2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Evet normalde allerset aksef kullanıyorum ataklara göre ilaçları değiştiriyodu doktor ama hamilelikten beri ilk defa atak geçiriyorum ilaç kulanamıycam kimsi nane limon da içme diyo kafayı yemiş durumdayım kafamı bile kaldıramıyorum 🥶🥶
Doğru diyorlar bitki çayları tetikler şu dönemde tuketmemeye çalış hiçbirini, burnunu tuzlu suyla ya da serum fizyolojik ili temizle de sinüslerin bosalsin biraz, benim oğlumda hep ataklı, dün biraz çıktı bugün silmektwn ağzı burnu tahriş oldu, suruplarda bı halta yaramiyor

Evet normalde allerset aksef kullanıyorum ataklara göre ilaçları değiştiriyodu doktor ama hamilelikten beri ilk defa atak geçiriyorum ilaç kulanamıycam kimsi nane limon da içme diyo kafayı yemiş durumdayım kafamı bile kaldıramıyorum 🥶🥶
Bana allerset yazdı doktorum
2 fincanı geçmez ise nane limon sorun olurmu ki ben hasta olunca günde 2 kez iciyordum ama son haftalar bilmiyorum müsade eder mi doktor
Alerji insanı mahvediyor biliyorum çok gecmiş olsun

Son düzenleme:
Doğru diyorlar bitki çayları tetikler şu dönemde tuketmemeye çalış hiçbirini, burnunu tuzlu suyla ya da serum fizyolojik ili temizle de sinüslerin bosalsin biraz, benim oğlumda hep ataklı, dün biraz çıktı bugün silmektwn ağzı burnu tahriş oldu, suruplarda bı halta yaramiyor
Size de çok geçmiş olsun 🤧 tuzlu su deneyince de sabaha kadar boğazım çok kuruyo tansiyonum çok yükseliyo sanırım sabaha randevum var nasıl dayanıcam bilemiyorum 🥺

Bana allerset yazdı doktorum
2 fincanı geçmez ise nane limon sorun olurmu ki ben hasta olunca günde 2 kez iciyordum ama son haftalar bilmiyorum müsade eder mi doktor
Alerji insanı mahvediyor biliyorum çok gecmiş olsun
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun size de çok geçmiş olsun. Hamileliğin başından beri risk hiç bitmedi o sebeple o kadar korkuyorum ki herşeyden. Şu son aylarımızı da kolaylıkla kurtarabilsek

Merhaba ayakları aşağıdaysa baskı yapıyordur benim de bazen afedersiniz çıkacak gibi oluyor. Sürekli devam edip etmediğine dikkat edin sadece
Benim bebek çok uzun zamandır yan pozisyonda duruyor ayakları sağda. Ama o dediğim şeyi hep hissediyorum basınç hissini. Pozisyondan ziyade bence başka bir şey ile alakalı..
Bugün buraya hiç bakamadım şimdi dönüp neler konuşulmuş bakıcam 😁
Doktor kontrolüm vardı süper geçti 1576 kilo ile haftasıyla uyumlu , iri kemikli, uzun boylu bebişim. Kasıklarımdaki ağrı için magnezyumu ikiye çıkar dedi ve normal olduğunu söyledi ve daha da artacaktır dedi :( Pozisyonu almış normal doğuma uygun duruyor. Ve bu hafta oldu yine yine ve yine yüzünü görmedik kordonlar önüne geliyordu :(
Eve geldik bebiş odası için kolları sıvadık yıkamayı yaptık ütüleme yarına kaldı. Bizde böyle durumlar 🥰 hayırlısı ile sağlıkla gelsin lütfen 🙏
Güzel haberlerle gelmene çok sevindim kuzum benim. Hep güzel gitsin inşallah ❤️😍
Kimse yoksa biz varız :KK14: Herkes herkesin derdine koşuyor gerçekten iyi ki bu süreci burada bilgilenerek, yardımlaşarak geçiriyoruz. Yoksa ben de baya baya yalnızım. Bahsettim işte farklı şehire geldik tanıdık yok eşimin annesi babası dışında. Bazı şeyleri tek yapmaya alışıyorsun. Telefonla konuştuğun insanlar formaliteden bile olsa yardıma ihtiyacın var mı diye sormadığı zaman anlıyorsun tek başınasın. Ama bu ruh hali biraz da hamilelikten geliyor bence. Bu hormonlar aşırı duygusal yapıyor ve çoook alınıyoruz. Çünkü düşünüyorum geçmişte de hangi sorunda yardım beklemişim de gelmeyince kafaya takmışım. Tabi hamilelik farklı insan bazen bekliyor. Off neyse ya biraz gamsız olmakta fayda var. Geçen gün de dedim ya şu bebeler sağlıkla gelsin tekrar bakarız durumlara, kalanlara gidenlere filan :)
İşte benim kızdığım nokta bu. Yalandan da olsa nasılsın de yalandan da olsa sor yani. O da yok.. dediğin gibi ben her şeyin hesabını tutuyorum vakti zamanı geldiğinde illa hesaplasiriz. Normalde asla kindar bir insan değilim kırıldığım şeyleri bile omzumdan çabuk atar geçerim. Ama bu sefer başka. Çünkü bu sefer bebeğimin akıl ve beden sağlığı söz konusuyken ben yalnız bırakıldım bile bile. Herkes biliyor çocuğumda gelişebilecek durumları Allah korusun. Üzüldügüm nokta da bu.
Eksik gedik saymaya gelen gelmesin, hizmet bekleyen gelmesin, beni merak eden kapımı calanin başımın üstünde yeri...
Başımı agritmasinlar, yormasin da kimse, bı çöp kaldirmalarini dahi istemem, yaparım ben işimi yapabildiğim kadar...

Yalnız doğum bekleyen annelerim hiç sıkılacak bı durum yok, herşey yetistiginiz kadar olsun, gerisi olmasa da olur 😊
Kuzum benim üzüldüğüm kısım iş güçten ziyade arayıp telefonda bir nasılsın bir şeye ihtiyacın var mı dememeleri gebeligimdeki riskleri bile bile. Ve bugün bir daha gıcık oldum. Hem yardım görmüyorum bana gelince herkes hayalet resmen hem de benden yardım bekleniyormus bugün öyle duydum. Daha çok beklerler dedim. Ya ben kendi işimi zor yapıyorum kendi çocuğumla zor ilgileniyorum, karnım burnuma gelmiş yolda yürüyemiyorum kasıklarımın acısından neymis yardım edecekmişim. Ben enayi miyim ya? Eşime de dedim kimsenin gönlünü yapacak halim yok bundan sonra böyle biraz da başkaları benim gönlümü yapsın dedim. Yarın bir gün gelirler ama doğumdan sonra çok güzel akıl verirler şunu şöyle yap bunu böyle yapma.. Yok burası kirli yok burası bilmem ne. Öyle bir de benim etrafımdakiler maalesef yaşadım daha önce. Yük olmaya gelince çok güzel yük olurlar yani. Her neyse uzun oldu da benim durumum ve yalnız hissetmeme ve üzülmeme sebep bu. Neyse boşver.

Senin minik nasıl hareketlendi mi iyice annesi ❤️

A acemianne92 kimseye birşey yapmak zorunda değilsin boşver... Kimseyi de kafana takma, kendi işin yetiyor şu dönemde bir de milletin nazını mi çekeceksin.

Kız eşime mizlandim hareketleri normalden az güçsüz falan diye, eşim dur ben bı konuşayım falan dedi, dalga geçiyor diye kızdım, tuttu babacim neden böyle yapıyorsun falan diyordu tekmeyi arka arkaya bı koydu, sanki ben yalan söylemişim.bu ani beklemis gibi, oğlumla birlikte karnimla konusuyorlar oda fır fır dönüyor ben anlamadım bu işi, sanki sabahtan beri o kadar uğraşmadım hareket etsin diye 🤦🏻‍♀️😂

A acemianne92 kimseye birşey yapmak zorunda değilsin boşver... Kimseyi de kafana takma, kendi işin yetiyor şu dönemde bir de milletin nazını mi çekeceksin.

Kız eşime mizlandim hareketleri normalden az güçsüz falan diye, eşim dur ben bı konuşayım falan dedi, dalga geçiyor diye kızdım, tuttu babacim neden böyle yapıyorsun falan diyordu tekmeyi arka arkaya bı koydu, sanki ben yalan söylemişim.bu ani beklemis gibi, oğlumla birlikte karnimla konusuyorlar oda fır fır dönüyor ben anlamadım bu işi, sanki sabahtan beri o kadar uğraşmadım hareket etsin diye 🤦🏻‍♀️😂
Doğru söylüyorsun arkadaşım ❤️

Yerim ben o cimcimeyi, nazı sanaymış annesi bak abisine, babasına nasıl tepki vermiş. Cadı bunlar cadı ya. İnsanı korkutuyorlar yok yere 😍❤️ benim cimcime babasının geldiğini anlıyor o kadar ilginç ki sakin sakin duran çocuk eşim işten geldiği an konuşmaya başladığımız zaman hoplamaya başlıyor hayret ediyorum, eşime diyorum anladı senin geldiğini, anlar tabi büyüdü annesi diyor o da 🤣🤣🤣😍 bir gelsinler yiycez bu fındıkları. Nazları annelerine bunların ❤️😍

Kendi hıçkırmasına sinirlenip seri şekilde kasıkları tekmeliyor şuan. Keşke elimden çare gelse ama napiyim canımı yakıyor. Ayağını vajinama dayıyor Allahım sinire bak şu kızdaki o_O
Pozisyon değiştir, biraz rahatlatıyor böyle seri çalışmalarda 😂

Selam kızlar nasılsınız?
1 haftadır acayip yoğun geçiyor kv memlekete gitti ben izin aldım evde 1.5 yaşındaki oğluma bakmak için bir bebek bir köpek bir de karnımdaki yoruldukça kafayı yemek üzereyim ama hala hunileri takmadım o doğumdan sonra sanırım😀
Biraz okudum biraz okuyamadım herkeste her şey yolundadır umarım topiğimizin ilk bebeği ve annesi nasıl? hatırlayıp etiket yapamıyorum 🥲
Ben dün tam 32+0 oldum ve hem kontrolüm vardı hem de çalışır aldım çok şükür her şey yolunda oğlum 2053 gr 44 cm olmuş gayet haftası ile uyumlu sağlıklı bir bebiş suyu normal rahim ağzı uzunluğum vs normal çok şükür🙏🏻
Sanırım bebişim abisini geçmeye ant içiyor 🫢inşallah böyle haftası ile uyumlu doğar 🙏🏻
kafası sağ üst yanda duruyor pozisyonu aynı üstte ama planlı sezeryan olacağı için pozisyonun önemi yok şu an doktorum da tahmini doğum tarihi söyledi 3-4 temmuz gibi bir sorun çıkmazsa sezeryana alacak bakalım 🥹
Bu arada ismi de netleşti Kaan Uras olacak 19 aylık oğlum bile ismine alıştı kardeşinin ismi ne olacak diye sorunca Urasss diyo🥹
Bu hafta artık bende hastane çantamı hazırlayıp bebiş kıyafetlerini halledeceğim inşallah yavaş yavaş elindekileri ayırıp ütüleyeceğim eksikleri sipariş edeceğim umarım haftasonuna bitiririm inşallah amin🙏🏻😀
Bende gelişmeler bu kadar sizler de iyisinizdir umarım 🙏🏻🫠

Bu takımı aldınız mı, kim aldı tam anlayamadım ama ben vişne rengini aldım. Kuponla 650 tl ye geldi. Şu an yanımda. Ama sadece sabahlığını giyiyorum pijama üstüne.
IMG_5751.webp

lady peacock lady peacock acaba iyi bir perinatoloji doktorundan randevu alsanız eşiniz sizi hemen götürüp getirse daha iyi mi olur diye düşündüm :( Açılma yok ama sancıyı tetikleyen bir şey olmalı sanki. Geçmiş olsun en kısa zamanda çözülür inşallah 🙏🏻
İns bacım. Durumun ne old tam olarak vakıf olsak, ona adapte olup çözmeye derman bulacağım. Ama teşhis konusunda mutmain değilim. 😐

Eşim Dr arkadaşına sordu, onun da Perinatoloji doç. Arkadaşı var ona danıştılar. Sancı durumunda uygulanan prosedür budur. Başka hastaneye de gitse aynı işlemler yapılacak. Çıkmasın demiş. 🤷‍♀️

Bugün umudum, poliklinik günü old için bir şekilde normalde takibimi yapan perinatolog ile konuşma ve muayene imkanı bulur muyum diye..

Az önce hemşire bankosuna gittim. Dedim ki ben cumadan beri buradayım. Perinatologum beni yatırdı. Ama burada süreç ve sistem farklı. Acaba ben aşağı inip kendi dr umla konuşabilir miyim? Dediler ki öyle bi uygulamamız yok. İzin de veremeyiz.

Ama bir aksilik çıkmazsa normal viziteye Perinatoloji Dr u da katılacak bugün dediler. İns kendi Dr um gelir. 🤲🏼

Bu takımı aldınız mı, kim aldı tam anlayamadım ama ben vişne rengini aldım. Kuponla 650 tl ye geldi. Şu an yanımda. Ama sadece sabahlığını giyiyorum pijama üstüne.
Eki Görüntüle 3593841

İns bacım. Durumun ne old tam olarak vakıf olsak, ona adapte olup çözmeye derman bulacağım. Ama teşhis konusunda mutmain değilim. 😐

Eşim Dr arkadaşına sordu, onun da Perinatoloji doç. Arkadaşı var ona danıştılar. Sancı durumunda uygulanan prosedür budur. Başka hastaneye de gitse aynı işlemler yapılacak. Çıkmasın demiş. 🤷‍♀️

Bugün umudum, poliklinik günü old için bir şekilde normalde takibimi yapan perinatolog ile konuşma ve muayene imkanı bulur muyum diye..

Az önce hemşire bankosuna gittim. Dedim ki ben cumadan beri buradayım. Perinatologum beni yatırdı. Ama burada süreç ve sistem farklı. Acaba ben aşağı inip kendi dr umla konuşabilir miyim? Dediler ki öyle bi uygulamamız yok. İzin de veremeyiz.

Ama bir aksilik çıkmazsa normal viziteye Perinatoloji Dr u da katılacak bugün dediler. İns kendi Dr um gelir. 🤲🏼
Geçmiş olsun canım sancıların mı başladı olaya pek hakim değilim ancak sancıyı durdurmak için ne yapılıyor?

Geçmiş olsun canım sancıların mı başladı olaya pek hakim değilim ancak sancıyı durdurmak için ne yapılıyor?
Saol bacım. Nst de 60-70-80e vuran düzenli sancı çıkıyor. Serum veriliyor. Sonra tekrar bakıyorlar. Kimisinde sancılar azalıyor, kimisinde etki etmiyor 🤷‍♀️

Anladığım bol su içmek ama. Hatta nst de iken yüksek sancı varken birden yarım litre su içmek bile sancıyı düşürüyormuş biliyor musunuz ?..

Az önce asıl perinatlog geldi. Dosyama baktı. En ufak şeyde hastaneye gelmek kaydıyla, seni taburcu ediyorum dedi. Ama hemen sevinmiyorum. Dünkü tecrübemden dolayı 😬 Pazartesi kendi Dr uma randevum var. Perinatolojiye de randevu alacağım şimdi. Bakalım çıkarken bi ilaç reçete edecekler mi..

Sabah 92 çıkan açlık şekeri, şu kahvaltıdan 1 saat sonra tokluk şekeri 88 çıkıyor. Kesin bilgi. Yayalım. :işsiz:

Eki Görüntüle 3593856

Aç mı bırakıyorlar seni yaa bu ne cevizle peynir mi sadece gerçekten tamam şeker ölçümü var da doymazsın ki ? Moralim bozuldu.
Bıraktılar mı seni durum nedir şimdi ?

Aç mı bırakıyorlar seni yaa bu ne cevizle peynir mi sadece gerçekten tamam şeker ölçümü var da doymazsın ki ? Moralim bozuldu.
Bıraktılar mı seni durum nedir şimdi ?
Diyet kahvaltısında

*Fazla haşlandığı için taş gibi sertleşmiş buz gibi kokan bi yumurta,
*3-4 zeytin
*tuzsuz yağsız peynir
*ekmek
*şekersiz çay

Ben peynir, zeytin ve ekmeği yediğimde (ki üstünde tam buğday ekmeği yazıyor) kahvaltıdan sonra şeker 150 çıkıyor. Bu kahvaltıdan ekmeği kestim 110 çıktı.

Ekmeğin şekeri yükselttiğini anladım. Kestim dedim. Dr un biri “aferin bi de ekmek mi yiyorsun?” dedi. Hastane yemekhanesinden şeker hastasına verilen ekmeğin şeker yükseltme kapasitesinden hasta olarak ben sorumlu değilim demek vardı da, sustum. :KK12:

Midemi tutsun diye ceviz yiyorum. Şekeri çok oynatmıyor.
Ben sitedeki arkadaşın link atması ile aldım mavisini :D Kötü çıkarsa tüm sorumlu G gukcan :KK45: Memnun kaldın mı sen ?
Bence güzel takım. Geceliği diz altına geldiği için giymedim. Serviste erkek Dr ve hemşireler dolaşıyor.

Maviyi ben de düşündüm. Ama önceki hamileliğimden kalan takım mavi, bu farklı olsun dedim. Diğer açık renkler daha tatlı ama iç göstermesi ile uğraşamam. Kafam rahat olsun. Yoksa temmuz doğumuna açık renk yakışır 🤗

Back
X