- 24 Temmuz 2024
- 2.035
- 6.067
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #16.741
Günaydın canım ya bu kadar şeyle aç duruyorsun resmen kendi evine geç artık biraz rahatla suyu da arttır sonra bize haber ver bu kadar şey az bence hamile için peynir cevizSabah 92 çıkan açlık şekeri, şu kahvaltıdan 1 saat sonra tokluk şekeri 88 çıkıyor. Kesin bilgi. Yayalım.
Eki Görüntüle 3593856
Şunlara bak işleri güçleri laf sokmak azarlamak Allah görüyor hepsini kim ne yaşatıyorsa yaşasın inşAllah sen lütfen moralini bozmaDiyet kahvaltısında
*Fazla haşlandığı için taş gibi sertleşmiş buz gibi kokan bi yumurta,
*3-4 zeytin
*tuzsuz yağsız peynir
*ekmek
*şekersiz çay
Ben peynir, zeytin ve ekmeği yediğimde (ki üstünde tam buğday ekmeği yazıyor) kahvaltıdan sonra şeker 150 çıkıyor. Bu kahvaltıdan ekmeği kestim 110 çıktı.
Ekmeğin şekeri yükselttiğini anladım. Kestim dedim. Dr un biri “aferin bi de ekmek mi yiyorsun?” dedi. Hastane yemekhanesinden şeker hastasına verilen ekmeğin şeker yükseltme kapasitesinden hasta olarak ben sorumlu değilim demek vardı da, sustum.
Midemi tutsun diye ceviz yiyorum. Şekeri çok oynatmıyor.
Bence güzel takım. Geceliği diz altına geldiği için giymedim. Serviste erkek Dr ve hemşireler dolaşıyor.
Maviyi ben de düşündüm. Ama önceki hamileliğimden kalan takım mavi, bu farklı olsun dedim. Diğer açık renkler daha tatlı ama iç göstermesi ile uğraşamam. Kafam rahat olsun. Yoksa temmuz doğumuna açık renk yakışır
Ah bacım şunu anladım. İnsanın kendi evinde huzurla demlediği çay, büyük nimet ve keyifmişGünaydın canım ya bu kadar şeyle aç duruyorsun resmen kendi evine geç artık biraz rahatla suyu da arttır sonra bize haber ver bu kadar şey az bence hamile için peynir ceviz
Nasıl ya ben de öyle sanıyorumaz önce doktorumun yanına gittim 32. hafta çalışır raporu alayım diye bende sanıyorum ki doktor bana aa 32 olmuşsun al bu raporun diyecek :) ultrason bölümüne gönderdi obsestrik usg çekineceğim çalışan olmama rağmen öğleden sonraya verdi gel çekelim dedi hiç de sandığım gibi değilmiş bu işler :)
Aaa ben tam 32+0'da gittiğimde asistanı hazırlayıp verdi direkt? Doktor niye kendi usg ile bakmıyor?az önce doktorumun yanına gittim 32. hafta çalışır raporu alayım diye bende sanıyorum ki doktor bana aa 32 olmuşsun al bu raporun diyecek :) ultrason bölümüne gönderdi obsestrik usg çekineceğim çalışan olmama rağmen öğleden sonraya verdi gel çekelim dedi hiç de sandığım gibi değilmiş bu işler :)
Diyet kahvaltısında
*Fazla haşlandığı için taş gibi sertleşmiş buz gibi kokan bi yumurta,
*3-4 zeytin
*tuzsuz yağsız peynir
*ekmek
*şekersiz çay
Ben peynir, zeytin ve ekmeği yediğimde (ki üstünde tam buğday ekmeği yazıyor) kahvaltıdan sonra şeker 150 çıkıyor. Bu kahvaltıdan ekmeği kestim 110 çıktı.
Ekmeğin şekeri yükselttiğini anladım. Kestim dedim. Dr un biri “aferin bi de ekmek mi yiyorsun?” dedi. Hastane yemekhanesinden şeker hastasına verilen ekmeğin şeker yükseltme kapasitesinden hasta olarak ben sorumlu değilim demek vardı da, sustum.
Midemi tutsun diye ceviz yiyorum. Şekeri çok oynatmıyor.
Bence güzel takım. Geceliği diz altına geldiği için giymedim. Serviste erkek Dr ve hemşireler dolaşıyor.
Maviyi ben de düşündüm. Ama önceki hamileliğimden kalan takım mavi, bu farklı olsun dedim. Diğer açık renkler daha tatlı ama iç göstermesi ile uğraşamam. Kafam rahat olsun. Yoksa temmuz doğumuna açık renk yakışır
Ah biz aynıyız ya. Biz ailelerden 10 saat uzak bir şehirdeyiz ve doğum da burada olacak her şeye kendimiz yetişiyoruz. Daha dün eşime çok yalnız hissettiğimi söyledim. Hani biri arasa dese ki "her şey yolunda mı, bir şeye ihtiyacınız var mı, gerekirse gelelim, destek lazım mı?" Var diyeceğimizden de değil, sadece biri sorsun istiyorum. Benim hamileliğim sıkıntılı geçti bazılarınız hatırlar 2 ay yattım kanamadan. Burada yapayalnızdık. Sonra çalıştığım şirket iflas verdi işten ayrıldım evde oturuyorum öyle. Psikolojim hiç iyi değil. Ama kimse umursamıyor. Beklentiye girdiğimiz için hayal kırıklığına uğruyoruz farkındayım ama insan bir şefkat bekliyor, bir çift el uzansın istiyor işte...Sorduğun için çok ama çok teşekkür ederim kuzumAslında berbatım, burası da olmasa kafayı yiyeceğim sanırım. Geçen akşam şöyle bir konuşma geçti eşimle aramızda o gece işten geldi, sonra konu benim yalnızlığıma geldi. Dedim ki çok yalnızım hiç kimsem yok, dedi ben varım yalnız değilsin. Varsın ama yalnızım dedim ve gözümden yaşlar süzülmeye başladı..Kızım dedi ki oradan anne ben varım yalnız değilsin (4 yaş ) Eşim dedi kardeşlerin var, benim ablam var, annemler var işte seninkiler var falan etrafımızdaki insanları sayıyor. Varlar ama yoklar dedim, bir günden bir güne hiç kimse arayıp sen nasılsın, bir şeye ihtiyacın var mı? Doğuma gireceksin yapılacak bir işin var mı, yardıma gelelim demiyor dedim. Ben şuan kimsenin yardıma gelmemesine değil, beni düşünmemelerine üzülüyorum hiç insan biriktirememişim dedim. Herkes telefonda kendi işini anlatıp, nasıl olduğunu anlatıp kapatıyor, biri de çıkıp sen nasılsın, nasıl hissediyorsun demiyor dedim. Hak verdi bana..
Hakkını helal et uzun oldu, bir dokun bin ah işit gibi oldu kusura bakma. Sen nasılsın sorusunu görünce duygulandım döküldüm öyle.. İşte ruh halim bu kuzum. Sen nasılsın
Evet şu hayatta tek başınasın. Kaç yaşında olursan ol. Biz eşimle en başından hata ettik, evimizi de kendimiz dizdik eşyamızı hep peyderpey kendimiz tamamladık kimseden tek kuruş talep etmedik. Düğün yerine nikah yapalım ne gerek var dedik, alışverişlerimizi diğer tüm masrafları hep kendimiz sırtlandık. İnsanlar da buna alıştı işte. Nasılsa idare ediyorlar diye kimse umursamıyor. Keşke dünyaları isteseymişim zamanında. Eminim şu an el üstünde tutulurdum.Kimse yoksa biz varızHerkes herkesin derdine koşuyor gerçekten iyi ki bu süreci burada bilgilenerek, yardımlaşarak geçiriyoruz. Yoksa ben de baya baya yalnızım. Bahsettim işte farklı şehire geldik tanıdık yok eşimin annesi babası dışında. Bazı şeyleri tek yapmaya alışıyorsun. Telefonla konuştuğun insanlar formaliteden bile olsa yardıma ihtiyacın var mı diye sormadığı zaman anlıyorsun tek başınasın. Ama bu ruh hali biraz da hamilelikten geliyor bence. Bu hormonlar aşırı duygusal yapıyor ve çoook alınıyoruz. Çünkü düşünüyorum geçmişte de hangi sorunda yardım beklemişim de gelmeyince kafaya takmışım. Tabi hamilelik farklı insan bazen bekliyor. Off neyse ya biraz gamsız olmakta fayda var. Geçen gün de dedim ya şu bebeler sağlıkla gelsin tekrar bakarız durumlara, kalanlara gidenlere filan :)
Ben senin dirayetine de gücüne de becerilerine de enerjine de ayrı hayranım. MaşallahFaydası olmasın da zararı da olmasın kimsenin, ben de yalnızım bır şekilde oluyor ya, hiç üzülecek halim yok kendim kendime yetiyorum bı şekilde, yorulunca bırakıyorum herşeyi, düşünüyorum kimsem yok tekrar kalkıyorum...
Eşim çocuklarım var yeter, babamla kardeşim de sagolsunlar anca arayıp nasıl olduğumu sorabiliyorlar, yerlerinde sağ olsunlar
Ay çok şükür bacım ya evinde rahat rahat dinlenirsin. Yavruna yuvana kavuşmana çok sevindimSaol bacım. Nst de 60-70-80e vuran düzenli sancı çıkıyor. Serum veriliyor. Sonra tekrar bakıyorlar. Kimisinde sancılar azalıyor, kimisinde etki etmiyor
Anladığım bol su içmek ama. Hatta nst de iken yüksek sancı varken birden yarım litre su içmek bile sancıyı düşürüyormuş biliyor musunuz ?..
Az önce asıl perinatlog geldi. Dosyama baktı. En ufak şeyde hastaneye gelmek kaydıyla, seni taburcu ediyorum dedi. Ama hemen sevinmiyorum. Dünkü tecrübemden dolayıPazartesi kendi Dr uma randevum var. Perinatolojiye de randevu alacağım şimdi. Bakalım çıkarken bi ilaç reçete edecekler mi..
Ben de gecen farkettim çok koyulaşmış benimkiler de daha da koyulaşabilir siyaha doğru olabiliyor yani ama emzirmeyi bırakınca yavas yavas rengi açılmıştı benimkinin memenin formu tamamen değişiyor zaten emzirme bitinceYa utanıyorum da nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Göğüslerin halka kısmı kopkoyu oldu tam ona gözüm alıştı gibi derken aşağı kısımlar da tövbe tövbe yine kopkoyu. İnş geçiyordur. Bildiğin 2 bölge ırk değiştirmiş gibi. Beyaz tenliyim ama neden renk değişimleri bu kadar fazla oldu geçici mi nasıl açıcaz anlamadım. Seninki de dert mi demeyin oturup ağlayasım varKız bu ben miyim diyen teyze gibiyim
evet biraz o göbek deliğimin etrafında koyulaşma gibi morarma gibi bir şey var bende de. Nemlendirici sürüyorum ne alakaysaKızlar göbek çevremde gerilme ve koyulaşma oluyor bazen morarma gibi normal mi karnım büyüdüğü için. Agrı vs yok suan koyuluk var mesela çok degil ama var yani
Benim de aynı şeyden var. Aşağısı komple değil ama linea nigra aşağıya kadar uzamış ve daha koyu aşağıdaki yeri. Hani o şekilde ağda yaptırmışım gibiYa utanıyorum da nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Göğüslerin halka kısmı kopkoyu oldu tam ona gözüm alıştı gibi derken aşağı kısımlar da tövbe tövbe yine kopkoyu. İnş geçiyordur. Bildiğin 2 bölge ırk değiştirmiş gibi. Beyaz tenliyim ama neden renk değişimleri bu kadar fazla oldu geçici mi nasıl açıcaz anlamadım. Seninki de dert mi demeyin oturup ağlayasım varKız bu ben miyim diyen teyze gibiyim
Düzelecekkk doğumdan sonra bikac aya hafifler, hormonlar duzeldikce oda normale döner, benimde siyaha yakın tonlarda ki tenim bembeyaz normaldeYa utanıyorum da nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Göğüslerin halka kısmı kopkoyu oldu tam ona gözüm alıştı gibi derken aşağı kısımlar da tövbe tövbe yine kopkoyu. İnş geçiyordur. Bildiğin 2 bölge ırk değiştirmiş gibi. Beyaz tenliyim ama neden renk değişimleri bu kadar fazla oldu geçici mi nasıl açıcaz anlamadım. Seninki de dert mi demeyin oturup ağlayasım varKız bu ben miyim diyen teyze gibiyim
Gerilme olursa aynen bende öyle yapıyorum muhtemelen çatlıyor da göbek etrafı zamanla sanırım netten baktım biraz yine sacma sapan şeyler yazıyor buraya yazayım dedim yaşayan varmıevet biraz o göbek deliğimin etrafında koyulaşma gibi morarma gibi bir şey var bende de. Nemlendirici sürüyorum ne alakaysa
Çok şükür ladycim çok sevindim kaç gündür hastanede perişan oldunSaol bacım. Nst de 60-70-80e vuran düzenli sancı çıkıyor. Serum veriliyor. Sonra tekrar bakıyorlar. Kimisinde sancılar azalıyor, kimisinde etki etmiyor
Anladığım bol su içmek ama. Hatta nst de iken yüksek sancı varken birden yarım litre su içmek bile sancıyı düşürüyormuş biliyor musunuz ?..
Az önce asıl perinatlog geldi. Dosyama baktı. En ufak şeyde hastaneye gelmek kaydıyla, seni taburcu ediyorum dedi. Ama hemen sevinmiyorum. Dünkü tecrübemden dolayıPazartesi kendi Dr uma randevum var. Perinatolojiye de randevu alacağım şimdi. Bakalım çıkarken bi ilaç reçete edecekler mi..
Ah kıyamam ya geçtin mi evine hani taburcu ediyorlardı güzel bi omlet yap kendineAh bacım şunu anladım. İnsanın kendi evinde huzurla demlediği çay, büyük nimet ve keyifmiş
Hamile için yediklerim çok az, doğru. Buradan çıkana kadar idare ediyorum. Ama hastane şartlarında dışardan yemek getirmek de sıkıntı. Bence kilo verdim.
Eve geçince güzel omletli, çeşit çeşit peynirli, domates salatalıklı kahvaltı yapacağım
Ah biz aynıyız ya. Biz ailelerden 10 saat uzak bir şehirdeyiz ve doğum da burada olacak her şeye kendimiz yetişiyoruz. Daha dün eşime çok yalnız hissettiğimi söyledim. Hani biri arasa dese ki "her şey yolunda mı, bir şeye ihtiyacınız var mı, gerekirse gelelim, destek lazım mı?" Var diyeceğimizden de değil, sadece biri sorsun istiyorum. Benim hamileliğim sıkıntılı geçti bazılarınız hatırlar 2 ay yattım kanamadan. Burada yapayalnızdık. Sonra çalıştığım şirket iflas verdi işten ayrıldım evde oturuyorum öyle. Psikolojim hiç iyi değil. Ama kimse umursamıyor. Beklentiye girdiğimiz için hayal kırıklığına uğruyoruz farkındayım ama insan bir şefkat bekliyor, bir çift el uzansın istiyor işte...
O yüzden aynı hislere sahipmişiz diyorum. Seni çok iyi anlıyorum ve buradan ne kadar uzatabilirsem o kadar ellerine uzandığımı hissetmeni istiyorum bacım
Evet şu hayatta tek başınasın. Kaç yaşında olursan ol. Biz eşimle en başından hata ettik, evimizi de kendimiz dizdik eşyamızı hep peyderpey kendimiz tamamladık kimseden tek kuruş talep etmedik. Düğün yerine nikah yapalım ne gerek var dedik, alışverişlerimizi diğer tüm masrafları hep kendimiz sırtlandık. İnsanlar da buna alıştı işte. Nasılsa idare ediyorlar diye kimse umursamıyor. Keşke dünyaları isteseymişim zamanında. Eminim şu an el üstünde tutulurdum.
Ben senin dirayetine de gücüne de becerilerine de enerjine de ayrı hayranım. Maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?