2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
kızlar bugün bir de göztepe araştırma’ya gittim. 2 farklı doktor ölçüm yaptı ne yazık ki 27mm dediler ölçüm doğruymuş. ikisi de bunun önemli olduğunu, erken doğum riski taşıdığımı söyledi. bu hafta raporlu olmamı önümüzdeki hafta da doğum iznine ayrılmamı ve yatarak devam etmemi söyledi. anlayacağınız artık fulltime evde ve yataktayım. kızı maksimum içeride tutmak ilk amaç… ben hatırlarsanız geçen cumartesi zaten baskı hissi ve ağrıdan acile gitmiştim. demem o ki korkutmak istemem hiçbirimizi ama baskı hissi, ağrı olursa mutlaka doktora gidin ve baktırın, rahim uzunluğunuzu ölçtürün, en azından kafanız rahatlasın.

Çok geçmiş olsun progestan önerdiler mi ?

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Parça parça yattı arkadaşıma kuzum bende sordum ona o 37 de çıktı izne hatta bebek 3 aylıktı sonuncusu yattı yani ay ay parça parça dedi bizimde öyle olur heralde
Ay ay parça parça derken her ay mı yattı yani toplamda 4 aya yakın zaten
Anladım kuzucum. Ben şimdi üniversite hastanesinde çalıştığım için memurda olsam burda belki sistem farklıdır yarın bi gidip soracağım bakalım ne diyecekler. Sonrasında da alabilirsem bir süre heyet raporu almak istiyorum. Sonra da ücretsiz izin alırım gerekirse
Ya ben de tam hakim değilim konuya ama kuzenimin bebişi çok kustuğu için geceleri emzirdikten sonra uyutuyor sonra bu reflü yatağını park yatağın içine koyup öyle yatırıyormuş kusmasın diye. Ama tabi oturma odasında vs otururken de bebişi içinde yatırmak çok mantıklı. Kenarları da var düşmesi dönmesi çok zor
Aynen ben de bugün alez almıştım onu denerken yatağı bi daha kaldırdım gerçekten altında tahta var ama sonuçta chicco bu işin babası zaten. Bir park yatağa bu kadar para veriliyorsa dandik rastgele bi şey koymazlar herhalde içinde. Gebe eğitiminde de hem ebe hem çocuk doktoru eğitim verirken bebekler orta-sert yataklarda yatmalılar demişti omurga sağlığı için. Ben yeni yatak almayacağım o yüzden
Umarım şimdi de ay ay yatar öyle daha mantıklı gibi

Mrb doğum paketi varmı buralar da
Merhaba bilemiyorum. Orada çalışan doktorların illaki doğum paketleri vardır hastaneleri arayıp öğrenebilirsiniz. Benim doktorumun özel muayenehanesi vardı. Sadece doğum için o hastanelerin ameliyathanesini kullanıyordu. Benim kendi doktorumun doğum paketi yoktu. Her gittiğimizde muayene ücreti ödedik

Aydan aya yatmıyo mu ya normal maaş alır gibi ay geç yatırma ihtimalleri mi var ki

Sen yakında 'Oglumu verin banaaa, oğlumu istiyorummm ' dersin Hürrem Sultan deyince aklıma gelen ilk replik
Benimde aynıııı bu hıçkırık refleksleri sanırım hem emmeyi hemde sindirimi güçlendirmek içinmiş
Aynen kuzum aynen öyle de işte bazen yorucu olabiliyor
Ahahahah yeminle sesler aynı ya. Yaşlı nineler gibi ahh amannn vay vay vayyy diye dönüyorum bir taraftan öbür tarafa ,
Efermag kullanıyorum canım. Normalde ise yarıyor büyük kızımda da kullandım ama günde bir yetmiyor sanırım artık büyüdükçe.
Kızlar geldik bebiş gayet iyi erken doğum mu diye baktı ama servikal uzunluk normal zaten bebek şuan makat geliş hala serum taktı dinlen dedi mide bulantım geçti şimdi evdeyim
Çok sevindim canım güzel haberlerle gelmene en azından için rahatladı gittin de

Evet evet ay ay yani parça parça dediğim toplu olarak gelmemiş

Kuzum bu aralar benim yakmaya başladı. Bi de mesela hiç beklemediğim bi anda çat diye tekme atıyor karnım geriliveriyor bazen de aşağı baskı yapıyor geriniyor mu napıyor annecim ayağını kafanı ordan çekebilir misin diye ricacı oluyorum
Ayy maşallah kuzucum. Sen kendini çok yorduğun için oldu muhtemelen. Ben 2 hafta önce doktora gittiğimde karnım sertti mesela. 2 hafta raporluydum. Dün gittiğimde doktor dedi ki karnın yumuşacık. Ve rahmin de çok iyi durumda. Rahim ağzı uzunluğum 34 dü mesela eskiden 38 e çıkmış. Onu da vajinal ölçsem daha yüksek çıkar dedi. Resmen dinlenmiş bi rahim görüyorum çok farketmiş dedi. Valla ben bu kadar farkedeceğini bilmiyordum. Dinlenelim kızlarım
Bence kilo alımın çok ideal kuzucum. 12-15 arası normal diyorlar zaten. Ama sen gerçekten uzun süre aç kalıyormuşsun bence de. Ben akşam yemeğinden sonra mutlaka kuruyemiş meyve tüketiyorum yatana kadar. Dün gece mesela kuruyemiş ve yoğurt yedim. Bazen süt içiyorum. Şekeri yükseltmeyecek şekilde aç kalmamaya bak bence. Magnezyum da gebelikte ciddi şekilde düşüyor. Ben günde 2 içmeye başladım. Sırt bel ağrılarıma gerçekten iyi geldi
Aydan aya yatmıyo mu ya normal maaş alır gibi ay geç yatırma ihtimalleri mi var ki
Kuzucum izne ayrılmadıysan bence kurumuna bi sor. Her kurum farklı olabiliyor anladığım kadarıyla
Evet evet ay ay yani parça parça dediğim toplu olarak gelmemiş
Hee tmm iyi iyi böyle yatsın

Benim 32+2 de 29 mm olctu bir sorun olmadığını söyledi kafam karıştı suan

Ben ölü doğum yaptığımda sözleşmeliydim canlı doğum yapmışım gibi toplu para yatmıştı SGKdan. Doğum izni de verilmişti o zaman doğum izninde alcağım maaşı toplu yatırmışlardı yani.

Oğluma doğum yaptığımda kadroluydum her ay maaş günlerinde maaşım yattı. Bence bağlı olduğun sigorta kurumuna göre değişiyor

Kızlar bundan sonra her gittiğimizde nst ye gireceğiz aç gitmemeye çalışın hastaneye ben iki haftadır nst ye giriyorum dün hastanede çok vakit geçirdiğim için nst ye biraz aç girdim bebiş pek hareketli değildi oksijen bağlandı serum takıldı bebiş hareketlensin diye bi de gidip gelip salladılar göbeğimi hoş olmuyor

Kızlar geldik bebiş gayet iyi erken doğum mu diye baktı ama servikal uzunluk normal zaten bebek şuan makat geliş hala serum taktı dinlen dedi mide bulantım geçti şimdi evdeyim
Geçmiş olsun, benim de geçen hafta yan duruyordu bu hafta başı aşağı inmiş dedi doktor. Bir de hala yeri var değiştirebilir de dedi , sanırım 34-36 dan falan sonra artık tam belli oluyor

Benim 32+2 de 29 mm olctu bir sorun olmadığını söyledi kafam karıştı suan
aslında 25’in altı riskli anladığım kadarıyla canım ama 27 risk sınırına çok yakın olduğu için sanırım bu şekilde söylediler. bugün ilk kez gittiğim doktora “hocam peki önemli mi yani siz kendi hastanıza 27 mm gördüğünüzde söyler miydiniz” dedim “tabii ki çünkü önemli ve ciddi bir durum risk alamayız eğer sorun olmasaydı 34-35 görüyor olurduk” dedi senin 29 inan o 2mm bile çok şey fark ediyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…