedir yani ? Bunlar sancı ise, doğumu başlatabilecek nitelikte sancılar ise, biz hiçbir şey anlamadan hissetmeden evde dışarda gezip dolaşırken birden doğurabiliriz öyle mi ?
Netten bak bacım. Hem daha ucuz hem daha çok çeşit.
Maşallah benimde 28 haftalıkken bu kadardı kilosu demekki normal seyrediyor önde demesi kilo olarak fazla olurdu bence normal önde değilCanım bende de aynı suyu fazla dedi şekerlerim gayet iyi gelmişti ama bende anlayamadım 28 haftalık benimde 1300 kg 2 hafta da önde göbek kısmı
Ah bacımAh benim kodum bozuk.Kim sen hamilesin dur yorulma dese, aman yapıyorum. Yorulmuyorum diyen b.k gururlu kadın.
Şimdi de herkes sancın var diyor. Ben de ısrarla ağrı hissetmiyorum diye ikna etmeye çalışıyorum.Sus otur di mi ?
Hey Allah'ım koca yürekli kadınGene acayip bı doğum ruyasiyla karşınızdayız bacılar
Doğum başlamış bebişin başı geliyor ben giyinicem diye uğraşırken zırt misafir geldi gidemedim hastaneye bı çay koydum, ambulans cagirmakta uyanınca aklıma geldi, algilayamadim da bı kontrol ettim, şükür gelen giden yokmuş
İyice kafa gitti
Bacım nerelerdesin nasılsın?Maşallah benimde 28 haftalıkken bu kadardı kilosu demekki normal seyrediyor önde demesi kilo olarak fazla olurdu bence normal önde değil
Nasıl son durumun bacım Allah’ın izniyle inşallah zamanını bekliycek bebişin bende son doğumumda öyle oldum ama haftası büyüktü zamanında saat geçtikçe hissetmeye başladım sancılarıHiçbir fikrim yok desem.Bunu Dr a söylediğimde de bana mantıklı bir açıklama yapmıyor. Hissetmiyor olabilirsin. Ama sancın var diyor.
Hani şu bile bi izahtır. “Yalancı sancı, gerçek doğum sancısı olmadığı için hissetmiyorsun.” Ama böyle bi şey de yok, söylenmiyor.
O zaman nedir yani ? Bunlar sancı ise, doğumu başlatabilecek nitelikte sancılar ise, biz hiçbir şey anlamadan hissetmeden evde dışarda gezip dolaşırken birden doğurabiliriz öyle mi ?
Netten bak bacım. Hem daha ucuz hem daha çok çeşit.
Canım günaydın acı eşiğin yüksektir bu çok güzel bi şeyde sana denk gelen doktorlar çok gıcıkHiçbir fikrim yok desem.Bunu Dr a söylediğimde de bana mantıklı bir açıklama yapmıyor. Hissetmiyor olabilirsin. Ama sancın var diyor.
Hani şu bile bi izahtır. “Yalancı sancı, gerçek doğum sancısı olmadığı için hissetmiyorsun.” Ama böyle bi şey de yok, söylenmiyor.
O zaman nedir yani ? Bunlar sancı ise, doğumu başlatabilecek nitelikte sancılar ise, biz hiçbir şey anlamadan hissetmeden evde dışarda gezip dolaşırken birden doğurabiliriz öyle mi ?
Netten bak bacım. Hem daha ucuz hem daha çok çeşit.
Ah ah bu yayların hepsi aynı kaç ay oldu hamile olalı her şeyimi kendim yapıyorum. Teklif ediyorlar gelelim yapalım diye istemiyorum ben yapıyorum diyorumAh benim kodum bozuk.Kim sen hamilesin dur yorulma dese, aman yapıyorum. Yorulmuyorum diyen b.k gururlu kadın.
Şimdi de herkes sancın var diyor. Ben de ısrarla ağrı hissetmiyorum diye ikna etmeye çalışıyorum.Sus otur di mi ?
Sen nasılsın asıl herkesi merak ediyorum ediyorsun kendin nasılsınBacım nerelerdesin nasılsın?Tam da seni merak ediyordum yazmışsın, nasıl gidiyor
Ne diyim canım ya gelmiş geçmiş olsun kolah mı kaç kere patlamış temizlemissin, kıyamam. İnşallah bu sefer tamamen hallolur da rahatlarsın. Evet egilemeyince çok zor oluyor eğilince ben direk karnımın sağ tarafında bir sancı ve şişlik oluyor sonra bir süre karnım sertleşiyor.. inşallah bu sefer tamamen çözülür de rahatlarsın sende kuzum..Mutfagimin gideri tıkandı iki gündür helak oldum, eşim tamir etti ben silip yerleştirdim, gene taştı, gene sildim yıkadım yerleştirdim gene patladı, gene gene derken dördüncü de ben isyan ettim eşim halletti bu sefer gene patladı, kaldirdik ne varsa bugün tesisatçı gelecek, canım çikti, sinirim daha çok, mutfak temizlemekten helak oldum iki gündüregilebilsem sorun yok mahvoldum ağrıdan da rüyaların rengi değişti tabii
Sorduğun için çok ama çok teşekkür ederim kuzumSen nasılsın asıl herkesi merak ediyorum ediyorsun kendin nasılsın
Dalgınlık mı ihmalkarlık mı anlayamadım,Dün yan yatağa bi hasta geldi. 22 haftalık, amniyon sıvısı sızıyor. Beykoz’dan buraya sevk olmuş. Aynı arkadaşımın hikayesi gibi. Bebeği alalım demişler. Çünkü birden fazlaca gelmiş suyuama kabul etmemiş tabi anne. Neyse ona antibiyotik tedavisi uygulanıyor. 6 saatte bir küçük bi paket serumla birlikte veriliyor. Nst takibi yapılıyor. Ben de arkadaşımdan dolayı mevzuya aşinayım.
Bana uyguladıkları tedavideki serum 1 litrelik. Laktatlı ringler sıvısı. Hem hasta dosyasına baktım. Hem de her sefer gelen paketi okuyorum. Saat 10 gibi sızmışız arkadaşla. Bir hemşire geldi. Rahatsız olmayın antibiyotik takıcam dedi. Ama öyle derin uyuyorum ki.. Gözümün birini zor açtım. Yine de kızın yaka kartına baktım. Her gün hemşireler değişiyor ya. Neyse sonra aklıma düştü. Antibiyotik neyin nesi ? Bende enfeksiyon yok ki..Klasörümde böyle bi şey yazmıyor. Yeni kan idrar alındı sonuca göre başlandı desem, hayır. Cuma günü yatışta verdim ilk ve tek tahlilleri.
Açamadığım gözlerim birden açıldı. Oturdum. Karanlıkta telefon flaşını açarak resim çektim. Arkadaşa takılan minik paketten.
Nst için hemşire geldi. Ona sordum. Hık mık dedi. Burada şöyle bi durum var. Nst takan hemşire sadece onunla ilgileniyor. Misal serum bitmiş çözer misin desen, çözmüyor. İlgili hemşireyi çağırıyor. Sorumluluk sınırları var. Birinin bağladığı nst yi öteki bitirmiyor. Ben de düşündüm. Nasılsa takan bunu almaya gelecek. Ki gidip haber vermiş olacak ki, geldi. Bu antibiyotik nedir? Ben bu tedaviyi almıyordum dedim. İşte tedbiren uygulanan bi şey. Dr un haberi var falan dedi. Ama kaçamak cevap veriyor, göz kaçırıyor. Bozmadım.
2 dk sonra Dr geldi. Ağrın var mı diyor. Hayır yok dedim. Gelmişken bana az önce antibiyotik takıldı. Nedir hikmeti dedim. İşte idrar yolu enf sancıları tetiklemiş olabilir dedi (ki bunu biliyorum, tahlil sonuçları çıkmaz bakmıştım. Enfeksiyon yok) Ben de enfeksiyon yoktu dedim. Biz bi kere mi tahlil yaptık dedi, evet dedim. Kültür de baksaydık diyor. Akıntı, kokulu akıntı yanma var mı diye akıl karıştırdı. Hiçbiri yok dedim.
Ama anladım ki bi hata var, insanlık hali. Dr da onu kapatmaya gelmiş. Gecenin 2 sinde acil durum yokken nst me bakmaya gelmiş olmaz. Tedbiren uyguluyoruz gibi bi şey dedi hatta. Polemik olmasın diye uzatmadım. Yoksa antibiyotik bi süreçtir. 5-7-10 gün sürer. Bir doz antibiyotikle neyin tedbiri olacakmış?
Ay neyse çok uzattım. Zararlı bi şey değil. Yani ins. Ama bi hata varsa da keşke açıkça dese. Anladım yani üstüne gelecek değilim. Yeter ki bi şey olmasın.
Hamileligin verdigi duygusallık daha yogun hic kimsen yoksa eşin yanında çok şükür hic bunu da kendine yük etme canım gelmeyen gelmesin aramayan aramasın nasılsın diye sormasın inan bende artık saldım sen yinede dinliyorsun ben artık onuda yapmıyorumNe diyim canım ya gelmiş geçmiş olsun kolah mı kaç kere patlamış temizlemissin, kıyamam. İnşallah bu sefer tamamen hallolur da rahatlarsın. Evet egilemeyince çok zor oluyor eğilince ben direk karnımın sağ tarafında bir sancı ve şişlik oluyor sonra bir süre karnım sertleşiyor.. inşallah bu sefer tamamen çözülür de rahatlarsın sende kuzum..tabi değişir rüyaların rengi böyle
Sorduğun için çok ama çok teşekkür ederim kuzumAslında berbatım, burası da olmasa kafayı yiyeceğim sanırım. Geçen akşam şöyle bir konuşma geçti eşimle aramızda o gece işten geldi, sonra konu benim yalnızlığıma geldi. Dedim ki çok yalnızım hiç kimsem yok, dedi ben varım yalnız değilsin. Varsın ama yalnızım dedim ve gözümden yaşlar süzülmeye başladı..Kızım dedi ki oradan anne ben varım yalnız değilsin (4 yaş ) Eşim dedi kardeşlerin var, benim ablam var, annemler var işte seninkiler var falan etrafımızdaki insanları sayıyor. Varlar ama yoklar dedim, bir günden bir güne hiç kimse arayıp sen nasılsın, bir şeye ihtiyacın var mı? Doğuma gireceksin yapılacak bir işin var mı, yardıma gelelim demiyor dedim. Ben şuan kimsenin yardıma gelmemesine değil, beni düşünmemelerine üzülüyorum hiç insan biriktirememişim dedim. Herkes telefonda kendi işini anlatıp, nasıl olduğunu anlatıp kapatıyor, biri de çıkıp sen nasılsın, nasıl hissediyorsun demiyor dedim. Hak verdi bana..
Hakkını helal et uzun oldu, bir dokun bin ah işit gibi oldu kusura bakma. Sen nasılsın sorusunu görünce duygulandım döküldüm öyle.. İşte ruh halim bu kuzum. Sen nasılsın
Geçmiş olsun canım,
Güzel beslen ve dikkat et bol bol dinlen
kaç haftalıktın benim de böyle oluyor öyle oluncada gerçekten modum kalmıyor daha dün acile gittim iyi dedi ama insan istiyor ki hareket aynı olsun seninde hareketlilik başlar biran önce inşaallahOfff panik yükleniyor üç dört saattir hiç hareket yakalayamadim, yattım kalktım kahve içtim bal yedim yok modum.dustu, birazdan doktora gideceğim sanırım harket etmemeye devam ederse
Bana da dün öyle oldu hatta tatlı yedim hareket yok epey korktum sonra birden hissettim sonra da gerisi geldi. Sanırım yerleri daraldığından eskisi gibi hareketli değiller. Bu arada siz bilirsiniz ama çok eğilmeyinOfff panik yükleniyor üç dört saattir hiç hareket yakalayamadim, yattım kalktım kahve içtim bal yedim yok modum.dustu, birazdan doktora gideceğim sanırım harket etmemeye devam ederse
34oldum bugün, normalde sürekli horon, halay modunda böyle olunca sinirim bozuluyorkaç haftalıktın benim de böyle oluyor öyle oluncada gerçekten modum kalmıyor daha dün acile gittim iyi dedi ama insan istiyor ki hareket aynı olsun seninde hareketlilik başlar biran önce inşaallah
En iyisini yapıyorsun hiçte citkirildimlik mesele değil yani haklisin, en iyisini yapiyorsunBana da dün öyle oldu hatta tatlı yedim hareket yok epey korktum sonra birden hissettim sonra da gerisi geldi. Sanırım yerleri daraldığından eskisi gibi hareketli değiller. Bu arada siz bilirsiniz ama çok eğilmeyinBen ne zaman eğilsem karnımda kasılma başlıyor artık saldım ben de. Sanırım buradaki en çıtkırıldım benim ya iyice bıraktım kendimi anca yatıyorum ev batmış gitmiş umrum değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?