- 24 Temmuz 2024
- 2.035
- 6.065
- 78
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #17.021
kızlar bugün bir de göztepe araştırma’ya gittim. 2 farklı doktor ölçüm yaptı ne yazık ki 27mm dediler ölçüm doğruymuş. ikisi de bunun önemli olduğunu, erken doğum riski taşıdığımı söyledi. bu hafta raporlu olmamı önümüzdeki hafta da doğum iznine ayrılmamı ve yatarak devam etmemi söyledi. anlayacağınız artık fulltime evde ve yataktayım.kızlar selamlar, 31+2’de doktordan çıktım az önce, ne yazık ki durumlar biraz tatsız. bebeğin sağlığı kilosu boyu vs okey ama rahim ağzımı 27mm ölçtü doktor ve yüzü düştü. kısalmış dedi. daha erken kısalması için dedi nst istedi, yine sancı çıkmadı şükür. 3 gün rapor yazdı işe gitme, evde dinlen dedi progestan verdi sabah-akşam kullanmam için. önümüzdeki hafta yeniden kontrole çağırdı. eğer ağrın sancın olursa direkt hastaneye gel, ciğer geliştirici iğne yapmamız gerekir açılman olursa dedi. aynı sorunu yaşayan var mı benim gibi rahim ağzı kısalan? ya da düzelir mi, sizce ne yapmam lazım?
Çok geçmiş olsun progestan önerdiler mi ?kızlar bugün bir de göztepe araştırma’ya gittim. 2 farklı doktor ölçüm yaptı ne yazık ki 27mm dediler ölçüm doğruymuş. ikisi de bunun önemli olduğunu, erken doğum riski taşıdığımı söyledi. bu hafta raporlu olmamı önümüzdeki hafta da doğum iznine ayrılmamı ve yatarak devam etmemi söyledi. anlayacağınız artık fulltime evde ve yataktayım.kızı maksimum içeride tutmak ilk amaç… ben hatırlarsanız geçen cumartesi zaten baskı hissi ve ağrıdan acile gitmiştim. demem o ki korkutmak istemem hiçbirimizi ama baskı hissi, ağrı olursa mutlaka doktora gidin ve baktırın, rahim uzunluğunuzu ölçtürün, en azından kafanız rahatlasın.
Kızlar geldik bebiş gayet iyi erken doğum mu diye baktı ama servikal uzunluk normal zaten bebek şuan makat geliş hala serum taktı dinlen dedi mide bulantım geçti şimdi evdeyimCanım nasıl oldun ?
evetÇok geçmiş olsun progestan önerdiler mi ?
Valla canım bu senin söylediğin beşik markasından bi kaç kişi daha almış diğerlerine göre daha pahalı bir marka ve en iyisi bu diye duymuştum yani chicco da cahillik yapmaz gibime geliyor benim demek ki öyle olması gerekiyor ben bi doktor izlemiştim o da sert olması gerekiyor demişti. Yumuşak içe çöken yataklar bebekler için tehlikeli demişti.
Aman aman iyi bari geçmiş olsunKızlar geldik bebiş gayet iyi erken doğum mu diye baktı ama servikal uzunluk normal zaten bebek şuan makat geliş hala serum taktı dinlen dedi mide bulantım geçti şimdi evdeyim
Teşekkür ederim canımAman aman iyi bari geçmiş olsun
Mrb doğum paketi varmı buralar daKızlar ben de Ankara güven hastanesi ve lokman hekim Akay hastanesinden fiyat bildireyim Ankarada olan varsa.
Güven hastanesi : 25
Lokman hekim Akay: 22.5
Doktorumun ücreti de 35 bin. Ama bu fiyatlar bizim doğuma kadar artar muhtemelen
Ay ay parça parça derken her ay mı yattı yaniParça parça yattı arkadaşıma kuzum bende sordum ona o 37 de çıktı izne hatta bebek 3 aylıktı sonuncusu yattı yani ay ay parça parça dedi bizimde öyle olur heralde
Anladım kuzucum. Ben şimdi üniversite hastanesinde çalıştığım için memurda olsam burda belki sistem farklıdır yarın bi gidip soracağım bakalım ne diyecekler. Sonrasında da alabilirsem bir süre heyet raporu almak istiyorum. Sonra da ücretsiz izin alırım gerekirseKamuda her ay düzenli olarak yatıyor özel işyerinde maaş olmaz rapora göre iş yeri ne zaman onaylarsa o şekilde SGK ödüyor rapor parasını parça parça onaylarsa işyeri ona göre parça ödeme yapılır yada işyeri rapor bitinceye kadar bekletip o şekilde onaylarsa SGK da ona göre toplu halde tüm öder
Ya ben de tam hakim değilim konuyaCanım bi şey sorucam bunu park yatağın içine koyup mu bebeği uyutuyoruz ? Bu resmen kendi içinde bi beşik zatenbununla salonda yatıranlarda varmış da bana pek güvenli gelmedi Allah korusun bilemedim beşiğin içine olabilir ama bu seferde çocuk buna alışırsa kendi yatağı çok sert gelecek ona ya ben niye bu kadar detaycıyım
Aynen ben de bugün alez almıştım onu denerken yatağı bi daha kaldırdım gerçekten altında tahta varMerhaba ben de Chicco’nun Next to Me Forever ını aldım ama dediğiniz gibi içindeki yatak bana çok ince geldi. Altında tahta falan var. Bunda yatırılması uygun diyorlar ama içim acıyor yani çok ince fazla sert ne biliyim. Yataştan yatak mı alsam diye düşünüyordum ben de
Umarım şimdi de ay ay yatar öyle daha mantıklı gibiCanım magnezyum ne kullanıyorsun markasını değiştirebilir. Devletin verdiği işe yaramıyor bazılarında. Ben ocean extramag kullanıyorum çok memnunum
Ben kamuda öğretmenim. Dört yıl önce kızımda ay ay yatmıştı toplu yatmamisti. Ama şimdiki uygulama değişti mi bilmiyorum canım
Merhaba bilemiyorum. Orada çalışan doktorların illaki doğum paketleri vardır hastaneleri arayıp öğrenebilirsiniz. Benim doktorumun özel muayenehanesi vardı. Sadece doğum için o hastanelerin ameliyathanesini kullanıyordu. Benim kendi doktorumun doğum paketi yoktu. Her gittiğimizde muayene ücreti ödedikMrb doğum paketi varmı buralar da
Aydan aya yatmıyo mu ya normal maaş alır gibiKamuda çalışan kızlara bir sorum olacak. Kızlar bu doğum izninde olduğumuz süre boyunca maaşlarımız nasıl yatacak bilen var mı ? Normal 16 hafta boyunca yatmaya devam edecek mi yoksa izin bitiminde toplu bir şekilde mi yatıracaklar ?
Sen yakında 'Oglumu verin banaaa, oğlumu istiyorummm ' dersinBenim hiç aç gittiğim olmadı.
‘Gebeyim bennn’ (Hürrem sultan sesinden okuyun) Hastaneye gidiyorum yani, aç biilaç mı düşem yola?
Bi de iddia etmiyim ama açlık gerektiren tahliller glukoz tahlilleri. Onda bile tok gittiğimden yüksek çıkıyor, Dr hiç şekerin yüksek gelmiş demedi, ki gebelik şekeri var bende. Sadece acilde yüksek çıkınca yüksek gelmiş diyorlar. E ben de spontan geldim yemek yemiştim ondan diyorum.
Hem tok gidince bebek daha hareketli olur derler. Özellikle bu haftalardan itibaren nst ler başlıyor misal. Nst ye tok gidilmesi gerek.
Sen yemek ye git bacım.
Maşallah
Yoruluyorsundur diyor ya, nokta atışı tespit.
Hatun yerinde durmuyor ki
Bence kilon da gayet iyi
Benim sabah uyanırken bacağıma kramp giriyordu, Dr a söyledim, magnezyumu öyle verdi. 2,5 aydır kullanıyorum.
Aynen kuzum aynen öyle de işte bazen yorucu olabiliyorBenimde aynııııbu hıçkırık refleksleri sanırım hem emmeyi hemde sindirimi güçlendirmek içinmiş
AhahahahAynen sağda asla yatırmıyor solda daha sakinliyor, sırt üstü yatınca belim kilitleniyor belim biraz oyukluydu şimdi iyice çöktü, belden çok çekiyorumbazen de sağda tam uykuya dalmak üzereyken minik minik vuruyor, diyorum uyuyayım ya bir şey olmaz. Sonra ayağı ezildiyse diye panikleyip "hıaaaağğğ" diyerek diğer tarafa dönüyorum geri
Efermag kullanıyorum canım. Normalde ise yarıyor büyük kızımda da kullandım ama günde bir yetmiyor sanırım artık büyüdükçe.Canım magnezyum ne kullanıyorsun markasını değiştirebilir. Devletin verdiği işe yaramıyor bazılarında. Ben ocean extramag kullanıyorum çok memnunum
Ben kamuda öğretmenim. Dört yıl önce kızımda ay ay yatmıştı toplu yatmamisti. Ama şimdiki uygulama değişti mi bilmiyorum canım
Çok sevindim canım güzel haberlerle gelmene en azından için rahatladı gittin deKızlar geldik bebiş gayet iyi erken doğum mu diye baktı ama servikal uzunluk normal zaten bebek şuan makat geliş hala serum taktı dinlen dedi mide bulantım geçti şimdi evdeyim
Evet evet ay ay yani parça parça dediğimAy ay parça parça derken her ay mı yattı yanitoplamda 4 aya yakın zaten
Anladım kuzucum. Ben şimdi üniversite hastanesinde çalıştığım için memurda olsam burda belki sistem farklıdır yarın bi gidip soracağım bakalım ne diyecekler. Sonrasında da alabilirsem bir süre heyet raporu almak istiyorum. Sonra da ücretsiz izin alırım gerekirse
Ya ben de tam hakim değilim konuyaama kuzenimin bebişi çok kustuğu için geceleri emzirdikten sonra uyutuyor sonra bu reflü yatağını park yatağın içine koyup öyle yatırıyormuş kusmasın diye. Ama tabi oturma odasında vs otururken de bebişi içinde yatırmak çok mantıklı. Kenarları da var düşmesi dönmesi çok zor
Aynen ben de bugün alez almıştım onu denerken yatağı bi daha kaldırdım gerçekten altında tahta varama sonuçta chicco bu işin babası zaten. Bir park yatağa bu kadar para veriliyorsa dandik rastgele bi şey koymazlar herhalde içinde. Gebe eğitiminde de hem ebe hem çocuk doktoru eğitim verirken bebekler orta-sert yataklarda yatmalılar demişti omurga sağlığı için. Ben yeni yatak almayacağım o yüzden
Umarım şimdi de ay ay yatar öyle daha mantıklı gibi
Kuzum bu aralar benim yakmaya başladı. Bi de mesela hiç beklemediğim bi anda çat diye tekme atıyor karnım geriliveriyorKızlar sizin de bebisler canınızı yakıyor mu? 2 gündür acayip hareketler yapıyor geriniyor mu dönmeye mi çalışıyor anlamadım ama karnımı çok acıtıyor bazen. Şekilden şekile sokuyor. Beni mahvediyor.
Ayy maşallah kuzucum. Sen kendini çok yorduğun için oldu muhtemelen. Ben 2 hafta önce doktora gittiğimde karnım sertti mesela. 2 hafta raporluydum. Dün gittiğimde doktor dedi ki karnın yumuşacık. Ve rahmin de çok iyi durumda. Rahim ağzı uzunluğum 34 dü mesela eskiden 38 e çıkmış. Onu da vajinal ölçsem daha yüksek çıkar dedi. Resmen dinlenmiş bi rahim görüyorum çok farketmiş dedi. Valla ben bu kadar farkedeceğini bilmiyordum. Dinlenelim kızlarımGeldimm şükür problem yokmuş 2.300olmus tembellik yapıyordur, yoruluyorsundur dedi hareketler için de, suyumuz falan da iyiymiş, baş gelişi dedi, bu kadarr, 77olmusum 79 bir ayda iki kilo daha kaç göreceğiz bakalım doğuma kadar
Bence kilo alımın çok ideal kuzucum. 12-15 arası normal diyorlar zaten. Ama sen gerçekten uzun süre aç kalıyormuşsun bence de. Ben akşam yemeğinden sonra mutlaka kuruyemiş meyve tüketiyorum yatana kadar. Dün gece mesela kuruyemiş ve yoğurt yedim. Bazen süt içiyorum. Şekeri yükseltmeyecek şekilde aç kalmamaya bak bence. Magnezyum da gebelikte ciddi şekilde düşüyor. Ben günde 2 içmeye başladım. Sırt bel ağrılarıma gerçekten iyi geldiEvet sürekli, özellikle gece uygun pozisyon bulamıyorum uyuyamıyorum sürekli bir taraftan itiyor
Bana magnezyum başlanmadı hiç neden sizce? Kramp girince mi veriliyor?
10 normal bence ya, ben de 9,5-10 kilo aldım şimdiye kadar.
Toplam kaç kilo almışsın peki? Ben geçenlerde ayda 3 kilo falan almıştım bayram dönemi dünyaları yediğim için. Şimdi haftada yarım alıyorum ayda 2 kilo etse 12-14 kilo ile doğuma giderim bana ideal geldi şimdilik, daha çok alırsam da sağlık olsun çocuk büyüsün de ben veririm kiloyu napim
Kuzucum izne ayrılmadıysan bence kurumuna bi sor. Her kurum farklı olabiliyor anladığım kadarıylaAydan aya yatmıyo mu ya normal maaş alır gibiay geç yatırma ihtimalleri mi var ki
Hee tmmEvet evet ay ay yani parça parça dediğimtoplu olarak gelmemiş
Benim 32+2 de 29 mm olctu bir sorun olmadığını söyledi kafam karıştı suankızlar bugün bir de göztepe araştırma’ya gittim. 2 farklı doktor ölçüm yaptı ne yazık ki 27mm dediler ölçüm doğruymuş. ikisi de bunun önemli olduğunu, erken doğum riski taşıdığımı söyledi. bu hafta raporlu olmamı önümüzdeki hafta da doğum iznine ayrılmamı ve yatarak devam etmemi söyledi. anlayacağınız artık fulltime evde ve yataktayım.kızı maksimum içeride tutmak ilk amaç… ben hatırlarsanız geçen cumartesi zaten baskı hissi ve ağrıdan acile gitmiştim. demem o ki korkutmak istemem hiçbirimizi ama baskı hissi, ağrı olursa mutlaka doktora gidin ve baktırın, rahim uzunluğunuzu ölçtürün, en azından kafanız rahatlasın.
Ben ölü doğum yaptığımda sözleşmeliydim canlı doğum yapmışım gibi toplu para yatmıştı SGKdan. Doğum izni de verilmişti o zaman doğum izninde alcağım maaşı toplu yatırmışlardı yani.Kamuda çalışan kızlara bir sorum olacak. Kızlar bu doğum izninde olduğumuz süre boyunca maaşlarımız nasıl yatacak bilen var mı ? Normal 16 hafta boyunca yatmaya devam edecek mi yoksa izin bitiminde toplu bir şekilde mi yatıracaklar ?
Geçmiş olsun, benim de geçen hafta yan duruyordu bu hafta başı aşağı inmiş dedi doktor. Bir de hala yeri var değiştirebilir de dedi , sanırım 34-36 dan falan sonra artık tam belli oluyorKızlar geldik bebiş gayet iyi erken doğum mu diye baktı ama servikal uzunluk normal zaten bebek şuan makat geliş hala serum taktı dinlen dedi mide bulantım geçti şimdi evdeyim
aslında 25’in altı riskli anladığım kadarıyla canım ama 27 risk sınırına çok yakın olduğu için sanırım bu şekilde söylediler. bugün ilk kez gittiğim doktora “hocam peki önemli mi yani siz kendi hastanıza 27 mm gördüğünüzde söyler miydiniz” dedim “tabii ki çünkü önemli ve ciddi bir durum risk alamayız eğer sorun olmasaydı 34-35 görüyor olurduk” dediBenim 32+2 de 29 mm olctu bir sorun olmadığını söyledi kafam karıştı suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?